Pazar, Şubat 05, 2006



Yazın bu fotoğrafı Adrasan tatilinden dönerken çekmiştim..Ne kadar da özledim bilemezsiniz denize girmeyi..Gerçi hava bugün güzeldi burda ama biz işimiz dolayısı ile yükseklerdeydik :)

2 gündür blogda bir sorun vardı..Ne olduğunu çözemedik..En sonunda Çağıl sorunu halletti.O olmasaydı ben bu bloğun altından kalkamazdım..Sağolsun her sorunda Çağıl dememle problemi hallediyor.Bütün düzenlemeleri yapıyor..O yaparken seyrederken de ben öğreniyorum bazen..

Şu kadınların iki soyadından birini seçme zorunluluğu canımı çok sıktı..Bence kadının 2 soyadının olması o memleketin medeni olmasının göstergesidir..Yarın öbürgün soyadınızdan da vazgeçin babanızın adını soyadınız yapın derlerse hiç şaşırmam..Duyduğumdan beri karşı bir imza kampanyası arıyorum imza vermek için..Hoş eğer duyduğunuz gördüğünüz bir imza kampanyası yoksa biz başlatsak ne güzel olur :) Bu konuda bana fikir verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olacağım..

Yarın arkadaşlar gelecek..Beraber oturup şömine başında şarap içeceğiz..Şaraptan önce çay faslı olur mutlaka..Yemek bloglarına değişik birşeyler bakacağım..Gerçi benim böyle akşamlar için özel menülerim vardır ama öğrenmenin zararı olmaz.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

arzu eden kadınların iki soyadını birden taşıması fikrinizi destekliyorum.gerçi benim üç ismim olduğundan iki soyadı çok fazla gibi geliyor.üç isim yetmiyor bloğumda ayrı ad kullanıyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Benimde iki ismim var..Biri babamın çok erken kaybettiği annesinin adı diğeri zamanın en ünlü mankeninin adı..ama kadının elinden alınmaya çalışılan her hakka karşıyım..

kedi dedi ki...

Asortiğim yaaa,ben de denizi nasıl özledim,denizi olmayan biryerde yaşama ihtimali bile şimdiden sıkıntıya sokuyor.
Ben de 3gündür blog sorunu yaşadım.Çamaşırları biriktirip yıkamak gibi günleri biriktirip özet yazdım.Çağıl'ı buraya ışınlayabilirmiyiz:))
Konu ne olursa olsun,seçimin kişi tercihine bırakılmaması zaten adil değil,kadın neyi istiyorsa kullanır,bunu erkeklik kaybı gibi görenler olduğu sürece bu böyle canım maalesef.
Ben kendi isteğimle kendi soyadımı kullanmıyorum,adım ve 2soyadım birarada hiç estetik olmuyordu:)))
(Bak şimdi de diğer ismini merak ettim.Soruların cevap mailini bekliyorum.Yoksa beni atlatmaya mı çalışıyorsun?:))

Adsız dedi ki...

İki soyadını kullanabilirsiniz;
"4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 187. Maddesi uyarınca "Madde 187.- Kadın, evlenmekle kocasının soyadını alır; ancak evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus idaresine yapacağı yazılı başvuruyla kocasının soyadı önünde önceki soyadını da kullanabilir. Daha önce iki soyadı kullanan kadın, bu haktan sadece bir soyadı için yararlanabilir." der. Biz evlilik başvurusu yaparken ( mart 2005 ), 2 adet form doldurup istersem kızlık soyadımı kullanabileceğimi belirttiler. Yoksa bu kanunu mu değiştirmek istiyorlar?

Adsız dedi ki...

Üstteki yazımda yanlış olmuş, düzeltiyorum, kusura bakmayın;
"......Biz evlilik başvurusu yaparken ( mart 2005 ), 2 adet form doldurup istersem kızlık soyadımı-da-kullanabileceğimi belirttiler....."

pinomino dedi ki...

merhabalar..ben vallahi kafama göre kullanıyorum her ikisini de ..kanun falan anlamam..ehliyetimde kızlık soyadım(çünkü evlendikten sonra değiştirmedim) nüfuz cüzdanında da diğeri var..istediğimi istediğim zaman kullanıyorum..bir de şömine başı şarap keyfini çok kıskandım:))
sevgilerle
pino

Adsız dedi ki...

fotoğrafı görünce marmarisi,denizi ve evimi çok özlediğimi farkettim.bir an önce şu kar fırtına dinse de yaz gelse......
soyadına gelince,herkez istediğini kullanmakta özgür bırakılmalı,ben kullanmak istemezdim çünki,2 adım var.şimdiki soyadım çok uzun birde kızlık soyadım oooooo söyleyene kadar.......
zaten soyadımı anlatana kadar göbeğim çatlıyor.:)ama dedğim gibi isteyen kullanabilmeli.....
sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Zeynep, yeni yasa bunu engelliyor işte ya kocanın soyadını kullanacaksın ya eşinin..
Pino,samimi arkadaşlar arasında sadece bende şömine var..Onun için kışın her haftasonu bazende haftada 2 kere bende şömine keyfi yaparız..Yolun buraya düşerse beklerim..
Ateşböceği, iki soyadımda çok güzel ve birbirine örtüşüyor :)bırakmak istemem doğrusu ..gerçi ben eşimin soyadını kullanıyorum..

tahin dedi ki...

Bildigim kadariyla kadinlar zaten 3-4 yildir kendi soyadlarini koruyarak eslerini soyadlarini alabiliyorlar.

Asortik Krep dedi ki...

MRSUGAR, eğer erkek kardeşim olmasaydı soyadımı bırakmazdım :)amcaçocuklarımızda var..onun için eşimin soyadını kullanıyorum..ama bazen ikisinide :)
ARZUM,çok sevindim eğer benden esinlendinse ne güzel..alışmaya çalışıyorum..daha kumral gözüküyorum..alışacağım sanırım..eşim hala yeni karım diyo..evet erkekler "boyalı saçı" hemen farkediyor:)

Asortik Krep dedi ki...

Tahin, evet işte o değişime giriyor..ya eşinin soyadı ya babanın..

Adsız dedi ki...

o kadar iğreti yapmacık duruyor ki yalandan şömine başı şarap keyfi zaten bu blogcular nedense hep şarap için moleskine ajanda kullanıp kedi meraklısı kahve meraklısı sanki analarının karnından hellim peyniriyle çıkmış klasik müzikten başka bir şey dinlemeyen ve sürekli kitap okuyan tipler oha ya bu kadar şizofren olmayın yalandan kurduğunuz dünyanızı birde gerçekmiş gibi insanlara yutturmaya çalışmayın. şaraptan önce çay içilmez bunu her halde hakkaride yaşayan kara cahil bile bilir ama sen yalandan yazdığın için ne yazdığını bilmiyorsun. çok iğrenç. kendini olmadığın biri gibi gösteriyorsun.

Asortik Krep dedi ki...

Biliyor musun, haklısın belki şarap öncesi çay içilmemeli ama ben öyle yapıyorum, işin güzel yanı beni sevmek zorunda değilsin..Ben de bu aralar kendimi sevmiyorum ya da daha çok sevmeye başladım bilmiyorum. Bu yüzden başka yorumunu yayımlamayacağım ve cevap yazmayacağım.