Pazar, Ağustos 13, 2006

Yarın Çalış pazarı var..Ben normalde pazara çıkmam ama yarın meyve ve sebze almak için çıkmam gerekecek..Uzunbey ve Çağıl da evde..Kısmetse bir de deniz keyfi yaparsak çok iyi olur..
Bugün evdeydim..Akşamüstü Uzunbeyden telefon geldi..Bizim ustanın eşi 8 aylık hamile ve onu
dr.a götürüp götüremeyeceğim için bana sordu..Ben bu konularda özellikle hastalık konusunda hayır demem zaten..Onun için hesapsız bir şekilde tekrar acil ziyareti yaptık bugün hastahaneye..Tabii bugün sancılı bir hamile götürdüğüm için oldukça yavaş ve temkinli kullandım arabayı..Bir problemi olmadan da döndük akşama..ama akşam yemeğini hazırlayamadığım için erkekler kendilerine pizza aldılar migrostan..Bende light yoğurdumu bitirdiğim için kendi alışverişimi de yaptım..Sonra eve geldik..Pizzaları fırına attık bende kendime göğüs eti çıkardım sote yapmak için..Küçük küçük doğradım..Çok az yağla ve kırmızı biberlerle tavada çevirmeye başladım..bol baharatla yanına 2 domates ekledim ve hemen pişince ateşten aldım..Onlar çoktan oturmuşlardı ve Uzunbey kendime yaptığım normalda az yağlı hatta yağsız denebilecek kıvamda domates suyuyla pişmiş tavuklara özendi..Bilseydim onlara da tavuk sote yapardım ama bilemedim tabii..Yarın büyük bir ihtimalle bizim evde sote var..Hatta değişik sebzelerle marine edilmiş az yağda tavuk sote..Tarif mi? Tarif benden ve içimden gelen tarifte :))

22 yorum:

Adsız dedi ki...

günaydın asortikciğim,İstanbul'dan sevgilerle.boyunuzu merak ettimde.şimdiye kadar kilolardan hiç söz etmediniz.okadar harekete ve didinmeye rağmen kilo almışsınız.şimdi dengeli beslenme programı ile gidecek eminim.diz içinde geçmiş olsun,umarım kilo verdikçe operasyona gerek kalmaz.sağlıkla kalın....

Asortik Krep dedi ki...

Potansiyel arıza, ızgara ve kavurmaları bende çok seviyorum :))
Emekli, ben çok uzun boylu değilim ama kemik yapım beni iri ve uzun gösteriyor..1.63 boyundayım..kilomu bir önceki yazıda yazmıştım..106 kilo diyetisyende görünen kilom.

Asortik Krep dedi ki...

2- ben kiloluyum ama öyle hareketsiz biri değilim..Beni tanıyanlar zaten nasıl olupta kilolu olduğuma hayret ediyorlar .Bürom 3.katta mesela günde en az 3 defa girip çıkıyorum ve geziyorum.Ama ben artık yanlış beslendiğim için kilo veremediğimi düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

pazara gidecegim diyince cok ozendim, keske burada pazar olsa da meyveyi- sebzeyi boyle tek tek almak yerine soyle kokulu kokulu, pazarlik yapa yapa alsam, yani o pazarlarin keyfi hic birseyde yoktur, sana simdiden iyi alisverisler,

sevgiyle,
Banu

Asortik Krep dedi ki...

Peace, gerçekten güzeldi..Gerçi bugün hepimiz için tekrar yaptım :)
Banu, pazar gerçekten güzeldi..Geçtiğimiz haftalar gibi de çok sıcak değildi..

Age35 dedi ki...

Asortik hanımcım o tavuğa bir de köri ekliyorsun değil mi?Soya sosu da olabilir ama kalori açısından soya zararlımı acaba??

zeyno dedi ki...

Asortikcim, bu nasıl diyet yemeğidir ağız sulandıran, vallahi canım istedi, yarın ben de yapacağım:)
Demek ki, diyet yapılırken de güzel, tadı nefis şeyler yenebiliyormuş öyle değil mi:)

Asortik Krep dedi ki...

Age35'ciğim, diyetisyenim bol baharat kullan dedi..Hatta acı mutlaka ye dedi..Bunun yanında biber ve maydanoz da verdi..Köri kullanabilirim ama yağ yasak..Soya sosu da hazır gıdalara girdiğinden kullanamıyorum.
Zeynocuğum, ben zaten güzel yemek yaparım ama diyetim için özel yemek listelerimde yok değil..Hatta aklıma geldikçe yazayım da Burcunun dediği gibi diyet yapmak isteyen herkese örnek olsun..

Adsız dedi ki...

Diyetisyenin önerdiği her sabah suyla içeceğin keten tohumu tam olarak ne işe yarayacakmiş? Ne gibi faydaları varmış? :)) Ayrıca tavuk yemeklerine zencefili de çok yakıştırıyorum, zencefilin metabolizma hızı arttırıcı bir özelliği de var. Pazarlarda ginger olarak yazıyor genellikle:)

Asortik Krep dedi ki...

Anonymous, keten tohumu (tohum olarak değil öğütülmüş olacak!)bağırsaklarda şiştiğinden ilk önce kabızlığa iyi gelirmiş..Kolestrole,kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona da etkisi varmış..
Zencefili deneyeceğim ..sağol.
Ananymous, merhaba :))

huysuz dedi ki...

Asortikcim, hayırlı olsun diyetin :)
benden sana nacizane hafif bir öğün tavsiyesi: (kabak seviyorsan eğer tabi)
2 ya da 3 kabak, yıka, kazı, en fazla 5 mm.lik dilimlere böl. büyük dilimler olsun bunlar ama. derin bir kabın içinde yakışabileceğini düşündüğün baharatlar (ben nane ya da fesleğen koyuyorum) ve 1 kaşık zeytinyağıyla harmanla. teflon tavanı kızdır (yağ yok tabi!) ve dilimlerin her iki tarafını da 2-3 dak. kızart. sarımsaklı yoğurtla afiyetle ye :)
ben bayılıyorum buna. istersen ızgarada da yapabilirsin tabi. ben daha hızlı olduğu için teflon tavayı tercih ediyorum. denemeni tavsiye ederim...

Asortik Krep dedi ki...

Huysuz ve Tatlı, çok güzel duruyor :)) hazır canım mücver isterken bu kabak tava iyi geldi..

blacklebron dedi ki...

çarşı pazar güzeldir .. sebzeler meyveler renkli renkli sadece gezemek için bile çıkmak gerek ..

Adsız dedi ki...

Amerika`daki diyetisyenler klimatize edilmis ortamlardan kacinilmasini siddetle oneriyorlar. Zira klimatize bir ortamda metabolizma da rehavet icine girip cok daha dusuk duzeyde hareket ediyor. Sicaga selam, klimaya veda, diyete devam, egzersize terfi.

Asortik Krep dedi ki...

23cebron,aslında ben pek pazara çıkmam..ama diyet yemekleri yapmak için çıkmam gerekti :)

Asortik Krep dedi ki...

Hande, klimayı çok sevdiğimi söyleyemem..Çok mecbur kalmadıkça klima kullanmıyorum zaten.ama yazın mesela burada siyah ayakkabı ya da çanta kullanamazsın..hele araban koyu renkse klimasız çok zor..diyelim ki siyah çantan var ve arabada unuttun..belli bir saat sonra çanta şekil değiştirebilir :))

Gamzeli dedi ki...

Çok çok afiyet olsun :)

Deadora dedi ki...

bilirim o tarz yemekleri.. bir kereye mahsustur o leziz tadlari :) ikinciyi asla bulamazsin..
birde bu resimleri nereden nasil buluyorsun bilemiyorum ama hepsi o kadar güzeller ki :)

elma dedi ki...

asortiik, senin diyet yemeklerin benim istahimi aciyo yaaa... ben de kilo almak icin diyetisyene gitmistim gectigimiz sene, bana gunde 4 yumurta ye deyince kosarak uzaklasmistim olay yerinden, seninki supermis oh oh burnuma mis gibi sote kokulari geliyoo..

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli, Huysuz ve Tatlı nın söylediği kabağı yaptım ..Muhteşemdi..Artık rejim soframda sık sık kullanacağım :))
Sağol.
Deadora, nette gezerken bulduğumda kaydediyorum..Daha sonra yazıyı yazarken şöyle bir resim vardı gibi arayıp buluyorum..Bazen de resmi gördüğümde bu şu düşünceme çok uygun deyip o düşünceyi yazdığım gün o resmi kullanıyorum.
Mesela son iki resim daha önce bulundu, yazıyı yazdıktan sonra bunlar uygun diye seçildi..

Asortik Krep dedi ki...

Elma şekeri, bak söyleseydin şu diyet olayına girmeden ben seni kesin şişmanlatırdım :))Bunun için bir ay benimle yemen , içmen ve gezmen yeterliydi :))
Senin diyetisyenin bence yanlış söylemiş..Mesela kahvaltıda kıymalı kol böreği, öğlen bir etli yemek ve üstüne tatlı, akşamüstü kurabiye ve nescafe ve akşam da kızartma ve pilav yedin mi çok güzel şişmanlarsın..hatta şöyle eve giderken 2 tane de içli köfte alınsa ..
"Garantili şişmanlatılır.."
Gerçekten canım istemeden sadece sana söylüyorum :))
Bu sefer zayıflayacağım mı ne :))
(hala da hiç kaçamak yapmadım..bugün 5.gün)

elma dedi ki...

kutlarim, bahsettiklerin benim bile istahimi acti, suc turk kadininda degil, turk yemeklerinin muhteseemm olusunda zaten, ama ben umutsuz vakayim asortik, soylediklerini soyleyen cok oldu, kimse basaramadi. maalesef, tasininca ok detayli bir check-up a gircem zaten..