Pazartesi, Nisan 19, 2010

Bize bir şey olmaz..!

Fethiye de süper saatler :)
Sevgili Gülen, (okuyamazsın) Sevgili Funda (içimdeki yolculuk)ve Sevgili Zehra (Cafe Derin).. Fundanın bloğuna da yazdığım gibi itiraf ediyorum aynı zamanda, evsahibinin meşgulu ve vakti olmayanı çekilmiyor, biliyorum.Kendi motor takmış gibi koşturan ve konuşan, misafirlerine zaman ayıramayan hatta ayırdığı zamandan da çalan kötü bir evsahibiyim ben. Ne yazık ki çok istediğim halde sizlerle beraber olamadım. Olduğum zamanı da kaliteli geçiremedim. Bunun için öncelikle özür diliyorum.

Arkadaşlar, hiç bu kadar kısa zamanda birileriyle bu kadar kaynaşıp dolaşmamıştım sanırım. Her görüşmemiz her ne kadar harala gürele geçtiyse de Gülen çok çılgın ve keyifli bir arkadaş, Funda sakin ama çok uyumlu ve sevecen, Zehra ise şimdiden (o da yeni taşındığından dolayı az beraber olabildiğimiz yine de burçlarımızın aynı olmasından iyi anlaştığımız bir yoldaş oldu bana.

14-17 nisan günleri salı pazarının orada kurulan fuarda sabah onbirden akşam sekize kadar stantta beklediğimden en kısıtlı ve hareketsiz olduğum zamana denk gelen ziyaretlerinde ne kadar mutlu oldum anlatamam.. Fuar çadırı boğucu, sıkıcı ve çok sıcaktı. Bunun yanında diğer işlerimiz de yürüdüğünden dört günüm bir koşturmaca içinde geçti. Fethiye günlerdir çok sıcak zaten. Su içip, ayakta broşür dağıtıp, gelenle geçenle konuştuğumuzdan bugün artık kıpırdayamayacak kıvamda idik. Davetli olduğumuz etkinlikler olduğundan çıkmak zorunda kaldık ama bugünün yazısı daha sonra. Şimdi ben bu yoğun günlerimde hayatıma giren bu üç kadından bahsedeceğim.. :)
Gülen, mavikuş örgü hareketinde bana destek olan ve hareketin çıkmasını sağlayan kişi olmasının yanında hareket başladığından beri Fethiye'ye geleceğim diye beni heyecanlandırdığından zaten gelmesini beklediğim kişiydi. Yalnız öyle bir zamanda geldi ki yüzünü görebilmek için zaman zaman işten kaçtım,yine de şöyle hatırı sayılır derece de görüşemedik desem yalan olmaz.

Sevgili Babasıyla beraber burada hala ama ben size ne anlatayım, nasıl anlatayım bilmiyorum.Yazılarındaki gibi sanırım okuyamazsın diyor ya Gülen'i anlatamazsın da :))
O ne bitmez tükenmez bir enerjidir ,çözmüş değilim. Her kelimeden bir muhabbet açabilecek kadar Türkçeye hakim ve çılgın bir kadın o, ona takılan ya da problem yaratan biri hayatının hatasını yapar deyip geçiyorum..
Ben onu bir Fethiye sabahında otogarda tanıdım,unutmam mümkün değil... Sonra yine mavikuşa gittik beraber,orada çok güzel zaman geçirdik,getirdiklerini görüntüledik, mavikuşlar ona bayıldı,içtenliğine, duyarlılığına, duygusallığına.. Çok sevdik :)
Fundayı almaya gittiğimde otogara birde Gülen gibi çok içten ve sevecen bir arkadaş daha edindim.. Elindeki valizi getirmek bile bir cesaret işi, bize (mavikuşlara) koca bir valiz kıyafet getirmiş,taşıyamadık iki kişi.. Sonra hep beraber beni ziyarete geldiler fuara..Bu resimler oradan.Ben ara ara sıcakladığımda kanal tarafında banklara çıkıp oturdum. Onlarda sağolsun beni kırmadılar. Beraber oturup fotoğraf çekildik, ben oyunbozanlık yapıp kendi çekildiğim pozları internete koymadığım için sadece onların fotoğraflarını görüyorsunuz. 3. hatun da benim yeni arkadaşım.. Zehra :) Buraya gelene kadar bu kadar güzel bir pasta bloğu olduğunu bilmiyordum açıkçası.. Onunla ilgili uzun uzun yazılar daha sonra,çünkü artık o buralı oldu :))
Soldan sağa; Gülen,Funda, Zehra.. O gün haberleri izlediyseniz kanala düşüp 2.5 saat kurtarılmayı bekleyen Fethiyeli adamın haberinin ertesi günüydü ve ben o gece Uzunbey yüzünden acildeydim.. Aynı anlarda devlet hastanesindeydik.. Uzunbey parmağını makineye sıkıştırmış, acil beni aradı ve onu ben hastaneye götürdüm. Allahtan kırık yok,kötü ezilmiş ama
o gecelik bir sıkıntıdan sonra geçti. Korkusu beni öldürecekti nerdeyse.. Tam adam bizim işyerinin oradan kanala düşmüş,bu arada korkuluklara dayanmış ve korkuluklar kırılmış, resimlerde arkada görüldüğü gibi beton köprülerin altına sıkışmış,bu yüzden çıkaramamışlar.Trafik sıkışmış,herkes kurtarılmayı bekleyen adamı izliyor, Uzunbey telefon açmış gel beni al diyor, kendi arabasıyla gelmemesi bana hemen bir çağrışım yaptı aslında ve panik oldum o dakikada.. Etrafı kalabalık görünce de içime bir şey oturdu kaldı. Neyse o gece kötüydü ve geçirdik bir şekilde. İşte o korkulukların yanında bir delikanlı var, Gülen o delikanlıya gidip böyle dayanırsan seni de saatlerce kurtarmak zorunda kalırlar diye önce bir nutuk çekti, daha sonra da gel bizim fotoğrafımızı çek diye ikna etti.Önce o, sonra da ben çektim fotoları..
Çok kısa ama çok keyifli sohbetlerle görüştük,oradan ayrıldık ve akşam buluşmaya karar vererek ben fuara,onlar çarşıya gittiler..Zehra eve döndü.
O gece Funda,Gülen ve ben buluştuk fuardan sonra. Onlar otelde kalıyorlardı önce otele gittik, daha sonra da yemeğe.. Çok güzel ve keyifli bir yemek yedik,biralar içtik.O resimler onlarda,ben çekmedim. Nereye gitsek tanıdık, umarım sıkılmamışlardır :)
Daha sonra da sanırım cumaydı, fuarda tekrar buluştuk. Türk kahvesi içip ben onlardan ayrılmak zorunda kalınca etraflıca görüşemedik.. Onlar gezmelere gittiler ki kendileri anlatacaklardır aklım onlarda kaldı, görüşememek başka ama eşlik edememekten dolayı sıkıntılıyım. Dün-bugün yoğun şekilde geçirdim.. Yorgunluktan uykum da kaçtı.
Gülen , Funda ve Zehra, küçük ziyaretiniz için tekrar teşekkürler..
Çok keyifli bir zamandı :) Bunu tekrar uzun bir zamanda yapalım lütfen...
Şimdilik iyi geceler diliyorum...
Not: Son hit albümüm "Ferhat Göçer" devamlı dinliyorum.. En az diğerleri kadar güzel ve süper şarkıları var :)
Kargolara devam.. Bu hafta biraz daha rahatım, yazabilirim sanırım. Daha sonra 24-30 nisan arasında 3. Fethiye Kültür ve Sanat Etkinlikleri var, görevliyim..
1-Ece
2-Dersaadet
3-Bilge ve annesi-1. kısım
4-Sude Duru
5-Selmanın sepeti
6-Tülin Hanım (PDA)
7-Şanslı
8-Özlem-Trakya (2 kargo)
9-Canan Hanım
10-Meriç Trakya (Eryaman)-bu kısma kadar yazı yazıldı-
11-Anne İşte -yazıyorum-
12-Petek C.
13-Mine Flora
14-Bilge ve Annesi (2. kısım)
15-Selma T.
16-Gülden Y.
17-Pınar K.
18-Nurhan M.
19-Bizimgibiler.blogspot.com
20-Ececim
21-Tülin B.
22-Ayşe Ş.K.
23-Kazım A.
24-Seda Ç. /Sedaca
25-Aynur C.
26-Yaşamın Kıyısında.blogspot.com
27-Zeynep Y.
28-Canan Ö.
29-Marifetli Peri
30-Okuyamazsın/Gülen
31-İçimdeki Yolculuk/ Funda
32-Mutfakcamı Burcu
Not:2 Gülen şimdi büromdaydı, ona yazıyı yazdığımı söyledim ama okuyacak zamanı olmadı.. Marifetli Peri'nin kargosunu beraber açtık :) Selamları var herkese..

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Asortik Krep,
Hakikaten Ferhat Göçer CD'si beni de benden aldı diyebilirim...
Fidanlığa geliş ve gidişlerde yol boyu hep onu dinliyorum..Bir parça var onda da ağlıyorum.....KIZIM...
Nedense o bana çok dokunuyor,kendimi tutamıyorum..
Sevgilerimle..

Asortik Krep dedi ki...

Mine Hanım, Bende hemen albümdeki ilk şarkıyla yukarıdaki şarkının hastası oldum diyebilirim..İlk şarkı Sezen'inmiş zaten.. Çok severim :)

icimdeki yolculuk dedi ki...

asortik krebim sakinliğim misafir olduğumdan:)) tanımaya çalıştığımdan zapt edilmesi zor biriyim bende ama bu yönümü göstermedim:)) bana göre kötü bir ev sahibi değildin.eve geldiğimde bir tuhaf oldum desem yeridir.seni tanımak güzeldi..hakikatli bloggerlerle bir arada olmak dahada güzeldi.ama akıllı ben bi çok şeyi evde unutmuşum üzülmüyorum çalış karnavalında getiririm:))

Asortik Krep dedi ki...

Funda, Çalışta 23 mayısta standı sen açıyorsun zaten :)) burdan söyleyeyim :)
Kesinlikle bekliyorum..

Gülden YAPAR dedi ki...

Okumaya doyamadım,hepiniz ne kadar güzelsiniz :)
Eşinize geçmiş olsun,işlerinizde kolaylıklar,emeğinize yüreğinize sağlık.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok keyif alarak okudum yazını.Arkadaşlığınız daim olsun.
Size kolay gelsin.
Sevgiler:)

--- dedi ki...

Sevgili Asortik Krep,
Bloglar arası çok fazla gezemediğimden bu hareketinizi, 26. sırada not ettiğiniz canım annem Nur A.'nın(ki blogu www.yasaminkiyisinda.blogspot.com 'dur) katılımıyla duydum. Annem sadece bu hareketinize katılmak için, uzun zamandır fırsat bulamadığı örgü çalışmalarına büyük bir şevkle başladı. Gerçi gönderdiklerinden birkaç tanesini görebildim ama katılımdan duyduğu heyecan bile görülmeye değerdi.:) Şimdi daha detaylı okuyup bilgi aldım Mavi Kuş hareketi hakkında. Ben de naçizane bir katkıda bulunmak üzere kargomu hazırladım. Ve bu girişiminizden dolayı teşekkür ve tebrik etmek istedim. Her şey gönlünüzce olsun...
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

çok keyiflisiniz asortik hanım ama siz neden fotoğrafta yoksunuz sizi görmek isterdim=)
inci c.

Asortik Krep dedi ki...

Fgyapar, süperler değil mi..? İnanamadım bende herkesi bir arada görünce..

Şanslı, çok teşekkürler bizi hiç yalnız bırakmadınız :)

Renkli Tasarımlar, Nur hanımı hemen düzeltiyorum ve gönderinizi dört gözle bekliyorum .. Teşekkürler.

İnci Hanım, bu o kadar kolay olsaydı resimde gördüğünüz güzellikler beni görmek için Fethiye ye gelmezdi değil mi ama..? :P
Hem ben senede iki kere yarım fotoğrafla kendimi bloğumdan gösteriyorum :))

Işıl Işıl Günler dedi ki...

evvet, bloğunu bulup yerleştim bile izleyenlerin arasına:)
seni tanıdığıma çok memnun oldum canım bol bol görüşmek üzere diyor ve şimdilik öpüyorum:) (ışıl)