Çarşamba, Mart 29, 2006

Annem geliyor :))

Kelebeğim yolda..İstanbul' dan bu akşam otobüse bindi..Kısmetse yarın 10.da Annemi otogardan karşılayacağım :)) Bir kaç gün anaokulunu bırakıp geliyor bizi görmek için..Hem yoğunluktan hem de Çağıl' dan dolayı ben gidemeyince o gelmeye karar verdi..Aslında biz bu planı ocakta bana geldiğinde yapmıştık..Ben gidemezsem o gelecekti..Ama ben Babamı, Çarli' yi ve Burcuyu da çok özledim..Şimdilik Annemle idare edeceğim..
Bugün güneş tutulmasını başından sonuna kadar buradan takip ettim..Bizde Antalya kadar karanlık değildi ama güneşin ışıkları bayağı kesilecek şekilde karanlık bastı..Rüzgar çıktı ve hava soğudu..İlginç bir olaydı..Son seyrettiğim güneş tutulması şu meşhur deprem öncesi İstanbuldaydı ve ben carusel ' de alışveriş yapıyordum..Güneş tutuluyor dediklerinde Bigburgerin teras katından izlemiştim..Aklıma o gün geldi ve birden geçmişi hatırladım yine..Gelecek günlerin ne getireceği hiç belli olmuyor şu insan hayatında..
Burcu beni sobelemiş -"Çocuklarınız mı adapte oldu size siz mi onlara" demiş..Biz Çağılla ikimiz de birbirimize adapte olduk sanırım..Çünkü yedi yaşına kadar ona ben baktım..O zamanlar çalışmıyordum ve hayatımın o devresinde herşeyi onunla paylaştım..Çok güzeldi yine olsa yine yaparım :))
Uyku düzeni konusunda kurallarım vardı ve uyardı çok problem yaşadığımı söyleyemem..Ama ben onu zorla uykuya yatırmazdım gündüzleri çünkü çocukken nefret ederdim beni yatırıyorlar diye..Yemek yemek istemezdi ve zayıftı ..Genelde pantolon ceket giyer, pantolon askısı kullanırdı zayıflıktan..Çok uyumlu bir çocuktu o zamanlar..Onu her yere götürdüm ben..Tüyaptaki kitap fuarından altın gününe..Alışveriş merkezlerinden yürüyüşlere..Hatta beraber babasını askere bile götürdük bir zaman.Bitince de beraber gidip aldık :)) Eşim şansımıza kısa dönem kura çekti ve 8 ay Çağılla yalnız yaşadık biz..Sağlık problemleri gibi çok zor günler paylaştık,bir çok ilki beraber yaşadık ve ben ona herzaman seni bir başka sevgiyle paylaşmamak için başka çocuk yapmadım derdim ve o hala inanmaz.Alışverişe giderdik... onu çalmasınlar diye soyunma kabinine alırdım yanıma..3.5 yaşında (dikkatinizi çekerim) anne o yakıştı bu yakışmadı diye fikir verirdi bana :) Bir gün araba kullanıyorum ama oldukça acemiyim..Yine ikimiz yola çıktık..Kontrol panelinde lamba yanıyor ben farketmemişim..Beni uyardı ve bir baktım el freni hafif çekik kalmış.Lamba onun için yanıyor..Öyle zamanlarda öyle şeyleri görür ki hata yapmanızı önler..Bazen çok büyüdüğü için artık hayatı eskisi gibi paylaşamadığımızı düşünürken bir baktım ki blog dünyasında öğretmenim olmuş..Rolleri değişmişiz..Beklediğim bir olaydı ama bu kadar çabuk büyüyeceğini düşünmemiştim..Sizle paylaşmak istediğim şey..Bir gün Annemin bana dediği gibi " lütfen çocuklarınızla beraber olmanın keyfini sonuna kadar yaşayın onlar büyümeden.."

14 yorum:

SUNSHINE dedi ki...

gozun aydin. Annenin gelmesine cok sevindim. insan yaban ellerinde olunca annesinin kiymetini daha iyi biliyor. ben isyanbulda yasarken annemi 15 gunde zor gorurdum hatta cocugum yokken hic vaktim olmazdi gezmekten. ama oglum olunca anneme daha sik gitmeye basladim. Cunku o cok iyi bakiyordu torununa.

Ayrica bende senin gibi esim yurtdisinda oldugu icin 1 bucuk sene oglumla tek basina yasamistim yani hem oglum hem arkadasim aslinda. cocuklarla vakit gecirmeyi hic bir seye degismem.Biraz onlar bana uyuyor coguda ben onlara.

tekrar gozun aydin.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Anneme hoşgeldin diyorum senin adına da kendi adıma da.Senden sonrA da bana gelsin artık. Geçen seferden hiçbir şey anlamadım.İkinizi de çok seviyorum...

Gamzeli dedi ki...

Çok sevindim canım gözünaydın...Şuanda annen gelmiş kahvaltınızı yapmış v kahvelerinizi yudumluyorsunuzdur :)

Asortik Krep dedi ki...

Ayışığı, ben İstanbuldayken de Annemle sık sık görüşürdüm..Sosyal hayatımızı da beraber paylaştık biz..Çağıl Annemin okulunda okuduğundan o çevrede de beraberdik..En iyi arkadaşlarımdan dı hala da öyledir:)
Burcu....Bizde seni çok seviyoruz ..
Gamzeli, Annemle hemen kahvaltı ettik , sahilde yürüyüş yaptık, biraz konuştuk,biraz Çatıya gittik,sonra evde dinlendik yine yürüyüşe çıktık bu sefer Çalışta yürüdük..Sonra da bir arkadaşımda kahve içtik..Akşam eve gelip yemek yedik hep beraber..Şimdi çoğunluk uyku moduna geçti ben internet moduna :))

Deadora dedi ki...

gozunaydin canim anneyle iyi vakitler..
yalniz sormak istedigim birsey var yargilamak degil bu sadece merak ettigimden..
sevgini paylasmamak icin baska cocuk yapmadigini yazmissin peki ona bir kardesin verebileceklerini esirgedigini hic dusundun mu? yani kardes sevgisi bambaskadir ve o bu nedenle onu yasayamamis biri olarak ileri de sizler vefat ettiginizde hayatini yapayalniz gecirmek zorunda kalacak.. ben bekar olmama ragmen tek cocuk mu iki mi diye dusunurum hep ve bu nedenle soruyorum umarim yanlis anlamazsin..

Asortik Krep dedi ki...

Banu, senin içinde öptüm canım hem de iki kez :)
Deadora, Çağıl zaten kardeş isteyen bir çocuk değil..Ben kardeşlerin arasında yaş farkı olması gerektiğine inanırım..Biraz da Çağıl okuduğu için öyle yazmıştım..Hem Çağıla kardeş Atahan ve halasının kızı Melis var..Bence insan kıymeti bilen biri olsun ve herkesi hoş tutsun..
Sana da kızmadım neden kızayım ki :)

Age35 dedi ki...

Of bende özledim canım annemi çok.Her bi geçen sene kıymetini daha da çok anladığım canım annem...!

Asortik Krep dedi ki...

Bende burada olduğuna hala inanamıyorum ..

Age35 dedi ki...

Canım annem keşke oda Ankara lardan kalkıp gelse İstanbul a...Bende karşılasam onu..

elma dedi ki...

oh bende ozledim simdiden annecigimi. hele evden herkesleri gonderip basbasa kahve icisimizi ozledim cok..ulasilabilir kadar yakinda olmaasi buyuk mutluluk, kiymetini buralarda daha da iyi anladim ben. ellerinden operiz anneciginin.

Asortik Krep dedi ki...

Age35, biz en ufak bir fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz..
Elma şekeri, biz dün kumsalda deniz kabukları topladık beraber..En az kahve içmek kadar zevkliydi :)
Darısı tüm annekızların başına :))

kedi dedi ki...

Darısı tüm annekızların başına demişsin Asortikcim.ama herkese sen gibi böyle tatlı buluşmalar nasip etsin,ameliyatlı falan değil.Ben annecimle buluşcam ama ne halde?

Age35 dedi ki...

Bu arada ben seni sobeledim...=)

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik,umarım annenle iyi bir buluşma gerçekleştirirsin sağlıklı ve sıhhatli :)
Age35, teşekkür ederim ..Cevapladım sorularımı :)