Cuma, Mart 17, 2006


Bu benim Çatı da yaptığım soğuk seramik ..Şu an çerçeveli bir halde büromda asılı..Başka yaptığım soğuk seramikler de var..İlk yaptığımı yine kendime sakladım..Bu üç numara..2 numaralı olan Babama babalar günü hediyesi gitti..Daha sonra Anneme hem eve hem de anaokuluna hediye götürdüm ama Annem ikisini de eve astı..Gözünün önünde dursunmuş..Bu ara yine biraz çalışmaya başladım..Hediye götürmek için 2 tane daha çalışıyorum..Burcu herkese yaptın hani bana diyor :) Burcu ya özel bir şey çalışacağım onun branşıyla ilgili..Burcu nedense hep ev hikayelerini anlatıyor..ama o bir üniversite öğrencisi :)) Sonra da bir tane Çarliye yaparım artık..Önümüzdeki hafta Şükran Teyze huzurevindeki yaşlılarla beraber bir sergi düzenledi..Haftaya çarşamba ordayız kısmetse ve Annemin daha ilk görüşte istediği Şükran Teyzenin boyadığı gemi motifli tabağı Anneme alacağm..Çünkü Annem almamı istedi ..Çünkü onlar huzureviyararına satılacaklar..İşte bizim Şükran Teyzemiz böyle biridir..Gittiği yerlere bambaşka bir hayat verir :))
Bugün H.nin arkadaşı geldi Ankaradan illa beni tanıştırmak istedi..Aslında evdeydim bugün ama atladım gittim..Sahilde çay içip simit yedik ve sohbet ettik.3-4 gün burda olduğu için tanışmaya gittim.Çünkü ben cumartesi günleri önemli bir işim olmazsa çalışmam ve pazar günü ailecek tatil yaparız..Uzunbeyin tek evde olduğu gün olduğu için de programı ona bırakırım..O da genelde dışarı çıkmak ister..Burada dışarı demek gerçekten dışarı anlamına geldiği için biz hafta sonları hava güzelse deniz kenarında oluruz..Mangallarımız kapıp ki uzun zamandır hazır yapılan yerlere takıldık..o koy senin bu koy benim dolaşırız.
Uzun süredir şarap içmediğimi farkettim..Annemleri ve Burcularıda özlediğimi..İstanbula gitmediğimi..Vitrin gezmediğimi..Alışveriş yapmadığımı (şöyle doğru düzgün) Özledim işte..Ne yapayım...

12 yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

alışveriş konusuna katılıyorum ocak ayında 2 kere izmire 1 kere istanbula gittim ama yınede doymadım alışverise!!!!
bu arada seramik cok seker olmusssss

Asortik Krep dedi ki...

Age35,iyi olmuş demek ki arasıra birşeyler hatırlatayım..
aqua,ocaktan beri paslanmışsındır sen şimdi...çok zaman olmuş :)

Sunthing Special dedi ki...

ohoo ben ekimde mi kasımda mı gittim en son :(,burda 2 dükkana gir bitiyo zaten, bi de nişan elbisesi arıyım dedim delirdim yahu,o kabarık iğrenç yamukpirenses elbiseleri her yerde ıyyk...

Adsız dedi ki...

özledin demek anneni ve burcu'yu...

Gamzeli dedi ki...

Yaptığın işleme çk güzel olmuş ellerine sağlık canım...

Asortik Krep dedi ki...

Annemleri demek annemi,babamı ve çarlileri anlamına da geliyor..Hatta anneannemleri, teyzemleri ve dayımları..Annemler temsili İstanbul kodu oluyor burada :))

Asortik Krep dedi ki...

Sunthıng, bulabildin mi nişan elbiseni ?
Gamzeli, teşekkür ederim canım.

Sunthing Special dedi ki...

Yani buldum,çok ööle aman aman beğendiğim bişey değil ama sınırlı işte seçenekler...

kedi dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kedi dedi ki...

Seramik çok cici olmuş asortik.Desenleri sana mı ait yoksa varolan bi desen mi kullanıyorsun?
(İlle bişeyi merak edicem dimi asortik?)

Üstteki yorumu ben sildim.Dimi asortik yerine dimi .......ismini yazmışım.Allaaaam dedim,ben naaptım lan.
Çağıl diye diye diye sanki seninde ismini yazmak çok normalmiş gibi geldi,birden boş bulundum,affet apla bee.Son anda kurtardım.üfff.Ter içinde kaldım leyyn.
Gören mören oldu mu oolum,bak paranoya yapmayın beni.Gören varsa döverim bak.
Tamam! tamam!Hadi bakalım,ne yazmıştım ben,onu sööleyin o zaman,ha!neydi asortiğin ismi?Yaa yaaa sööleyemiyonuz deeeymiii?
Okuyamamışsınız işte,yakalayamamışsınız.Hemen silmişim işte ışık hızıyla.Ohh canıma değsiiiin.Ben biliom asortiğin ismini siz değil.Bülllüüüülüüüü(dil çıkartıyom okuyanlara)

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik..Bu gerçekten benim yarattığım ilk seramik..Fikir ve tüm emek benim..Sergide de herkes çok beğenmişti..Fiyatları çok yüksek koyduğumuz için satılmadı :))Desenleri üstüne çizmiyoruz..Bir çeşit hamur gibi sıvı bir karışıma bu deseni veriyoruz..Yani ellerinle desen oluşturuyorsun..Biraz manikürleri bozuyor ama çok keyifli..Gerçi sen öğretmensin ama bu teknik Şükran Teyzenin kendi tekniği..Sadece o biliyor ..bir de biz :))
İsim için çok kızmazdım..Ama yine de iyi olmuş sildiğin...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ablamın kumaş boyama çalışmasıyla yaptığı tablo evimi, daha önce -nasıl bir teknikle yaptığını bilmediğim- kuru çiçekler de annemin evini süslüyor. bu soğuk seramik tablolar da annemlerde var yakında inşallah bende de olacak. bizim ailenin tüm kadınları sanatsal konularda ve el işlerinde başarılıdır. Bir de bu takı çılgınlığı tüm yurdu sarmadan çok çok çok önce ablam kendi takılarını tasarlıyor ve yapıyordu.ayrıca ablamın estetik zevki de çok gelişmiştir. Stilist olabilirdi rahatlıkla isteseydi ya da moda danışmanı falan. kendisine her şeyi yakıştırmayı bilir. onun hamileliği bile şık ve alımlıydı.