Pazartesi, Mart 13, 2006

pazar kahvaltısı..




Bu pazar cumartesi gecesi yemeğe misafir ağırladığım için yorgundum ve genelde yaptığımız üzere dışarıda kahvaltı etmek üzere arkadaşlarla buluştuk.Bir tepenin yamacında kurulmuş otantik bir mekanda gayet güzel bir kahvaltı ettik, sohbet ettik, gazetemizi okuduk ve Çağılın dershane saatinde onu minübüse bindirdik..Giderken bizim portakal bahçesinden de geçtik ve güzel bir pazar geçirdik..Buranın böyle ilginç yerleri olmasa ne yapardık zaten bilmem..

25 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

pazar gününün dinlendirici geçmesine sevindim. o güzel portakal bahçesinden yaptığın müthiş reçelinle rejimde hep kaçamaklar yapmama neden oluyorsun. ellerine sağlık.

Gamzeli dedi ki...

ayy ne kadar güzel...Umarım her pazarın böyle geçer...

SUNSHINE dedi ki...

cok guzel bir pazar sabahi oldugu anlasiliyor resimlerden .

Dunyanin en guzel yerlerinden birinde yasiyorsun keyfini cikarmaya bak. Bende burda senin koydgun resimlere bakmaya bayiliyorum. Insaallah emekli olunca oralara gelecegim bende.

Asortik Krep dedi ki...

Afiyet olsun Burcucuğum..Seneye portakallı tariflerin tümü benden..
Gamzeli, iyi dilekler için teşekkürler..
Ayışığı, eskiden gittiğim yerleri açıklayamıyordum deşifre olmak istemiyordum ama Burcu sağolsun kendi adını kullandığı için sanal alemde sık sık sobeleniyoruz :) birde burada kendimi gizlemek olanaksız ..ama artık daha sık böyle güzel yerleri yazmaya karar verdim..çünkü burası sadece ölüdenizden oluşmuyor keşfetmek lazım :)))

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

evet abla ya, soyadıma hiç gerek yok burcu diye girildiği zaman direkt ben çıkıyorum her yerde. uzun zamandır görüşmediğimiz kişiler bile beni ve ablamı unutmamış oluyor. hatta şöyle bir anım var hemen anlatayım:hamileyken yazıştığım bir mail grubu vardı. sonra ablam da dahil oldu, sonra o grubu bıraktım. bir gün istanbulda yemek yedik oğlumla marketin kafetaryasında o zaman iki yaşlarında falandı oğlum etrafta dolaşıyordu yanıma gelsin diye "Atahan" dedim. biraz sonra yan masalardan bir bayan geldi pardon siz burcu x misiniz dedi.evet dedim.oğlum iki aylıkken grup vasıtasıyla görüştüğümüz bir bayanmış oğlumun adından çıkarmış benim ben olduğumu. hem şaşırmış hem çok sevinmiştim.ablam da benim adımı vermem yüzümden deşifre oldu. Asortik krep ismi ona çok yakışıyor olmasa ve ben o isme bayılıyor olmasan artık kendi ismini kullan sen de abla diyeceğim. zaten tanımayan kalmadı.

Asortik Krep dedi ki...

Aklıma geldi 5 sene önce nereye gitsek yufka ekmek getiriyorlar millet bayıla bayıla yiyiyor..Zaten böyle yerlerde çarşı ekmeği bulmak ya zor ya imkansız..Uzunbey Anneannemlere gittiğimizde onun kuzinede yaptığı ev ekmeğini bile yemeyen bir tip.Sırf onun için Demirköyde(adı köy kendi kasaba)fırına giderdik ekmek almaya..Biz nohutlu ekmeklere saldırırken..O yemezdi.Bazen davetli bazen de keşfetmek için çıktığımız gezilerde açlıktan yufka ekmek yemeğede alıştı..Sorduğumuzda komik duruma düştüğümüziçin artık istemiyoruz da..Muğla plakasına geçtik geçeli bizde artık yabancı değiliz imajı yayarken normal ekmek var mı sorusu biraz ayıp kaçıyor..En zorlandığımız şeylerden biride alabalık yediğimiz meşhur bir köyümüz var..İlk zamanlarda balığı ekmeksiz yemeğe alıştığımız yerdir ... ilk yufka ekmekleri gördüğümüz yer :)

Deadora dedi ki...

ne güzelmis :) kim bilir ne kadar mutlu oldunuz..
bazen gerekiyor disarilara cikmak ben cikamadigimdan degil de.. sicak yatagi birakip disariya kahvalti yapmaya cikmak bana göre degil :)

Asortik Krep dedi ki...

Deadora , birbilsen ki ben o gün evde nasıl yatmak ve gazetelerimi okuyup dinlenmek istedim ama Uzunbey sağolsun evden çıkmayınca küsüyor :)
Birde ayın 20sinden sonra burada havalar çok güneşli geçer o zaman evde oturamıyorsun zaten kendini deniz kenarına atıyorsun..İlk geldiğimiz sene 1 nisanda denize girmiştik :) Görmemiş meselesi :))

hl dedi ki...

ne kadar şanslısın böyle biryerde olmaktan içim gitti doğrusu ohhh ohhh ne güzel kahvaltı oldumu şimdi bu canım çekti bizim buralarda yok böyle yerler bizde ancak kırda kahvaltı adı altında evden piknik sepetini kapıp kahvaltı yapmaya gidiyoruz self servis kendin yap ye lokantası olsun o bile eğlenceli geçiyor

Asortik Krep dedi ki...

Üzgünüm HL, bu taraflara gelirseniz beraber de gideriz :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

evet memleketimin böyle yerleri de mevcut :)) dear bloggers siz bir de sezon acılınca görüüünnn...!

Asortik Krep dedi ki...

Pazar günü gittiğimiz yerde apart kiralamakta mümkün..
www.yorukmuzesi.com

kedi dedi ki...

Bilirim bu güseel kahvalyı mekanlarını,bizim bu memlekette de var dimi asortik?
Bu arada rejim n'olduu?Ben dalardım valla Allah ne verdiyse...Sen naaptın bu nefis sofrada yahu?

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik, Ben pazar günü kontrollü serbest şekilde yemek yiyiyorum..o ne demek oluyor..Herşeyi yiyiyorum ama doymadan kalkıyorum..

Asortik Krep dedi ki...

Beetlejuice, Havalar bir ısınsın daha ne ortamlar var bizde hepsini yayınlayacağım :)

Asortik Krep dedi ki...

Sheker şey, daha neler gördüm aslında ama çoğu çok eski olduğu için adını bilmediğim aletlerdi..Ama en çok at arabası tekerlerinden yapılmış bankları sevdim.

Asortik Krep dedi ki...

EVET AGE 35, ben seni gördüğüm her yerde tıklayıp okumuşum ama uzun bir süredir okumamışım..AYIP ETMİŞİM..Hem öğretmen hem ingilizce..hem de İstanbul (gerçi Ankaralı ama :))
Bundan sonra söz okuyacağım :))

kedi dedi ki...

Asortiik,ekmekli yorumunu okudum da,enişte uzunbey ağzının tadını bilmiyormuş mu deseem,ne desem.Bulunurda yenmez mi o ekmekler,yufkalar yaa?
off götürürdük biz valla hepsini.

Asortik Krep dedi ki...

Biyonikçiğim ben sormaktan vazgeçtim o da soramadığı için yemek zorunda kaldı..Alıştı artık zaten :)

yorgungeyik dedi ki...

süper yermiş.bizim buralarda da var bunlardan yazın gitmek çok keyifli oluyo

Gamzeli dedi ki...

hani nerde başka yazıların :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Evet abla ya yeni yazı yaz artık, peynirler koktu ekmekler küflendi kahvaltılıkların hepsi bitti ama pazar kahvaltısı yenilenmedi:O)

Asortik Krep dedi ki...

Burada havalar ısınmaya başladığı için ve yeni sezon geldiği için müthiş yoğunluğumuz var..Daha bugün çarşamba bu yazı pazartesi yazısı :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

ama abla günde on defa bakıyorum ben bloguna hep aynı hep aynı üç günlük değil otuz günlük yazı gibi geliyor o zaman bana.

Asortik Krep dedi ki...

Bende aynı dertten şikayetçiyim ama sen canım yazmak istemiyor diyorsun bir de :)