Pazar, Mart 19, 2006

Reis..




Bu bizim şimdiye kadar pek bahsetmeye zaman bulamadığımız köpeğimiz Reis..Daha doğrusu bu resmin aynısı..Bir sürü resmi var ama hepsi diğer bilgisayarda..Buraya geçirmeye zaman bulamadım..Çünkü hem canım sıkkın hem de uğraşacak zamanım yok..Kısaca anlatmaya çalışacağım..Reis bugün bizimle portakal bahçesine ağaç dikmeye gelmişti..Her pazar olduğu gibi yanımızdaydı..Bir ara bahçe telinin altından yola çıktığını gördüm..Daha sonra da geçen motorlardan biri ona çarptı..Pır pır dediğimiz kalitesiz ama hızlı giden motorlar var burada..10-15 çocuk asfaltta hız yapıyorlardı ve bizim tatlı Reis'imize çarptılar..Daha doğrusu bir motorsiklet çarptı..Çocuklar yere düştü ama birşeyleri yok.Reis' in bacağı kırılmış..Biz çocuklara bir şey olmadığını gördüğümüz gibi Reis' i kaptık ve veterinere götürdük..Şansımıza herzaman ona bakan veteriner burada değil..Başka bir yere götürdük..İşten dolayı hepsini tanıyoruz zaten..Film çekildi..Yarın kendi veterineri geliyor ve öğleden sonra ameliyat olacak Reis..Şimdi halının üstüne herzmanki gibi serdiğim kiliminde yatıyor..Ağrıkesici iğne yapıldı..Sesini çıkarmadan yatıyor öyle gözümün önünde..Aslında balkonda kulübesi var..Normal zamanda orada yatıyor ama bu gece ne olur ne olmaz acil bir durum olur diye içeri aldık..Zaten bizde alt katta sabahlayıp yanında olmak istiyoruz..Öyle akıllı ve tatlı ki ona yardım ediyoruz diye film çekilirken bile sesini çıkarmadı..Onun büyüklüğünde bir köpeğin narkozsuz film çekilemeyeceği söyleyen veteriner bile şaşırdı..Şimdi yarın için dua ediyorum..Ameliyatı güzel geçsin ve ayağa kalksın diye..Reis umarım bir an önce iyileşirsin..

21 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

abla, çok geçmiş olsun. dün seninle konuştuktan sonra Atoş'la kocama da anlattım olayı. gece de Atoş'u uyuturken köpekli bir öykü çıktı karşımıza onu okudum. öyküden sonra "anne teyzemin Reis'ine ne olmuştu?" diye sordu bir daha anlattım. üzüldü ama iyileşecek deyince sevindi. oğlum Reis'i hiç unutmadı zaten markete falan gittiğimizde hep ona mama ve kemik almak istiyor.Reis'in en kısa sürede iyileşmesini diliyorum. Çok üzüldüm ben de gerçekten.

Asortik Krep dedi ki...

Banu, çarpanlar zaten 16-17 yaşlarında delikanlılardı..
Motorlar çok gürültülü geçiyordu ve bir an ses kesildi..Uzunbeye baktım ve ya Reis ya motorcular dedim..Koşmaya başladım..Reisi yolda otururken görünce motorculara gittim..2 çocuk aynı motordan düşmüşler..Onlara baktım iyimisiniz derken köpek önümüze çıktı dediler..Bu sefer Uzunbey Reise baktı..Ayaktaydı ama bir ayağı havadaydı..Çocukların iyi olduklarına emin olduğumuz gibi Onu kapıp arabaya attık..Yani hem motorcular hem de Reisti.

Asortik Krep dedi ki...

Mrs.Ucar,gece pek sesi çıkmadı..Sabah 5 te çıkmak istedi..Çişini yaptırıp geldik..Daha doğrusu Uzunbey taşıdı hep..Ben dokunamıyorum canını acıtırım diye..Kalkıyor ama yatamıyor..Sonra yine yattı..Şimdi tabi anlamıyor ne olduğunu ayağa kalkmış..Beni uyandırdı..Okşadım sevdim ve yatması için ikna ettim.Çok haklısın mutlu olunca hemen unutuveriyorlar..Bugün işe gitmedim..Yanındayım Reisin.

Asortik Krep dedi ki...

Sağol Teyzesi..Görsen öyle tatlıki ona yardım edeceğiz diye hiç sesini çıkarmadı..
Bizim arabanın bagajı büyük bir yere giderken Reis orada gidiyor..Kilimi var onun üstüne kuruluyor.Bazen sabahleyin işe bir şey götüreceksek bagajı açıp içine bir şeyler taşıyoruz..Bir bakıyorum orada..İnmeye de ikna edemiyoruz..Bazen de kıyamıyoruz..Onu görmeyelim diye kafayı saklıyor..Mecburen ya Uzunbey ya da ben bir tur attırıp geliyoruz bagajda..Onu indirmeyelim diye sesini hiç çıkarmaz arabada..Misafir alırız yolda araba durupta Reis inince şaşırır nasıl sesini çıkarmadan duruyor diye..Onu deli eden tek şey vardır..O da motorlar..Gerçekten motorları hiç sevmez..Sadece motora havlar o.Şimdi gerçekten bir sebebi de var artık havlamak için.

Asortik Krep dedi ki...

Şimdi Çarli aradı, dayın geçmiş olsun dedi dedim kuyruğunu selam verir gibi salladı ..Bu durumda bile iletişimi açık ..Yerim ben bu köpeği ya..

Gamzeli dedi ki...

Geçmiş olsun canım...ne kadarda masum bakıyor ...umarım en kısa zamanda iyileşir....

yorgungeyik dedi ki...

ay çok üzüldüm reis iyileşir umarım bir an önce.benim de vardı bi zamanlar can arkadaşımdı şekerdi adı.okurken gözümden iki damla süzüldü inan.hemen iyileşsin hoplayıp zıplasın inşallah

SUNSHINE dedi ki...

cok gecmis olsun buyuk bir kazayi ucuz atlatmis.
Umarim ameliyati cok iyi gecer en kisa zamanda eski haline doner.

kedi dedi ki...

Asortik önce aşkolsun;böyle güsel bi köpekten bahsedilmez mi yanii?
Sonra geçmiş olsun,iyiki çok ağır değil,nazara gelmiştir o.Acaip güsel maşallah.
Burası da maalesef bir "motor cenneti"denen yer.Ama bilinçsiz şoförler yada 13-15 yaşındakiler elbirliğiyle "motor cehennemine" çevirebiliyorlar.
Dün Çağıl msjda "köpeğe araba çarptı"dedi ama ben hem bi köpeğiniz olduğunu bilmiyordum hemde burada öğrencilerim ders çalışmadıklarında "köpeğe tosladık"gibi abuk bi deyim kullanırlar.Ben de ööle bişey sanmıştım.Çok geçmiş olsun tekrar.

Asortik Krep dedi ki...

Tüm yorumlar için teşekkürler..Reis ameliyatı atlattı.Şimdi de narkozdan çıkmaya çalışıyor..Evdeyiz ve şimdi dr.u onu muayene etti..Geceyarısına doğru tamamen ayılır dedi..Şimdilik iyi..

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

üzüldüm umarım iyileşir,kime götürüyorsunuz bilmiyorum ama Veteriner Korhan iyidir.

Cerise dedi ki...

Cok uzuldum, canim benim buyuk gecmis olsun :( Kulubeye koymayin bir sure ne olur, evde sizin sicakliginizla daha cabuk iyilesir...

Sardunya dedi ki...

bununla geçmiş olsun:( galiba şimdi bu saatlerde ayılmaya başlamıştır. umarım herşey yoludadır

Asortik Krep dedi ki...

Aqua, ameliyatı da o yaptı zaten..
Cerise, sadece yan yatabildiği için zaten kulubesinde yatamaz..Bacağını kullanmasın diye alçısı var..Zaten şimdilik kendi ayağa kalkıyor ama yatamıyor..Biz yatırıyoruz..Şimdilik evde..
Sardunya, saat 22.00 de kendine geldi..sabah yemekte yedi..ameliyat etkilerini atlattık artık :)

Mert dedi ki...

gecmis olsun, bizimkine de zamaninda araba carpip kacmisti, bizimkinin de bacagi kirilmisti kaynadi sonra ama biraz yanlis kaynadi hala ufak bir cikinti var belinde ama olsun sagligi yerine geldi.

Umarim en yakin zamanda iyilesip kosturmaya baslar :)

ibeking dedi ki...

insanın nasılda canı acıyo di mi? hayat arkadaşları oluyolar bunlar bir süre sonra..aileden, candan parça gibi...bir an önce iyileşşin Reis inşallah..

Asortik Krep dedi ki...

Mert ve İbeking iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

Aysel dedi ki...

Çok geçmiş olsun...

Asortik Krep dedi ki...

Teşekkürler Obezanne..

Age35 dedi ki...

Çok geçmiş olsun..Bir an önce eski haline döner mutlaka..Sıkma canını.Onlar tahminimizden daha güçlü..

Asortik Krep dedi ki...

Mrs.uçar, birde kendi ayağa kalkabilse..daha iyi olacak..
Age35, evet sandığımızdan daha güçlüler sanırım..