Perşembe, Mayıs 25, 2006





1962 Beyoğlu

Bu resimler bir önce ki yazımın son yorumlarından birini yazan Toprak ve Ben için..

Etiler bulamadım..İstiklal Caddesi olur mu ?

(üstteki resmin tarihini bilmiyorum.."Lezzetinizindeblogspot.com" bloğundan alınmıştır..)

11 yorum:

ince eleyen karakter dedi ki...

oy oy bayıldım valla en cokta alttakıne her ne kadar alıskın olsam da metrool kesmekeslıgıne bırde 62 lerde yasamk ısterdım
tesekkur ederım
oh sımdı ıstanbulda olmak vardı anasını satayım dedım hehe

Asortik Krep dedi ki...

Tesadüfen bulduğum eski İstanbul resmini bir yerlerden hatırladım..En sonunda bir blogda gördüğümü anımsadım..Her ikisini de bir gün yanyana yayınlarım diyordum..Bence eski hali daha güzelmiş ..

enne dedi ki...

keşke bugünümü işte değil de Beyoğlu'nda geçirsem! İnci'de profiterol yesem (boşver rejimi!) sinemaya girsem (Da Vinci Şifresini izleyemedim hala, kitabı bir solukta okumuştum) Atlas pasajına gidip kendime tshirt alsam, önce sağ taraftan aşağıya kadar gidip dönüşte soldan Taksim'e kadar tüm mağaza vitrinlerine baka baka yürüsem. Tabii Fransız Sokağında kahve molasını unutmadan... Oy oy oy, bugün çalışılır mı yaaa?

kedi dedi ki...

Yaa ben İstanbulun altını üstüne getirmek istiyorumm,
doya doya gezmek,görmek istiyorumm,
taa çocukluğumda gittiğim ama kardeşlerimle şımarıklıktan ve milleti eğlendirmekten başka hiçbir şey yapmadığımdan hiçbir halt anlamadığım için şimdi keşfetmek istiyorumm,
ama hâlâââ tadını unutmadığım yarım ekmek arası balık ekmek soğanı,denizin kokusunu içime çeke çeke yemek istiyorumm.

Hazır İstanbula gitmişken bizsiz toplaşıp ,sayfalarına koydukları fotolarla da bizleri çatlatan blog kızlarının böbrek toplantısına katılmak istiyorumm.

Asortikkkk,çok mu şey istiyorummm.

Asortik Krep dedi ki...

Enne, ben en çok Hacı Salih te (Atlas sinemasının çıkışındaydı galiba) yemek yemeği özledim..Bir de İstiklal Caddesinde yürümeyi..
Biyonikkedi,çok şey istemiyorsun ama olmaz..Bence İstanbul da oturan her blogçu seni ayrı bir yere götürsün..Büyükçekmece ve Beylikdüzü kısmına seni ben götürürüm :)) Hatta Trakya ya bile :) Fethiye böbrek toplantısını bu yaz yaparız kısmetse :))

ince eleyen karakter dedi ki...

karadenız toplantısına ben talıbım
ıstanbul kadar olmasada buralarda guzel

Adsız dedi ki...

simdi orda olmak vardi :)
uzaktan

Asortik Krep dedi ki...

Toprak ve Ben, Karadenizi gezmeyi bende çok istiyorum..
Uzaktan, bence de.Sıcaklar bastırmaya bsşladı kaç gündür..Burda sıcaklarda denize gitmek lazım..Çalışmak çok zor oluyor..

tiwidi dedi ki...

Simdi efendim, oncelikle Emek sinemasina gidilip, o tarihi salonunda guzel bir film izleniyor,sonra inci ye ugrayip ayakta profiterol yeniliyor,yuruyerek galatasaray meydanina geliniyor, lisenin arkasindan dolanip, galatasaray hamami tarihi duvarlarina bakan, merdivenlerin kosesindeki kahvebahane de filmin ustune kahve icilerek sohbeti yapiliyor, gunlerden pazar oluyor va hava gunesli, orada dolanan kediler kucaginda kivriliveriyor, gunesin tadi cikariliyor,Cezayir sokagina (fransiz sokaginin has be has ismi)bir bakis atiliyor,tunele dogru yol aliniyor, asmalimescit, refik de meyhane tadinda iciliyor, gerisin geri taksime dogru yurunuyor, bambi de bir tost ile gece 1-2 civari sonlaniyor.
Off off! alin beni goturun buralardan! Beyoglu na birakin beni! Cok efkarlandim ben simdi

gazel vakti dedi ki...

Bacılarım haftaya pazar Beyoğlu'nda olucam gidemeyenler sizin için en çok nereleri gezeyim bi deyiverin:))))))

Asortik Krep dedi ki...

Sağlı sollu bakınarak bir turlarsan caddeyi çok makbule geçer :))