Salı, Mayıs 30, 2006

Bu hafta çok yoğun bir hafta ..kendime göre bir sürü işim var..Yavaş yavaş işleri tamamladıkça sizleri haberdar edeceğim..Dün evdeydim..Dinlenmek ne kelime evdeki işlerimi bile bitiremedim..Bugün işimi bitirip erken gitmek isterken bu saati bulduk yine..
Bugün bizim salı pazarımız var..Pazara uğrayan ve bizimle işi olan herkes bize uğrar..Yani hareketli olur burası..Bir tanede kıskanç müşteri geldi bugün..Efendim birileri şunları şunları yapmış onun istedikleri olmamış efendim..Bunu söyleyende yabancı bir bağyan :)) Yani neymiş efendim sadece Türk bağyanlar kıskanç olmazmış..Neyse tarafımdan ikna edildi ve ücretsiz yapılması istenen olay ücretli bir şekilde tatlıya bağlandı..
Birde hazımsızlar grubu olur genelde bizim..Sizle tanışır..paralel çalışırsınız.. Ya da desteklersiniz..Sonra bir şekilde çıkarlar çakışır..ama ona göre ..siz zaten onu rakipten saymazsınız ki.. Ya da siz zaten kendi işinize baktığınızdan onun o gruplarla çalışması sizi bağlamaz..Sonra bir gün size zarar vermeğe çalıştığını farkedip önlem alırsınız..Kırılmazsınız çünkü zamanında bir sürü insanla bu ilişkiyi tekrar tekrar yaşamışsınızdır..
Ben çabuk kırılmam..Çünkü insanlarla aramda mesafe bırakırım..Beni kırabilecekleri işlerle olabilecek zararları baştan hesaplar duygusal ilişkilerimde de işsel ilişkilerden zarar görebileceğim kısımları iyi hesaplarım..Ama buna rağmen bazen yaşadığım hayal kırıklıkları olmuyor değil..Bunları erteliyorum..ve yaşadığım insanlara bunları göstermiyorum..Yaptığım iş sayesinde herkesle çalıştığım için ve genelde beni tanıdıkları için çok net bilgiler ve isimler vererek yazamam..Küçük bir yer burası..Gerçi bize İstanbul bile küçük gelirdi bazen :)) Yani karşılaşma ve görüşme oranın yüksek olan insanları tanıma trafiğini söylemek istedim..Bazen olayları da yazamıyorum..Kim oldukları anlaşılır çünkü..Yani burasını tanıyan biri anlar okursa..Duygusal anlamda kırılsam da işsel anlamda işime sahip çıkarım ben..6 senedir burdayım..Özel işimi Uzunbeyle çok çalışarak ve sabırla oya gibi işleyerek oturttum burada..Çoğu insana çok yardım ettim, çoğu insandan çok yardım aldım..Piyasa da sevilen ticari itibarı fazla olan bir markayız biz..Bunu kimseye hediye etmeye niyetim yok..Beni geçmek isteyen benden çok çalışırsa bir tek beni geçebilir..Bunu söyleyebilecek kadar da işime hakim görüyorum kendimi..Bunu niye buraya yazıyorum..Çünkü sizlerle paylaşmak istedim..Bu mesajı ben işimde zaten çalıştığım insanlara işsel anlamda veriyorum..Bir şekilde dertleşiyoruz diyelim..
Önce insan olmak..Sanırım işsel başarınında, para kazanmanında sırrı burada :))
resim : Fahrelnissa Zeyd

21 yorum:

Age35 dedi ki...

Bizde okulda öğrencilere derslerden önce bnu öğretmeye çalışıyoru Asortik hanımcım ama olmuyor işte.Önce insan olmanın önemini ailede kavratmak lazım belkide öncelikle.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

ben de kırılmamak için insanlardan cok fazla sey beklememeye calısırım

KUGUU dedi ki...

Sen MEG sin iste...:))

Kucuk Kadinlarda -Louisa May Alcott un yazdigi-4 kizkardeste abla MEG sin sen AsortikimKrebimBenim.

Senden ders almamiz lazim, acaba bu yaz 1 workshop mu yapsan biz blogger dostlarina 2 gunluk diyorum:))
Kuguboynu

Asortik Krep dedi ki...

age35, kesinlikle katılıyorum..O zaman önce aile sonra toplum..Bazen bana soruyorlar..sen olsan ne yapardın diye..Ben olsam..çok önceden o hatayı başlatacak hatayı yapmazdım..Yani ilk adım çok önemli..Ben hata yapmıyormuyum..yapıyorum..ama hatalarım geri dönülmesi zor olan noktalardan olmadığı için telafi edebiliyorum..

Asortik Krep dedi ki...

Aqua, en sağlıklısı bu galiba..

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik,hatırlıyorum tabikii..Beni anladığına sevindim..
Senin resimlerini ne zaman göreceğiz gibi biyonikvari bir soru sorayım sana :))Soyut çalışıyorsan kesinlikle seni Şükran Teyzeyle tanıştırmam lazım..Yani bizim Çatı Ressamı grubunun hocası..50 yıldır resim yapan bir hanım..Klasiği bitirip soyuta geçmiş..Bu bölgede görebileceğin en iyi ressamlardan..Gizemli kedi..Bize resimlerini ne zaman göstereceksin?

tiwidi dedi ki...

Asortik ne guzel yazmissin, oya gibi isledim diye :) Emek verdikce birseye o zaman deger kazaniyor degil mi? Sen hic vazgecme emek vermekten, gonul vermekten isine, ve de emeklerin yagli olsun , yani karsiligini al emeklerinin bol bol, islerin hep iyi gitsin, dah a iyi olsun dilerim... :)

Asortik Krep dedi ki...

Kuğuu, evet ben Meg ' im.O kitabı çok küçükken okudum ama filmini çok seyrettim..Çok sevdiğim bir film..Duygulu..eski zaman..yani tam bana göre..
Ben bi portakal reçeli work shopu (atölyesi) yapmayı düşünüyorum..hatta haddim olmayaraktan sevgi work shopu :))katılımcıların en geç temmuz sonunda başvurmaları rica olunur..Katılım şartı en blogger olmak..Yani bana yazarken en blogger benim..çünkü........diye.Bu bilgiler kesinlikle tarafımdan gizli tutulacaktır:)) Ve kazanamayanlar (yok öyle bir şey aslında)kazananların yanında eşantiyondan tatil yapacaklardır..Yani bir kazananın yanında bir kazanamayan yatacak..Eee ne yapayım evi planlarken misafir odası sayısını belli tuttuk di mi ama..Aranan adaylarda 34 olmak (veya bir kere bulunmak)ve üj bej olmak önem taşır..Sorular bu yönde sorulacağından çalışıp gelinmesi rica olunur..Fethiye ve civarı! work shop yönetim kurulunu oluşturacağı için çalışması ve yarışması gerekmediğinden rahat bir nefes alabilir..Mutfakcamı Burcu kafadan (nufustan) torpilli olduğundan elemeye katılmayacaktır :)))
Ankara grubu son düzenledikleri yürüyüş etkinliğiyle yarışta bir adım öne geçmiştir..
Karadenizli çok arkadaşım olduğu için ve onları çok sevdiğim için onlara torpil geçiyorum..Güneydoğulular içli köfteyle geldikleri taktirde ne isterse yapabileceklerdir..Doğudan gelenler her zaman orada yaşam şartları zor olduğundan sadece katılmaları dahilinde soru sorulmadan geçecektir..Ege ye de artık ayıp olur bir şey sormak..yurtdışından gelenlere kapım yaz-kış açık..Onlar tebrik edilesi varlıklar çünkü ben burda gurbet hasreti çekerken vatan toprağı dışında ne haldeler bilemiyorum..
Kısaca bekliyorum :)...

KUGUU dedi ki...

Fethiyede Sevgi Workshopu, portkalrecellikreplerimizi yerken.

ne guzel anlatmissin yuregi geniz gonlubol arkadasim.

Valla boyle boyle derken olmayacak sey mi arkadaslar, anlasiriz bir otelle, "Blog Dunyasi Dostlari 1.Senligi" adi alitinda bir haftasonu yapariz, ve cidden bu sefer gazeteye degil ana haber bultenlerine cikariz.

Ne dersiniz??
Kuguboynu,theDreamer

(ps: ben habire konuyu gazeteye getiriyorum, bilincaltimdan yaptiklari terbiyesizligi ve verdikleri rahatsizligi hala hazmedemedim diye mi acaba?)

Asortik Krep dedi ki...

Ben sizi otellere bırakırmıyım hiç :))

enne dedi ki...

Bence de süper olur. Kuguu'ya katılıyorum. Hep beraber orada olup birbirimizi tanımak ne süper olurdu. Ben de kızımı alıp gelirim valla, yeter ki tatil, ay yani "Blog Dunyasi Dostlari 1.Senligi" olsun.

Birisi bana yol uzun ve zaman kısa olsa da tatil fırsatını kaçırma, kızını da al git demişti bir zamanlar:)))

Asortik Krep dedi ki...

Kim söylemişse güzel söylemiş :)))
Aynen katılıyorum.

huysuz dedi ki...

1.İş hayatında kırılmamak için mesafeli olmak şart bence de. Sanırım buna profesyonellik deniyor.
2.Sana yapılan Meg benzetmesine katılıyorum, hoş bir benzetme olmuş :)
3.Workshop için en kuvvetli adaylardan biriyim o halde, hem üj-bej hem 34 :)
4.Şirin Devrim'in annesi Zeid'i ben de çok beğenirim...

KUGUU dedi ki...

Amanin Dostlar yoksa ben temelini attim bile mi??
adini bile koyarak hemde:))

"Blog Dunyasi Dostlari 1.Senligi"

Asortikim sizin eve gelmeyelim gonlubolum benim, ama bahcede bir aksam fenerlerle falan yapabiliriz de yine de bu ilkini otelde yapalim.

Amanin cenem dustu icimden koptu diyorum :

O bloglarda 40 blogger cocuklar gibi sendik,
O haftasonu tum medyayi yendik

Kuguboynu,theSairRuhlu Savasci

hayal dedi ki...

Ben otuz yasinda kucucuk bir cocugum, hayattan hicbir ders alamamisim bunca yildir. Cunku hala hayattan (ve insanlardan) yemem gereken kaziklari bitirememisim. Ee, ne yapalim, hayat bu.
Bir arkadasim soyle derdi: "Kimseden hicbirsey bekleme, herkesten herseyi bekle".
Bunu yapabilsek hepimiz keske.
:)

Sardunya dedi ki...

Merhaba Meg:) Evet evet kesinlikle Meg:))) Annem de senin gibi ASortikim, koyar mesafeyi, alır önlemini paşa paşa yaşar ve de engüzelini yapar:) Ben mi?
Ben Jo, dan duuun açılıverir, kırıla kırıla bir süre sonra kırılmayıverir:))

Eylül başı gibi oralarda olacağım:)

Meltem dedi ki...

Söylediklerin bence de çok doğru ama ben nedense bunu 2-3 yıl önce kavrayabildim. Kazık yemeye doymadım hayatım boyunca. İnsanlar iyi niyet görünce dayanamıyorlar galiba. Ama biraz geç de olsa şimdilerde değişmeye çalışıyorum. Huysuz ve tatlı çok iyi tespit etmiş, buna profesyonellik deniyor. İş hayatındaki 1. kural da bu olmalı zaten. Bu arada ben hem 34 de yaşayan, hem karadeniz doğumlu ve hem de köken olarak egeli biri olaraktan özel misafir kategorisine mi giriyorum şimdi :)))

filliboya dedi ki...

çok ince eleyip sık dokuyup ölçüp biçip uygun bulup içini döktüğün kendini açtığın insanlar bile hayal kırıklığı yaratabiliyor ama maalesef.O kadarda zırhlara bürünmemek lazım bence.

kedi dedi ki...

Bak şimdi Workshop adaylığı için 34 lü olmak yada en az 1kere bulunmak şartı tutmadı***(Ama yaş 34 ordan yırtarım belki ;P )

Üj bej şartı da hiç tutmadı***(Ama güzel taklit yaparım ,yine yırtarım ;P )

Ammaa anne-baba öğretmen kaardeşimmm kasin yırttım vede Ankaralı olmam hasebiylen kafadan girdim yane.

Hadi buna itiraz eden mi var?
E fethiye ve civarı !olduğum içinnn work shop yönetim kurulunu oluşturacağımdannn ben kessinn girdim abicimmmm,

Hadi size iyi şanslar ;P
Ben yırttım,artık elemeleri siz düşününnn.Vedee iyi çalışın kardeşim,yok ööle haybeye tatil ve buluşmacaaa :)))

Asortik Krep dedi ki...

Huysuz ve Tatlı, üj-bej den yırttın hadi :)
Trakyalı olmasanda o biberli ekşimik tarifin için bile girerdin listeye :))
Hayal,keşke...
Sardunya, eylülbaşı gibi mi yapalım toplantıyı ne dersin?
Şebnem, evet özel misafir kategorisindesin :)) soru yok..
FilliBoya, ne kadar çok insanla tanışıyorsan o kadar çok hasar görme ihtimalin çoğalıyor..Bir de herkesi kendin gibi sanıyorsan..Samimi ve içten davranışın zırhlarla kendini sarmasan her seferinde seni biraz daha hırpalıyor..Kendini değiştiremeyeceğine göre kendini korumaya alıyorsun..
Biyonikkedi, üj-bej taklidi yapıcaksın ama ona göre :)

gazel vakti dedi ki...

Eşimde aynen senin gibi düşünür ve iş hayatında yönetici konumunda olmadığım hiç daha yeni yeni anlarım eşimin bu vakur tavrını.Sende oda doğru olanı yapıyormuşsunuz mesafeyi korumakla.Bi workshop olayın olursa benimde kaydımı yapıverin zira çoooookkkkk faydasını göreceğim sevgiler saygılar efendim...