Cuma, Mayıs 19, 2006











Bu resimler tahmin edersiniz ki portakal bahçesinin resimleri..Yukarıda ki 2 resmi de ben çektim..Bu sefer Uzunbey sağolsun fotoshopta bana nasıl resimleri istediğim boyuta indirgeyeceğimi gösterdi..İlk portakal çiçeği resmi aramıştım blog için..Bulamamıştım..Sonra ben çekeyim diye heveslendim..Çektimde.
Bahçeyi gösteren resimde otların olduğu kısımdan araba girişi ve kapıyı yapmak istiyoruz..Tam karşıda görülen 2 ağacın arasında arkada küçük çelimsiz bir ağaç var..Merkez o olmakla beraber yalnızca 4 ağaç keserek evimizi yapacağız kısmetse..Bu resmin çekildiği yol tali yol ve köyün içine gidiyor..Bayağı işlek bir yol aslında.Bu resmin sağ tarafından da eski Muğla-Fethiye karayolu geçiyor..Eskiden tam arsanın önüydü..Yani yola sıfırdı..Şimdi yol düzeni değişti ve yeni yol açıldı..Böylesi daha iyi oldu..Çünkü o yoldan bütün araçlar tam hızla geçiyorlardı..Hatırlarmısınız bilmem..Motorlar Reise bu yolda çarpmışlardı..
Kargı Fethiye' ye bağlı yeşil ve güzel bir köy..Fethiyenin içi ingilizler yüzünden çok pahalandığı için artık türklerin Fethiye' den hele benim oturduğum semtten ev ve arsa almaları artık mümkün değil..Bu söylediklerim hayatını normal şekilde kazanan insanlar için geçerli..Buralı olanlar zaten kendi yerlerini satıp bir şey alabiliyorlar ama biz dışarıdan gelenler mümkün değil..Artık gidip bir apartmanda yaşamak istemediğimiz için de Uzunbeyle ikimiz gidip yemyeşil bir yerde oturmak istedik..
Bu yaz hedefimiz evimizi yapmak..Size kısmetse evin bitmiş halini de gösteren bir resim çekeceğim..Bu arada biz portakal ağaçlarını budattık, kuyu açtırdık..Seneye portakalları kısmetse evimizdeyken yiyeceğiz :))

9 yorum:

elma dedi ki...

cocuklugum dedemin portokal bahcelerinde gecti diyebilirim...portakal ciceklerinin kokusuna, henuz olgunlasmamis yesil portakallarin tadina doyamam...bi de dedmin bahcesinde sulama havuzu vardi:) hayal meyal hatirladim simid, icinde kirmizi baliklar olurdu, saatlerce onlari izlerdim..sayende cok guzel kokulu anlara gittim birden...yaza bittigi zaman cennet gibi bir hayatin olacak asortik:) herseyin beklediginden de guzelolmasini dilerim..

zeyno dedi ki...

Portakal bahçesinin ortasındaki evi hayal ettim birden.İnşallah gerçek resimlerini de görürüz blogda.Senin kadar biz de mutlu olucaz o resimleri görünce...

Asortik Krep dedi ki...

Elma şekeri, benim gibi soğuk iklimde büyümüş biri için portakal ağaçları keşfedilmeyi bekleyen oyuncaklar gibi..
Uzunbey çok istiyor belki bizde bir süs havuzu yaparız artık..Yüzme havuzunu da ben sevmiyorum..
Zeyno, bir süprizim var size..Herşeyi anlatıyorum ya onu atladım bilerek..Çünkü bittiğinde resmini çekip yayınlayacağım :))
Birde oranın atmosferi çok daha güzel..Ben güzel çekememişim resmini..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

geçen aylarda o bahçeden bir kaç portakal yeme şansım oldu ve tatları damağımda kaldı. Yenilerini sabırsızlıkla bekliyorum.Bir de bana söz verdiğin portakal reçelini bekliyorum. Bir de yeni evinde seninle terasta/balkonda oturup çay içmek istiyorum karşılıklı.

Asortik Krep dedi ki...

Seneye gelip alacağın portakallarla sana reçel yapmayı öğretebilirim :)) Bende veranda da seninle çay içmeyi isterim tabikii.O yeni yaptığın etamini nereye asacağımıza çay içerken karar veririz artık :))

ibeking dedi ki...

asortik krep nedir bu ingilizlerin çılgınca gayri menkuş sahiplenmeleri....heryerdeler...beni biraz ürkütüyor bu durum..

bu arada harika bir mekan..ev olayı da eminimki müthiş olacak...

Asortik Krep dedi ki...

Fethiye de Kalkan ve Kaş ta oldukça yoğun ingiliz nufusu var..Şimdi Dalaman,Köyceğiz ve Dalyan da dolmaya başladı..Kötü tarafı Fethiye içindeki arsalar boğaz yalısı fiyatına yakınlaşmaya başladı..Ankaralı bir arkadaşım Çankaya ile aynı fiyatta ev satıldığını söylemişti geçen sene..

enne dedi ki...

Çok kıskandım çok... Mis gibi kokan bir bahçe içinde, 2 katlı, doğaya uygun, kocaman verandalı ve verandasında salıncaklı koltuğu olan bir ev hayal ettim birden. Yazından bu bahçeyi ne kadar sevdiğin ve evinizi biran önce tamamlayıp orada oturmayı istediğini anlıyorum, umarım herşey hayal ettiğin gibi olur ve o evde uzuuuun yıllar mutlu yaşarsınız tüm aile...

Asortik Krep dedi ki...

Enne, ben 6 senedir burada yaşıyorum..Geldiğimden beri de inan ki çok çalıştım..Yeni bir iş kurduk Uzunbeyle ve o işi ancak oturttuk sayılır..Burada zor günlerimde hep bir evin hayalini kurdum..çünkü kendime hedefler koymazsam yaşayamayacağım gibi geldi..evet orayı çok seviyorum..umarım orada yaşamak kısmet olur :))