Pazar, Mayıs 28, 2006


Burası Aminthas Kral Mezarı..(soldaki resim)Helenistik dönemde 4. yüzyılda Kral Aminthas için yukarıdan aşağıya iple sarkılarak yapılmış..Daha doğrusu oyulmuş..Fethiye' yi her yönden görebilecek bir tepede , müthiş manzaralı bir yer..Şehrin de içinde..Yani işlek bir caddeden 10 dakika mesafede ..Eski Fethiye mahallelerinden birinin içinden geçerek gidebilirsiniz..Aşağıdan yukarıya çıkılan 200 basamak sonradan yapılmış..Benim Fethiye içinde Likyalılardan kalma sevdiğim en güzel tarihi eser..Bir de kale var ama ben kaleden Fethiye görüntüsünü değil, Fethiye' den kale görüntüsünü seviyorum..Çünkü öyle bir tepeye yapılmış ki kalenin manzarası değişik açılardan her yerden görülebiliyor..Bir de antik tiyatromuz var..Hemen şehrin içinde..Onu da çok seviyorum..Eskiden orada klasik müzik konserleri olurdu..Bizde bilet satardık..Cumhurbaşkanlığı devlet senfoni orkestrası gelir konser verirdi bir gece..Tıklım tıklım dolardı tiyatro..İçeride yer bulamayan yerli- yabancı insanlar parklarda çimlere oturur, konser bitene kadar dinlerlerdi..Birkaç senedir gelmiyorlar..Özlediğim etkinliklerden biri de o.Neyse Fethiyenin neresini kazsanız tarih fışkırır..Hala keşfedilmemiş cennettir..Bu kadar güzelliğin saklı olduğu bir yer de sanırım az bulunur..Neden bunları yazıyorum..Çünkü Fethiye sadece Ölüdenizden ibaret değildir..Gerek işim gerekse gönüllü çalışmalarım dolayısıyla bir çok köy ve tarihi yer gezdim..Her yeni keşfettiğim yer diğerinden güzeldi..Bugün çıktığım Taşyaka da(Ölüdeniz yolu üzerinde bizim İst. Maçka gibi denizden yüksek ve manzaralı bir mahallemiz) bir evde olmaz bu kadar güzellik dedirten bir manzarayla karşı karşıya kaldım.. (en üstteki resim) Bulduğum bu resim bir emlak sitesinden .. daha yüksekten ve daha sağdan karşıki manzaraya baktığınızı düşünün..Evdeki en güzel şey manzaraysa 2. güzelşey ise süs havuzundaki nilüferlerdi..Aslında biz oraya köpek görmeye gitmiştik ama manzara seyredip döndük..
Öğleden sonra da portakal ağaçlarını sulamaya gittik Uzunbeyle ..Yanımıza termos ve fincan aldım..Zaten benim bunları koyduğum bir hasır sepet-çantam var..Şezlonglarımızı da aldık..Hem ağaçlarımızı suladık hem kahvelerimizi içtik..Güneşi orda batırdık..
Yarın da kısmetse deniz sezonunu açmak istiyoruz Uzunbeyle :))

8 yorum:

ince eleyen karakter dedi ki...

asortıkcıgım okuyunca aa dedım ee bız burda sabah gunesı oglen yağmuru aksam fırtınayı gorunce delı mısalı delı varmıs da herkesı delı sanırmıs o hesapp ne denıze gırmesı yaa demısım kendı kendıme benım ıcın bır hopa cupa yap bende can atayım burdan sabırsızlıkla bekleyerek
sen sımdı aksama kızardık dermısssın ben de yaaa hıı dermısım

Asortik Krep dedi ki...

Bugün gerçekten deniz mevsimini açtık..Hatta kızardık :))Ben kremsiz hayatta güneşlenmem..Burcu sağolsun Avonları göndermiş..Biz denizden gelince Çağıl da dershaneden gelmişti..Hep beraber portakallara gübre vermeye ve sulamaya gittik..Sonra da gelip eve üstümüzü değiştirip yemeğe yine Kargıya gittik..Ben Karadenizde yaklaşık 10 yaşıma kadar denize gittim..15 hazirandan önce orada denize girilmez bilirim..Biz ilk geldiğimiz sene abartıp 1 nisanda denize gitmiştik ama hava o sene çok güzeldi..bu sene 1 haftadır hava çok sıcak..

KUGUU dedi ki...

Gunaydin Asortikcigim, Sabah sabah icimi actin yine. Manzara guzelmis ama cok uzak denize. Ben yine portakal agacli bahceni alayim, sahi sizin bahceden deniz gozukuyor mu? Peki kopek gormeye gittik demissin, yoksa sevgili Reis in yerine yeni bir dost mu bakiyorsunuz eve almak icin?
Kuguboynu:)

enne dedi ki...

Fethiye'ye yıllar önce gelip 1 gece kalmıştım. Ailemle birlikte tatile çıkmıştık, çok sıcaktı ve klimasız bir motelde kaldık, Ölüdeniz'e gittik ancak ikinci akşam marmaris'e gitmeye karar vermiştik. Fethiye'den aklımda kalan şey bakımsız, sanki biraz tembel bir halkı olan, herşeyini Ölüdeniz'e bağlamış gibi görünen bir kasaba görüntüsüydü. Beni gittiğim yıl 1992 filan tabii. Şimdiye dek oldukça değişmiştir ama sana katılıyorum. Bence de orası sadece Ölüdeniz ile anılmamalı ama yapılan tüm reklamlar sadeec Ölüdeniz'i vurguluyor. Tatil sadece güneş ve deniz değildir, tarihi yerleri görmek, konserler dinlemek ve yeni birşeyler öğrenmektir aynı zamanda benim için.

Sen yine de denize girerken bu da enne için deyip bir kez atlamayı unutma:)))

enne dedi ki...

Yani bir yorumda bu kadar mı imla hatası yapılır!!! Tüh bana!!

Asortik Krep dedi ki...

Kuğuu, bizim portakal bahçesi denize bu manzaradan çok daha yakın..Denizin görünüp görünmediğini bilmiyoruz.Artık evi yapınca göreceğiz :)
Köpek görmeğe gittik çünkü evi yaparsak bir köpeğe ihtiyacımız olacak..Büyük bir köpeğe hem de..Küçük alıp eğitime vermek istiyoruz..Hatta birde kedi istiyorum ben..ama evde değilde bahçede..Reis gibi hiç birşey ve kimse olamaz..O hayatımızdan gittiğinden beri sık sık onu anıp konuşuyoruz..ve hala inanamıyoruz..Her köpek onun gibi olur mu bilmiyorum..Yani yeni köpeğin dostumuz olup olmayacağını zaman ve onunla ilişkimiz belirleyecek.Köpek diye bahsediyorum ama herkesin köpek kelimesine verdiği değer farklı olduğundan arada yanlış anlaşılır mı diye de düşünmedim değil..Ama hangi canlı olursa olsun bence insanın kendisinin onunla kurduğu ilişki önemli..Bu bir çiçek olabilir, bir ağaç ya da bizimki gibi bir köpek.
Enne, ben ilk defa 99 senesinde geldiğim için daha öncesini bilemiyorum..ama Fethiye nin o zamandan bu zamana çok ilerleme kaydettiğini görüyorum..Şöyle diyebilirim sanırım..Herşeye rağmen Fethiye turizmi sürüyor :)

acicikolata dedi ki...

Ben de CEO ile gitmistim oraya hey gidi gunler

gazel vakti dedi ki...

Bende balayında gittiydim.Bayılmıştım oralara.