Pazartesi, Haziran 26, 2006

İnsanın kendi işini yapması , kendinin patronu olması çok güzel ama bir o kadar da yorucu..Biz bu çıktığımız uzun yolda bir devri kapatıp yeni bir evreye başladık..Bir o kadar artık oturmuş olan işimizin hem yan kolu hem de bütünleyicisi olan yeni işimizde zor bir yola başladık..Önümüzde tekrar aşılması gereken yollar açıldı..Bu öyle anlatıldığı kadar kolay bir yol değil..Bu işler öyle büyükşehirdeki gibi de işlemiyor..Her şehrin her toplumun kendine özgü bir yapısı var..Ve tabii Anadolu da yaşamakta kolay değil bu bağlamda..Mesela diyelim ki teknik bir işte birine ihtiyacınız var..O şehir senin bu şehir benim araştırıyorsunuz..Bu genelde İzmir ve Ankara ya da yakın olduğu için Antalya olabilir..Gelen teknik adam otelde kalır, yedirir, içirir yapılacak işi yaptırdıktan sonra ücretini verir gönderirsiniz..Bu ücret çoğu kişinin 2 maaşına denk gelebilir..Hatta daha fazla da ödeyebilirsiniz..Ama bu daha sonra bu adamın işini doğru yapmasını sağlamaz verdiğiniz Dünya kadar para..En küçük aksaklıkta düzen bozulacaktır yine..
Buralarda kendinizi iyi satmanıza bilginiz sebep olmaz..Burada ne kadar çok hava atarsanız o kadar çok iş kaparsınız..Çünkü insanlar bir şeyi doğru bildiğinizi kontrol edebilecek kadar genelde bilgi sahibi değildir..Ancak doğru işler ve kişiler tecrübe edilerek denenebilir.Bu arada işiniz yarım kalabilir, terslikler çıkabilir, verdiğiniz sürede işinizi teslim edemeyebilirsiniz..Bütün bu olanaksızlığın yanında iş aldığınız insanlar doğru zamanda doğru şekilde işinizi yapsanızda alıştıkları için paranızı a) geç ödeyebilirler..b) zevk için paranızı kesebilirler..Büyük şehirlerde ki gibi ne eleman bolluğu ne de müşteri bolluğu vardır..Bazen kızdığınız ve hakkınızı yiyen insanlar size tekrar müşteri olarak gelebilirler..O zaman ki iş durumunun zenginliğine göre onlarla çalışmak zorunda kalabilirsiniz..
Bir kadının kendi işini yapması zor bir iştir..Bunu eşiyle çalışması bile kolaylaştırmaz..Çünkü siz işiniz bitmeden çıkamazsınız..Ya da iş varsa evde ev işi doluymuş, hastaymışsınız,misafiriniz gelecekmiş bunlar ikinci planda kalan şeylerdir..Şimdi yok canım sende işi bırak çık diyenler olduğunu düşünenler olabilir diye yazıyorum..O zaman da bir kere işin peşini bırakırsanız işte sizi bırakır diyebilirim.
Böyle zorlu evrelerle kolayladığımız bir yolu tekrar yeni baştan geçmeye hazırlandığımız zor bir dönemdeyiz..İşin başında ve çok çalışmamıza rağmen çoğu zaman zorluklarla boğuşuyoruz.İşin tabiki ağır kısmını Uzunbey yaşıyor..Ama ben hem iş ortağı hem de ev ortağı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum..Bu konuda her şey bir yana ..Tüm zorlukların yanında hazımsız insanlarla da uğraşmak zorunda kalıyoruz sık sık..Duyduğunu belli etmeyen, bir hayırlı olsunu esirgeyen insanlarla ..Ki bunlar diğer işte başımız dik olduğu halde bazen sırf bölgecilik adına bazen de fesatlık adına bu sevinci ve başarıyı paylaşmaya yanaşmayan insanlar genelde..Benim dikkatimi çeken şeyleri tabiki ben onlarla paylaşmıyorum ama o kadar sabit ki görünen davranışlar..Ve kadınlar ..Her zaman kadınların davranışlarından insanlar şikayet eder ama ben bu konuda erkekler kadar duygularını saklayamayan kişiler görmedim..Ha bunlar beni engeller mi? Hayır.. Şimdiye kadar hiçbirşey beni bu konuda engellemedi şimdi yaşadıklarımızda engellemeyecek..Biz yine bildiğimiz yolda devam edeceğiz..Ben zaten daha önce yazmıştım boğa burcu ve inatçı olduğumu..Zaten bir şeyi yapmamı istemeyen biri kesinlikle bana meydan okumamalı..Bu beni biliyor..Yapmayacaksam bile yapasım geliyor.. Sizle paylaşmak istediğim bu yazının en önemli kısmı geliyor işte..Şimdiye kadar hayatın bana kurduğu hiç bir zorluğu bırakıp kaçmadım ben.Hep galip çıktım..Bir şekilde kazandım..Öyle gözükmediği zamanlarda bile bu öyle oldu..Böyle zor zamanlarda zorluklar tabiki bizi yoklar ama bu işin insan ilişkileri konusu beni zorlar..Çünkü ben bunları önemserim.Uzunbey zaten kimseye bakmaz.
resim: Dali.

25 yorum:

allevk dedi ki...

sizi çok iyi anlıyorum,yaşanan sıkıntıları tahmin edebiliyorum. ben de uzun süre böyle bir yerde yaşadım, muhatap olduğum insanların hemen hemen hepsi bu modeldi. ve ben onlara küçük yerin küçük insanları derdim. onları pek takmamak, işine bakmak lazım ama her zaman insan başaramıyor.
sizi takip ediyor ve yazılarınızı beğenerek okuyorum,sevgiler

Manik Kedi dedi ki...

Merhaba... Post unuzla ilgili yorum yazamadıım için üzgünü ama ben size bi şey sormak istiorum.. Bloğa müziği nasıl eklediniz..bi türlü çıkmamadım içinden.. şimiden teşekkürler..
Sewgiler;Sinem

hayal dedi ki...

Kucuk yerlerde yasamanin ne kadar zor oldugunu iyi bilirim (ufak bir sehirde doktor olarak ozel bir polk ve saglikocaginda calistim) Yaptigin is degil reklam oraninca bir yerlere geldigin dogru. Ama en azindan insanin hayat arkadasinin destekcisi olarak yaninda olmasi iyi birsey.
Uzuun zor yollar tek basina asilamiyor nitekim ben istifa etmistim
Ama insan istedikten ve birbirine destek olduktan sonra hepsi basarilir

Adsız dedi ki...

Alevk,aslında şöyle söyleyeyim.. aslında etrafımda o kadar samimi ve doğal ilişkiler var ki arada kötü enerjiler gördüğümde hemen dikkatimi çekiyor..Ben çok doğal davranan biriyim ve istemeden hiç bir davranışta bulunmam..Karşımdakini çözmekte benim kendi kendime oynadığım bir oyun aslında :)
Manikkedi, bloğumun tüm teknik işlerini Çağıl yapıyor..Eğer yarın büroya gelirsen sana müzik koymayı gösterebilirmiş :))

Asortik Krep dedi ki...

Biraz önce kullanıcı adımı yazmadan enterleyince anonymous çıktı yorumum..Devam ediyorum..
Hayal, bekar ve kendi işinde çalışan bir arkadaşım vardı Sinanoba da..Bana hep derdi en azından işe sinirlendiğinde seni dinleyecek insanın var.( eşim için söylüyor bunu )Ben onu yapmak için bile arkadaşımı aramak zorundayım..

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

Bazen bazı sorunları sadece yasadıgın yere baglaman yanlıs yonlere gıdıyor bence.gelen yorumlarda bile ınsanların gozunde ne hale getırıyor. '' küçük yerin küçük insanları'' gibi.genelleme yapmak ne kolay degılmı? yani ''hava atma'' olayı sadece küçük yerlerde mi yasanır?İst.da bir işten cok para alan illa ki o işi dogru mu yapar?paralar sadece ''ANADOLU'' da mı gec ödenir? madem hepsi küçük yerlere ait özellikler niye herkes buralara yerlesmeye ev almaya iş kurmaya calısır????
Festival cok güzeldi.Havai fişeklerın iptaline sinir oldum ben cok severim.
Yeni işiniz hayırlı olsun :)

Asortik Krep dedi ki...

Aqua, dikkat ediyorsan baştan beri hep Fethiye olduğu için değil küçük yer olduğu için şikayet ediyorum..Yani bu genellemeye göre yapılan davranışlar beni rahatsız ediyor..Çünkü hep beraber burada yaşıyoruz..Bu Fethiye olsa da aynı Marmariste de, ne bileyim başka bir kasabada da.Aslında tam anlatamayışımın sebebi şu..Burada profesyonel bir şirkete ödediğin paranın aynısını ödesen de adamlar karşılığında işi önemseyip doğru düzgün iş yapmıyorlar(merak etme bu kişiler hep Fethiyeli olmuyorlar)..Yani yere göre iş yapıyorlar..Burayı suçlama anlamında söylemedim bunu..
Örnek için söylüyorum..Havalandırma takıyorsun ramazanda usta hiçbir mazeret bildirmeden 2 gün ortada yok.Sebep oruçluyum oluyor..Aynı parayı veriyorsun başka bir yerle ama aynı davranışı göremiyorsun anlamında söylüyorum..Tavsiye üzerine arsa çevresine tel çekilecek bir firmaya gidiyorsun..Yine 2 ayda iş tamamlanmıyor..Tamamlansa da eğri büğrü yapıyor..Diyelim ki bunu İstanbulda da yaptırdın..Adam o teli düzgün çekmeden parasını alamayacağını bilir..Burada hem düzgün değil hem de üstüne düzgün çalışan bir firma bulmak zor..Yani fazla çalışağın firma olmadığı için kötünün iyisini seçmek zorundasın..Benim şikayetim işin ehlini bulmak sorun olduğu için..Birde ben İstanbul dışında ilk defa yaşıyorum..Ben sorunları Anadolu da olduğumuz için diye de yorumladım..Yanlış olabilir bu da benim görüşüm.
Buraya yerleşme anlamında söylüyorum..Dikkat ediyorsan Fethiye' yi Fethiye olduğu için şikayet etmedim ben..Başkalarının avukatı değilim kendim için söylüyorum..Biz buraya para kazanmak için gelmedik..Biz paraları İstanbulda da kazanıyorduk..ama herşey para kazanmak değil ki.Belki Akdeniz hayatı için geldik..ama karakterimiz açısından söylüyorum..Biz Uzunbeyle çalışkan insanlarız..Nereye gidersek gidelim çok çalışacaktık..ve aynı sorunları yaşayacaktık gibime geliyor..
Festivalde artık havai fişek atılmayacak.Çünkü doğal hayata çok zarar veriyor.Dün festival komitesi toplandık ve seneye yapılacaklar için şöyle bir bu senenin artılarını eksilerini değerlendirdik..Seneye ilk gün konseri Onur Akın.Hem buralı olduğu için hem de iyi bir açılış olur diye düşündük ..
İyi dileklerin için teşekkür ederim :)
Bir de samimiyetine dayanarak sormak istiyorum..Beni tanıdığın için mi benle tanışmak istemedin yoksa yabancı olduğum için mi? Bunları sana yüzyüze anlatmayı tercih ederdim de ondan sordum :))

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Elif, açıkçası seni kaybettiğimi sanmıştım..Evin bitip bitmediğini merak ettim hep..Bittiğine çok sevindim..Güle güle otur..Ben sanat eğitimi almadım ama güzel sanatların her dalını çok seviyorum..Kendi sevdiğim ressamların isimlerini öğreniyorum bu bile yetiyor..Ama ressamların hayatlarını okumayı, filmlerini izlemeyi çok seviyorum..Eskiden daha çok okurdum ama bol bol kitap okumaya çalışıyorum..Özellikle biyografiler..Sevdiğim resmin izinden gidip neyi niçin sevdiğimi anlamaya çalışıyorum..Koyduğum resimler de hep beğendiğim resimler..Ya da konuyla birşekilde alakası olanları koyuyorum diyelim..Seni özledim..Keşke yakın olsaydın da yeni evinde seni ziyaret edip hayırlı olsun demeye gelebilseydim... :))

Adsız dedi ki...

Sevgili Asortik Krep;

Öncelikle yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun. Bizde eşimle kendi kurduğumuz şirketimizede çalışıyoruz. Bu "hayırlı olsun" temennisinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirim.

Ustalar ile çalışmak her yerde zor, biz Ankara'da şirketi boyatmak için 3 usta değiştirdik. Sebepsiz yere kaçtı hepsi, sebep ortada aslında, daha çok para kazanacakları iş bulup gidiyorlar. Bizden aldıkları kaporada yanlarına kalıyor. İş bitsin parayı öyle vereyim diyemiyorsunuz burada.

Müşteriden tahsilat yapmak ise oldukça zor, biz bir yere üç kuruş borcumuz olsun onu gününden önce ödemeye çalışırken, emeğimizin, bilgimizin karşılığını almak için aylarca müşterinin peşinden koşuyoruz.

Kısacası ticaret hayatı oldukça zor, hepimize kolay gelsin.

İyi işler, hayırlı kazançlar.

Sevgilerimle...

Manik Kedi dedi ki...

Teşekkürler teklifin we samimiyetin için Asortik Krep...
Sewgiler;Sinem..

Asortik Krep dedi ki...

Zeynep Z, Ben sadece İstanbulu ve burayı görmüş, yaşamış biri olarak yaşadıklarımı anlatıyorum..Ama ticaret her yerde aynı zorluk ve yoğunlukta..Bu arada eşimle çalışıyorum ama biz 4 paralel işi aynı anda yapan insanlarız..Yoğunluğumuzu ve müşteri portföyümüzü tahmin etmeyi sizlere bırakıyorum:))
Manik kedi, gel dedim sana ama yerimi söylemedim..bana asortikkrep@hotmail.com dan mail atarsan büromu tarif edebilirim hatta kahve içmeye davet edebilirim..

Adsız dedi ki...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^canim kizim sen her turlu zorluklari yenersin inaniyorum seninle gurur duyuyorum.seni seviyorum annen.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ûj z7b

Adsız dedi ki...

Asortik Krep yeni işiniz hayırlı olsun.Bu arada bence büyük şehirdede olsanız küçük şehirdede eğer karşınızda iyi bir yürek yoksa mutlaka sorunlar olacaktır.Büyük şehirde iş yapmanın en büyük avantajı bir iş kolunda birbirine rakip firmaların çok olması sebebiyle rekabetin ve dolayısıyle kalitenin öne çıkması olabilir.Ama mutlaka büyük şehirdede işini sırf daha çok kar etmek için kötü yapanlar vardır.Bence bunlarla kendinizi fazla üzmeyin.Bu arada blog müziğinizi çoooooooook beğeniyorum.
Sevgiler
özge

Asortik Krep dedi ki...

Annem, çok güzel desen vermişsin yoruma, sanatsal yönüm kime benzemiş belli oldu :))
Seni çok seviyorum..Gelin artık..
Elif, Bak bugün Amerikadan Uzunbeyin arkadaşı bize geliyor..Belli mi olur benimde yolum düşer belki oralara :)İyide ben İstanbula bile giderken akla karayı seçiyorum uçakta Amerikalara nasıl giderim bilmem..
Ama gerçekten yerleşme ve düzenleme işine yardım etmek isterdim..Çok keyifli iş yaparım ben :))
Özge, bende blog müziğime bayılıyorum bu arada..Söylediklerine aynen katılıyorum..Yazdıklarım aslında tek başına şikayet değil sadece bunları sizinle paylaşmak hoşuma gidiyor :))
Gerçi bende bir zamanlar bu alemde tek bu işi yapan kişiydim ama hiç öyle davranmadım müşterilerime :))

Deadora dedi ki...

herkes birseyler yazmis ve hepsinden de bir parca var aslinda alinti yapmak istedigim ama bosuna aynilarini yazmayacagim.. diyecegim su ki inandigin seyden vazgecme.. insdanlar azmini gördükce ve degismedigini emin ol degiseceklerdir.. yin yang gibidir hersey icine bir damla siyah düser ya kararirsin yada beyaz kalir o damlayi tutarsin sadece..
ya sana uyacaklar ileride yada sen onlara..
:)

Asortik Krep dedi ki...

Denizkızı,Elif,Deadora hepiniz harika insanlarsınız..Sizlerle bu ortamı paylaştığım için çok mutluyum..Keşke ilk geldiğim zaman bu blog ortamını keşfetseymişim gibi düşünürdüm ..Ama demek ki herşeyin bir zamanı var :))
Bu arada Elif ben o meşhur müzeyi gezmek isterdim çok..Hem de çok.Dali' yi keşfetmek göründüğü kadar kolay değil sanırım..Çok akıllı bir adam..Akıllı adamları severim..Başetmek zor olsa da :)

crystalsdreams dedi ki...

Asortik krepçim, geç kalmışım biraz yorumda ama ben de yeni iş kurma telaşında olduğumdan bu ara bloga pek vakit ayıramıyorum..
diiceğim şu ki..ben aslında çok da bilmediğim bi sektöre adım atıyorum..nedeni niçini umarım bi gün görüştüğümüzde anlatırım,ama şunu söyleyebilirim ki sadece kendime güveniyorum..kendime inancım var ve başka da bi gücüm yok henüz..
bence çevre faktöründen daha önemli bişi kendine inanmak..ve biliyorum ki sen kendine inanıyosun,bi çok kişi de sana inanıyo..çok güzel olacak herşey eminim..herşeyin en güzeline layıksınız zaten:)

Asortik Krep dedi ki...

Kristıl, teşekkürler dileklerin için ..Bende sana hayırlı işler diliyorum..İstanbuldayken bende kendime başka sektörde iş kurup çalışmıştım..6 senedir burada çalışıyorum..Alıştım artık ama benim için insanların düşündükleri önemli.Bu benim yapım..Etrafımda pozitif insanlar isterim ben.Bir yeri önemli kılan mekanlar ve olaylar değil insanlar olduğu için de önemserim :)

Annelog Atölye dedi ki...

Daha önce okudum postunu, şimdi yazabiliyorum Asortik. Uzun vade planlarımızda memlekete dönme planlarımız var ve senden duyduklarım dört kulak göz açık okuyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Annelog, memleket nere :))..?

Adsız dedi ki...

asortik krep,
senin tarzını ve yazılarını hiç beğenmedim.Ha, tabi, diyebilirsin ki, beyenmezsen okumazsın, öyle de yapacağım zaten,amasenin yazıların bende bir kaçduygu birden uyandırıyor. sanki, yeni yeni parayı bulmuş da bunu etrafa duyurmak ister gibi davranıyorun,kendini çok karizmatik, klas ve üst sınıf gibi tanıtmaya çalışıyorsun.Ama aldırma, hazmedince geçer.Sana gıcık oldum nedense.gene de bol şans dilerim sana.
gamze şenyuva

Annelog Atölye dedi ki...

Bodrum Yalıkavak Asortik.

Asortik Krep dedi ki...

ANONYMOUS, fikirlerine saygı duymuyorum ama yinede yorumunu silmeyeceğim..Bu bloğa kendim için yazı yazıyorum..Canım nasıl isterse öyle yazarım..Kimseye saygısızlık yapmayacak kadar kibar bir kadın olduğum için sana da ters bir cevap vermiyorum.Hayat benim, istediğim gibi yaşarım..Blog benim, istediğim gibi yazarım :))))))
Bana şans dilediğin için bende sana şans diliyorum çünkü doğal ve candan bir insan olduğum için benim için yazdıklarına rağmen ( öyle bir insanım demiyorum dikkatini çekerim) etrafım iyi insanlarla dolu..
Her şeye rağmen "beYenmezsen " diye bir kelime kullanmayacak kadar olan kültürümde bana yeter.
Sevgilerimle Gamze..Bir daha gelme olur mu :))

Asortik Krep dedi ki...

Annelog, Akdenize yerleşmeye karar verdiğimizde Bodrum da olabilir gözüyle bakmıştım ben..Ama şimdi Fethiye nin çok daha doğal kaldığını gördüğüm için doğru karar verdiğimize inanıyorum..Bodruma tatile gelirsen görüşelim isterim :))

Asortik Krep dedi ki...

Anonymous, para konusunda bilerek sana cevap vermedim..Ben ne kadar param var, ne kadar yok, nelere sahibim nelere değilim burada hiç bahsetmedim ki beni suçlayıcı yazılar yazıyorsun..Ben sadece size yaşadıklarımı, yapmak istediklerimi yazdım.Hayallerimi yazdım..Benim hakkımda sadece yazdıklarımı biliyorsun..beni tanıdığını zannediyorsun ne yazık ki ! ve öyle atıp tutuyorsun .