Cuma, Haziran 02, 2006

Sıcaklar bastırdı..Sezon açıldı ama çok sakin geçiyor..Yani sayı bakımından..Yabancı turist yok ortada..Bu sene türkleri hedefliyoruz diyen turizmci dolu..Umarım iyi fiyatlar verirlerde ortalık biraz hareketlenir..
İşlerimiz yoğun..Çünkü biz bir kaç işi aynı anda yapıyoruz..Yani aynı sektörün değişik dallarında çalışıyoruz..Bu aralar çoğunlukla bürodayım..Gelen-giden beni buluyor..Planlarımız belirginleşti ama harekete geçmediğimiz için fısıldayamıyorum.Sonra yavaş yavaş paylaşacağım..
Bugün evdeydim..Bilgisayarın girişi bozuk olduğundan bugün evde bilgisayar yoktu akşama kadar..Öyle alışmışım ki akşamı zor ettim..Uzunbey tamir ettirmiş de getirdi..Bende hemen oturdum başına..
Cuma, cumartesi ve pazar oldukça yoğun şimdiden..Yarın yoğunluk işte , cumartesi günü ise havuzbaşı partisi için davetliyiz Uzunbeyle..Havalar ısınınca yabancıların havuzbaşı partileri de başlıyor..Havuz anlamında ben ne kadar girmeği sevmiyorsam onunla ters orantılı olarak havuz var Fethiye de..Güneşlenmeğe gidiyorum ama girmeğe içim elvermiyor..Sizlerde mümkünse tatile gittiğinizde ya da bir yere havuza gidiyorsanız orada çalışanlara sorun siz giriyormusunuz diye..Eğer kaçamak cevaplar geliyorsa mümkünse girmeyin..Çocuklarınızı da sokmayın..Ya da küçük otellerde sahipleri de giriyor mu bakın..Çünkü havuz malzemeleri çok pahalı olduğu için yeterince ya da tam ölçülerde ilaç kullanmayan ve halkın sağlığını tehlikeye atabilen insanlar çıkabiliyor..Büyük oteller için bir fikrim yok..Onlar zaten yeterince kullanmazlarsa problem çıkacağından cesaret edemezler gibi geliyor ama küçük işletmelerde dediklerime dikkat edin..
Oldukça geç olduğundan bu konularda daha yazamak istediğim çok şey olduğundan ara ara bu konulara değineceğim..Şimdilikbu kadar ..

7 yorum:

kedi dedi ki...

İşlerin için,şimdiden bastıran cehennem sıcaklarında kolay gelsin Asortiğim.

Havuz konusunda %100 katılıyorum sana.fakat benim fıstıklar-her çocuk gibi-havuz hastası,denizi kumla oynamanın dışında sevmiyorlar,hele maviş denizde kıpkırmızı gözlü bi canavar oluyor yavrum,tuzlu sudan.

Biz de bildiğimiz,sahibini tanıdığımız tesislerin havuzlarını tercih ediyoruz.

Ama ben de güneşlenmek,oya aydoğan-banu alkan kıvamında havuz kenarında salınmaktan ve akşam havuzbaşı partilerinin dışında kullanmıyorum havuzu ;P

Gün dedi ki...

Sağol paylaşımın için zaten sevmezdim havuzu :)

zeyno dedi ki...

Havuz konusunda hep tedirginimdir zaten, çok hijyenik olduklarını sanmıyorum, yine de hatırlatman iyi oldu, teşekkürler...

Asortik Krep dedi ki...

Ben daha çok tatile gidenler için yazdım..Benim gittiklerim zaten ev havuzları..Kendileri girdikleri için temiz tutmak zorundalar :)

elma dedi ki...

Evet hijyen konusu dusunulunce, soguyor insan, ama bende denizden korkuyorum.. ama alanyadanbildigim kadari ile, mikrobiyoloji uzmani doktorlar tarafinan test ediliyor havuz sulari, ozellikle otellerinki denetleniyor surekli.. benim enistem alanyada bu isi yapan doktor oldugu icin bu kadar eminim... en azindan buna inanmak istiyorum.!

Asortik Krep dedi ki...

Büyük oteller için demedim zaten..Küçük oteller,apartlar ve pansiyonlar için dikkat edin..Edin ki adamlar daha sonra en azından sorgulayan insanlarla karşılaşıp cüret etmesin..

Age35 dedi ki...

Bastıran bu sıcak günlerde işiniz zor oralarda allahkolaylık versin ..Havuzlar konusunda da çok haklısın.Geçen yaz arkadaşım feci enfeksiyon kaptı ve hastanelik oldu.O yüzden bende özellikle mercimek hanımın kendini atmaması için çaba sarfediyorum..