Perşembe, Ekim 30, 2008

Merhaba :)


Yazmak hayatımın merkezi olmuş uzun zamandır ve yazmadan duramayacağımı anlayınca daha fazla ertelemedim .Nedenleri ve niçinleri bende saklı kalsın..
... ...
Geçtiğimiz sabah erkenden Uzunbey beni uyandırdı ve sabah misafiri istermisin sana İngilizleri getiriyorum dedi .. Yukarıda resmini gördüğünüz Ares (kendileri bizim evin küçük oğlu olurlar arife gününden beri ) 'i Uzunbey sabah gezmesi için sabah 6 da dışarı çıkardığında 6 komşu İngilizi görür.Daha ilk defa alacakları evin anahtarı için transfer arabasıyla havalimanından saat 4 te geldiklerinden ve anahtara ulaşamadıklarından boş evlerine bir kez olsun girememişler, artık serinleyen Fethiye sabahının ayazında görevliyi üstlerindeki montlara sarılarak beklemeye başlamışlardır.Uzunbeyin eve getirdiği bu gruptan 4 hanıma bizim evde, diğer 2 beye de evlerinin önünde çay-kahve-kek servisi yaptık. Telefon edip anahtarcı çağıran Uzunbey'e de minnattar kaldıklarından ve yaklaşık yarım saat onları sıcak bir ortamda Türk misafirperverliği ile ağarladığımız için bize biraz önce eve gelirken aldıkları gümüş resim çerçevesini hediye ettiler ..
Uzunbey arabayla beni bıraktığında havuzbaşında ( evet hala havalar burada çok güzel ve havuz keyfi yapılabiliyor) yolumuzu gözlediklerini farkettim.Onları davet eden Uzunbeydi ama çerçeveyi de ben kaptım :)) İnsanlığım memleketi yok. İngiliz komşularımla gül gibi geçinip gidiyoruz :)
Ares (Mitolojide Savaş Tanrısı ama kendileri çok yumuşak ve dost canlısı :)) Henüz 3 aylık.


Görüşmediğimiz zamanlarda ev yapımı vişne likörüyle Şeker Bayramını kutladık.


Balkonun her yanını saran sarmaşık ve çiçeklerle keyif yaptık bol bol.


Özellikle Ares geldiğinden beri Uzunbeyle bol bol yürüdük plajda.Her fırsatta özellikle bayramın sıcak günlerinde kendimizi kumsala attık.
Hatta 4. günü ben resimde gördüğünüz Kargı Plajında denize girdim :)

Kargı-Karataş Plajı
Üzümlü
Üzümlü'de bir dostumuzun evinde barbeküye gittik..Üzümlü Çimento fabrikası konusunda gelişmeler var..Daha ayrıntılı yazacağım sonra.
Fethiye'de de fırsat buldukça yürüdüm sahilde..
Sahili mesken edinen pelikanlarımıza turistler bayılıyorlar, resim çektiren mi istersiniz, elleriyle besleyen mi..?

Dalaman Termemaris

Çok güzel ve bize yakın bir termal otele gitmiştik 3 sene önce. Yine bir vesileyle bir gün uğradık, tavsiye edebileceğimiz oranda yeniliklerle yine ordalar ve bu yakınlarda bir günümüzü geçirmek için yine ziyarete gideceğiz.

Ayrıntılı bir yazıyla anlatırım daha sonra.. Kükürt havuzlarını da.

Thermemaris Hotel- Dalaman Havalimanı yanı.


Yine bir değişiklik olarak Ölüdenizde de bir bagaj satışı başlattık.Bu sefer geliri Ölüdeniz İlk Öğretim okulu yararına..Her ayın ikinci pazarı Hisarönü Pazaryerinde Ölüdeniz car boot satışı var :)) İlk satışlar çok güzel geçti tam olarak 55 araba katılımı oldu.



Mavi Kuş gönüllüsü olarak satışlarda bulunduk.Benim arabayla gidip , 2. el eşya satıp kazandığımız paralarla burslu öğrencilere bağış yaptık arkadaşlarla.. Resimde Mavi Kuş Gönüllülerimizden Pera Organizasyondan Hilkat ve Ersin İnan' ı görüyorsunuz.Ayrıca DerinSu -Fatoş'un kızı)- da bana hem satışlarda hem de Ares'e bakarken yardım etti.

Bayramda keyif yaptığımız SunSet Restaurant ve cafeden görüntüler.. Koca Çalış'ta.

Koca Çalış'ta her zaman kahve içmedik tabii ki bu resimlerin biralı ve patates cipsli olanları da mevcut.
Bu not Fethiye ve civarindakiler için..Her ayın ikinci pazarı Hisarönünde Car Boot, son pazarı da Çalış 'ta Çalış Karnavalı için yapılan Car Boot var !

9 yorum:

yasenin dedi ki...

hoş geldinnnnn

Aysetun dedi ki...

Döndüğüne sevindim. Sevgilerimle...

gönül dedi ki...

Asortikciğim hoşgeldin,ben yazılarını ve Fethiye den bir dostumu özlemiştim,burda olduğunu bilmek güzel,
sevgiler.

snms dedi ki...

Döndüğünüze cok sevindim.Yazılarınızı tekrardan keyifle takip edeceğim.Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Yasenin, hoşbulduk :)

Aysetun, bir de sen dönsen Fethiyeye :))

GönülHanım, ben de sizi özledim..İstanbul'a geldiğimde Annemle ziyaretinize gelmeyi istiyorum..İki hamarat hatun biraraya gelince arada ne fikirler ve elişleri uçuşacak merak ediyorum..

Snms, her zaman bekliyorum :)

La Madame Chapeau dedi ki...

Asortik, vişne likörünün tarifi var mı? Ya da böyle iyi sonuç verdiğini bildiğin bir tarif?

Asortik Krep dedi ki...

Bal,temmuz-ağustos ayında vişne likörünün tarifi var..
Biraz şekeri kaçmış ya da tarçını biraz fazla koymuşum.Onun haricinde herşey süperdi.Gelecek sene yine yapacağım.Hatta şimdi bulabildiğim değişik meyve likörleri de deneyeceğim :)

La Madame Chapeau dedi ki...

Hemen bakayım. Temelde meyveye göre işlem değişmiyor değil mi?

Asortik Krep dedi ki...

Seçtiğin meyveye bağlı sanırım.Yaptıkça yazacağım artık..