Pazar, Mayıs 24, 2009

el sanatları pazarı 2


Bu hafta sonu ile geçen haftaki yoğunluğumu sona erdirmiş olduk. Perşembeden pazara kadar bir koşturma içerisinde akşamı ettik.Cuma sabahı Uzunbey'in odasındayım kargo geldi dediler..Bir baktım ki bana vip kargo gelmiş..Hevesle açtım, çarşamba günü Kürt Böreği istiyor canım diye yazmıştım ya.. İstanbuldan bana Kürt böreği gelmiş kargoyla :) Nasıl sevindim, şaşırdım ve şımardım anlatamam.Benim bu çevremdeki insanlarla sırtım yere gelmez arkadaşlar,kendimi çok şanslı gördüm..Tam o anda telefon açıp kargon geldi mi diye de yokluyordu ki ,
Pınark , kendimi çok özel biri gibi hissetmemi sağladığın için sana çok teşekkür ederim..Çok tatlısın :)) Anneme telefon açıp özel olarak anlattım, o kadar çoktu ki börekleri Çağıl ve Uzunbey'le de paylaştım..Resmini bile çektim :)
Çağıl sen şimdi bunu blogda acaip anlatırsın dedi ben de anlatırım tabii dedim :)


Keçe herkesin çok becerebildiği bir tarz değil bence ama Rahşan Hanım bu işi iyi yapıyor :) Kendisi arkadaşım olur, aslında Kaya da dükkanı var ama Gemiler koyunda stand açacakmış bu yaz .

Bu tarz modeller hep onun işi..


Yine keçe nazarlık..


Bu da onun yaptığı modellerden..

Sadece dikiş konusunda değil, başka el sanatlarıyla da ilgilidir.Çok hoş modeller bulur ve diker, uyumsuz denebilecek renkleri bile uydurur.

Bu stand gerçek çiçeklerin kurutulup takı olarak kullanılması örenekleriyle doluydu.

Boyama küçük tablolar..

Bir ara annemde bize bunlardan yapmıştı, örnek olsun diye resimledim.
Hanife polardan kırkyama örtü yapmış, kendi standında satıyordu..

Bu derici ilgi gören standların başını çekti..

Deriden tablo..
Tatlı yememek için almadım ama bunlar hoş duruyordu :)

Bu masada Güney Amerikalı bir kadın vardı gerçekten ve sadece kendi ürünlerini sergiledi,çok acele çektim resimleri bu yüzden ayrıntı alamadım ama benim ilgimi çeken cografik bölgelerden olduğu için de aklım orada kaldı.
Susakları kaplayıp nefis görüntülere bezemiş bir aileydi,biraz çekimser kaldıklarından nasıl yaptıklarını soramadım.

Bu da ahşap kaplanmışı..


Elde yapılmış ,zengin modelleri olan bir standdı.. Sadece bilezikleri çekebildim..

Masanın her bir bölgesi ayrı model olan ,en çok resim çektiğim ve en estetik masalardan biriydi burası.. Kendilerini de tebrik ettim :) Çok güzeldi,her şey.


Tek tek çekmeye çalıştım..


Kumaş ,keçe, çorap ve değişik malzemeler kullanılmıştı..

İçlerinde not defterleri vardı bu küçük çantaların..

Bu kum dolu kapı çarpmasın diye konan bir torba :)

Yeni çoraplardan yapılma bebekler..



O gün el sanatları pazarından çıkıp Xantos'a gittik, bir yanmışım farketmeden anlatamam..Kolumun ve omuzumun bazı yerleri soyuldu.. Ne kadar kırmızı gözükürse gözüksün canım pek acımaz bu gibi durumlarda.. Gerçi yanıma aldığım nemlendiricininde etkisi var bunda .
Yazı neden böyle yazıyor bir anlam veremedim,düzeltemedim de.. Konuları atlayarak gidemiyorum bu yüzden geçen haftaki elsanatları pazarının 2. kısmını ve Xanthos'u yazmadan bu haftaya geçemiyorum. Ayrıca o gün pazardan çıkıp Üzümlüde bir arkadaşımıza uğradık,onun güzel evinde de resim çektim..Yani bir daha ki yazı Xanthos ve Üzümlü olacak ..
Sırasıyla, önce Xanthos(17 mayıs),sonra Çalış Karnavalı (geçtiğimiz cumartesi-23 mayıs), pazar günkü mavikuş gönüllüleri kahvaltımız (geçen pazar sabahı-24 mayıs)ve öğleden sonra da Nif yaylasında Kırkpınar diye çok hoş bir yer.
Şimdilik yazıyı hemen gönderiyorum,merak edenler için daha fazla bekletmek istemedim..
Bugün işteyim ve biraz rolantiye aldım işleri :) (13.42) Dinleniyorum..
Keyfim iyi sayılır sadece sevdiklerimi özledim.. :)

5 yorum:

burcu dedi ki...

merhaba asortik :))
sabahdan bu yana 3 ya da 4 kez baktım yeni bir şeyler var mı diye :)) sonra sanırım bu hafta yoğun geçiyor ki yazmamış merak ettim sizi :))
fotograftaki herşey çok güzel gözüküyor iyi olduğunuza da çok sevindim :))
iyi haftalar diliyorum :))

pinarbk dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun:)))

El sanatları sergisinde herkes döktürmüş. Ne zevkli, ne hoş şeyler bunlar. Yapanların ellerine sağlık. Dilerim, hepsi sahibini bulmuştur...

Asortik Krep dedi ki...

Burcu, iyiyim sağol :)
Sadece bilgisayara oturacak zaman bulamadım.Ben de size iyi haftalar diliyorum.
Pınarbk,Çok teşekkür edrim,çok kulağın çınladı geçen hafta :))

Adsız dedi ki...

tam beş gündür yeni birşeyler bekledim durdum.koşuşturmanı biliyorum ama yine de yetişir diye ümitle bekler oldum.resimler yine çok güzel olmuş.seni seviyorum

Hayatın Ressamı dedi ki...

afiyet olsun böreklere.
ne güzel çok güzel yine açıldı pazarlarınız.yansın tenin acımıyorsa dahada güzel.benim isteyipte bulamadığım şey.eve gidince salatalık rendeleyip suyunu sıkıp yanan yerlerine sür.hem ateşini alır hem nemlendirir.