Cuma, Kasım 20, 2009

Merak ettim, nerdesin :)

18 kasım benim bloglarda 4. senemin bittiği beşinci seneye adım attığım gün.. Umarım bloglardaki hayatım daha uzun süreler devam eder. Yazmayı ve paylaşmayı seviyorum aslında..Genelde dikkat ettiğim samimi bir dille yazı yazmak. Normal hayatımda da samimi olmaya çalıştığımdan bu konuda insanların çoğunun beni anladığını düşünüyorum.


Resimler çoğunlukla geçen pazar gününden.. Bir kaç zamandır kötüydüm, canım yazmak istemedi, normalde bakarsanız aslında hiçbir şey yok ama benim büyük bir iç sıkıntım vardı, geceleri rüyalar görüp duruyordum, neye baksam kafamdaki kötü düşünceleri atamadım. İnsanın içi sıkılıyorken başka şeylerden keyif alması çok zor. Bir mailleri açıyorum bir bloğu her gün akşama kadar bakıp çıkıyorum.. İçimden yazmak gelmediği gibi ne zaman yazmam gerektiğini bile düşünmüyordum.Ne garip değil mi..? Belki de buralardan sıkıldım bu yüzden olabilir,uzun süredir İstanbula gitmeyince genel anlamda böyle oluyorum..Beni sıkan bir haber ya da olay bilmiyorum.Hala da çok açığa çıkmış değil. Sadece kendimi hayatın akışına bıraktım bir süre.Belki hala da o beklenti içindeyim bilmiyorum.Bu bekleyiş beni yoruyor çünkü. Normal şartlarda kendimi o düşünceden alamıyorum ve beni dalgınlaştırıyor.Neyse umarım beklentim boşa çıkmaz,-olumlu bir haber gelir- geçelim geçen haftaya.. Bu arada bir terslik olmazsa pazartesi akşamı yollardayım :) İstanbulda Burcu ile buluşmayı düşünüyoruz.. Çarli ile de konuştum o da bekliyor bizi.. Yani bir terslik olmazsa bayramda Çekmecedeyim :)

Resimler karışık ve zaman olarak tersden yine.. Bu yüzden yakaladığımı yazacağım.

Kapak resmi Zen'den çekildi.. Ben pazartesi iyice gergindim,bir gün önce yaptığımız yürüyüşün yorgunluğu da üzerimdeydi, Burcu ile yahoonun sohbetinden bilgisayarda yazışırken aklıma geldi ve izin istedim ondan aslında ben Zen'e masaja gitsem belki biraz düzelirim dedim .. O da iyi fikir hadi git dedi. Soluğu Zen'de aldım. Hem bana hem Burcuya fal baktı ve masajla resmen beni toparladı.. Pazartesi günü gerginliğimi ancak böyle atabildim..


Öncelikle Ahmet Bey'in bahçesindeki kaktüs resmine bakalım..Bende yavrusu olduğu halde gözüm bu büyük kaktüste, bir gün bıkarsa aportta bekliyorum :) Aslında bir parça verdi ama kedi ciğere bakar pozisyonda hala bekliyorum..

Kaktüsün büyük hali..

Fethiyenin Kaya dönüşündeki manzarası..

Kaya Fethiye'ye yedi km ve etrafı ağaç dolu virajlı bir yoldan gidiliyor. Eskiden at sırtında inilen eski bir patika yola da sahip.Yeni yoldan inerken eski taş yolu da ara ara görmek mümkün.

Sarnıç, tüm güzellikleriyle sonbaharı karşılamış, etrafa bakmaktan ve resim çekmekten kendimi alamadım.Faruk ve Selma orada yoktu ama yürüyüş dönüşü Ares özellikle Poppy ile oynasın diye uğradık, bizi Poppy karşıladı. Ares'le oynasınlar diye onu beklerken bende boş durmadım.


Sarnıç'ın kapısının karşısındaki Frenk İnciri..(Mısır İnciri) Meyve vermiş şimdiden sonra kızaracak..

Bu sarmaşıklar herhalde en çok Kayaköy'e yakışıyor..

Bahçenin sonbahar hali..

Ares koştururken..

Mozaik çalışması..

Poppy :)


Kayaköy Sarnıç ..



Yine Poppy ; Ares'in en yakın arkadaşlarından..

Pazar sabahına kadar aslında oldukça yoğun günler yaşadım ben..Yazmadıkça biriktiğinden şimdi aklıma gelenleri yazıyorum. Geçtiğimiz hafta Devin'i ziyarete gittim . Devin kolunu kırmış, ama iyi görünüyordu.. Aslında daha sık uğramak istiyorum ama olmuyor işte. Başka işlerim yüzünden arkadaşlarıma istediğim sıklıkta uğrayamıyorum.
Fırsat buldukça uzunbey'le yürüyüşe çıkıyoruz ya, pazarları da bunu adet haline getirdik aslında. O sabah seni nereye kahvaltıya götüreyim dedi bende Kaya'ya , sonra da Afkuleye doğru yürürüz dedim.
Yolda gazetelerimizi alıp Bülent'in yerine gittik.. Bu sefer arka bahçede oturduk, kahvaltıdan sonrada yürüyüşe gittik.
Afkule, çok hoş bir yer..Ayrıntıları verdiğim linkten okuyabilirsiniz.. Afkulenin yolu Ares'in poz verdiği gibi yürüyüş yolu, yürüyüş rotalarıyla belirlenmiş çizgiler var.. Bu çizgileri takip edip Afkule manastırına kadar gidebiliyorsunuz..
Afkule Manastırı..

Biz ordayken gelen bir kurt köpeğiyle Ares arkadaş oldu hemen..

2-3 km orman yolundan sonra 3 km lik bir parkur var yürünecek, yarı tırmanış yarı iniş, biz önce orman yolundan arabayla gidip -her araba girmeyebilir- yürüyüş yolu başlangıcında arabayı bırakıp yürüdük.. Bizden sonra yürüyenlerde vardı yolda karşılaştık ara ara.


Yürüyüş yolu işaretleri : kırmızı-sarı düz çizgi.. Bunları takip ederek yürümeniz lazım. Yürüyüşte yolu kaybederseniz en son işarete dönüp bir diğerini bulmanız gerekiyor..


Giderken gördüğüm tüm güzellikleri çektim..


Mantar görünce resmini çekmekten kendimi alamıyorum :)

Ares pozu :)

Kahvaltıdan bir profil..

Gözleme diyarı, Kayaköy..

Ares, biz kahvaltı ederken onu da bahçede saldık,başka masaları rahatsız etmeden gezdi ve masanın dibine oturdu daha sonra.

Kaya yolunda Likya mezarlığı, mahalle içinde etrafında çamaşır asılan ve çocukların koştuğu bir yer .. Arabadan çekim.

Yazmadığım günler de Zen'de masaja gittim, manikür pedikür yaptırdım, yemeğe gittim bol bol, özellikle Uzunbey' le öğle yemekleri kaçamağı yaptık hep.. Arkadaşlarıma uğradım, az iş yaptım, çarşambaları Mavikuşta toplandık, Gülderen' le yeni açılan bir kafeye gidip çiğ börek yedik ( dispanser karşısı Eylül Yeşili diye şirin bir yer,tavsiye ederim çiğ böreği çok güzeldi) , fırsat buldukça yürüyüşe gittik Uzunbey'le, kaktüs kardeşliğinden birilerine kaktüs gönderdim, Elçin'in yardımcı olduğu hastaneye Ankara'ya küçük bir koli gönderdim, kitaplar Fethiye sahaftan hediye, bende yap-boz ve bir kaç bir şey ekledim koliye, Burcuyla telefonda konuştuk uzun uzun, biletimi aldım bugün :) , biraz temizlik yaptım evde ve çokça gezdim. Kafamı dağıtmaya çalıştım, biraz becerdim de.
Şimdi biraz toparlayayım çünkü bu haftasonu çok yoğunum ve pazartesi akşamı gideceğimden ne zaman yazabilirim bilmiyorum.
Bu akşam beraber çalıştığımız bir arkadaşımızın kına gecesi var, bürodakilerle oraya gidiyoruz, işten çıktığımız gibi direk gideceğimizden yazıyı bitirmeye çalışıyorum.. Yarın sabah Çağıl'ın okulda veli toplantısı var, öğleden sonra Kaya' da Misafir Evinde Fethiye Evde Şarap grubunun tadım günü var.. Sanırım oraya gideceğim, yarın akşam da düğün.. Pazar sabahı car boot(2. el pazarı Çalışta-Çalış karnavalının etkinliği ) öğlende de Faralya'ya dr. grubuyla yemek toplantımız bu haftasonu . Pazartesi akşamı da kısmet olursa yola çıkacağım.
Not:
1-Leylak Dalı; iki gündür Fethiye Natur kitap evine uğruyorum , arkadaşım Fatoş koleksiyon yaptığını öğrenince sana ayraç hediye etti, onları da gitmeden sana kargo ile yollayacağım haberin olsun :)) Benim arkadaşlarım böyle işte, duyunca sevgilerimi ilet diye de selam yolladı.
2- Kaç gündür yazmadığım için arayan soran ve yaz diye haber yollayan herkese ve bıkmadan usanmadan bloğumu yazdığım günlerdeki kadar çok tıklayıp beni yalnız bırakmayanlara teşekkür ederim..
Yazmayı özledim, sizi daha fazla :)

28 yorum:

beste dedi ki...

ben nahcenin sonbahar haline bayildim ne kadar ormantik ve hos gozukuyor.Fransa'da da yuruyus yollarinda ayni cizgiler var orda olmasina da sevindim. Ama gozleme ah gozleme vah gozleme;selamlar:)

meltem dedi ki...

fotoğraflar çok güzel gözlemeler nefis ares çok tatlı:)
bu sıralar neden bilmem gerçekten herkesde adı konmayan bi iç sıkıntısı bi karamsarlık var bence içinde yaşadığımız hayat şartları herkesi biraz bilemediğimiz bi sıkıntıya sokuyor
kaybolan ve ölen çocuklar,milletini hiçe sayan bi yönetim şekli,güvensiz bi ortam, bilmem ne açılımı, zamlar, ve kış derken bence hepimizi adını koyamadığımız bi sıkıntıya sokuyor biz farkına bile varamadan
uamrım senin içindeki sıkıntıda geçer ve umarım güzel ülkem daha yaşanılası bi hal alır
sevgiler kocaman

Zeugma dedi ki...

Hoşgeldin canım..

Tekrar yazmaya başlamana çok sevindim.Özlemişim gerçekten.

Paylaşımların, görsellerin, izlenimlerin, anlatım dilin bir başka güzel..
Bir daha böyle uzun aralar vermemen dileğiyle..
Sevgiler gönderiyorum..

Leylak Dalı dedi ki...

Canım, çok teşekkür ederim, duygulandırdınız beni, arkadaşın da, sen de... iyi ki açmışım bu blogu, sizin gibi güzel insanlar tanıdım. Fotoğraflar harika, Kayaköy'e bayılırım zaten. Ben de Antalya'ya doyamadan Ankara'ya gideceğim yine, malum oğula destek meselesi, ne yapalım iyi ki varlar deyip hizmetlerine koşacağız, muhtemelen bayramda ya da bayram sonunda.
Şimdiden teşekkürler sana ve arkadaşına. Sevgiler yolluyorum ikinize de... Ayrıca İstanbul'a da benden selam götür.

Mine dedi ki...

Çektiğin günlük güneşlik fotograflar kasım ayına mı ait? :)
Biz kabanları, çizmeleri giymeye başladık. Yakında kaşkol bere de takılır buralarda... İyi tatiler!

cenebaz dedi ki...

Asortik, bloğunun doğum günü kutlu olsun. Seninle aynı gün ve yılda yazmaya başlamışız meğer:)

Unknown dedi ki...

asortik ablacığım yazını görmek fotoları görmek o kadar mutlu etti ki beni özlemişim güzelliklerini :)
yoğun bir hata sonun olucak inşallah keyifli geçer p.tesi yolculuğunun iyi geçmesi dileğiyle özlediklerine kavuştuğunda herşey gececek içinin sıkınlığı bence :)
sana birşey göndermek isterim bayram dönüşü mailleşiriz adresini alırım olur mu :)
çok öptüm sevgiler ve iyi bayramlar diliyorum :))

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili asortik :)
nice nice yıllara...
sayende hiç gelmeden görmeden hayranıyım sizin oraların.Resimlerine dalıp dalıp gidiyorum.İyiki varsın :)
sevgiler

Girls On Blog dedi ki...

Nice nice yıllar hep beraber olalım inşallah:)
Simdiden iyibayramlar,anneciginle ve tüm sevdiklerinle guzel gunler geçir Istanbul'da...
Operim
R.

CaDı dedi ki...

Well come back! Ares çok yakışıklı bi köpek:) Gözleme ve bayramda İstanbul a gitme haberleri çok güzel! Umarım şu içini sıkan şeyde bir an önce geçer Asortik im benim!

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

canınız sıkkın olsada kötü bihaber lmadığına sevindim.uzun zamandır sizi sıkanları atın içinizden ailenizle iyi bayramlar.

Yelish dedi ki...

Haberlerin en olumlulari gelir umarim.
Pozitif dusunce gucunu yabana atma ;)
Rahsanla da bulusacak misiniz ?
Kiskanirim da !(saka) :))

Sevgiler

Malla dedi ki...

nice yıllar Asortik, zaman zaman hepimiz öyleyiz. İyi bayramlar...İstanbul dönüşü şarj olup döneceksin eminim:))

gülsen VAROL dedi ki...

Uzun bir seyatten yarı yorgun ve çokça huzurlu evime dönmüş gibiyim..Anlatamayacağım ölçüde seviçliyim aynı ölçüde.. 158 izleyeninin olması, beni zevkli kılmaz, bu senin başarılı olduğunun net kanıtı..
Seni tüm yüreğimle kutluyorum..Başucu kitabım gibisin artık..

gülsen VAROL dedi ki...

sevgili asortik krep.. az önce unuttum sormayı...bu muhteşem görüntüleri görmemizi sağladığın için önce sana kendi adıma teşekkür edeyim ve hemen sorumu sorayım..
Senin adını zikretmek şartı ile bu fotoğraflarından bazılarını bloğumda görüntüleyebilir miyim?

Özlem dedi ki...

mutlu yıllara asortik,
bahçe resimleri her zaman ki gibi harika.
Hele bu günlerde tam oturası gelir insanın o müthiş doğaya karşı...

Asortik Krep dedi ki...

Biraz sonra yola çıkacağım,yorumları artık istanbuldan yanıtlarım ..Görüşmek üzere :)

Özlem dedi ki...

Hayırlı yolculuklar canım burcuya ve annene çok söyle.

Asortik Krep dedi ki...

Öncelikle iyi geceler bir İstanbul gecesinden..

Tabiat ana, hiç gelmeden olur mu..? En yakın zamanda bekliyorum Fethiye'ye :))

Burcu, bir şey göndermek istersen nedenini de belirtmek zorundasın :))

Çenebaz, çok sevindim ve gelip yorum yazdım sana ..

Mine, dün Faralya'da yürüyüşte yanmıştım ben :)) Ölüdenizde de denize girenler vardı ama biz yemk yemeği tercih ettik-yazacağım sonra- sonra bu sabah beni gri bir istanbul sabahı karşıladı ama o kadar çok özlemişim ki :))

Leylakdalı,pazartesi yola çıkacaktı ayraçların.. Umarım dönmeden yetişir.

Zeugma, inan bu aralar isteyerek verilmiyor.. Ben yazmayı seviyorum.Bir engel olursa ancak yazmam.

Beste, bence sen Kayaköye bayılırsın eğer görürsen..

Meltem, yazdıklarını aklıma bile getirmiyorum zaten hiç aklımdan çıkmayanlardan ama bu ülkeyi kadınlar kurtarır ancak..!

R.cim.. Teşekkür ederim, şimdilik fire veriyoruz burcu gelemiyor çünkü..

Lal, çok teşekkür ederim..Size de iyi bayramlar..

Cadı, dileklerin gerçekleşti,canımın sıkıntısı geçti :) Sağol.

Yeliz,bayram üstü ve plansız bir gelmiş bir arkadaş olarak zor durumlar yaratmayayım,aklım onda ama bu sefer uğrayamayacağım..Kıskanmana gerek yok bu seferlik ama bir daha ki sefere ne yapacağımız belli olmaz :)

Malla, şimdiden keyfim yerine geldi,doğru tahmin :)

Hasret senfonileri, benim çektiğim her resim internet kullanıcılarının emrine amade zaten :) Kullanabilirsin tabii ki :) Güzel sözlerin içinde teşekkürler.

Özlem, içimdeki bu manzara seyretme halleri bu yüzden sanırım :)) Haklısın. Hediyen yanımda ama sanırım bu sefer demirköye gitmeyeceğim bu yüzden anneme bırakıyorum..En yakın zamanda geçerken o sana bırakır. O zaman adres alırım senden..

İstanbul'dan sevgiler :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

asortikim neden yazmıyo ki demiştim kendi kendime.. kov o kötü ruhları etrafından..

sevdiklerinle iyi bayramlar diliyorum..

Unknown dedi ki...

ablacığım hani kaktüsgillerden gönderiyorsun ya arkadaşlarına ben de sana güzel bir çiçek göndermek istemiştim :) iyi bayramlar bu arada sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Burcu, tamam o zaman :) Kaktüslere kapım her zaman açık..

Yalnızlar Kraliçesi, bende size iyi bayramlar diliyorum..iyiyim bu aralar,yazımdan da belli oluyordur.

Unknown dedi ki...

Selamlar..Yaklaşık 1 senedir sizin blogun meraklı ziyaretçilerindenim..Yaklaşık 2 senedir Fethiye de yaşıyorum İstanbuldan severek kaçanlardanım desem yeridir:))Sizinle ortak arkadaşlarım ve mekanlarım var
.sizinle belki yüzyüze görüştük belki de sadece isminiz geçti sohbetlerde ve ben bunu sevdim sizinle yüzyüze konuşmadan sizinle Fethiyeyi tanımaya etkinlikleri izlemeyi sevdim ki çoğu etkinlikden ya haberim vardı ya da bulundum. Ben sizi yine de Asortik Krep olarak takip etmeyi sevdim. Müzik seçimleri için de teşekkürler zevkle dinliyorum..Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Nurdan, güzel sözleriniz için teşekkür ederim..Ortak arkadaşlarımızı merak etmedim dersem yalan olur.Yine de durmak istediğiniz mesafeden istediğiniz zaman vazgeçebileceğinizi hatırlatarak beni nerde bulabileceğinizi bildiğinizi varsayıyorum :) İyi bayramlar..

nuray topcu dedi ki...

Ahmet Bey'in kaktüsünden bir yavruda bende olsa ne güzel olur dimi...

Asortik Krep dedi ki...

Nuray Hanım, bendeki kaktüs yavru verdiğinde ancak ben size ulaştırabilirim.Biraz bekleyeceksiniz :)

nuray topcu dedi ki...

Asortki Hanım,çok teşekkür ederim.İnanın bende sizin gibi sürekli bir yerlerden ufak tefek ,çelik,tohum,fide ne bulursam .Çevredeki seraları düzenli olarak gezerim.Bir balkona daha ne sığdırabilirim bilmiyorum.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

mozaikler ne kadar hoş görünüyor...