Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Yemişim Evet' ini..

Bu yazı aslında uzun uzun bu haftasonu yaşadıklarımdan, gezip tozduklarımdan, yedik içtiklerimden oluşan bir yazı olacaktı ama sizler için bir sonraki yazıya kadar bu etkinliklerimden vazgeçip araya bunu sıkıştırdım.
Nedeni biraz önce bir mesaj aldım,baksana ne yazmışlar diye.. Baktım ki o da ne, hem de bir kadın efendim tüm maddelere evet diyormuş da zaten evet demek kadar normal bir şey yokmuş da, neden bir referandumu bir adama göre cevaplıyormuşuz da falan filan. Yazabilir,rahatsızlığım bir "kadının" bunu bizi inandırmak adına yazması. Samimiyetine inanmadım o başka.
Herşeye Evet demek bu kadar kolay olmamalı.
Bence bu yazının başlığı seviyesinde yazmayınca bu millet anlamıyor. Biz boşuna gündüzleri gezip insanlara kendi çıkarlarına ters düşen maddeleri anlatmaya çalışıyoruz.. Biz boşu boşuna bu referandum sonrası en basitinden karar mercileri içinde kişisel davalarınızda devlete karşı tekrar tekrar hak arama hakkınızın kalmayacağınız anlatıyoruz, boşu boşuna bu tüm maddelere hayır diyemeseniz bile bunun bir tek maddeyle neden oylamaya sunulmayıp hepsinin ve arada tümünün geçirilmesi için bu tarz bir yaklaşımda olduğunu anlatmaya çabalıyoruz.
Birde arada yok ben Atatürkçüyüm diye yorum yazanlarda var ki sanki her Atatürkçüyüm diyen için Evet' leri yapıştıracağız. Yok be gülüm, biz Atatürkçüler öyle sizin yaptığınız gibi aramızda biri evet dese bile koyun gibi her dediğine Evet demeyiz, sorgularız biz ,partiler ne derse desin bildiğimizi oylarız, babamız dese şüphe ederiz, tek kişi kalsak bile Evet demeyiz, başkalarını pek dinlemeyiz, Hayır'ı çakarız, HAYIRSEVERİZ, hayırsız değiliz, hayır'lı evlatlarıyız bu memleketin.

Not: 1- Kurabiyeler Cafederin's in "Referanduma Hayır" çalışmalarında yaptığı özel çalışmalardan biridir, Evet'leri yedik son toplantıda :) Hayır'lar kaldı.

Not: 2 -Seviyeli bir şekilde yazmaya çalıştım, seviyeli bir şekilde yorumlarınızı cevaplamaya çalışacağım, bekleriz efendim..

Not: 3- Hani demokratik olmak için referandumda evet dememiz gerekiyor ya, biliyormusunuz ki mayıs ayında çoğu kişiden habersiz geçirilen bir madde var ki sivil toplum örgütleri referandum çalışmalarına katılamıyor.Basın açıklamalarında bulunamıyor. Sadece siyasi partiler bu çalışmaları yapabiliyor. Sizce neden..? Yorumlarda cevap yazacak arkadaşlar öncelikle bu demokratik yaklaşıma cevap verip öyle olaya yaklaşsınlar bizde aydınlanalım.

16 yorum:

Back to Black dedi ki...

kurabiyelerin esprisine bayıldım ;)))

bence de yemişim evetini :)))))

Girls On Blog dedi ki...

Çok yaşa Asortik'cim:)))
ben de bi tane evetiniii yiyeyimm lütfen:))

nrhnmrl dedi ki...

Her işte bir hayır vardır demişler.

Mor Düşler dedi ki...

sürü psikolojisi var yapacak bişey yok..bi evette ben alimmm lütfen yemek için :))

Adsız dedi ki...

hayırlara vesile olur inşallah...

hay sana ne dedi ki...

dün akşam haberleri seyrederken kanım dondu.
tüsiada ya taraf ol ya yok ol diye seslenmek nasıldır?

cakiltasi dedi ki...

yemişim evet'ini süper olmuş hakikaten.

sorgulamayı bilmeyen hatta gerek duymayan. doğruyu yanlışı birbirinden ayıredemeyen. sadece yardımlarla geçinen bir halk yaratılmışken. geri kalan bizler için hem gelecek hem şimdi çok sıkıntılı.

Nilgün Komar dedi ki...

seden kan dondurucu bir cümle bu.. zaten istekleri hep taraf olmak.. türkiye için çok şey yapan bir başkan bile böyle yapmamıştı.. yaptıklarını anlatıyordu.. hesap veriyordu.. ama şimdi sadece yaptıklarına evet iyiki yapmışsın diyecek birileri aranıyor.. malesefki hayır!!! benim oy pusulam yine köye çıktı ve geçen sefer kullanamadım oyumu bu sefer hayır demek için köye gideceğim. Allah'ın izni ile hayır deyip geleceğim.. Rabbim yardımcımız olsun..

Kiraz Limanı dedi ki...

Geçen gün okuduğum bir kitapta Türk toplumu olarak "Hayır" değil "Evet" i çok sık kullandığımız bu nedenle de çok zor durumda kaldığımız yazıyordu.
Refarandum olayı da öyle.Düşünsenize "Hayır"'a basarken bile "Evet" mührü kullanıcaz.Ne kadar kafa karıştırıcı bir durum değil mi ?
Sevgiler,
Yurdanur

bilge ve annesi dedi ki...

Söylenecek herşeyi çok güzel yazmışsınız, bizde alalım yemek için birer evet kurabiyesi, ya da kafalarına atmak için.

Pilli Petro dedi ki...

uyuz oluyorum bende aptal aptal parti peşinde koşup ne derseler he diyenlere. sonuna dek HAYIR tabii ki

Özlem dedi ki...

Keşke herkes neye hayır neye evet vereceği bilse , sadece kendi çıkarlarını düşünerek hareket eden binlerce insan var.bile bile ve göz yumarak :(((

Anne İş'te dedi ki...

yemiş kadar oldum vallahi;Hayır'lı olsun...

Söylemeden duramayacağım;hay anlatımına sağlık

Sevgiler,selamlar..

Imge dedi ki...

Valla süper yapmışsınız. Yediğiniz "evet"lerden buraya da gönderseydiniz keşke. Konu komşu hep birlikte hüpletirdik kendilerini..:)

Şaka bir yana, aslında kapı kapı dolaşıp "hayır"ın mantığını ve neden "evet" demeye zorlandığımızı anlatma çabanız en takdire değer olanı. Ben de dahil birçok insan gibi "çok laf az iş" formatından çıkarak harekete geçmenizin sürekli ne yapsam diye düşünüp duran bana da ilham kaynağı olmasını diliyorum. Gerçekten artık herkes bir şey yapmalı, anlatmalı, konuşmalı, iletişim kurmalı, doğruları korkmadan söyleyebilmeli, etrafını aydınlatmalı. Ağzınıza sağlık.

Asortik Krep dedi ki...

Geçen hafta işlerden dolayı pek gezenlere katılamadım ama istanbula gidene kadar çalışmayı düşünüyorum.Zaten döndüğüm gibi 12 eylülde sandık görevlisiyim..

Fethiye halkı hayırseverdir diye yenibir grup var face' te çok hoş :)

Yorumlar için teşekkürler, sizlerde etrafınızdaki insanların neye hayır diyeceğinden emin olunuz ve oy kullanmalarını sağlayınız.Birde tc kimlik numaralarınız nufus cizdanınızda yazması gerek.Mühürde ne yazarsa yazsın hayır kısmına vuracağımızı da unutmayalım..! :))

mavi dedi ki...

Biraz geç oldu okumam...Şu kurabiyenin tarifini bi verseniz :)
yapıp bende yedirsem ağızlarına tıkayabilsem Evetli olanları özellikle..Yok acı biber sürücem dillerine ama kendime yediremiyorum bu hareketi. Evet diyince biri hımm desem de o kişiyi silme eylemini yapmasam da ama ben HAYIR deyince milletin beni kafir, faşist, kemalist ağızlı olarak benzetmelerine dayanamıyorum.... Hayırlı olsun diyorum sadece...