Cuma, Ocak 14, 2011

Bu akşam özel bir toplulukla yemekteydik Ecesarayda. Güzel bir geceydi, Uzunbey için özel bir geceydi ve güzel geçti. Anlatmak istediğim o değil aslında.Biz geleli on sene oluyor, geriye baktığımda bir sürü mücadele, bir dolu insan ve yaşanmış iyi kötü olaylar. Hayat ne kadar çabuk geçiyor derken gidenin aslında zaman değil, hayatımızdan gidenler olduğunu düşününce hüzünleniyor insan.Geldiğimde burada bu kadar yaşayabileceğim netliği önümde yoktu,çok sular aktı, çok kötü günlerim oldu ama  buralarda olmak, memleketinden uzaklarda olmak bir derece başa çıkabildiğim olaylar oldu. Ve çalışırken çok mutluyum burda. O zaman her fikir uzakta bana.Keyif alıyorum yaptıklarımdan.İçimden eve gitmek bile gelmiyor ve bir beklentim yok. Bazen kuru bir teşekkür ya da cümle arasına sıkıştırılmış üç beş kelime beni mutlu eden. Çoğaltan sevincimi.Bu gece de öyle bir geceydi aslında. Hoş şeyler duydum kendim hakkımda paylaşmak istedim gecenin bu saati :)

Dün gece (çarşamba gecesi)  Uzunbey Çağıl'ın  on beş gün sonra geleceğini söyledi.Birden o tarih o kadar uzak geldi ki bana anlatamam.Söyleme öyle dedim.Daha koskoca bir on beş gün var. Ben daha evin sessizliğine,geceleri onsuz olmaya alışamadım. Onun odası evin en üst katında. Ben oraya sadece banyoda çamaşır yıkamaya çıkıyorum.Odaya girmeden,etrafa bakmadan da aşağı iniyorum.(temizlik kısmı hariç,onu da bu aralar ben yapmıyorum) Hayatta en zor dayandığım nokta bu uzaklıklar. Alışacağımı da sanmıyorum.Bazen bekliyorum aşağı insin ahşap merdivenlerden gürültücü bir şekilde ama yok.Evim sessiz ve benim bu aralar tek keyfim skype ta onunla sohbet etmek.

Gündüz bir toplantıdan diğerine zor yetiştim. Sabah Çalış Karnavalı toplantısındaydım. Eyna bar-restaurantta ,çalışta. Karşımız deniz, bir masa dolusu insan gelecek 2. el pazarı ve etkinlikleri hesap ettik , hazırlık yaptık.Bir ara ondan da fotoğraf koyayım aslında. Toplantılarımızdan yani.Çalış Karnavalı'nın gönüllü gücünü görün diye. O da önemli benim için, bu sene 4. sünü yapacağız.

Oradan direk eğitim toplantılarına gittim, bugün Aile Hekimliği konusunu işledik.Güzel bir toplantıydı, bu yeni uygulamanın açıklarını konuş allah bitmedi. Bu uygulamanın buradan görüntüsüne dayanarak söyleyebilirim ki bu iş tutmaz arkadaşlar.Bunun gidişatı bir sağlık sektörü çalışanı olmasam bile net söyleyebilirim ki özel sigortalar ve özel hastaneler. Zaten halka bir kerede dayandıralamadığından kademe kademe geçişi sağlanacak. Bu iş tutmadı ne yapalım denip diğerlerinin yolu açılmaya çalışılıyor.

Öğleden sonra Ares'i alıp eve geçtim, biraz dinlendim ve akşama da Uzunbeyle yemekte buluştuk.

Cuma günü (yani bugün) pazar gününün hazırlıkları var, bir müşteri çalışması var, oraya gidip hazırlık yapmam gereken ve akşama da Cafe Derin'de yemekteyiz  bir terslik olmazsa :) Zehra ve ailesi kalabalık bir grup yeni yıla merhaba partisi yapacağız :)) 

Cumartesi haberlerden de görürsünüz büyük bir misafirimiz var, Recep Bey :) Forumlar ve face coşmuş ama bu coşma sandığınız gibi değil.Burası Muğla yani çoğunluğu tahmin edersiniz. Ben duygularımı buradan yazmayacağım ama gerçek izlenimlerimi paylaşacağım emin olun :)  ve insanların konuştuklarını.
Beklentim sizi il yapacağım oyunuzu bize verirseniz demesi. Klasik yaklaşım ama buranın gerçekten il olmaya ihtiyacı var o ayrı konu.Merkeze uzaklığı, tarım ve turizm merkezi olması ve nufus yoğunluğu açısından yapılan anketlerde Türkiye de üçüncü sırada il olması gereken ilçeydi.Sanırım anketide bu gezileri belirlemek adına yaptılar.Yani nerden yaklaşacakları iyi biliyorlar.Bu halkla ilişkilere gösterdikleri çabayı vatandaşın dertleri  için gösterseler herşey daha iyi olur diyeceğim ama amaç farklı.Bunu da hepimiz biliyoruz artık.
Ben il olmasını istiyorum,çünkü sınav merkezi olarak  hem açıköğretimde hem de üniversite sınavlarında köylerden Muğlaya sınava gitmek çok zor. (72 köyümüz var) Resmi dairelere giden de bir sürü insan. Tarım yapacak hal bırakmayıp, hayvancılık ve besiciliği tamamen ithalata teslim eden bir hükümete de  köylü nasıl davranır aslında merak ediyorum.Sırf bunu görmek üzere gidebilirim belki.Referandum öncesi patatesi elinde kalan ve satamayan patetes eken köylüler fikir değiştirip hayır kullanmıştı ama bu milletin gözünün ne zaman açılacağını görmek istiyorum sabırsızlıkla :)  O'nun içinde basında paylaşmasalarda Fethiye ilginç bir tecrübe olacaktır eminim :) Burası Fethiye !


Kayaköy İlköğretim için 22 metrelik yoldaki Migros önünden pazar günü saat 10.30 da ücretsiz servis kalkacak.

Ve bir etkinlikte pazar öğleden sonraya :

İŞÇİ PARTİSİ FETHİYE İLÇE BAŞKANLIĞI KONFERANS

KONU              ABD'NİN FÜZE KALKANI PROJESİ
KONUŞMACI    EROL BİLBİLİK ( EMEKLİ KURMAY BİNBAŞI)
TARİH            16 OCAK 2011 PAZAR
YER                FETHİYE KÜLTÜR MERKEZİ 
SAAT             16:00



Görüşmek üzere..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler bizi çok memnun ediyor.
Devamını dört gözle bekliyoruz.
Alışkanlık oldu.

Back to Black dedi ki...

Çağıl konusunda seni çok iyi anlıyorum... çok sarsıyor insanı ama annelik bu işte tamam dünyanın en güzel duygusu ama bir yandan da hiç kapanmayan bir yara ... sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

Creep, çok alemsin ya :)
Dalga mı geçiyorsun gerçekten beğendin mi anlamadım ama teşekkür ediyorum bu kadar nazik bir yorumda bulunduğun için :))

Black, anaç biri olduğumu söylerler yani başkalarına da böyleyim sanırım :) Anne olmayı ve kadın olmayı seviyorum.Bu duygularıda.Güzel bir şey bunları hissetmek :))

cenebaz dedi ki...

Çok yoğunsun, kolay gelsin. İzlenimleri merakla bekliyorum.

Zehra Gürgen dedi ki...

ohh ne güzel bir akşamdı yaa..

Asortik Krep dedi ki...

Çenebaz, gelecek yazımı bekle,eğlenceli olacak :))

Zehra, Gerçekten çok güzeldi,kalkmak içimizden gelmedi..
Çok teşekkürler...