Perşembe, Mayıs 24, 2012

ayrılsak ölürüz biz

Ben çocukken bu heykeli çok severdim.Zincirlikuyudan her geçişte hayran kaldığım heykeli büyüdüğümde kimin yaptığını araştırırken tanıştım İlhan Koman'la. Çocukluk ya bizim apartmanın bahçesine de yapar mı diye de düşünmedim değil :) Boğa burcunun sanata düşkünlüğüne bir örnek  bu sanırım : D  Neyse lafı  uzatmayacağım. Çok güzel bir sergiydi, gerçekten hayranı olduğum  bir sanatçının ayağımıza gelmesi de bir şanstır.Fethiye kültür ve sanat günleri içerisinde fethiye limanına gelen Hulda teknesinde sergiyi gezdik.Serginin açılışını da dünyaca ünlü bir yazar yaptı, louis de bernies  iki senedir imza günleri ve sohbet toplantıları için ülkemize geliyor ve  son kitabı "Kanatsız Kuşlar " Kayaköy de geçtiğinden burada olmasından da keyif alıyoruz. 
Yukarıdaki heykel Akdeniz Heykeli, sergiyi gezerken Ümit Hanım bu heykel Hisarönünden  Akdenizi kucaklasa ne güzel olur diye hayal kuruyordu :)  Ben düzeltiyorum Babadağ'a yapılacak teleferik projesi var, aynı Brezilyadaki heykel gibi bence Babadağ'dan Akdenizi kucaklasa daha iyi olur...

Fazla yazmayacağım, uzun yazı, bir sonraki olacak.Bu sadece sergi için bir kayıt olsun istedim ve merak edenler için buradayım demek istedim.Günler ardı ardına etkinliklerle geçiyor,sezona başlıyoruz,misafir ağırlıyorum arada ve koca çalışta karavanı kamp alanına götürdük.Bazen karavan günlüğü gibi olacak yazılar,oradan notlar yazacağım arada.
Sergiye ve sanatçıya bu gezide tekrar tekrar hayran kaldım ama  bu esere aynı Akdeniz heykeli gibi bayıldım.Bu tekne İlhan Koman'ın kendi teknesi,serginin devamlı bir şekilde yüzerek insanlara ulaşması da ayrı bir güzellik.Bu Derviş, bildiğiniz bir derviş aslında.İlhan Koman  bu eseri ahşaptan çocuklar teknede oynayabilsin diye yapmış.Şimdi bu kadar estetik ve işlevsel ahşap bir obje olmasının yanı sıra çocuklar için yapılması ve tekne hareket ederken bıraktığınızda devrilmeden hareket edebilmesi bence dünyanın en güzel ,en işlevsel sanat eserlerinden biri olmasına hak kazanıyor. Adına da kendine de hayran kaldım.









Devinimlerle hareket eden ,kendine özgü yapısallıkta eserlerin hangisine bakacağıma,hayran kalacağıma şaşırdım.Etkilendim, tekrar tekrar şaşırdım.
Bu resmi çekerken bir arkadaşımda deli divane elinde fotoğraf makinası teknede koşturup hangi bir tarafı çekeceğini şaşırıyordu.Nefis bir tekne diye söylendiğini duydum.Bu resmi çekerken neyi çektiğimi sordu :)) Bilmiyorum bana sıcaklık verdi bu görüntü dedim ve çektim.Beni etkileyen, yaşayan bir teknenin yaşayan eserlerle içindeki uyumuydu herhalde.Tekneyi yaptıran insanın eserleriyle bu kadar özdeşleşmesi de bu yüzden sanırım.Bence Koman her yere imzasını atmış, içine girince onu iliklerinde hissetmenizde bu yüzden.
fethiye bandosu








Kültür ve sanat günleri konuklarından her sene bizi onurlandıran Zehra İpşiroğlu  bir köşede dinlenirken.






Kitap günlüğü..

Bu aralar bu kitabı okuyorum. "Akp neden kazanır Chp neden kaybeder" ... Bence herkesin okuması gereken bir kitap,ancak okuyanlar yorumlamalı. Kitabın resmini bloğa yükleyemedim, blog -picasa albümü-benim bazı resimlerime sansür getiriyor, facebookta da aynı durumu yaşıyorum.

Bitirdiğim kitap ise eski muğla chp milletvekilimizin imzalı bir anı kitabı.
Sami Gökmen'den "Keskin dönemeçli yollarda Derin izler".

4 yorum:

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Öykü,

Bu heykel şu anda çalıştığım şirketin karşısında duruyor.
Her gün gördüğüm halde hayranlığımı gizleyemem, bakarım.
Sevgiler,

Kubilay

laleninbahcesi dedi ki...

yazı, resimler, kitap önerini hepsi hepsi çok güzel ama yazı başlığınız hayatımın sözü olabilir.

gülsen VAROL dedi ki...

Çok yönlü insanlara oldum olası hayran oldum.. İmrendim... kıskandım... kopye çektim!!! Sana da hayranlığımın kökeninde bu var sevgili Krepim.. Sen inanılmaz çok yönlü bir insansın +zevklisin..+ bilgilisin..+bir eğitmensin..
Seni her yönünle ayrı ayrı seviyorum..

Asortik Krep dedi ki...

Kubilay Bey, öykü değilim ama ben cevap vereyim :)) O heykeli çok seviyorum ben, çok şanslısınız :))

Lalenin bahçesi, kitaplar harikaydı, sergi de öyle :)

Gülsen Hocam,
Bende sizi çok seviyorum ve özlüyorum :))