Cumartesi, Kasım 09, 2013

Yalnızlık beni senden daha çok seviyor..

Bu fotoğraflar Mutfakcamı Burcu'ların bizde kaldığı döneme ait fotoğraflar. (Yazı 1 -  Yazı 2) Bakarken nereleri gezdiğimizi görmüş olacaksınız.Daha da çekemediğimiz yerler var.Ben çok zaman geçse de kayda düşmek adına paylaşmayı uygun gördüm ve bizim için daha bitmeyen ama sizlerin çoktan soğuk günleri yaşadığınız bu sonbahar gününde herkese iyi gelebileceğini düşündüm.
Bu yaz benim için kötü bir yazdı. Siz bu fotoğraflarda olanı değil onların olmadığı zamanları anlattığımı düşünerek okuyun lütfen.Kötü bir yazdı, çünkü çok sıcaktı.Sanki her yazdan daha sıcak gibi geldi bana.Başkaları öyle söylemese de. Bir kere daha az denize girdim,çoğunlukla havuza girdiğimizden mi..? Bilmiyorum.Ben deniz seven biri olarak denizi tercih ederim.Çok dinlenemediğimi düşünüyorum.Ruhum dinlenmedi yani. Bunda yazın başındaki gezi olaylarının ne kadar etkisi vardı..? Çoğu geceyi uykusuz geçirmiş olarak sanırım çok vardı.Kötü bir psikolojiyle başlayan yaz, allahtan kötü şekilde bitmedi.İşler çok kötüydü.13 senedir gördüğüm en kötü yazdı.Turist yoktu bir kere.Temmuza kadar hiç bir yer para kazanamadı. Ben başkaları mutsuzken mutlu olabilen biri değilim,ülkenin genel hali beni çok ilgilendirir.Bugün evlerde kalan kızlı-erkekli gruplar ne kadar sorun edilirse ben o kadar rahatsızım artık bu çocuklara kimse rahat vermez diye,ortalığı karıştırmak bu kadar kolay olmamalı bu ülkede.
Şeker bayramında evim doldu,misafirlerimle ve akrabalarımla mutlu oldum. Kurban bayramında da bu sefer Fatoş ve ailesi  bizi eve kahvaltıya çağırdı.Süper bir masaydı, resmini çekmeyi istedim ama başka misafirleri de vardı,rahatsız etmemek adına çekmedim, pişmanım.
Arka arkaya yazın ortasında şeker bayramından kasım ayına kadar ara ara misafir ağırladım.Sırayla teyzemin oğlu ve ailesi, Burcu ve ailesi, Uzunbey'in annesi- 3 hafta kadar burada yaşayan arkadaşında olmak üzere dönüşümlü olarak- en son  benim annem olmak üzere dolu dolu günler geçirdik.Şimdi biz yoğun yaşadığımızdan bize gelenlerde yoğun bir zaman geçirmek zorunda kalıyorlar :) Mesela Uzunbey'in annesi bizimle 2 günlük gezimize geldi, Annem benimle 2 günlük Datça gezisine katıldı- gerçi bu iş gezisi değildi,özel olarak annemle gidebilmek için ayarladım :))
Çağıl yaz boyu evden uzaktı.O bir AKUT'çu eğitimci oldu.Okullarda deprem üzerine eğitim veren gönüllü eğitmen olarak çalışıyor.Haziran'da Antalya'da ki kampında çalıştı, temmuzda artık özlemim çoğalınca gel artık dedim.Şeker bayramında Teyzemin oğlu Ersan'lar geldiğinde geldi, ağustosun sonuna kadar hasret giderdik.
Ben Teyzemin oğlu ve kızıyla çok yakın büyüdüm,yaşlarımızda birbirine yakın ama onlar ablam ve abim gibidir. Çocuklarımızda şimdi çok iyi arkadaş. Özelliklerinden biri, ailece müzikçi olduklarından iyi anlaşırız.Beraber olduğumuzda mutlaka beraber müzik yapılır,böyle yetenekli bir aile yani..Karı koca müzik öğretmeni olduklarından çocuklarda -her ikisi de- şu an İzmit'te Devlet Konservatuarı öğrencisi.Sanırım anne-babanın yolunda ilerleyecekler. Diğer yandan teyzemin kızı da İstanbulda iyi okullarda müzik bölümü başkanlığı yapmış biridir, oğlu da yine yarı zamanlı konservatuar öğrencisi ama üniversitede başka bir dalda okuyor. Yani onlarla zaman geçirdiğimizde müzik ortamın tadı tuzu oluyor :)
Bu kış bende onları ziyarete İzmit'e gitmeyi düşünüyorum aslında...

Burcu ve eşi Fhm,yanında da Atahan :)) Onlar ise yaz sonu bana hazırlanan tatlı sepeti gibiydi. Çağıl annemlerde kalıyor ve Burcular annemlere yakın oturuyorlar.Yani benden çok Burcu ve Fhm'yi görüyor çoğu zaman.Çağıl'ın  Atahan'a da abilik yaptığını bilmem söylemeye gerek var mı..? En çok ben onların İstanbulda yaşadığına seviniyorum,çünkü gözüm arkada kalmıyor onlar sayesinde.Neyse onların gelmesi kötü başlayan yazımın iyi bitmesine ve benim güç toplamama yardım etti.Bu tarz dopinglerle kendime geldim yaz sonunda.Sevdiklerimi çok özlüyorum, ortamda sıcak ve bunaltıcı olunca, insan kaçacak yer arıyor doğal olarak.
Ama her yaz sonu Kazdağlarına gitme işine bayıldığımı söylememe gerek var mı bilmiyorum.Hele sıcaklardan bayılmış biri olarak bana iyi geliyor,memleketime gitmiş gibi hissediyorum.Gerçi Bayramiç büyükdede toprağımız, bu yüzden Fatoş'la gittiğimiz Gökçeada-Bozcaada-Ayvalık-Bergama turu bana çok iyi geldi ağustosta.
Bazı kararlar verdim,zor günler geçirdim,sıcaktı ,gezdim,tozdum ama bir şekilde geçti gitti.


 Bütün yaz kitap günlerimize devam ettik, ayrıntılar daha sonra bu blogda..
 Bu fotoğrafların hepsi bu blog için :))
 Her zamanki favori yemek mekanımız Kabak Olive Garden. Yazın başka misafirlerimizle de sık sık gittik.Yemekleri hep aynı kalitede,dinlendirici ve sessizliğin ortasında diyebileceğim kadar huzurlu bir yer.
 Biz bu sene Fhm'yi hiç girmediği kadar suya sokmuşuz, Burcu'da çok düşkün değildir suya,sanırım Atahan'la benim marifetim oldu bu.Birde onların sevebileceği yerlere götürmeye dikkat ettim hep.
Sizlerde not düşün.. Kumlu denize girebileceğiniz yerler azdır Fethiye'de.Deniz kıyısı taşlıdır. 1-Ölüdenizin iç kısmı. 2- Günlüklü Koyu denize rahatlıkla girebileceğiniz yerlerdir.Diğer yerlere mutlaka deniz ayakkabısıyla gitmelisiniz.Biz bunlara ek olarak Kabak da havuza, tekne turunda ise Göcek koylarında girdiğimizden çok iyi geldi.
 Kabak'ta konaklama genelde böyle bungolovlar'da yapılıyor.


 Kabak koyu
 Bir koca günü orada geçirip,güneşi batırdık.
 Ölüdeniz..
 Yörük Müzesi... Hala Fethiye'de gidebileceğiniz en güzel kahvaltı yerlerinden biri.
 Tekne turları şehrin içinden belediye arkasından kalkıyor.Otellerde ya da kaldığınız bölgelerde değişik satış bürolarından da turlara katılabilirsiniz.Onlar sizi otellerinizden aldırır.Özellikle tekne turlarına çıkmanızı tavsiye ediyorum. İki büyük tekne turumuz var.1- Şehrin içinden Fethiye Körfezini ve Göcek Adalarını gezebiliyorsunuz.2-Ölüdeniz,Kelebekler Vadisi ve Gemiler Koyunu gezebiliyorsunuz.
 Mutlaka bir gününüzü de Saklıkent'e ayırmanızı tavsiye ederim.Bunun için de yaşınız çok büyük değilse :) yani bir jeep'in kasasına çıkabilecek yaşta ve formdaysanız mutlaka safari turu dediğimiz tura katılın.Özellikle kalabalık bir grupsanız ya da bir aileyseniz.Buna da yine tekne gezileri gibi sizlerde otellerde ya da çarşıda gördüğünüz bürolardan  rezervasyon yapabilirsiniz.Aynı şekilde otellerinizden alınıp,otellerinize ya da kaldığınız yerlere bırakılırsınız.
 Biz tekne gezilerine genellikle bu tarz teknelerle gitmeyiz.Bu tekneler daha kalabalık,müzikli teknelerdir,oyun havası çalınır ve devamlı bir "ekşın"  havası vardır :) Hareketi ve kalabalığı seviyorsanız bu tarz fiyatları daha uygun tekneleri tercih edebilirsiniz, bu yaz kişibaşı 25 liraydı.Teknede öğle yemeği dahil,bu da tavuk  ya da balık diye tercih edebileceğiz -sabah girerken soruyorlar-makarna,turşu,salata gibi bir menüyle sizlere açık büfe sunulan bir yemektir.Tekne de içecekler her zaman ekstradır.Eğer özel bir anlaşma yapılmamışsa.
 Biz daha sakin, genelde daha az kişiyle çıkılan tekne turlarını tercih ederiz. Memnun da kalırız.Müzik çalınmaz, fiyatı daha pahalıdır ama tekneden daha dinlenmiş olarak ayrılırsınız.Tekne turu tercih ederken mutlaka müzik işini sorun,müziksiz derlerse sakin yolculuğu sevenler bunları tercih etsinler derim.Birde suya girmek kalabalık bir guruhla olmadığından daha keyiflidir,herkesin gitmediği daha sakin koylar tercih edilir. "Kardeşler " diye bir firma var, genelde onlarla gidiyoruz,Burcu'larla giderken de onlarla gittik,memnun kaldılar.
Tersane Koyu
Kızıl ada.
Şovalye Adası
Fethiye Kalesi denizden genel görünüm.
tekneler
Letonya Tatil Köyü
Fethiye
Fethiye
Şehitler Anıtı
Burcu'larla son gün, senelerdir tanıştığım en eski blogculardan ama artık Akdenizli olan
 "Oğlak Kızları" yla buluşmak da süper güzeldi :))  Önce saatlerce oturmuşuz,farketmedik,sonradan da beraber yemek yedik. İlk fırsatta onları ziyaret edip Dalyan'a alışıp alışmadıklarını sormak istiyorum...

Etkinlik Takvimi :
-9 kasımda  Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneğinin "on kasım " temalı kahvaltısı Aymes otelde.

-CHP aday adayı Keramettin Yılmaz'ın üyelerle kahvaltı etkinliği Hisarönünde Green Forest otelde.

10 kasım'da Atatürk Anıtı önünde saat sekizbuçukta ise Ata'mızı anıyoruz.

-13 kasımda Cumhuriyet Kadınları Derneğinin kermesi var, Ziraat Bankası arkasında.

-15 kasımda Üzümlü Wine House 'ta el sanatları kermesi var.

-24 kasım da İkea gezisi var,İzmir yolcusuyuz,günü birlik. Bir gezip geleceğiz artık..

12 yorum:

öykü dedi ki...

dolu dolu

yaz
kıtaplar
mıs kokulu kahvelerı

yazın getırdgı guzellıklerı ıcıme cektım

cok tsk ederım:)

Defne Soysal dedi ki...

Fotolar çok güzel de keşke büyük boyutta yayınlasaydın

Unknown dedi ki...

Sağol Asortiğim, biri hemen yayına girdi bile :) Sen olmasan blog eksik :)

tensör dedi ki...

merhaba,
paylaşımınız için teşekkürler. fethiyeliyim ancak şehir dışında yaşıyorum ama sizin sayenizde içim açılıyor :) size bir tavsiyem olacak.yazınızın fon rengi oldukça koyu,okurken gözü yoran bir hali var sanki :) hoşçakalın!

Asortik Krep dedi ki...

Öykü, yazla ilgili resimler bitmedi,ve hala burada yaz bitmedi,dün kahvaltıya gittik Uzunbey'le ve kolsuz bluzumle güneşlendim :)

Sevgili Defne, Picasa kullanıyorum.Kullanmazsam büyük boyutlarından dolayı blog doluyor :))

Kahveci Güzeli, elimde öyle çok var ki ilk fırsatta yollayacağım.

Tensör, Fethiye dışında yaşayan bir Fethiyeli'ye iyi geliyorsa bloğum çok sevinirim :)) Ben sizin yerinize keyfini çıkarıyorum buranın ve gösterebildiklerim gösteremediklerimin yanında bir hiç.(Bunu en iyi siz bilirsiniz de başkaları da duysun istedim.)

Asortik Krep dedi ki...

Yazının font boyutu nedense küçülüyor,oysa ben daha büyük seçiyorum.Uyarı için teşekkürler,bir bakayım.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Asortik, güzel anlatımınla tatilimi tekrar yaşamış gibi oldum. İyi geldi. Seni seviyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Bende seni seviyorum,her zaman buraya gelmenizi istiyorum.. Bana iyi geldiniz :))

Oglak Kizlari dedi ki...

Ben de çok özledim.
Hatta geçen, atlayıp geleyim dedim ama olmadı.

Özlem anne

Aner dedi ki...

Cok guzel fotograflar cook begendim :))) Sevgilerle

mandalincikmazi dedi ki...

Özlemişim ben buraları uzun zaman oldu gitmeyeli aslında şimdi tam mevsimi nasılda sakin ve huzur doludur şimdi oralar ....
Sevgili Asortikcim avakoda yı sormuşsun öncelikle selam eder ellerinden öper şu sıralar büyümesi durdu sanırım dinlenme evresinde veya taşındığımız için yer değişikliğine alışmaya çalışıyor yani genel olarak durumu iyi şu an yanımda 1 metre kadar yakınımda :))) daha öncede sanırım sen yazmıştın yanına bir tane daha dik diye 1 ay kadar önce diktim ama o çıkmadı belkide yeni çıkacak beklemedeyim :)) KOcaman selam ederizz.........

film izle dedi ki...

makale cok güzel