Perşembe, Temmuz 31, 2014

Gönül Kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur...

Evrenin Işığı 

19. yüzyılın büyük İngiliz ressamlarından William Holman Hunt’ın, bir bahçeyi anlatan tablosu Londra Kraliyet Akademisi’nde sergileniyordu.

Hunt’ın “Evrenin Işığı” adını verdiği bu tabloda gece elinde bir fenerle bahçede duran filozof görünüşlü bir adam vardı.

Adam, öteki eliyle bir kapıyı vuruyor ve içeriden sanki bir yanıt bekliyormuşçasına duruyordu. Tabloyu inceleyen bir sanat eleştirmeni Hunt’a döndü “Güzel bir tablo doğrusu, ama anlamını bir türlü kavrayamadım” dedi.” “Adamın vurduğu kapı hiç açılmayacak mı?

Ona kapı kolu çizmeyi unutmuşsunuz da…”

Hunt gülümsedi. “Adam sıradan bir kapıya vurmuyor ki…”dedi ve tablosunun anlamını açıkladı.

“Bu kapı, insan kalbini simgeliyor. Ancak içeriden açılabildiği için dışında kola gereksinim yoktur…”

Çok sevdiğim bir hikayedir.Çok sevdiğim birinden dinlemiştim. Bunu tekrar hatırlamamın sebebi bazı insanların, bazı sevdiklerimi kendi sorunları ve kendi düşüncesizlikleri yüzünden üzmeleridir. Unutmasınlar ki bir gün gelip kendileri o konumlara geldiklerinde aynı yollardan kendileri geçecek. İnsanlar kendi mutsuzluklarının hesabını kendilerinde aramalı, kendi sorunlarıyla kendileri yüz yüze gelmelidir.Sevdiklerimi kendi duygu yönetimini beceremediği için üzen insanlar bana gelip kendi sevdiklerini savunmasın.Aynı özeni onun ilişkilerine de göstereceğimden hiç şüphesi olmasın. Aynı özende ve aynı eşitlikte karşısında olacağım.Sevdiğim,büyüğüm,ailem asla bir başkasının sevdiklerinden ,büyüğünden,ailesinden daha az değerde değildir.Bunu benim sevdiklerime gösteren aynı saygıyı o şekilde göreceğinden emin olsun... 

7 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Bire bir katılıyorum yorumlarına.

Yüreğimin İklimi dedi ki...

çok güzel bir tablo ve hikaye

Adsız dedi ki...

her zaman yazdıklarınızı uygulamıyorsunuz.sevdiklerinizi eleştirdiklerinde objektif olmuyorsunuz.

Asortik Krep dedi ki...

Böyle bir iddiam olmadı ki hiç.. Sevdiklerimin gözünün kirpiğine kurban olurum ben. Beni tanıyanlar bunu bilir, tanımayanlarda hiç umurumda değil.Kendim için buradayım ben reklam yapmıyorum.İstediğim için yazıyorum.Yazdıklarımı uygulayıp uygulamadığımı bilmen için sevgili Adsız beni tanıman gerekli.. Tanıyorsan sana yazıklar olsun,beni hiç anlamamışsın.Yok eğer tanımıyorsan da bol keseden atma o zaman.Yalan yanlış yazan sensin :)

Adsız dedi ki...

Sadece;gözlemlerimi yazdım))
ben;çocuklarımla ilgili konularda bile,objektif olmaya çalışırım.mesleğiniz(yani işiniz)reklam değilmi?

Adsız dedi ki...

sevdiklerimiz için;fedakarlık ayrı bir şey..objektiflik ayrı bir şey diye düşünüyorum))doğru,yanlış göreceli bir kavram..benim dediğim doğru diyenleri çok garipsiyorum.sağlıkla kalınız.

Asortik Krep dedi ki...

Adsız,2005 ten beri yazıyorum,bir yazımda ben objektif olmaya çalışıyorum diye bir cümle geçmemiştir.

Bu yazdığım bir aile meselesi,iş değil, beni objektif olmamakla suçluyorsunuz, bu da bana çok saçma geliyor.Beni eleştirmek istemenizi anlıyorum da alan yanlış,konu sizi ilgilendirmiyor. Okuyun ve geçin,takılmayın yani... Burada konu dışındasınız.