Cuma, Temmuz 28, 2006



Çağıl OKS sınavında yazdığı ilk yer olan Fethiye deki anadolu lisesini kazandı..Bugün hepimiz sevinçliyiz.. Sabah 8 de Babamız internetten öğrenip müjdeyi hemen verdi..İlk Anneannesine ve Çarli ye mesaj çektik..Okuduklarında arasınlar diye..Sonra Babamı aradım çünkü o zaten erken kalkar..Burcuya ve Biyoniğe mesaj çektim..Aynı okulda veli olan arkadaşım da meraklardaydı ona da haber verdim...Çağılın okula gittim saat 11 de belgeyi almak için daha önce bizim md. yardımcısını kayıtlar zamanında şikayet etmiştim çocuklara salak diyor diye ve çok gevşek davranıyor diye..Adam bana niye bu saatte geldin diye bağıra bağıra sordu bende çok bağırmadan ama sert cevaplar vererek işim olduğunu ve bugün belgeyi almak istediğimi söyledim..O kadar saygısızca bugün olmaz pazartesi gel dedi ki son görüşmelerimiz olmasa yemin ederim olay çıkacak..Okulun ne kadar anlayışsız ve işbilmez insanlarını 8. sınıflara müdür yardımcısı yaparsan olacağı bu işte..Diğer müdür yardımcısı öğleden sonra 3.5 ta gelip alabileceğimi söyledikten sonra bende hocam saat kaç daha ve bu saatte bu kadar sinirli olmanızı anlamıyorum dedim..Muhtemelen kalabalık işleri olduğu için değil "benim" saat 11.00 de gelip belgeyi istememe kızmıştı..Daha önce ki olayımız da şu ki okulun 700 mezunu var sınava giren..15 günlük başvurular başladığında pazartesi günü ilk başvuran kişi ben olduğum halde beni 6 kere okula getirip götürterek aslında verilen karar sonucu son gün kayıt belgelerimizi teslim edeceklermiş..İyi de bunu bana neden ilk gün söylemiyorsun..2. hafta her gün okula uğrayıp sormamı istiyorsun ve neden 700 kişiyi son gün son dakikaya bırakıyorsun..Bu ülkede bilgisayar bozulur, ADSL kopar, elektrikler kesilir ..ve bazen de beceriksiz insanlar yüzünden işlemler iptal edilir..Bana kötü ve saygısızca davranan birine neden güveneyim ki ? O hafta biliyorsunuz ki ev misafir dolu, Uzunbey ancak işlerin peşinde, birde ben oturuyorum Çalışta okul merkezde ..Hergün uğrayınca efendim bizim hocamızın sinirleri bozuldu..E sen çağırıyorsun sonra da neden geldin diye bana kızıyor..Neyse bende bu davranışlarını okulla paylaştım ya..Bugün bana uyuzluk yapılmasının sebebi bu işte..Dua etsin başka çocuklara benim yanımda salak burayı imzalamamışsın derken dişimi sıkıp olay çıkarmadığıma..Herkes dengi dengine sataşsın arkadaşlar yoksa ben ona hem fiziki hem de manevi olarak bayağı ağır gelirim.

Resim: Van Gogh-almond

22 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Çağıl'ım küçük erkekim, tebrik ediyorum. çok sevindim. çok mutluyum. herkese gururla anlattım anadolu lisesini kazandığını. sevgilerimle...

enne dedi ki...

Heyoooo, kazanmışşş. Çok sevindim gerçekten, Allah bana da bu günleri görmeyi nasip eder inşallah. Bir anne olarak bu gururu ben de yaşamak istiyorum ileride.
Kaba insanlara kafanı takma, onlar kendi kötülükleri ve mutsuzlukları içinda hayatın tadını çıkaramıyor maalesef. Kızmaktansa üzül bence onlar için.
Ayrıca bu güzel günde önemli olan oğlunun (ve sizin) başarınız bence. Çok çok tebrik ediyorum efendim.

Asortik Krep dedi ki...

Teşekkürler Burcu ve Enne..Darısı sizlere :))
Sevinmemin tek sebebi hayatta girdiği ilk sınavda hayal kırıklığına uğramaması.Yoksa o iyi bir öğrenci..Hangi okulda olursa olsun başarılı olur.

ece dedi ki...

Tebrik ediyorum Çağıl.ı ve sizleri,
Hem de ilk tercihi,başarılar...
Acaba bende bu günleri görebilecekmiyim Asortikciğim
sevgiler...

Adsız dedi ki...

KENDİME PAY ÇIKARSAM OLUR MU ???

Sardunya dedi ki...

Tebrik ederim
Dilerim üniversite sınavında da tüm hayatı boyunca gönlündeki ilk tercihleri kazanır.

zeyno dedi ki...

Çağıl'ı ve sizleri tebrik ediyorum.
Hayırlısı olsun....

Asortik Krep dedi ki...

Ece, çok çabuk geçiyor zaman keyfini çıkarmak lazım :))
Çarli, evet canım..sen olmasan sınav sonuçları aldığımızda % 80 girersin lafı bizi rahatlatmazdı..
Sardunya, umarım kazanır..Çok yüksek değil belki ama hedef orasıydı, kazandı :)
Zeyno, teşekkür ediyorum..Biz bir şey yapmadık..o yaptı :)
Bu arada öğleden sonra yanıma ses kayıt cihazı alıp okula gittim..Çok ilginçtir ki hoca beni çok hoş karşıladı..Sanki kuşlar hocaya fısıldadı ve sabah beni azarlayan adam beni ayakta uğurlayarak ne isterseniz yanınızdayız gibi davrandı..Son gün demeyip güzel bir uğurlamayla okuldan ayrılmayı düşünürken bu davranışı da bana süpriz oldu :) Saygısızlık yok problem yok !

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

tebrik ediyorum çağıl ı ve de sizleri. ne mutlu. hayattaki bütün sınavları kazanır inşallah. başarılar diliyorum.

daha önceki yazında okuldaki md yrd. söz etmişsin. ben de bir öğretmen olarak bu gibi işlerin ne kadar ağır işlediğini görebiliyorum. çalışmak zor geliyorsa o görevi yapmasın, nasıl olsa isteklisi çoktur. kafana takma asortik, yanıtını almıştır zaten davranışının. sevgiyle kal...

Asortik Krep dedi ki...

Potansiyel Arıza ve Yalnızlar Kraliçesi, bir öğretmen çocuğu olarak hayatımda saygısız davranacağım son insanlar herhalde öğretmenler olur..davranmadım da ama adam beni sabahtan resmen odasından kovdu ve sana belge yok pazartesi gel dedi..bu kadar sinirlenmemin sebebi budur.

hayal dedi ki...

Oncelikle tebrikler, darisi unv. haberlerine.
Ben artk anladim.
Bu dunya (yasamyeri) oyle bir yer ki, ne sevincimizi ne uzuntumuzu geregince yasamamiza izin yok.
Ben hayatimin en onemli haberini aldigim gun benzer bir kendinibilmez yuzunden agladim mesela.
Ama artik karar verdim, kimsenin halkalari benimki ile kesisemeyecek, en iyi ihtimalle teget geecek
Sen de oyle yap, ee sekerim deger mi, satsan kac para eder ki bu adam

Manik Kedi dedi ki...

Merhaba Asortik Krep'ciğim..Çok sewindimm yaa..Umarım 4 sene sonra "İstediği üniwersiteyi kazandı Oğlum" diyen postlarını görürüz.. Bu arada Mehmet Erdoğan mı? bizim zamanımızda 1 tane anadolu lisesi wardı;şimdi 1 tane daha açılmış sanırım...
Tekrar Tebrikler; Başarısının Keyfini Çıkarmanız Dileğiyle..

SewgileR;Sinem..

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

tebrikler :)

Adsız dedi ki...

ALLAH NİCE OKULLARDA OKUYUP BAŞARILI YERLERE GELMESİNİ,BABAANNE OLMAYIDA SİZE AİLENİZE TEMENNİ EDERIM. SELAMLAR.
İSTANBULDAN EMEKLİ...

Nenoni dedi ki...

tebrikleer,darısı üniversite sınavlarına inşallah.öğrencilerine salak diye hitap eden yöneticilere rastlanıyor ne yazıkki...

Asortik Krep dedi ki...

Hayal, evet haklısın.
Manikkedi, Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi..
Aqua, sağol.
Emekli, benden iyi babaanne olur ..eminim..Çılgın babaanne asortik :)
Nenoni, evet ne yazık ki :(

Adsız dedi ki...

sevincinizi paylaşıyorum.inşallah daha nice güzel olayları,sevinçleri hep beraber kutlar ve paylaşırız.
asortik krep,bende bir babanneyim ve bu duygu bambaşka inşallah sende babanne olur torununu seversin.iyi bir babanne olacaksın eminim:)

Asortik Krep dedi ki...

Marfan, bence de iyi babaanne olurum :)
Ben şimdi seninle tanışamayacakmıyım?
Aklım sizde kalacak..

Adsız dedi ki...

tebrikler,asortik krep :)
uzaktan

Adsız dedi ki...

burcuyla buluştuğumda fotoğraf çekeceğim.özelden gönderirim.geçen sefer makinem bir arkadaştaydı,çekemedim ama bu sefer söz.
tanışmasakta, okuduğum ve burcunun anlattıklarından çok ortak yönümüz olduğunu düşünüyorum.
inşllah birgün tanışma imkanımızda olur.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Severim senin agirligini ben :) Uzme kendini. Har mahallenin bir delisi olur.Okulunki de o zahir.

Cagil`i cok tebrik ederim.

Asortik Krep dedi ki...

Uzaktan, sağol.
Marfan, harikasın..Fotoğrafşlara bayıldım :)
Anonymous, yani beni bilen bilir ağır kadınımdır :))
Bende senin söz söyleme şeklini sevdim..Ne güzel kelimeler onlar öyle :))