Pazar, Temmuz 30, 2006


Bugün 10.30 da kalktım.Uzunbey pazara gitti ve bende çayı koydum..Geldiğinde verandaya hazırladığım kahvaltı masasında en sevdiğim şekilde kahvaltı ettik..Yani günlük gazeteleri okuya okuya çay içerek keyif yaptık..Daha sonra denize gitmek için hazırlığa başladım ben..Bu ne demek..Bu şezlonları, deniz çantasını, mangal ve ekipmanlarını hazırlamak demek..Benim deniz çantamda olması gereken eşyalar şunlar : havlu, güneş kremi, kitap, pareo, şapka, cep telefonlarım, deniz ayakkabısı çünkü plaj taşlık genelde ayağım acıyor,denize girerken saçımı toplamak için taç ve toka, eskiden mutlaka makyaj çantam artık yanımda taşımıyorum.. aştım bazı şeyleri :))
Hasır bir sepetim var..İçinde 1 lt lik termosta mutlaka yanımda sıcak su taşırım..içinde 3 fincan..poşet çay ve nescafe ile süt tozu olur..Duruma göre çay ya da kahve içerim kumsalda..Buralarda daha beach club tarzı yerler yeni açılıyor..Onun için her gittiğin yerde cafe ya da çay bahçesi yok..Daha doğrusu biz koylara gittiğimizden oralarda yemek - içmek için yerler bulunmayabiliyor..
Şezlonlarımız yanımızda çünkü yerde bir müddet sonra sıkılıyorsun yatmaktan..Uzun bir zaman denizde kaldığımızdan şezlonglarımızda yanımızda..Geçen yaz katlanan masalardan almıştık küçük bir tane ..Bizi idare ediyordu ama Uzunbey birisine verdi masayı ..Alışveriş yapacak zamanımız olmadı daha ..masasız idare ettik bugün..Birde şezlonlar burada çok pahalı..her zaman kiralamaya kalktığında masraflı..Yanımızda taşımamızın en büyük sebebi yine de gidilen koylar..Her yerde şezlong olmayabiliyor..Şemsiyemiz Annemler geldiğinde kırıldı ama artık hepimiz bronzlaştığımız için gerek kalmıyor..
Mangal takımında ..Mangal, maşa, tutuşturucu, mutlaka piknik takımı(tabak-çatal-kaşık), masa örtüsü, araba buzdolabı, su termosu çünkü hazır sular ısınıyor hemen..
Yolda giderken migrosa uğrayıp mangal için et ve içecekler alınır ve yola koyulunur..Bugün gemiler koyundaydık yine..Deniz çarşaf gibi dümdüz ve çok sıcaktı artık..Güzel bir gündü ve dinlenerek geldik..Böyle dinlenerek geldiğimiz deniz keyfinden sonra haftaya başlamak çok güzel oluyor..
Yarın kısmetse Mehmet Erdoğan Anadolu lisesine kayda gideceğim Çağıl için..Cumartesi gittiğimde kayıtlar yapılmıyordu..Okula ilk defa gittim..Bizim okuduğumuz okullara benzettim ..Umarım herşey Çağıl için hayırlı olur..Yeni bir dönem başlıyor..


Resim: yeni keşfettiğim bir siteden yeni tanıştığım bir ressam..Gamze Aktan-denizatıyla küçük balık..yağlıboya.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba, insanın bilg. başında ağzının suyu bu kadar mı akar? Bu kez döndüğümde Fethiye'ye ben de tüm güzelliklerin tadını çıkaracağım. Hem işin mutfağında olup hem de zevkini çıkaramamıştık hiç, olmuyordu ama ayrı kalınca anlıyor insan. Artık mutlaka zaman yaratılacak. İyi ki sizi bulmuşum. Zaman hafifliyor. Sevgiyle.. (Bu arada gerçekten çok iyi bir okuldur orası, yaptıranları tanıyorum. Çok emek ve sevgi harcadılar. Umarım gönlünüze göre olur herşey. ) Kırklareli..

Asortik Krep dedi ki...

Kırklareli' ye..Buraya geldiğimden beri yaptığım en iyi iş buraları gezmek oldu zaten..Geçen akşam Çalışta kıl çadırın orada denize karşı oturdum ve seni düşündüm..Çünkü akşam saatleri Kırklarelinde de böyle gezebileceğin yerler ve arkadaşlar bulmuşsundur diye düşünüyorum..
Bugün okula kayıt yaptırdık :)
Fethiyeden sevgiler..Kırklareliye ve Kırklarelilere :))
Potansiyel Arıza, tatil yerinde çalışmak inan ki tatili bitirip evde oturmaktan daha zor :))

Asortik Krep dedi ki...

Denizkızı, darısı sizlere :))

Annelog Atölye dedi ki...

Merhaba Asortik:)
Kahvaltı sahnesine bayıldım, Öyle kahvaltı yapabilmeyi özledim aslında. neyse, birkaç yıl daha var bunun için:)
Her yere sıcak su ve kahve ben de taşırım. İnsan kyfine ve konforuna düşkün olunca çantası da ağır oluyor bu arada. Hiç hafif veya ufak çanta ile dışarı çıkamıyorum ben:))

Adsız dedi ki...

Maalesef henüz öyle yerler bulamadım. Şehir merkezinde sadece istasyon caddesi dedikleri sadece kafelerden oluşan bir yer var. İnsanlar orada volta atıyor ve çok zevk alıyorlar. Kordon gibi ama bir özelliği yok. Beni tabi ki tatmin etmiyor ama çok güzel arkadaşlarım var. Günlerim yoğun geçiyor. Çini ve Edirne sabunu kursuna gidiyorum. Çinide epeyce ilerledim. Haftaya ilk tabağımı fırından çıkmış göreceğim. Gönüllü turizm elçiliği yapıyorum. Ama çok az kaldı, 5,5-6 ay sonra dönüyoruz inşallah. Güzel bir deneyim oldu ve mutluyum.. Buradaki arkadaşlarımın hepsi tatile yanıma gelecekler, size de memleket kokusu olur.Selamlar..

hayal dedi ki...

Sevgili sanal teyze :)
Bu s�cak su dolu termosun oldugu sepette bana da yer var mi ki? :))

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

O güzel balkonun tadını hem bir buçuk sene önce şubatta hem de bu yaz temmuzda çıkarmış biri olarak diyorum ki ablamın evi ve balkonu ve bahçesi bir ömre bedel:O)

Asortik Krep dedi ki...

Annelog, deniz kıyısında bir şey içmezsem keyif yapmış saymıyorum kendimi..
Kırlareliden..Ne yapsam da şu Edirne sabunu yapımını öğrensem diye merak ediyordum..Dönüşünü bekliyorum :))
İstasyon caddesinde piyasa yapmak hemen hemen tüm Trakya da yapılan bir alışkanlık..Deniz kenarı olmadığı için gençler oralarda gezer ve dolaşırlar..
Arkadaşların geldiğinde tanışmak isterim :)
Hayal, sıcak su dolu termosumda her zaman bir fincanlık suyum vardır sanal yeğenlerimin anneleri için :)en az senin kadar heyecanlıyım..Bizde dua ettik ya ordan teyze oluyoruz :))
Burcu, aslında seninle paylaşmak istediğim o kadar çok şey var ki bir hafta yetmiyor ..

Adsız dedi ki...

sevgili asortik
önce oğlunu tebrik ediyorum güzel bir okulu kazandığı için ve başarılar diliyorum ona
sonra sen yinemi gemiler koyu dedin ya inanamıyorum bu sene gelemediğimize öyle özledimki fethiyeyi sen çıkar tadını ben burdan okuyayım dönüşte sarnıç falanda fena olmaz
sana sevgilerimi yolluyorum
Gönül Topcu

Gamzeli dedi ki...

Ohh ne güzel...dinlenmek her zaman iyi oluyor doğrusu..Çağıl içinde hayırlısı olsun :)

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Gönül Hanım, Uzunbeyin en çok sevdiği koy orası olduğu için sık sık oraya gidiyoruz :)
Gamzeli,haftanın en az 5 günü çalışıp 7.günü tatil yapıyoruz bu sene :)) Eğer yeni işi açmasaydık ben geçen sene ki gibi öğlende işe gidip deniz keyfi yapacaktım..

Adsız dedi ki...

Selam,

Ben Gamze Aktan, resmimi gördüm, tesadüfen.

Çok mutlu oldum.

Sevgilerimle

Asortik Krep dedi ki...

Hoşgeldiniz..
Aslında başka resimleriniz de var beğendiğim..Sırası gelince kullanmak üzere sakladığım.Beğendiğinize sevindim.Görüşmek üzere..