Cumartesi, Temmuz 22, 2006

"Genç olmak yıllarımı aldı.. " Picasso
Bu sözü günler önceden büroda bulmuştum..Ne zamandır masa ajandamda saklamışım..Not kağıdını oradan evin sokak kapısının iç tarafına asmışım..Gidip gelip okuyup, yazmam gerekli diye düşünürken güzel bir resmini görünce ikisi kafamda örtüştü..
----
Uzunbey yeni işten dolayı çok çalışıyor..İlk işi oturtayım derken o kadar çok çalışmışız ki..Yenibir yapılanma tabiki bizi yordu..İnsanların şu tavrı beni çıldırtıyor.. Bu gerekliydi..1- Bende biliyorum..2-Hiçbirşey söylendiği kadar kolay değil..Bir yandan diğer işimiz devam ediyor..Zaten her zaman her ikimizde birden çok iş yaptık biz..Yani aynı anda 3 iş yaptık..Ama böyle zor bir sezonda birden yola çıktık ve zamanla yarışılan işlerde çalıştığımızdan doğal olarak bu tempo bizi yordu..Yeni tatil yaptın ne diye konuşuyorsun diyenlere bir cevabım var..Aynı işi ve aynı evi paylaşıyorsun..Mümkün mü kendini işsel problemlerden ayırmak..Sen kurtulsan fikir olarak karşındakinin neden sinirli ve ya üzgün olduğunu bildiğin için o atmosferden kurtulmak kolay değil..Neyse geçecek biliyorum.
----
Fethiye çok sıcak..Bu sıcaklarda iş yapmak deveye hendek atlatmaktan zor..Elimde olsa bu iki ay kuzeye gider orada yaşamak isterim..Emeklilikte kısmetse..Bizde yayla olayları olmadığı için daha doğrusu yayladan keyif almadığımız için bu kuzeye gitmeler kuzeyde bir denize gitme olarak düşünülmeli..Bu konulara girmişken size uyuz olduğum bir yayla gezisini anlatmak isterdim aslında..Hem gittiğimiz kişileri sevmediğimden hem de hijyen yönünden o günü hasta olarak arka odada geçirmiştim..Şimdi bu yazımı okuyupta yayla delisi olanlar hemen atlamasın..Yayla olayı bize göre değil..Yani kavram olarak bile bana yanlış..Ben sıcakta ancak denize girerek serinleyebilenlerdenim..Yani geri kalan her şey yalan..Bana göre.
Burada NTV de çalışan ya da okuyan birileri varsa söylemek istiyorum..Hava durumu raporlarında Fethiye yi sadece yazın gösteriyorsunuz..Biz Fethiye halkı olarak buna uyuz oluyoruz..Halbuki Fethiye Türkiye de şehrinden ayrı hava durumu gösteren ilginç yerlerden biri..Muğlaya göre giyinsek pişeriz ..En yakın ve havasının banzediği şehir Antalya..ama mesafe uzak olduğundan yağışlarda tutturamıyorsunuz..Siz Antalya da hava sıcaklığı atıyorum 28 derece dediğinizde bizde de 27-28 oluyor ama yağmurları ve sisleri tutturamadığınız için baharda sizin yüzünüzden yağmur yiyiyoruz.. Kışın da Bodrumu yazana kadar Fethiye yi de yazsanız daha çok memnun olacağız..Böyle ikili yaklaşımlar hoş karşılanmıyor ! Fethiye ege bölgesine dahil gibi düşünülse de tamamen Akdeniz havası hakim..Neymiş Fethiye Akdeniz bölgesine dahilmiş..coğrafi olarak Ege ama yapı olarak Akdeniz :)
----
Geçen gün beni, sinir eden bir olay size..Yeni tanıştığımız halde hanımın biri bana yardımlarımdan dolayı bir hediye hazırlamış..Bu hanım takı yapan biri..Tuttu bana bu hediyeyi vermeye kalktı..Ben diyorum ki yaşgünüm ve özel zamanlar hariç hediye kabul etmiyorum..Hanım bana diyor ki yardımınız için..Almazsanız kırılırım..Ben diyorum ki ben size yardım etmedim..Hem ne demek kırılırım..Esas siz beni kırıyorsunuz ısrar ederek .. Büroya da gelmiş ben yokken..Birde şimdi aklıma geldi onu da yazayım..E gözünüz aydın misafirleriniz gitmiş gibi bir yaklaşım da bulundu..( Buralarda misafire hangi gözle bakıldığının resmi )Bende evet çok üzüldüm Annemler gidince dediğimde ancak kendine geldi..Bunlar herkesi kendi gibi mi sanıyor ne.
----
Bir işimiz var devletin bir koluyla..Açık açık yazamıyorum..Ama öyle bir şeyki bir yazı yazılacak resmi bir daireye ve resmen devlet para kazanacak..Devlette kazanacak bizde ama yıllardır ödeneklerden şikayet eden insanlar bu yazıyı yazmayı geciktirdiği için ne devlet ne de biz tam potansiyelde kazanabiliyoruz bu paradan..Çünkü o dairenin başındaki arkadaş herhalde onu görmeyip devleti gördüğümüz için bize kızgın..Yolunda iş yaptığımızdan bu olaylara alıştım ben..eğer beni gör devleti görmene gerek yok deseydi de ben yine onu görmezdim..Benim de iş anlayışım bu..Bizi Babam böyle yetiştirdi..Zaten çok üstümüze gelirse bakanlıklara yazıp onu şikayet edicem..Yaparım bilirler :)
---
Çağılın kazanmasını istediğimiz okulda dayak olayları olabilirmiş diye duydum..Eğer kazanırsa gelecek sene çetin geçecek..Bu zamanda hala böyle şeylerle uğraştığımız için üzülüyorum..Kayıt yaptırmadan kaymakama çıkıp konuşmayı bile düşündüm..İstanbul da kolejden gelmiş dayağa karşı bir ailede yetişmiş bir çocuk için endişeleniyorum doğal olarak..
---
Bu gece endişelerimle dolu bir yazı oldu bu..Ama bir şekilde dertleşme diyelim..Ne yapalım bunları konuşabileceğim ender insanlardansınız :))
Bir de yarın pazar ..İçimdekileri döküp rahatlamak istedim..Yarın dinleneceğiz..

19 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Birden fazla sıkıntısı olan bir biz sanırdım?
Umarım bir an evvel gecsin sıkıntılarınız, bugun Pazar dinleniyorsunuz:)

Artık burda da sıcaklar basladı (İzmir de ) Kolaylıklar diliyorum...

Figen

Asortik Krep dedi ki...

Elif, benim de hayatta en önem verdiğim şey ailem.Diğer problemleri olumsuzluk olarak fazla saymıyorum..ama yine de işsel huzursuzluklar bazen yıpratıcı olabiliyor.
Prensiplerim var..Hatta bazen iş anlamında hata olabilecek kadar..Ama uzun zamanda ben karlı çıkıyorum..Çünkü her zaman doğru olan kazanıyor..
Yemek ve biz, bu da böyle bir iç dökme seansıydı..Kolay kolay şikayet eden biri değilimdir.İzmir de çok sevdiğim artık burada oturmayan ve yine bir şekilde işsel sebeplarden kaybettiğim bir arkadaşım oturuyor..Kendi de İzmir' li..Hep merak ettiğim bir şehir oldu sayesinde ve O gerçekten benim gördüğüm ender güzel kadınlardan..İzmir denince aklıma o geliyor..İzmiri gördüm ama keşfedemedim..Demek istediğim buydu aslında :)
Yazdığında farkettim ki ben sizin siteyi sık sık okuyorum:)

Manik Kedi dedi ki...

Merhaba Asortik Krep'ciğim.. Uzun zamandır comment bırakamadığımı farkettim we senin bu kadar dolu olduğunu görünce yaziim dedim.. Fethiye'nin sıcaklığı hakkında sölediklerin yani ne diim ağzını öpiim... Walla arkadaşlara anlatıorum herkese abartıyomuşum gibi gelio..Teşekkürler fethiye de yaşayıp beni doğruladığın için:) çooookk Sıcak... Baq o sölediğin kadına ben de çok sinir oldum şimdi.. Herkes kendi gibi bilirmiş karşıdakini bence de; boşwer...
Şimdilik bu kadar..Şunu hatırlaman dileğiyle; Sıcaklar geçecek, sorunlar geçecek, sonbahar gelecek, güzel günler gelecek..
p.s: Bu sıcak insanın gerçekten müthiş sinirlerini bozuo; katil olmak işten değil:)
Hoşçakal..

Sewgiler;Sinem..

Asortik Krep dedi ki...

Manik kedi, Burcu doğum yaptığı sene Çanakkaleye gittim..çok sıcak diye şikayet ediyorlardı :) oradan Annemle buraya gelecektik.. dedim ki burası hiç sıcak değil sen birde Fethiyeyi gör..Annem abartıyorum sandı tabii.Geldiğinde o yaz balkonda yattı sıcaktan:))

Manik Kedi dedi ki...

Aaayy...Çok iyiymiş yaa..:) Ama dediiğimiz gibi bizi bizden başkası anlamaz...Sıcak çok sıcak; daha da sıcak olacak...

Sewgiler;Sinem..

hayal dedi ki...

Burcu iyi ki dogmus.. Eee ne demisler kanlin olsun kardesin olsun, hep yaninda olsun cismi olamasa bile kalbi olsun. Allah hepsine tekrar kavustursun (eee bu saatte siir yazdim yahu)

Asortik Krep dedi ki...

Hayal, harikasın :)

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Asortikcim ya bişi diycem ben de boyle sevdiğim insanlara ufak şeyler alıp vermeyi çok severim. Özel günler olması gerekmez... Hatta özel günlerde hediye verme işini hiç sevmem :P Kafama esmesi lazım yani. :)

Canım benim hakikaten de iç dökme olmuş... Ben de bu şekilde bir şeyler yazabilsem içimi dökebilsem bir on sene kadar ferahlamış olacağım... O kadar birikti ki demek istediğim kelimeler içimde...

Zaten son iki gündür iyi hissetmiyorum... Neyse ben sonra yazarım gene....

ibeking dedi ki...

bak bugün pazartesi kesin gitmiştir heyheylerin asortik di mi?

Asortik Krep dedi ki...

Prettyciğim, yanlış anlaşılmışım çünkü bu hanım benim samimi olduğum sevdiğim biri değil ki..3 kere aynı ortamda bulunduğum biri..Samimiyetin sana bir şey aldım hadi arkadaş olalımla başlaması bana garip geldi.
İbeking, bu sadece bir iç dökmeydi..Hey heyli günlerimi görmeseniz iyi olur..Sık olmaz ama olunca kötü olur :)

zeyno dedi ki...

Bir eğitim yuvasında dayak kadar olmaması gereken birşey var mı? Umarım bu sadece bir söylentidir asortik...

Gün dedi ki...

Okulda dayak ne demek? Bence sen gereken yerlere bildirirsin durumu.

Asortik Krep dedi ki...

Zeyno, bilmem artık, ben duydum..Hep beraber göreceğiz..Hayatta en sinir olduğum şey ..
Gün, bende duyduklarıma bazen inanamıyorum..
Potansiyel Arıza, ağlamak pek tarzım değil biraz zaman geçsin sonra harekete geçeceğim..

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

asortikcim hediye veren kadın belki annenlerın geldıgını bılmıyordu da yüzsüzce gelen tanıdıklar oldugunu sanıyordu. ''bunlar'' böyle şöyle diye düşünme bence.
4 yıllık öğretmen olarak şiddetle egıtımın her basamagın da hoşlaşmasam da zaman zaman karsılastım.Türkiyenin ortak bır sorunudur.buradaki anadolu liselerınde böyle bırsey duymadım.buyuk olasılıkla kazanamayanların dedikodusudur.Ama yıne de şüphen varsa İstanbulda ki eski kolejiniz gibi burada da bir kolej var bılıyorsun.Çağılın basarısını bır kez daha tebrik ederim onun gıbı bır oglun oldugu ıcın cok sanslısın :)

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

canım benimmm ben anladım seniii merak etme :)

ben sadece sevdiklerime alırım hediye demek istedim:D

mesaj alınmıştır :)

Adsız dedi ki...

asortikçiğim.....
genç olmak yıllarımı aldı ilk kez oğlumdan duymuştum kimin olduğunu bilmiyordum.
ben döndüm ç.kaleye çok hızlı ve hareketli bir tatil oldu.hatta burcu dönmemiş olsaydı görüşebilirdik 1 günlüğüne fethiyeye de gittik.neyse artık ç.kalede görüşürüz.
gelince hemen heyecanla burcunun ve senin yazılarını okudum.ben yokken neler olmuş diye....
asortikçiğiç bende 23 yıl devlete aynı zamanda vatandaşa hizmet ettim bir kez birine bağırmadım veya kızmadım ve bana verilen yetkiyi sonuna kadar kullanarak işlerini yapmaya çalıştım ve karşılığında hiçbir hediye kabul etmedim.şimdi maaşımı aldığımda bu senin hakkın diyorum ve içim rahat bir şekilde harcıyorum...bence herkez aldığı maaşı haketmek zorunda ama az ama çok.bunun tersini yapanları şikayet etmeli....
bazı insanlar espri yaptım zannederek insanları kıracak konuşmalar yapabiliyorlar bu kadının misafirlerin
için söyledikleride böyle olabilir...
gelelim hediye meselesine sadece senin yardımların için sana hediye vermesine taktım.yanlış anlama düşüncene saygı duyuyorum ancak ben herkeze hediye vermeyi seviyorum.çantamda herzaman şeker,çukulata,ciklet gibi şeyler bulundururum.alışveriş yaparken ağlayan bir çocuğa,minübüste giderken sevdiğim bir çocuğa onlardan çıkarıp veririm.çoçukların gözlerindeki küçük bir pırıltı,ufacık bir gülümseme beni sonsuz mutlu ediyor.
sevdiklerime,arkadaşlarıma hediye vermek için bahaneler bulurum buda beni çok mutlu ediyor.ama benim işimi yaptı diye birine hiç hediye vermedim.
ben anladım o kadın senin kendini kötü hissettiğin bir zamanına denk gelmiş insanlar ruh hallerine göre olaylara değişik tepkiler verebiliyorlar bende dahil.
oğlunuda kutluyorum.inşallah durum dedikodudan ibarettir de uğraşmak zorunda kalmassın.herşey gönlünce olsun...

Asortik Krep dedi ki...

Pretty, anlaştığımıza sevindim :)
Aqua, Çağıl söylediğin kolejlerden birinden burada ilkokuldan mezun oldu..Merkeze devam etti..Kim ne derse desin kolejler İstanbul kolejleri gibi değil..
Marfan, bende sevdiklerime ve samimiyetine göre insanlara hediye veririm..Çok açık yazamıyorum çünkü ben bu yazdıklarımı deşifre olmuş bir şekilde yazıyorum..Burada çok tanıdığım var..Bir şekilde okunup yine de karşı tarafın kırılmasını istemediğimden çok ayrıntılı yazamadım..Daha geçen gün festival komitesinin yemeğine gittiğimizde çok tatlı bir komite arkadaşım var..ekürim..Hem komiteden hem dernekten..Bir masa insanın karşısında beni Asortik krep diye karşıladı Başkanın bize teşekkür yemeği verdiği akşam..Okuyan bir arkadaşım var dernekten ondan mı öğrendin dedim..Hayır google da mavi kuşu aramış ben çıkmışım karşısına..Dünya küçük :))

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

seni kuzey ege ye bekliyoruz. hem serin serin denizine girersin, nem de yok, tam da istediğin gibi...

Asortik Krep dedi ki...

Belli de olmaz gelirim belki Y.Kraliçesi..