Perşembe, Temmuz 20, 2006

İyi ki doğdun Burcuuuuuu :)



Bugün Mutfakcamı Burcu' nun doğumgünü..Kendisi yazmayacakmış doğumgününü ..Olsun ben yazarım dedim..Beni dinler çünkü o benim kızkardeşim.ben dokuz yaşındaydım gece Annemin sancısı tuttu..Annemin teyze kızını da alıp Lüleburgaza hastaneye gittiler..Bizim Çarli (adı Çağlar diye ve o doğduğunda Çarlinin Melekleri moda diye ona Çarli diyoruz yoksa o manyak maymunla bir alakası yok) daha bir yaşını doldurmasına 5 gün var..Öyle tatlı pembe yanaklı güzel bir bebekle döndü ki Annem sevmemek elde değil..Sarışın renkli gözlü bir kız bebek..O zamanlar radyoda radyo tiyatrosu denilen şeyler dinleniyor ve bıcır bıcır konuşan Burcu diye bir kız var..Annemler ilk kardeşim diye erkeğin adını benim koymama izin verdiler ama sonraki kız bebeğe Annem ve Anneannem Burcu dedi..Bizim Burcu da aynen radyo tiyatrosundaki gibi bıcır bıcır konuşan bir kız oldu hep :) Hayatımın evliliğe kadar olan kısmında hep onlarlaydım..Özellikle Burcu, Çağlar daha büyük olduğu için Annemi istediğinden ayağımda sallamaktan giydirmeye, parka götürmekten okula bırakmaya her türlü zamanda benim payıma düşen bebek oldu..Onunla geçirdiğim keyifli dakikaları sayfalarca yazmam lazım anlatmak için..Birde biz aile olarak çok kapışıp kavga eden tipler değiliz..Çok birarada olsak bile herkes haddini bilir..Yani birbirimize saygı gösteririz..Burcu Çanakkaleye evlendiğinde ondan uzaklaştım diye çok üzülmüştüm..Sonra ben buralara geldim daha da uzaklaştım..ama internet ve telefonlar sayesinde hergün görüşürüz ..Onu çok severim çünkü benim büyüttüğüm çocuklardan tek kız olanıdır..Hayata bakış açısı çok farklıdır..Beklentileri de..Yengeç burcudur ama ben onu hiç burcuna göre tanımlamam..O kimseye benzemez..Dünyası kitapları, evi, çocuğu ve eşidir..Bazı şeyler onu bağlamaz farketmez bile yapılması gerekli olan şeyleri çünkü onun kitabında yoksa o onları önemsemez..Yaşanması zor biridir..Bazen kapılarını kapatır ..Çoğunlukla da ilk tepkisi o olur..Ama zor zamanda ve arkadaşlık anlamında herzaman herkese kapısı açıktır..İnsanlardan beklentileri yoktur ya da onları sınıflandırmaz çünkü o tür şeylere inanmaz..Genelde yazmaz ama kitap okumayı çok sever..Bence yazılarında okuduğu kitapları da yazsa iyi olur..Bize de fikir olur..Kendine sormadan onun yaşını tahmin edemezsiniz..Genç gözükür ve çok sade bir güzelliği vardır..Mütevazidir..Hatta fazlasıyla..İleride sanırım hikayeler yazmak istiyor..Yazarda..İnatçılığını severim bazılarını zorlasa da ..ona yaklaşma tarzınızı bilirseniz kolay anlaşırsınız..Ters yaklaşırsanız hayatta yapmasını beklediğiniz en son hareketi yapar..Anında gemileri yakar..Dönüşü olmaz kolay kolay..Biz birbirimize benzediğimizden iyi anlaşırız..Onu çok istemiştim zaten..İyi ki Annem de seni doğurmuş benim canım KIZKARDEŞİM..SENİ ÇOK SEVİYORUM :))

Resim: H.ŞİMŞEK diye bir ressamın tablosu..Burcuya o kadar çok benziyor ki..Sadece Burcunun burnu daha küçük..

8 yorum:

enne dedi ki...

Okurken bir ara kuzenim hakkında yazıyorsun sandım. O da yengeç burcudur ve kardeşim kadar yakındır bana. Demek ki burçlar gerçekten bazen karekterleri oluşturabiliyor ve farklı kişilerle aynı özellikler oluşabiliyor.
Kızkardeşinin doğumgününü kutlarım, uzun yıllar birlikte nice yıllara...

Adsız dedi ki...

asortik krep, kim olduğunu çok merak ediyorum. Ben de Fethiye'de (Çalış)oturuyor, turizm işiyle uğraşıyor(seyahat acentası)ve şu ana bazı nedenlerden dolayı Kırklareli'nde bulunuyorum. Yazılarını okuyor ve kendimi Fethiye'de hissediyorum. Bugün Burgaz'dan bahsetmişsin. Bu kadar tesadüf olunca yazmak istedim. Belki tanıdığım birisin, kimbilir..

Asortik Krep dedi ki...

Enne,teşekkür ederim..hep beraber :)
Anonymous, sen (bak sen diye hitap ediyorum )beni tanıyorsun zaten..Beni portakal ağacından bulmuştun ve mailleşmiştik ..Ben senin orada hangi sebeplerle olduğunu biliyorum :))hem bir ara benim müşterimdin :)Kırklareli Demirköylüyüz..Yani Annem oralı..Belki değil tanıdığın biriyim..Peter ve Elke' ye selamını söyledim :)
Potansiyel Arıza , teşekkürler.. hep beraber :)

Asortik Krep dedi ki...

Elif seninle mutlaka tanışmak istiyorum..Sadece Trakyalı olduğun için değil ortak yönlerimizin çok olduğuna inandığım için :))ne zaman Türkiye ye geliyorsun..
portakal bahçesine bekliyorum :))
Kitap bende çok okuyordum ama şimdi daha çok sektörel kitaplar okumaya çalışıyorum..zamanım çok kıymetli olduğundan da çok seçerek okuyorum artık..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

abla, bana harika bir doğum günü hediyesi oldu bu yazı çok teşekkür ediyorum.yerinde tespitlerin ve bana bulduğun neredeyse bire bir bana benzeyen avatar için de çok teşekkür ediyorum. sen de iyi ki varsın benim küçük ve ikinci annem:0)

Gün dedi ki...

Ne mutlu insanın böyle kardeşlerinin olması :)

Sardunya dedi ki...

Asortikim Krepim... hayat sizi hiç ayırmasın birbirinizden, sevdiklerinizden. İyi ki doğmuş Burcu

Asortik Krep dedi ki...

Gün, şanslı bir insanım ben :)
Burcu, dün hep seni andık :)
Elif,portakallarımız "VAŞİNGTON":)yani en iyisinden..
Sardunya, sağol be güzelim :))