Cumartesi, Şubat 17, 2007


Bu ve bu siteyi tesadüfen gördüm nette dolaşırken ..Oldukça güzel şeyler vardı..Yazayım dedim belki birilerine fikir olur.

Dün uzun zamandır görüşmek isteyipte ilk defa fırsat yarattığımız Kırkyama dan Gönül Hanımla buluştuk.Daha doğrusu o beni ziyarete geldi büroma.Yanında daha önceden tanıştığımız ve beni bulmasını kolaylaştıran Aysel Hanımla birlikte oldukça güzel bir sohbetimiz oldu :)Yoğun bir gün olduğundan sadece kahve ikram edebildim biraz görüştük ama her ikisi de kırk yıllık dost gibiydi..Ben sizleri çok sevdim :) Yine bekliyorum sohbete..

Bugün Coşkun Karabulut'un Tadım Kafe de kitap imza günü var..Kendisi Ölüdeniz Sanatevinin müdürü.Sadece bunun için işe geldim ve müthiş yorgunum..Erken kalkmaya alışkın olduğumuz için fazla uyuyamıyorum ve hiç keyfim yok bugün.

Bakmayın bahçeye daldığımıza daha eve tam yerleşmedik..Çok eşyam var benim aksesuar ve objelerim çok fazla..Burada bir adet var genelde yatak odalarında giysi dolapları olur..Benim kiracı olduğum evde vardı ama kendi evimde yok..Yaptırana kadar da yerleşmek benim gibi giysi manyağı biri için çok zor :) Evin hiçbir tarafında dolap yok..Bu gerçi iyi bir şey çünkü ben kendim ihtiyaca göre belirleyip yaptırmayı düşünüyorum..Bu yüzden evin en toplu odası misafir yatak odası..Yani Annemlerin oda..Yataklarını toplayıp kapısını çektim..

Dün ancak Çağıl'ın odasına perde astık..Bence en güzel perdeyi o kaptı..Çünkü tüm odalarda camlar oldukça bol olduğu için tek normal camlı oda onundu bu yüzden örgü dantel perde onun odasına asıldı..Diğer camı güvercinlik denilen üçgen bir camdan oluşuyor bu yüzden tülü perdesi tek.Dantel perde erkek çocuğun odasına takılmaz demeyin çünkü daha önce yayınlamıştım ya sarı-mavi çizgili, örgü yatak örtüsü, 3 tane sarı armut yastığı ve mavi bilgisayar masası ile yatağının modeli yüzünden zevkli bir oda oldu.Hem bu sabah yoldan baktım da dantel perde çok güzel duruyor dışarıdan :))

Benim odama Annem aldı tüllerimi ve güneşliklerimi..Hatta halkalarını bile o dikti..Beraber beğenip aldık..Boyunu da kendi ayarladı kalan tüllerden örtü yaptık ama kenar kısmını yetiştiremedik..Krinkıl tülleri çok seviyorum çünkü ütü istemiyor..Yatak odasına da krinkıl aldık..Degrade kum rengi yani kum renginin açıktan koyuya tonları diyelim..Niye böyle bir renk seçtim çünkü maviyi en çok kum ve bej rengiyle uyumlu seviyorum..Denizin renkleri ya..Kırkyama mavi yatak örtüsü almıştım zaten tüllerle beraber hoş oldu..İyice toparlanınca çekerim resmini..Hem ben perde kapalı olsun ki rahat giyinip soyunayım isterim..Bütün gün kapalı perdeler odayı da karanlık yapar bu yüzden tül ve güneşlikle yetindim.Yatak odam çok geniş ve aydınlık..Şimdiye kadar ki en güzel yatak odam bu evde :)

Bu eve geçerken sadece mutfağa tezgahüstü inox ocak ve aspiratör aldım..Çünkü ev halihazır bizi bekliyordu..Yani fazla bir şey yapmadan taşındık..İlk biz oturuyoruz.Klimaları taktık ve yine şöminem var.Gerçi bir kere yaktık bu sene pek üşümeden geçecek sanırım :)

Daha yerleşemedim ama şimdilik eve gelmek isteyen 3 ayrı grup misafirim var :)
Sıraya koydum..Burcu diyor ki beraber al ne yazık ki hepsi 3 ayrı tarzda görüştüğümüz insanlar..Yani beraber alamam ama hepsiyle grupları en azından ikilemeyi böylece bir kerede 2 aileyi ağırlamayı düşünüyorum :) Bu hafta zaten toparlanamadım, gelecek hafta kısmetse Isparta Davraz' da dağa gideceğiz iki günlük geziye..

Bugün Fethiye bayağı bir soğuk ve hava keyifsiz benim de daha fazla yazacak takatim yok.

11 yorum:

Age35 dedi ki...

Güle güle otur cnm yeni yuvanda,sağlıkla ,mutlulukla...Darısı benim gibi tüm arzulayanların başına

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Geçen gün TRT'deki Gezelim Görelim'de tanıtıyordu Isparta Davraz'ı. Görüntüler çok güzeldi, ilk defa duyduğumdan dikkatimi çekmişti. Sen dönünce daha iyi anlatırsın artık.Evde yavaş yavaş bulur her şey yerini. Resminden gördüğümüz kadarıyla çok beğendik biz. Güle güle oturun...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yeni güzel ya çok severim dekorasyonu:))özeniyorum vallahi

nimet

Asortik Krep dedi ki...

AGE35 darısı size öyleyse..

Burcum, ben kar ortamında dolaşmajtan pek hoşlanmam ama gezme kısmının keyfini çıkarmaya bakacağım :)

Nimet, dur daha dekorasyona başlamadık hiç..Yerleştikçe yeni bir şeyler yapmak istiyorum :)

Adsız dedi ki...

En güzeli yavaş yavaş,sindire sindire taşınmaktır.
Dolap öncelik sırasının başında yer almalıdırbir evde,haklısınız.
Anlatımınız çok hoş ama anlatmayla anlayamadık,fotoğraflarını da görmek çok isteriz lütfen,bizi mahrum bırakmayın bundan ne olur:)
P...

Adsız dedi ki...

Sevgili Asortik
İyi pazarlar ben henüz Alanyadayım onun için yazdıklarını şimdi gördüm,bende seninle tanışmaktan mutluluk duydum daha geniş bir zamanda tekrar birlikte olmayı diliyorum
sevgiler.
Gönül Topcu

Sanem dedi ki...

Asortik Krep'cim, gule gule oturun evinizde, ne de guzel gozukuyor o cam agaci oradan. Allah sagliginizi, mutlulugunuzu, nesenizi burda da hep daim etsin.
Sevgiler
S.

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Asortik Krep,

Nasilsin?

Esim dedi, cok iyi haber:
Asortik Krep icin yeni ev 2007'de.

Yeni yil ve yeni ev :)

2007'de sizin icin cok sansli sanirim.

Sizin ev resim cok guzel. I like your veranda very much.

rocking chair = sallanan sandalye

Is that a rocking chair in the picture? Because a beautiful veranda like that deserves one :)

Cok mutlu gunler sizin icin yeni evde ...

Gorusuruz,

Suleyman.

elma dedi ki...

Ev ziyareti icin daha cok erken degil mi Asortik yaa?? Yeni ev ziyaretlerinin sonu gelmiyor, bi baslayinca corap sokugu gibi, o yuzden tam olarak yerlestigini hissedince basla bence, cok daha keyifli olur bence.. Fethiyeye yolumuz duser insallah bi zaman!:)

Nenoni dedi ki...

yeni evinizde güle güle oturun.Geçen hafta(gene)Ankarada olduğumdan ancak yeni görebildim yeni evinin resmini.çok şirin.ne güzel bahçeli bir ev...

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili P, daha evde kalıp şöyle sindirerek yerleşmek için fazla zaman yaratamadığımdan zamanla fotoğraf çekmeyi ve bloğa koymayı düşünüyorum ..

Sevgili Gönül Hanım, bloğunuzu geç keşfettiğim için pişmanım..O ne güzel bir uğraş .Bayıldım..Buralarda olursanız peşinize takılıp bir şeyler öğrenmek istiyorum :)

Sevgili Sanem, esas sizin dilekleriniz çok güzel..Gönül gözü açık insanlara bayılıyorum :)

Sevgili Süleyman, eşine ve sana teşekkür ediyorum ziyaretiniz için.Sallanan sandalyeli bir verandayı bende çok severim :) Umarım en kısa zamanda ahşap ya da bambu bir sallanan saldanyem olur :))

Elmacım, ben gezmeyi sevdiğim kadar misafiri de çok seviyorum..Bu yüzden hayır diyemem..En yoğun zamanlarda çalıştığım zamanlarda bile mutlaka gece ya da gündüz misafir ağırlamışlığım vardır..Taşınmadan bir kaç hafta önce rekor bile kırdım..Akşam sekizi yirmi geçe telefon edip o akşam oturmaya gelen misafirlerim oldu..Menüyü yazmıştım sanırım..Avakado salatasını kızarmış ekmekle servis yapıp mikrodalga da browni pişirmiştim.Hem ben buralara gelince bir rahat insan oldum sorma..Gelen bana geliyor deyip ev ne haldeyse öyle kabul ediyorum..Buraları fazla resmiyeti kaldırmıyor zaten.Ya da ben fazla resmi insanlarla evimde görüşmüyorum dışarı götürüyoruz.Eğer uygun bir düzende değilsem.

Sevgili Nenoni, ziyaretine çok sevindim..Hoşgeldin o zaman :)