Cuma, Şubat 02, 2007


Yağmurlu bir gündü.Tıpkı bugün gibi.. diye başlayan çok eski ve güzel bir şarkı vardı bilmem hatırlarmısınız? Aynen şarkıda ki kadar duyguluyum bu aralar .

Biraz önce Burcu ile telefonda konuştuk..Abla ne zaman yazacaksın dedi..Kesinleştiğinde demiştim dün..İşte kesinleşti ama eylemi gerçekleştiremedik arkadaşlar..

Bir kaç gündür evde olmamın sebebi kendimize ev aldığımız için toplanmaktan ibaretti..Evet sonunda bizde "Fethiye' li " olduk..Çok uzun süredir bir evim olsun istemiştim biliyorsunuz ki herkes biliyor :) Portakal Bahçesine ev yapmanın şu an için uygun olmadığına karar verip kesin bir manevra ile direk şu an oturduğumuz semtte bir ev almaya karar verdik..İnternetten bakıp tesadüfen daha önce tanıştığımız bir komisyoncuyu bulduk ve bir kaç ev gezdik..Aşağı yukarı ne istediğimizi anlayınca gezdiklerimizden değil ama daha önceden bildiği bir ev olduğunu ve bize göstermek istediğini söyledi akşamüstü..Ben ertesi sabaha randevu aldım hemen ve Uzunbey' le evi görmeye gittik.Aynı mahallede olduğundan yol kısa sürdü..Çağıl daha görmeden biz evi beğendik..Bizi gören evsahibi camdaki satılık yazısını söküp elimize verdi ve daha kapora bile vermeden evi aldık biz :) Ev o paraya alabileceğimiz evlerin en güzeli..Yani bizim gezdiklerimiz arasında ..Bize öyle geldi.. Bu arada Fethiye' de emlak sektöründe bir duraklama vardı ve bunu iyi değerlendirdiğimize inanıyorum..Tabii en büyük pay burada Uzunbey' in ona da buradan teşekkür ediyorum..Benim en büyük isteklerimden birini gerçekleştirdiği için..

Bugün taşınmak için günlerdir toplanıyorum..Amma çok eşya birikmiş.Zaten Sinanoba'dan büyük bir evden gelip bir sürü eşyamı da getirmemiştim ve ancak sığmıştım..Şimdi ise altı senedir doldurduğumuz evi topla topla bitiremedim..Taşıma şirketiyle anlaşmamıza rağmen bugün çok yağmur yağdığından bugün taşınamıyoruz.Yarın saat sekizden itibaren taşınacağız..Kısmetse tabii.Gece yağmur yağdığını duyunca havanın biraz yumuşacağını düşünüp sevinmiştim bile..Oysa dinmeyip taşınmamıza engel olacağı hiç aklıma gelmemişti..Aslında problem değil tabii ama ben bir kaç gündür yasal işlemler tamamlandığı için taşınmayı en son çarşambadan cumaya kaydırmıştım..Çünkü Annemle Babam geliyor bu akşam..Evet bugün yola çıkıyorlar ve yarın tam bizim taşındığımız saatlerde kısmetse burada olacaklar..Tek derdim rahat edemeyecek olmaları..Başka herşey ikinci planda inanın..Yani şimdi ya da sonra taşınmak farketmezdi ama Annem çalıştığı için sadece bu hafta gelebilirdi..Ev olayıda son haftada olduğundan planı değiştirmek istemedik..Yine de canlarım olduğu için bir kaç saatlik aksaklıktan rahatsız olmayacaklarını umuyorum..Şimdi neden yağmur yağdığı için keyfimin kaçık olduğunu anladınız sanırım..

Buralarda yokken yazamadığım geçen hafta gittiğim Ölüdeniz Sanat Evindeki Nevzat Çelik söyleşisini de yazmak isterim..Çok güzel şiirler yazdığını biliyordum ama en az aynı güzellikte de şiir okuduğunu bilmiyordum açıkçası..Eğer denk gelirse ya da duyarsanız bir yerlerde sakın kaçırmayın derim..Adam yazdığı kadar okuyorda..Çok güzel bir geceydi..En tanınmış şiirinin Ahmet Kaya' nın tanınmış şarkısı olan Şafak Türküsü olduğunu söylesem sanırım bu şekilde daha iyi bilirsiniz..Bir sürü söyleşiye gittim şairlerle , yazarlarla ve ressamlarla ama o gece bir başka güzeldi çünkü her sanatçı güzel konuşamaz ya da güzel anlatamaz..Bu bir iletişimdir..Çoğu yazarın konuşurken ne kadar itici olduğunu da farketmişimdir zamanla..Bazen festivale gelen konuklarla da yaşıyoruz bunu, biz gözümüzde onu bir yerlere oturtmuşuz tanıştığımızda hayal kırıklığına uğradığımız sanatçılarda oluyor..Neyse festival zamanına yakın size gerçek magazin olan festival sanatçılarımız hakkında yorum da yaparım artık , ilerleyen zamanlarda :)) Mesela ne kadar çok candan Erçetin buraya gelsin diye istediğimizi ama parasına gücümüzün yetmediğini falan yazarım ..( Bende Beyaz gibi kırk kere söylersem belki olur dileğim ne diyeyim )...

Bugün taşınmıyoruz ya..Bende tencerelere kadar toplanmıştım bir Çağıl' ın odası kaldı toplamadığım..Şimdi taşınamadığımız haberini duyunca blog keyfi yapıp yazayım artık dedim..Özlemişim yazmayı :))

38 yorum:

uykucu dedi ki...

insanın kendi evine taşınması kadar güzel bir şey yoktur heralde ..umarım bu son taşınma olur evet eşya toplamak yerleştirmekten de beter bir şeydir bizimde yakın zamanda işe, okula yakın bir yere taşınmamız lazım ama o toparlanma olayı gözümde öyle çok büyüyorki keşke ev sahibi çıkın evimden desede bir an önce taşınsak diyorum yoksa o kadar yolu çekmeye razıyım hergün.hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz mutlu mutlu oturun.

Bocuruk dedi ki...

Asortikciğim,
Hayırlı olsun, güle güle oturun, iyi güzel günler geçirin yeni evinizde :)

Annelog Atölye dedi ki...

Hayırlı olsun ve kolay gelsin:)

enne dedi ki...

Hayırlı olsun, kolay gelsin. Yeni evini merak ediyorum çok fazla, hiç detay vermemişsin! Resimlerle birlikte bekliyorum. Annenle babanın da gelmesine sevindim. Evini birlikte yerleştirmek için daha uygun kişiler düşünemiyorum, her şeyin çok keyifli olacağına eminim.

ERDIL dedi ki...

Allah sizlere huzur ve mutluluklar icinde torunlarinizin da ziyaret edecegi bir yuva olmasini nasip eylesin.
Saygilarimla.

Adsız dedi ki...

sizin adınız çok sevindim. Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun ve sağlık huzur mutluluk eksik olmasın. Bu gün o kadar canım sıkkın ki sizin yazılarınızı okuyup biraz rahatlıyorum. Hani nasıl bir ev istiyorum diye bir yazı yazmıştınız ya o yazıyı okuyunca tıpatıp benim kafamdaki evi yaşam şeklini anltamışsınız sandım. Ben yazsam bu kadar güzel anlatamazdım ama aynı hayal varmış kafamızda.

Size kolay gelsin diyorum.
Gamze

dreambyduru dedi ki...

hayırlı olsun, güle güle oturun evinizde...

Gamzeli dedi ki...

Çok sevindim, umarım sizin için hayırlısı olur :)

Adsız dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun.Güle güle sağlıklarla oturun inşallah.

Son paragraflara aynen katılıyorum.Biz yazarları,şairleri,sanatçıları kafamızda,yüreğimizde bir yere oturtuyoruz ama tanıştığımızda,yakından görme şansı yakaladığımızda hayallerimiz ya püff uçup gidiyor yada "evet yaa,seni sevmekte ne kadar haklıymışım"diyoruz.

Candancık için beklenti çıtanı aşağılara çekmeni tavsiye ederim.Zira ablayı biz eski yerimizde bir konserinde izlemiştik ve eşimle nasıl büyük bir hevesle gittik.En öndeyiz,burun buruna,göz göze,büyüleyici bir şekilde,tüm zerafetiyle işte sahnede karşımızdaydı.Ama bir iki kelam etti,asistanlarını sahnede azarladı,seyircinin az geldiğine sitem etti,"geçenlerde gelen güldürmeci adama daha çok gelipte...neyse demekki bu kadar sanattan anlıyormuş buranın halkı"dedi.Bahsettiği "güldürmeci adam"Cem Yılmaz'dı.Yani kısacası Candan ablamız öyle bir negatif elektrik,öyle olumsuz bir hava yayıyordu ki o gece herkes gerildi eminim.Gözümden,gönlümden küt diye düştü.Kadın safi sinir,hani çok sinirli insanlar kurur,bir deri bir kemik kalır ya,işte Ondaki "zerafet" dediğim şey de "asabiyet kuruluğuymuş" dedim kendi kendime.İkinci bölümde çıplak ayak,şen şakrat söylediği yunanca parçalar,türküler,fransızca şarkılar bile keyif vermedi.Dal kırılmıştı bi kere.

Fekaaat burada,pekte hazetmediğim Berna Laçini,bayıldığımm Cihan Ünalla,dönme dolap adlı o şahane oyunlarında izledik.Öyle şeker,öyle hoş bir kadındı ki kadın olarak gözlerimi alamadım.Kişiliğine,sempatisine,müthiş oyunculuğuna ve görsel havasına bayıldım doğrusu.Hele oyun bitiminde biz ayakta alkışlarken son konuşmaları ve diyalogları vardı ki seyirciyle anlatılmaz yani. Eskiden Berna çıkınca kanal değiştiren ben,şimdi ağzım açık izliyorum:)))

Çok yazmışım ;P.Kusura bakma:)
Tekrar hayırlı olsun,gelip bir şarap içmek dileğiyle........

T.

Nilüfer dedi ki...

Eviniz hayırlı olsun. İçinde güzel mutlu günler geçirmeniz dileğiyle...

blacklebron dedi ki...

asortik ben kirada uzun süre oturmuş biri olarak bunu duyduğuma nasıl sevindim bilemessin ((:
hayırlı olsun inşallah (:
güle güle otur gözel bacım Allah kömeyiniz ola :D

nilly dedi ki...

Hayirli olsun yeni eviniz. Insanin ruyalarina kavusmasi ne guzel bir sey. Bu aksam Babam ve Oglum filmini seyredebildim sonunda. Orada kucuk cocugun soyledigi bir cumle beni dusundurdu. 'Biz buyudukce hayallerimiz kuculuyor mu' diye soruyordu babasina. Umarim hayallerin herzaman gerceklesir ve portakal agaclarin seni hic yanliz birakmazlar.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

hayırlı olsun!evet candanı getirin hayır duamızı alın :))

zeyno dedi ki...

Asortikcim, çok sevindim yeni evinizde güle güle oturun,mutluluk dolu geçsin günleriniz...
İnsanın çok istediği bir şeye kavuşması kadar güzel birşey yok, kendim almış gibi sevindim...

Candan Erçetin e gelince, İzmir in kurtuluşu 9 eylül de açık havada konser vermişti, mükemmeldi, süperdi, ben yanlış yorumlayabileceğim birşeye şahit olmadım....

Age35 dedi ki...

Asortikcim,iyi olmuş yağmur,dinlenmiş oldun eminim..Annenler de yardıma geliyor herhalde ne güzel iyki varlar....

MorKoyun dedi ki...

sevgili Asortik, hayirli ugurlu olsun, gule gule oturun:) sevgiler..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Çok sevindim asortik. Evinde güle güle otur, sağlıkla mutlulukla.

Bu arada yardıma ihtiyacın varsa yerleşmek için gelirim, mutfağı filan iyi yerleştiririm yani..

yine yeniden dedi ki...

Asortik yeni evin hayırlı olsun.Taşınma süreci genelde çok sancılı geçer.Evde uyuyacak bir yer bulamama olasılığın bile olur bu gibi durumlarda.Yardım lazımsa 7 gün 24 saat emrindeyim.Taşınma konusunda oldukça tecrübeliyimdir.Referans sunabilirim. :))
Şu anda kolay gelsin demekten başka yapabileceğim birşey yok ama... Yeni evinin fotoğraflarını bekliyoruz...

Nenoni dedi ki...

Hayırlı olsun ,güle güle oturun..

Tijen dedi ki...

çok sevindim asortik'ciğim,
demek böyle bir sürpriz yaptınız. ama portakal bahçesini de ihmal etmeyin, bir gün sabaha orada uyanmak isterim ben doğrusu!
kolay gelsin size.
tijen

Adsız dedi ki...

yeni eviniz hayirli olsun, guzel gunlerde oturun insallah--tasinmak zahmetlidir ve yeni bir evin kurulum asamasi, duzenlemesi bana hep cok zevkli gelir, umarim sizinki de oyle gecer :)

elma dedi ki...

Guzel gunlerde oturun Asortik, tasinma isi ne zordur ben de iyi bilirim, yilda bir kere yasiyoruz benzer durumlari, ve biz 1 yilda bile neler biriktiriyormusuz, sizin halinizi dusunemiyorum.. Ama degecektir eminim. Hayirli ugurlu olsun yeni eviniz..

Mavi dedi ki...

Canım, hayırlı olsun yeni eviniz:) Tasınma surecini coook iyi bilirim. Kolay gelsin, bak ne guzel annende gelmiş. Tadını cıkar. Optum:)

ibeking dedi ki...

hayırlı olsun, tebdili mekanda ferahlık vardır ne güzel

cenebaz dedi ki...

Yeni evin hayırlı olsun. Herhalde artık taşınmışsındır. Ne zor iştir bilirim. Allah kolaylık versin. Annenlerin gelmesi de çok güzel. Birlikte özlem giderirsiniz.

Unknown dedi ki...

Taa nerelrden geldim bu sayfalara. Sardunya'yı okurken gördüm linkini.
Yeni bir ev yeni bir başlangıç demek. Her yeni başlangıç çok ama çok güzel ve özeldir. İyi duygularla ve mutlulukla geçmeni dilerim yeni evinize. Hayırlı olsun ve daha pek çok güzel şeye vesile olsun. (portakal Bahçesi'ni de ihmal etmeyin ama:-) Sevgiler, Pınar

Ayçiçeği dedi ki...

Hayırlı olsun, güle güle oturun :) Bir de kolay gelsin :))

Charm dedi ki...

İyi günlerde, sağlık huzur ve mutlulukla oturun yeni evinizde :)

Sevgiler Charm

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Yeni evin hayırlı olsun, sağlıkla,huzurla oturmanı dilerim.

Asortik Krep dedi ki...

Figen, gözümde büyüdü zaten ve neredeyse bir haftada toplandım..Bunda yalnız olmamında sebebi var aslında..Neyseki yerleşirken Annemle Babam destek oluyorlar..Teşekkür ederim paylaşımın için :)

Bocuruk, teşekkür ederim ve size de güzel günler temenni ederim :)


Annelog, teşekkür ederim ve zor şeymiş taşınmak :)

Enne, teşekkür ederim..Taşındığımız ve yeni eve girdiğimiz ilk saatlerde senin yazdığın cümle aklıma geldi evet yeni eve taşınmanın en keyifli yanı Annemlerin burda olması :)
Bundan sonra yine ev ve bahçe fotoğraflarını en kısa zamanda görüceksiniz :)


Erdil Bey, teşekkür ederim :)
Tv yazısını mecburen atladım çünkü evde internet kesik ve işe de hgelmiyorum..Yani internetim yok..Bu yüzden zaten sizleri okuyamıyorum.

Gamze çok teşekkür ederim..Hayal etmekte çok güzel :)

Pirik, teşekkür ederim :))-aaa Pirik gelmiş!-

Gamzeli, çok teşekkürler canım..İzmir Kuğusu :))

Sevgili T, Berna Laçin' i ben tiyatroda seyretmiştim ilk oyunlarından birinde Hüseyin Köroğlu ile zamanında..Zaten güzel ve nefis oynuyordu..Yazdım bir kenara bu okulu bitirince süper düper bir oyuncu olur diye..Aslında onu tiyatroda izleyeceksin söylediğin gibi..Eğer okuyorsa buraları festivale getirsek ne güzel olur :))

Nilüfer, teşekkür ederim güzel dileklerin için :))

23Lebron, Teşekkür ederim..Umarım en kısa zamanda kira derdin kalmaz :))
..............
Büroya geldiğim için yazabildim ve çıkmak zorundayım ..Şimdilik evde yerleşiyorum Annemle Babam yardım ediyorlar :)) ADSL ancak bir haftada bağlanırmış..İlk geldiğimde yorumları cevaplamaya devam edeceğim..Hepinize duygularımı paylaştığınız için teşekkür ederim :))

Toplu İğne dedi ki...

asortikçim ne çok sevindim anlatamam. hayırlı olsun, allah tüm ailene sağlık ve mutlulukla oturmak nasip etsin, artık hayırlamaya geliriz sana tüm blog kızları :)

EBRU dedi ki...

Sevgili Asortik yeni evin hayırlı olsun. Güle güle otur.

Adsız dedi ki...

asortikçiğim,
yeni evinizde herzaman mutlu,huzurlu ve sağlıklı olur güzel günler yaşarsınız inşallah.
hayırlı olsun,güle güle oturun.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

oooo asortik krepcim:)) ne güzel bir haber bu. hayirli olsun. saglik ve afiyetle oturun insallah yeni evinizde:)

nimet

Adsız dedi ki...

Sevgili Asortik
Çok sevindim ev almanıza yeni evinde ağız tadı ve sağlıkla sevdiklerinle oturmanı diliyorum.
Gönül Topcu

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ablacım, ben de çok sevindim. Hayırlı olsun, iyi günlerde oturun. Şimdi annemleri yolcu ediyorsun. Yaza inşallah gelip yeni evinizi göreceğim. Sevgiler...

CaDı dedi ki...

Ohhh ne güzel canım, güle güle oturun inşallah. Ağız tadıyla, sağlıkla;) Birde topladıklarını yerleştirmek var ama o tatlı bir heyecanla olduğundan daha güzel olur bence:))

Asortik Krep dedi ki...

Toplu İğne, bekliyorum blog kızlarını :))

Ebru, teşekkürler canım :)

Marfan, Burcu sana geldiğinde bende orada olmak istedim :)

Nimetçim, teşekkür ederim..Çok sağol.

Gönül Topçu, bekliyorum bu yaz :) Hiç değilse kahve içmeye büroya uğrayın da tanışalım :)

Burcum, inan ki toplanırken senin eksikliğini hep hissettim..Yakın olmadığımıza bir kez daha üzüldüm..

Cadı, valla Annemle Babam önce sonra da Uzunbey topladılar bayağı topladılar beni :)) Sağol :))