Çarşamba, Şubat 14, 2007

Yarın EMITT fuarı var İstanbul'da..Fuar Beylikdüzünde TÜYAP 'ta.
Yolu oradan geçenler, geçmeyenler, çalışacak veya gezecek olanlar hepinizi Fethiye FETAV standında da görmek isteriz..Esmer güzeli bir hatun olacak orada arkadaşımdır uğrayıp bir selam gönderebilirsiniz bana..Asortikkrep derseniz de tanır :) Adını yazdırıp selam gönderenlere hediyeler göndereceğim buradan :)) Tam da benim mekanlar ama bir başka sefere inşallah ..

Aslında nerden başlasam bilmiyorum..Anlatmak istediklerimin yarısını anlatabilsem büyük başarı olacak.Biz portakal bahçesine ev yapmayı düşünüyorduk biliyorsunuz..Ne yazık ki tapumuz olduğu halde köyden kaynaklanan bir problemden dolayı ev yapamıyorduk.Problem ne zaman kalkar ne olur bilinmediğinden ve bizim sabrımız da kalmadığından buradaki emlak fiyatlarıda bir Türk'ün alacağı seviyeye yaklaştığından hazır yapılmış ev bakmaya karar verdik ve eğer istediğimiz gibi bulursak alırız dedik.Bunun sebeplerinden biri ev yaptırmaya zamanımız yok hem de kendin yaparken biraz abartıyorsun. Neyse böyle düşünceler içindeyken ben internetten bir ev buldum.Komisyoncu ile de daha önce iş yapmışız bizi tanıyordu..Cuma gezdik bir sürü ev o bizim nasıl bir ev istediğimizi bildiğinden cumartesiye bir randevu ayarladı..Ben o gece hiç uyumadım.Kafamız karışık iyi mi yapıyoruz kötü mü derken karar aşamasındayız..Benim içime doğmuş yine de bir sakinlik ve aldık haliyle düşünüyorum evi görmeden.Ertesi gün Uzunbey işe gitmeden biz evi gördük ve beğendik..Sahibi ise biz daha kapora vermesılı olan satılık kağıdı söküp elimize verdi.Kredi diğer işlemler bir haftadan fazla sürdü oysa kredi alırken 2 günde alırsınız deniyor halbuki zorla sıkıştıra sıkıştıra tüm işlemler on günde bitti.Ev yeni olduğu için ve bir masraf istemediği için hemen taşınmaya karar verdik.Son kiramızı hatta zamlı ödedik..Ben başladım toplanmaya ama bir problem var..Daha kasım ayından Annemlerle sözleşmişiz şubat tatiline bana gelecekler, biz taşınacağız ve bir iş gezisi var öyle çakışıyor ki çok kısa bir zamanda taşınıp, Annemleri ağırlayıp 2 günlük iş gezisine gitmemiz gerek.Kafayı yemeye ramak kalmıştı ki Annemi aradım ve kesinleşmeye yakınlaşan ev işini ve geziyi anlatıp bizde geçirecekleri günleri planladık..Ardından taşınmak için toplanmaya başladım ama nasıl altı senede biriktirdiklerimizi topladım nasıl taşınırken Burcuya telefon açıp başına ekşidim sen bana neden yakın oturmuyorsun diye anlatamam.Ben ne buldumsa doldurup durdum.Yan komşum Hatice Teyze 13 tane valiz denebilecek çanta verdi ve bol bol kutular topladım.Buna rağmen evden eve taşıma firması tutmuştuk ve arabayı ağzına kadar da doldurduk..En son evi silip süpürdüm ve balkonu yıkayıp evi teslim ettim evsahibine..Yerleri vileda ile siliyorum bir yandan da her karede o evde geçirdiğim günleri kafamdan geçiriyorum.Film gibi ev temizledim yani..Biz cumartesi yağmur yağmadığı ilk gün taşındık Annemlerde kardan 13 saatlik yolu 18 saatte geldiler..Tam taşıma firması son eşyaları içeri taşıyordu ki Annem otogardan aradı biz geldik diye..Yani yeni eve onlarla geçtik ve onlarla yerleşmek ve zaman geçirmek çok keyifli geldi..Onun için gittiklerin de Tarçın bile oda oda gezip onları aradı..Şimdilik anlatacaklarım bunlar ara ara geçmişe dönüp ayrıntılarla da kafanızı karıştırabilirim çünkü ancak hatırladığım noktalar da oluyor :))


Bugün sevgililer günü ya böyle bir resim de uygun gördüm diyelim bugün için..Biz sevgili olduğumuz zamanlar sevgililer günü yoktu daha bu yüzden bana yapay geliyor ve ne yazık ki bir beklentim olmuyor bu günle..Yine de akşama bana hediye çikolata almasını tavsiye ettim Uzunbey' e.

7 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Taşınma teleşında yanında olmayı ben de çok istedim inan ki ama Atoş'la geldiğimizde destekten çok köstek de olurduk eminim ki. Sevgililer günü kutlama isteği yok benim içimde de açıkçası. ne hediye aldım ne de hediye bekliyorum. Hediye almasam bile bir not- mektup yazıp veriyorum kocama. Bu bence hediyeden de güzel...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Yeni evinizde güle güle oturun.
Sevgililer Gününüz kutlu, hersey gönlünüzce olsun.
Sevgiler Sonia...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Zamanını bilmiyorum ama bizimde taşınma olayımız çıktı.(Zamanı neden bilmediğimi anlatırım bir ara yazımda:) Gerçi taşınacağım yer bir üst kat :) Ama yinede gözümde büyüyor desem yalan olmaz. Neyse , sen bitirdin telaşını.Bundan sonra yeni evinizde sağlıkla,güle güle oturun.
Bizdede sevgililer gününde hediye alma verme huyu yok.Ama ben bu yıl oğlumdan sevgililer günü hediyesi aldım:) Okulda hazırlamışlar, üzerinde adımın baş harfi olan, kırmızı, kalp şeklinde kurabiye:)

Asortik Krep dedi ki...

Burcum,olsun burada olsaydın ben yinede daha verimli bir toplanma olacağı düşüncesindeyim..En azından beni de toparlardın :)

Sonia, ne güzel dilekler bunlar teşekkür ederim :)

Böğürtlengözün Annesi,taşınmak bir üst kat bile olsa zor işte..Allah kolaylık versin :)

Aysel dedi ki...

Güle güle oturun. taşınmanın ne zor bir iş olduğunu bütün hanımlar bilir. Erkekler eve eşyaları atmakla taşınma bitti sanıyorlar. Ama asıl iş o zaman başlıyor. Kolay gelsin canım...

Asortik Krep dedi ki...

Aysel, aynen söylediğin gibi :)

nilly dedi ki...

Hayirli ugurlu olsun. Kalp seklinde yumak olmus kedilere bayidim.