Perşembe, Şubat 15, 2007


Yeni evden ilk resim..Son hali bu değil tabii.Bu eve de geldiğimiz gibi çiçeklerimizi getirdik ve başladık eksik olanları dikmeye..Pazar günü portakal bahçesinde ileride kullanmak üzere aldığımız ve toprağa diktiğimiz Manolya ağacımızı ve Paşa Bıyığı denilen güzel çiçekler açan bir kaç köklü bitkiyi aldık dönüşte eski evden üç dal Melisa aldık birde benim çok sevdiğim Pamuk ağacından çeliklerim vardı onları diktik.Girişte solda yani resimde görülen çam ağacının yanında küçük bir bölge var oraya birkaçını diktik..Yan evin sahibi bizim bu evi aldığımız kişi Almanyadaymış onun bahçesini de kullanabiliriz diye izin almıştık oraya ve benim giriş kapıma diğer evden getirdiğim sarmaşık pembe gülü ve mavi yasemini de diktim.Sağa sola sardunyalarımdan serpiştirdim ama beyaz yaseminleri mutfak camından yukarıya sardırılacak şekilde diktim.Hem de gördüğünüz verandanın önüne de diktim.Resimde gördüğünüz koltukların arkasından üst balkona sarılmış boru çiçeği var.Artık baharda görürüz açınca..Begonvilimizde var oda verandanın diğer ucunda.Çok güzel ve eski güller var bahçede..Az ama öz bitki vardı bizde sevdiklerimizi ekleyince daha güzel oldu.Bu verandanın önüne de Pamuk ağacının çeliğini diktim.Yandaki çam ağacı da en az bizimle yaşıt.Biliyorsunuz çamlar çok yavaş büyüyor.Yazın onun altı gölgelik oluyormuş.Burada öyle yerler çok önemli çok sıcak ya.Bizde mutlaka hem bahçede oturacak bir kısım hem de veranda istediğimizden az da olsa kenarda yer olması hoşumuza gitti.
Üstte görülen balkon yatak odamın balkonu..Oraya eski bankı koydum sandalye aslında Çağıl'ın masasının,taşınırken balkonda kalmış.Şu an odasında ve onda oturuyorum.Her sabah ve boş kaldıkça bahçeye çıkıp Uzunbey toprağı havalandırıyor bel ile.Yeni dikilenleri de böylece diğerleriyle aynı nizama sokmuş oluyoruz.Biraz gübre alıp toprağa yayacağız ve kendimize yan tarafa sadece taşlardan bir yol döşeyip basılabilen çimlerden ekeceğiz.Bahçenin giriş kısmına yuvarlak bir giriş yapıp her iki yanına sarmaşık gül dikmeyi düşünüyorum.Böylece ileride ortada buluşup çok güzel bir kapı olacak :) Sadece ben daha önce yazdığımda koku veren bitkileri beyaz yasemin ve melisa hariç bana bir kaç çiçek daha önerenler olmuştu.Onları hatırlayamadım eğer aklınıza gelirse yazın lütfen.Öyleki ben çiçeği ya renkli renkli açınca ya da koku verince seviyorum.Yeşil kalanlarda güzel ama çok büyük bahçemiz olmadığından şimdilik böyle tercih ediyorum.
Eski evimizde kalan ve benim çok sevdiğim barbekümüzü de Annemle Babam otobüsle getirmişler .En büyük süpriz bu oldu işte..Biraz zor olmuş ama sağolsun Pamukkale B.Çekmece şubesi sahibi benim eski sınıf arkadaşım yardımcı olmuş.Anneminde öğrencisi..Aslında büyük ama hafif.Zor iş yoktur yapılmak istenmeyen iş vardır hep söylerim :)) Sayesinde gelip giderken firma değiştirdik artık.Bizim burada yolculuk için pek kullanmadığımız bir firmaydı.
İleride bir yazıyı sadece evde köpek beslemeye niyetlenenler için yazacağım...Çok tatlı ama evde ne maceralarımız var anlatacağım :)

26 yorum:

Ayçiçeği dedi ki...

Güle güle oturun:)
Eviniz çok güzelmiş. Hele baharda o güller, çiçekler açtığında... Bahçede barbekü de güzel olur :))

uykucu dedi ki...

yazın o bahçede oturmaya gelicem ona göre...bayıldım darısı başıma.

Sardunya dedi ki...

Ağız tadıyla güle güle oturun... Kocaman bir nazar boncuğu ile geleceğim bir gün:)))

dreambyduru dedi ki...

güle güle oturun

enne dedi ki...

Okurken ağlayacaktım neredeyse(Hayalimdaki bahçeyi anlatmışsın çünkü). O kadar güzel bir ev ki, şu resimden bile anlaşılıyor ne harika olduğu. Güle güle oturun, çok daha mutlu olun inşallah yeni evinizde.

enne dedi ki...

Aklıma geldi, kokulu çiçek demişsin ya, Hanımeli olur mu?

Unknown dedi ki...

Ne iyi ettiniz de yerleştiniz oralara. Darısı bizlerin başına. Yazın bu çiçekler de açtığında bir başka güzel olur kesin. Pınar

Aysel dedi ki...

Mesajımı bir önceki posta yazmışım buraya tekrat yazayım bari:
Güle güle otur canım. Evin çok şirin gözüküyor. Artık Burcuyla Balkon sefaları yaparsınız...
Kolay gelsin.

Asortik Krep dedi ki...

Ayçiçeği, teşekkürler sanırım güzel olacak.

Figen, bekliyorum.Geçen gün Deniz Hanımla seni konuştuk :)) Sanada buluruz bir ev gel artık..

Sardunya, her sardunyaya dokunuşta insanın aklına başka sardunyalar gelir mi? Bekliyorum :)

Pirik, teşekkürler :)

Enne, teşekkür ederim darısı her isteyenin başına :)
Hanımeli var bir tane ve kocaman yola bakan dyuvarı sarıyor..

Pınar, artık yaz resimlerinide yayınlayacağım bıktırana kadar :)

Aysel, teşekkürler..Yaparız herhalde :))

Bocuruk dedi ki...

Güle güle oturun, iyi günler geçirin evinizde inşaallah asortikcim. Eve yerleşmeyi başardığın gibi bahçeyle de uğraşmışsın bravo valla. Ben evdeki saksı çiçeklerini bile yaşatmakta zorlanıyorum. Ne güzel böyle toprakla uğraşmak. Stres diye bir şey kalmıyordur sizde. Çok imrendim doğrusu :)

Sevgilerimle...

Aslı Cin dedi ki...

Bu yaz ben de uğrayacağım sana, bu balkonda keyifle kahve içilir :)

Gün dedi ki...

Harika görünüyor, benimde hayalim ufacıkta bahçesi olan bir evimin olması, darısı başımıza... Hep mutlu ve sağlıklı olun yeni evinizde :)

Charm dedi ki...

Yaz akşamlarında gelip oturasım geldi vallahi :)Hele bahar sabahları yataktan kalkıp balkona çıkıp çiçek kokan havayı solumak...Darısı başıma :)
Allah iyi günlerde, sevdiklerinizle sağlklı mutlu huzur içinde oturmanızı nasib etsin.
Sevgiler Charm

uzaktan dedi ki...

cok seker bir ev,bayildim.gule gule,agiz tadiyla oturun.

Punto dedi ki...

Aslında bir emekli evine benziyor. güle güle oturun diyeceğim ben de. Bir de küçük bir ricam olacak. Silme yazıların okunması güç oluyor. Bazı paragraf aralarının açılması bile nefes aldırabilir insana. Yazılarınızı sonuna kadar okuyan biri olarak ricamı kırmazsınız umarım.

EBRU dedi ki...

Evin çok güzelmiş güle güle otur Asortik...

Asortik Krep dedi ki...

Bocürük, evin bahçesi yanında işyerinde de çiçeklerim var..Şimdi onlara baka baka yemek yedim terasta :))

Aslı , bekliyorum tabii gel de Fethiye' deki diğer manzaraların yanında benim evin manzarası ne ki:)

Gün, darısı başınıza bence de..

Charm, seninde darısı başına..Herkez için aynı dileklerimle :)

Uzaktan, teşekkürler canım..

Punto, biz burada emekli hayatı gibi keyifli yaşamazsak olmaz ki niye buralara geldik o zaman :)
Dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen iki arada yazı yazıyorum ipin ucu kaçıyor.

Ebru, çok teşekkür ederim canım :)

Meltem dedi ki...

Güle güle oturun yeni evinizde. Pek sefalı görünüyor. Ben ortancaları çok severim ama Fethiye'nin sıcağında olmaz herhalde.Zaten onların kokusu da yok. Portakal çiçeği çok güzel kokarmış öyle mi?

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Evin çok güzel asortik, çok beğendim. ağzınızın tadıyla, iyi günlerde oturun..

cenebaz dedi ki...

Tam rüyalardaki ev gibi olmuş. Allah sağlık, mutluluk, huzur içinde oturmak nasip etsin.

Asortik Krep dedi ki...

Şebnem, ortancalar oluyor ama gölgede :) Bende severim bak iyi ki de hatırlattın hemen dikeyim..

Yalnızlar Kraliçesi, teşekkür ederim..Bekleriz yeni evimize :))

Çenebaz, teşekkürler ..Herkeze nasip etsin :)

elma dedi ki...

Asortiik cok cok guzel gorunuyor, su hali ile bile.. Dusunemiyorum yazdigin teek tek ciceklerin serpilmis, acmis hallerini.. Guzel gunlerde oturun, yeni ev ugur getirsin, ben cok inanirim buna..
Bu arada ben ful demistim taa o zamanlar, ama sanirim vardi sende, sakin unutma:)

Asortik Krep dedi ki...

Elma, o bahçede vardı ama burada yok ! İyi ki hatırlattın :) Sağol.

UZAK dedi ki...

Ne sirin bir bahce, icinde mutlu huzurlu bol sohbetli gunler, geceler dilerim... Hayirli ugurlu olsun eviniz Asortik..sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Uzaktaki, çok teşekkür ederim canım :)

nilly dedi ki...

ooooo, bahara mis kokular icersinde keyif yapacaksiniz. Ne guzel!