Pazartesi, Ağustos 20, 2007

Fethiye'nin aşıklar yolu..Pretty ve mühendiz beyle geçerken oturup etrafı seyrettik cumartesi günü..Daha yeni sayılmalarına rağmen ahşap masaların altlarındaki kayalıklara bilumum çöpler atıldığından etrafı o şekilde görmelerinden aslında rahatsızlık duydum.Şişeler ve çekirdek kabukları kötü gözüküyordu çünkü.
Geçtiğimiz haftasonu Gemiler Koyundaydık.Tam bu manzaranın karşısında şezlonglarda oturup istersen masada istersen ağaç altında banklarda yemek yiyebiliyorsun.Küçük bir de iskelesi var teknelerin yanaştığı..Giriş ücretli ve kişi başı 2.500 ytl. Yani arabada kaç kişi varsa hepsine giriş ödeniyor.Uyuzluk derecesinde bir o kadar da kalabalık ve genelde tanıdıklar çok olduğundan rahat denize giremiyorum.Uzunbey burayı çok sever ve arada sırada o istiyor diye gidiyoruz.Etraf çocuk sesleri ve bir o kadar da onlara bağıran anne seslerinden geçilmiyor..Bizde çocuk büyüttük ama başkalarını rahatsız ederim diye oturduğum yerden bağırmadım hiçbir zaman.Ya da insan bir kere bağırır ya da çocuğuna tembih eder her aklına geldiğinde seslenme diye..Anneee bak dubaya çıktım, anneeeeee bak nasıl atlıyorum, anneeee simidimi getir diyenlerden akşama kadar kurtulupta başımızı dinleyemedik.Ben her zaman bir şey okurum güneşlenirken ve o gün dinlenemeden döndük sahilden.


Burası da Kıdrak Plajı.. Tam yanı Likya World.Çağıl'la benim en sevdiğim plaj.Girişi diğer kamp yerleri gibi ücretli..Bir araba ücreti 7.200 ytl.Burayı Ankara çevresi olan bir firma işlettiğinden burunlarından kıl aldırmazlar..Çok kalabalık olur ama masaları oldukça azdır.Yerliler kilimlere oturup piknik yapabiliyorlar ama ben kilodan zaten yere oturamadığımdan ve yemek yemek eziyet olduğundan artık mangal yapmaya gitmiyoruz.Sadece denize gidiyoruz.Bozuk şartları da düzeltme eğiliminde olmadıklarından yakında girişi kapatıp plaja el koymayı düşündüklerini sanıyorum.Halk girmese de olur ki !! Onlar masaların kırılmasını, duşların akmamasını ya da şezlongların az olmasını önemsemediklerinden de ne zaman gitsem sinir oluyorum.. Bu koyları ya da günübirlik piknik yerlerini bakanlık verdikten sonra da ne olur bir kere kontrol etse.. Bunlar şimdi turizm mi yaptıklarını sanıyorlar..Eziyet aslında..Kesin bu koyla ilgili planları var bunların yoksa insan bindiği dalı keser mi?


Fethiye' de kum olan sahil hem az hem de çok dar..Ölüdeniz harici ender kumlu yerlerden..Karşıda görülen dağda Babadağ..Hani şu atlayışların yapıldığı..Aslında tepesi gözükmüyor..Yoksa atlanılan yer bu kadar alçak değil.Yine Kıdrak.

Burası da meşhur Ölüdeniz Belceğiz Plajı..Giriş ücretsiz ama buradaki şezlongların tanesi 5 ytl..evet 3 kişi gittiğinizde 15 ytl sadece şezlong parası veriyorsunuz..Oysa Sarıgermede 2.50 ytl şezlonlar..Bence Sarıgerme plaj olarak daha temiz ve düzenli idi.Demek istenirse olabiliyor..Plajı mafyavari bir şirket işlettiği için mahkeme kararı olduğu halde plajın işletmesini bırakıp gitmediler ve daha da kimse çıkaramadı Ölüdenizden.Zaten bu ülke böyle ..Aslında herkes kimin ne olduğunu biliyor eğer başedemiyorsa kesinlikle dokunmuyor..Olan da bürokrasinin ve devletin gücünün yettiğine oluyor.Yani halka.

Burası da şat..Çalış plajı..Mavi ve eşi ile kahve içtik önce burada..O da geçtiğimiz hafta buradaydı..Mavi yolculuğa çıktığından ancak dönüşünde buluştuk..Çalış Plajını aslında seviyorum..Çünkü evime çok yakın ama burada beach club olayları daha yeni başladığından plajda soyunma kabini ve tuvaletler olmadığı için kullanma açısından olumsuz..Sadece ücretli şezlonglar var..Eğer çalıştaki otellerden birinde kalmıyorsanız sadece orada denize girebiliyorsunuz..Duş almanız ve tuvalete gitmeniz eve ya da pansiyona gitmeden olanaksız.Otellere rica ederek tuvalete gidebilirsiniz ama soyunma kabini olmadığından mayonuzu değiştirmeniz problem.
Bunları niye yazdım.Benim her zaman bu ve bu gibi eksiklikleri yazan biri olmadığımı bilirsiniz ama turizm yaptığınızı iddia ediyorsanız bunları da yapmanız gerekli..Hem ne kadar az para harcayayım ama bir o kadar da çok kazanayım hesabı yap hem de turizmden şikayet et.Bilinçli bir tüketici olmakta aslında en az turizm yapanların niyeti kadar önemli..Ne istediğinizi bilin ve karşılığını isteyin.Daha ucuza kalmak için kaliteden taviz vermeyin.Parasını verdiniz diye de tüm imkanları sonuna kadar tüketmeyin..Bu sefer olmasa da gelecek sefer bunun maliyetinin yine sizin cebinizden çıkacağını unutmadan hareket edin.
...... ........ ....... ........

Çarli sık sık tv ye çıktığından beri yakaladıkça seyrediyorum ..Eğitim, özellikle oss ve oks konusunda danışmanlık yapıyor.Tv den resmini çekip ona da yolluyorum.Bu arada Pretty'lerle komşu olacaklar..Buraya geldiğinde yine konuştuk..Tam onların evin önüne yapılan yeni evlerde oturacaklar.Geçen gittiğimde gezdirmişlerdi Arzuyla..Sanırım eylülde onlarda taşınacak.






6 yorum:

Age35 dedi ki...

Bu yıl olmadı ama seneye mutlaka göreceğim bu güzel yerleri..=)

Mutluveumutlu dedi ki...

Resimleri gördükçe,tatil isteğim yine depreşti.Fethiyeye üniversite son sınıfta arkadaşlarımızla gelmiştik ama 1 gece kaldığımız için çok gezme imkanımız olmamıştı,çok anlayamamıştım ne kadar güzel bir yer olduğunu.Tadını çıkarmak için bir daha gelmek çok isterim.
Teşekkürler bu resimleri bizlerle paylaştığın için...

uykucu dedi ki...

vay be 10 yılda ne çok şey değişmiş gemile plajı aşırı ıssız olurdu 3-5 kişiyle denize girerdik,kıdrak da aynı şekilde boş olurdu. hem piknik yapıp hem denize girmek fethiyenin olmazsa olmazıydı çünkü ölüdeniz haricinde yemek yenilecek yer yoktu.ölüdenize giriş paralıydı ama ben pek sevmem aşırı kalabalık ve pis olurdu.ve çalış çok dalgalı olurdu denizi, hala öylemi bilmem ama beachler çok şirin görünüyor.meryemin ısrarlarına rağmen oğluşla tek gelmeye cesaret edemedim ,umarım eylülde yakınlara bir yerlere gelip fethiyeye de uğrarız görüşmek ümidiyle .sizin sünnet düğününe denk gelmesinde,orda olmazsan üzülürüm..

Asortik Krep dedi ki...

Age35, bekliyorum zaten..

Mutlu ve Umutlu, Fethiye de en az 10 gün değişik yerlere gidebilirsin eğer kültür turizmi de yapmak istersen çünkü çok güzel Likya kentleri var..aslında iyi hatırlattın onları da yazayım :)

Figen, Ölüdeniz Kumburnu girişi ücretli, yanılmıyorsam 8 ytl bir araba.Şezlonlar 2 şezlong , bir şemsiye 13 ytl ya da 15 şimdi hatırlayamadım.Bence hala en güzel yeri orası..ama çok dipdibe olduğundan bazen sıkılıyorum oraya gitmeye.
Çalış plajı,saat 11.00 den akşam 6 ya kadar hafif dalgalı..Çalışa dalgalı diyemem ben İğneada' da büyümüş biri olarak Karadenize haksızlık edemem..Siz dalga görmemişsiniz diyebilirim ancak :))
Hem ben o kıpır kıpır dalgalı haline bayılıyorum.Öğlen girmek favorim.Özellikle rüzgarda.Hatta Belceğiz de ve Kıdrakta dalgalı olupta kimse girmezken biz maaile denize gireriz..Denize girmek dalagalı zamanlarında en az 20 dakika sürer çünkü dalga seni kıyıya atar.
Düğün için kısmetse 5-6 eylül den 11 eylüle kadar gitmeyi düşünüyorum.Uzunbey sadece düğüne gelecek ben erken gideceğim :) bir terslik olmazsa..Evet durup durupta sakın ben yokken gelme !!

nilly dedi ki...

Oludeniz'e bir kere gitme firsatim olmustu. Yana yanada olsa gozlerimi suyun icinde acip o guzelim renge bakmistim.

Isletmeciler biraz daha az para hirsli, halkda biraz daha bilincli olsa aslinda tum guzelliklerimizi cok iyi bir sekilde kullanabiliriz ama seninde dedigin gibi memlekette kim ne yapiyor herke biliyor ama yaptirim olmadigi icin yuvarlanip gidiyoruz. Gecenlerde bir arkadasim Michigian'in kucuk bir yoresinde kimsenin olmadigi bir plajda ustsuz guneslenmeye kalkmis. Botla yuzmekte olan bir cift bunu gormus ve 5 dakika icinde gorevli gelip uyarmis. Bende kucuk bir golun kenarinda deniz yatagiyla yatmis bir kadini uyaran gorevlinin eger dedigini yapmazsa ceza kesecegini soyledigini duydugumda sasip kalmistim.

Asortik Krep dedi ki...

Böyle yaptırımlar olsa bizde herşey farklı olur.Deniz kenarında bir cafe var balıklar var etrafında..Annem geldiğinde öğretmen ya..Niye temizlemiyorsunuz çöpleri burası sizin yeriniz dedi..Garson, her gün atıyorlar nasıl temizleyelim diye cevap verdi.Oysa onun ekmek kapısı,hergün değil günde beşi kere temizleyecek bence.Birde uyarıda bulunduğunda cevap veriyorlar sinir oluyorum..Yapmıyorum çünkü üşeniyorum ve önemsemiyorum yok.Sonra bu bilinçsizlikle zamanla kirden ve iş önemsemezliğinden elindekini kaybedince akılları başlarına geliyor ama geçmiş olsun.