Salı, Ağustos 07, 2007

İşte son günlerde bütün vaktimizi alan çalışma.. Bugün itibarıyla artık kampanyamız başladı..Aslında bu kampanyayı ilk olarak Manisa'da Spil Dağında Dr.Fahrettin Er başlatmış ve onu aradığımızda bu kampanyayı Fethiye'de de başlatacak olmamız çok hoşuna gitti.Bize de destek verdi. Mavi kuş olarak küresel ısınma olayında hiç değilse insanları bilinçlendirme yolunda bir adım bile atmış olmak bize mutluluk verecek.Tabii en büyük desteği aslında biz çocuklardan bekliyoruz ve okullar açıldığı gibi onlara koşacağız.

Kampanya için tek yapılması gereken yediğimiz meyve çekirdeklerini yıkayıp, üç gün gölgede kurutup,toplama noktalarına bırakmak.Daha sonra bu çekirdekler Orman İşletme helikopteri ile Fethiye'de ki paraşütçüler sayesinde Fethiye'nin her bölgesine atılacak.Tutan çekirdekler ağaç olacak tutmayanlar ise ormandaki canlılara yem olacak.Böylece bir nebze bile olsa doğanın dönüşümüne katkıda bulunmuş olacağız :))

Manisa' da ki kampanyaya ek olarak biz yediğimiz zeytin çekirdeklerini de atmayı düşünüyoruz..Çünkü zeytinin Fethiye' de tutma oranı yüksekmiş..

10 yorum:

ERDIL dedi ki...

Sn,As.Kr.kardesim sizleri kutluyorum.Böyle bir kampanya icin calismak her seyden önce bir agac dikmek cenneti burada yaratmaktir.
Yalniz bir ufak ricam olacak tohumlarin yukardan serpistirilmesi konusu.Ormanlarin ve Doganin bazi kati kanunlari var bunu biraz inceleyin.
Örnek vermemi isterseniz.Bir At kestanesi agacini ele alalim.Cevresine binlerce kestanesini saciyor.Neden acaba o sacilan tohumlardan agac olmuyor !!!
Eger bu konuda bilgi isterseniz seve seve verebilirim.Erdil1@msn.com
Saygilarla.

Meltem dedi ki...

Biz de biriktiriyoruz çekirdekleri hiç olmazsa elimizden geleni yapalım. Güzel bir girişim. İnşallah işe yarar.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Sizleri tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum. Çok güzel bir çalışma..

Asortik Krep dedi ki...

Erdil Bey, pek benim bilgili olduğum konular değil aslında..Sadece afişte geçen meyve çekirdeklerine ve zeytine ziraat mühendisleri ve orman mühendisleri karar verdiği için özellikle onlar yazıldı.Yalnız biz yine de kavun çekirdeklerini ya da gelen diğer tutma olasılığı az olan meyve çekirdeklerini de atacağız ki hayvanların beslenmesi konusunda yardımı olsun.Önerinizve desteğiniz için de teşekkür ederim.

Meltem, hiç bir işe yaramayacağına inanmıyorum.Çünkü çekirdeklerin evlerden çıkıp bize gelmesi bile toplumun hala duyarlı olduğunun bir işaretidir bu konuda..Benim bu kampanya için çalışma sebeplerimden biri de anneannemin evinde hiç eksik olmazdı böyle tohumlar..Meyve çekirdekleri, gazete üstünde kurutulan bahçe bitkileri, biz "çuşka" deriz acı kırmızı biber tohumları,çiçek tohumları görerek büyümem.Aslında büyüklerimiz bu işleri eskiden yapıyordu..Biz şehirlerde sanki biraz uzaklaştık bu işlerden.Gerçi ben burada bile en az 50-60 ağaç diktim hem de çoğu çelikten. Fethiye' de toprakta çok verimli..Yani tutmaması için olasılıklar az. Herkesin katılımı da bence önemli en azından çocuklarımıza örnek olma açısından.

Yalnızlar Kraliçesi, çok teşekkür ederim arkadaşlarım adına :))

Mutluveumutlu dedi ki...

Çok güzel bir kampanya,mutlaka işe yarayacağına inanıyorum.İnsanları biliçlendirmek adınada çok güzel bir girişim olmuş.

Alphecca dedi ki...

Aaaa bu habere çok sevindim Asortik,

Ben hemen bizim fabrikada olayı duyuruyorum. Meyve çekirdeklerini Manisa için toplamaya başlamıştık, onların yeri önceden hazırdı anlayacağım ama zeytin çekirdeklerimizi sizin için seve seve biriktiririz.

Yaaaa şu mısır koçanları için de bir kampanya kampanyalayan çıksa çok iyi olacak atıyoruz koca kütleyi çöpe :)))

B5 dedi ki...

Tebrikler, bol bol meyve yiyerek destek veriyorum size ;)
Bunu büyüklerimiz yapiyordu bizler uzak kaldik demissiniz. Katiliyorum.
Bazen careler cok basit olabiliyor, önemli olan katilimin ciddi anlamda olmasi..
Sevgilerimle! :)

enne dedi ki...

Ben de bir şeftali çekirdeği ile başlamıştım biriktirmeye, çekirdekler artıyor ne güzel. Umarım çocuklarımız dalından koparıp meyve yemenin zevkini yaşayabilirler ileride.

Asortik Krep dedi ki...

İlk büyük destek Ölüdeniz Likya World'den geldi..Çekirdekleri bize verecekler :))

Manisayı aramışlar onlarda bize yönlendirmiş :))

Teşekkürler Manisa..

Teşekkürler Dr.Fahrettin Er.

www.doktorfahrettin.com

Sanem dedi ki...

Ne güzel, sizin de bu işin organizasyonunda olmanız ayrı güzel, bu iş devam eder diyorum ve tebrik ediyorum.

Not: Fethiye'de niye zeytin olmaz hep şaşarım zaten.