Pazartesi, Ağustos 27, 2007

Mavi (bir türlü link vermedi bloger .. http://www.qumania.com/) aradı bugün.Doğru dürüst konuşamadım da aslında..O gece nereye yemeğe gittiniz dedi..Ben o gece işsel bir toplantıya gitmek zorunda kaldım aslında..Kokteyl vardı Çalış'ta.Önce dokuza kadar oraya gittim.Bir şarap tanıtımcısı vardı bana bir şişe de kırmızı şarap hediye etti :) Daha doğrusu ne seversin dediler kırmızı dedim :)) Sonra eve döndüm ..Çağıl bizimle gelmeyeceğini söyledi.Başbaşa yemeğe gidelimmiş.Bizde çıktık Uzunbey'le..Bana kalsa karar vermek zordu aslında ama yeni bir müşterimiz var..Üzümlü diye Şirince tarzı bir köy var burada..ama burası İngilizlerin çok olduğu bir yerleşim yeri.Orada şarapevleri var,aynı Kayaköy gibi..Yemek de yiyebiliyorsun.Üzümhan diye şarapevine yemeğe gittik.Biz şarap değilde rakı içtik aslında.Tek kadeh..Ertesi gün çok erken kalkmamız gereken bir gündü.Yalnız sahibi çok tatlı biri..Yaşı büyük gönlü gençlerden..Eski bir rum evine alt kata kütüphane üst kata da bir şarapevi açmış.Eski Üsküdarlı olduğundan muhabbet muhabbeti açtı ve sohbete doyamadığımızdan eve gelişimiz biri buldu.Hava da çok güzeldi ve güzel bir geceydi.

Aslında bugün size anlatmak istediğim farklı bir olay.Dün biz hastanelerde dolandık durduk.Uzunbey sabah alışverişe gitmiş motorla.Benzinlikten bir araç yola fırlayacak gibi olmuş.O da frene asılmış ve motordan düşmüş.Başında kask olduğundan bir şey olmamış ama sol kolunun üstüne düştüğünden sol omzunun köprücük kemiği parçalı kırılmış.Beni aradı ve hastaneye gidiyorum gel dedi..Hastane çok yakın bana ..on dakikayı bulmadan hastanedeydik..Dışardan görünen kanlı bir bölge yok ama omzu görünüşte farklı..Acilde ortopedist olmadığı için dün neticeyi tam olarak öğrenemedik.Pazar günleri de özel hastanelerde yok.Olsa da bazıları işe yaramaz.Özellerden birinin santralini üç kere cep telefonundan aramama rağmen açan olmadı.Anlayın yani bu kalabalık şehir kaç doktora emanet.Daha önce Çağıl için gittiğimiz özel doktor dışarıda son model jeeple geziyor ama muayehanesi Nuh Nebi' den kalma dekorasyonda..Diplomaların tozu senelerdir alınmamış..En son gittiği kurs belgesi benle yaşıt ama beyefendi son model jeeplerde..Neyse 8'li askı denen bir zerzavat taktılar ve eve geldik.Ertesi gün yani bugün daha iyi methiyeler duyduğum bir ortopedistin olduğu diğer özel hastaneye gittik.Öğlene kadar acil sırası bekledik :))
Doktorla konuşmamız sonucu ameliyata gerek olmadığına ama 45 gün boyunca araba kullanmak dahil yaşantısına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.Sekizli askı bu sefer başka bir aparattan takıldı.Bununla duş almakta yok.Ben takıp çıkaracağım ve sıkı sıkı bağlayacağım tekrar.Konumu ise şu son moda bolerolar var ya kısacık onun eninin dar olduğunu düşünün yani sırtında yatay bir sekiz var.Şimdilik ucuz kurtardık bence..Hem yoğun iş tempomuz, hem de büroda taşınma işlerimiz varken ameliyat olayı bizi çok zorlardı..Daha kötü olasılıkları aklıma bile getirmek istemiyorum.Çünkü yola düştüğünde araçlar geçebilirdi..Sadece sağ elini kullanabiliyor ve bilgisayar kullanabileceği için de işleri takip edebileceğiz..ama her yere ve her gün işe gidip gelirken, günlük işlerini yaparken yanında olmak zorundayım.Umarım uslu bir hasta olur ve yasakları delmeye kalkmaz..Gözüm üzerinde...

Zor bir gündü..Daha önce de zor günler geçirdik.Sadece kendine yeterince dikkat etmezse endişesindeyim..Dün gece de uyuduğumuzu söyleyemeyeceğim.Hem sıcaktan hem sıkıntıdan sabaha kadar kalktık kalktık dolaştık.Bugün bir ara gelip yatak odasına da klima taktırdım.Ağrısı olunca şimdiye kadar rahatsız olmadığımız sıcak bile fazla geldi.

Şimdilik bu kadar.Sadece haftasonu yazmadığımdan neden yazı yok sorularına cevap olsun diye ve bu aralar telefonlarda dikkatim dağınık konuşmam yüzünden açıklama yapmak istedim.Bir de sizinle paylaşmak..

Age35 ,bana yorumlarda bir soru sormuş..Ona cevap verirken geçmişi hatırladım..Buraya da eklemek istedim ki ne demek istediğim daha net anlaşılsın..Devlet bence azınlıklarla (!)uğraşacağına bunlarla uğraşsın.Bunu da bakanlık linklerinden buraya gelip beni okuyanlar görsün inşallah..Ne değişecek bilemem..Hala modern ve çağdaş binalarda idealist insanlar tarafından bu ülke ve bu sektör yürüyor..Hani söyleyeyim dedim..Politikalar değişiyor olabilir ama düzen değişmiyor..Kimse de hangi politikadan olursa olsun bu düzeni değiştiremez, para tatlı çünkü.

Mesela geçen haziranda Uzunbey motordan düştüğünde bizim işe daha yakın olan özel hastaneye gittik, acil gittik ya ortopedist meşgulmüş saat 11 ,bize 2 de randevu verdiler..Bizde devlet hastanesinin aciline gittik,ayağı şişti sabahtan iki saat içinde..Acilde tanıdığımız bir doktor var istersen ortopediste gösterelim dedi..İriyarı sert görünüşlü esmer bir adam..Zaten içeride beş dakika durduk.Beni belgeler için dışarıya çağırdı görevli..Döndüm ve doktora sordum ne durumda diye..Hani ben refakatçıyım, belki tansiyonu düştü ve hasta anlayabilecek durumda değil..Bana dönüp, anlattım ben ona..Çık dışarı dedi..Taş çatlasa içeride 5 dakika durmamışızdır..Ben sinirli bakınca da Uzunbey boşver çık diye işaret etti..Bundan gelecek hayır bu kadar deyip bende Allaha havale ettim.Bunlar cahil insanlara bağırıp çağırmaya alışmışlar hastanelerde..Aslında her kuşun eti yenmez numarası çekmek lazım ama..İşim çok,uğraşamadım.Yine de punduna getirip sormak lazımdı..Niye ...bizi dışarı atıp bir ilçe sakinine hastaneye yaptırdığınız tenis sahasına mı gideceksiniz..Düşünebiliyormusunuz ? Bizim sosyetik doktorlarımız ya da giden başhekim bilmiyorum artık kim istediyse bu absürd bağışı ..Yeni açılan hastaneye ne yaptırayım diye bağış yapmak isteyen birine tenis kortu yaptırıyorlar..Ben yapanların yalancısıyım..Aha ! işte orada, hastanenin bahçesinde yeni yapılan adliyenin bitişiğinde duruyor öyle..İsteyen görüntüleyebilir..Ata sporumuz tenis ya..Oynamadan duramıyoruz.Şimdi diyeceksiniz ki bu doktorun günahı ne o mu istedi bu kortu..Olsun sanki o sert sert etrafa ve hastalara bağırabilme hakkına sahipse -kendince-özellikle bana sataşıp dalaşmak için kaşınıyorsa ben ne yapayım..Çok sesi çıkan, hep bağırarak etrafı sindirmeye çalışan erkeklerden herkes korkmaz,özellikle dalaşmak için bende ona sataşacaktım işte.Hatta bir daha gördüğümde tetiklemezsem namerdim.Nerde karşılaşırsak karşılaşalım,söyleyeceğim.

Bir toplantıda izin almadan kapalı yerde sigarasını yakan doktor hanıma da istemeden (!) benimde sigara içen ( iç hastalıkları uzmanı ya da röntgen çeken doktordu şimdi aklıma gelmedi)bir doktorun inandırıcılığını yitirdiğini ve aslında fuhuş yapmış zabıta amiri kadar güvenilirliği kaldığını söylemem tesadüfen gelişmiş bir olaydı aslında.Hem kapalı mekanda hem de sormadan yakmasaydı o da sigarayı. .Çok kötü bir örnek bence:)) Hala sigara içmeyi karizma sanan kadınlar var ya! Ne diyeyim ben sana. Demode şey.Sen kişiliğinle etkile bizi..Boşver sigara tüttürmeyi. Hatta puro iç..Ahşap kutularda masanda sakla.Ucunu kesen aleti de özel kutusunda taşı.. ama nerde sen de o kültür.

Benim hastane anılarım bitmez..Çok gezen çok bilirmiş ya..Belki bir gün buralarda da devlet hastanesine gelen hastalara psikolojik yaklaşımları yumuşak, açıklayıcı bilgiler veren, mikroplu gibi davranıp yüzüne bile bakmayan doktorların verdiği ilacı kullanmak zorunda kalmayan hastalar olarak iyi doktorlara kavuşuruz..Hiç kimse ama çok kişi ile muhatab oluyorlar ve zor bir yaşam onların ki demesin..Sanki herkesin yaşantısı güllük gülistanlık bu ülkede..Onu bilir onu söylerim..İçinde insan sevgisi olmayan kişiler eğitim ve sağlık sektöründe çalışmasın lütfen..

44 yorum:

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

:(((( canım benim çok üzüldüm :( Allah bir an önce şifa versin. Çok geçmiş olsun. Kemik güçlensin diye bol bol süt peynir tüketsin. Bir de paça nın çorbası iyi gelir derler jelatin var ya içinde. Tekrar geçmiş olsun dikkat edin kendinize.

NiNo dedi ki...

kandiliniz mubarek olsun. Gecmis olsun acil sifalar

Adsız dedi ki...

asortikcim çok çok geçmişler olsun, Allah daha kötüsünden korumuş,sevgiler

ümran dedi ki...

Çok geçmiş olsun,Allah daha beterinden korusun...

Age35 dedi ki...

Geçmiş olsun..Acaba buralara gelip de doğru dürüst bir doktora mı görünseniz???

Asortik Krep dedi ki...

Pretty, sağol canım..Telefonda da sesini duymak güzeldi :)

Nihan, teşekkür ederim..Sizlere hayırlı kandiller :)

Azimli, aynen katılıyorum.Gece bu düşünce beni bayağı bir rahatsız etti.

Limon, sağol..Ne derler hastaneler için ne eksikliğini göstersin ne de muhtaç etsin..Böyle birşeydi işte..

Age35, ikimiz aynı anda uzaklaşamıyoruz..Uzun süredir ilk defa beraber Çanakkaleye gitmeyi tasarlamıştık..Kısmet işte.Antalya ise bilmediğimiz bir şehir..Yalnız bu gittiğimiz doktoru beğendim..Bizim doktorlara benziyordu :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın..

Nenoni dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Hay Allah Uzunbeyin üzerinde bir terslik mi dolaşıyor yoksa motorsiklete dahamı az binse.Hep motor kazaları oluyor galiba.

Koyubeyaz dedi ki...

cok cok gecmis olsun... uzuldum gercekten ama bir yandan da bu sekilde atlatilmasina sevindim. allah korumus. tekrar cok gecmis olsun.

Asortik Krep dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesi, sağol, umarım artık bir terslik yaşamayız.

Nenoni, ben de aynı düşünüyorum ama daha ikna edemedim motor kullanmamaya..Tez canlı olduğundan atlayıp motorla bir yere gitmek işine geliyor ama Fethiye motorsiklet satışı yönünden Türkiye'de en fazla motor kullanılan ve satılan bölge.Yalnız eğitim eksikliği var..Motora 4 kişi (iki çocuk,anne,baba)ailece binmeyi ekonomik bir yaklaşım olarak gören kişiler yüzünden ve genelde ters yönde girilen trafik yüzünden kazası bol oluyor..Tabiki bol mıcırlı yolları ve motorların önüne atlayan arabaları saymıyorum daha.Yani ister araba kullanın ister motor tehlikeli bir trafiğimiz var.İyileştiğinde biraz canı sıkılacak çünkü motor kullanmasına müdahale edeceğim..

Asortik Krep dedi ki...

Koyubeyaz, çok teşekkür ederim..Sağol.

Benim Hayatim dedi ki...

Yazının son bölümlerini daha da dikkatlice okudum. Devlet hastahaneleri her yerde benzer keşke vaktin olsaydı da dersini bir nebze verebilseydin.

Çok geçmiş olsun askılar, sargılar, alçılar zordur. Bende uğraşmıştım bir aralar. Çok geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun, yardıma ihtiyacınız olursa bizim tarafımızdan biliyorsunuz... Yazınızın son bölümü çok şiddetle savunduğum bir durum, bu ülkede eğitim ve sağlık sektöründe çalışanlar sürekli olarak psikolojik testlere tabi tutulmalılar, bunlar gerçekten çok özveri ve gönül işi. Nihayetinde de bir insanın canı, yaşamı tamamen onlar tarafından şekilleniyor.. Sevgiler, N..

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Canım benim bir eğitim sistemi bir de sağlık sistemini kökten iyileştirmeleri lazım ama bunları son yıllarda iyice savsaklamaya başladılar. insan hastaneye gitmeye korkuyor. Biz de Mühendiz Bey il eFEthiyeye gelmeden önce Devlet Hastahanesine gittik. Sabah Göz için sıra aldık. içeri girip çıkması 2 dk sürdü. yazdığı numaralar hatalıydı sanırım. Gittik bi dünya para verip yeni çerçeve ve gözlük aldı. Gözlüğü taktı bu bir garip başım dönüyor demeye başladı. Sol göz için numarayı büyük yazmış camı diğer gözlüğünden kalındı öyle farkettik. Şimdi eski gözlüklerini verecek eski gözlüğün camından numarasını çıkartabiliyormuş gözlükçüler gene yaptıracak cam. Tekrar doktora gitmeye vakti yok çünkü.

Canım tekrar geçmiş olsun . Bir an önce iyileşsin Uzunbey

Adsız dedi ki...

büyük geçmiş olsun..ne kadar haklısın yazdıklarında..ve işin en can alıcı tarafıda düzen kim başta olursa olsun değişmiyor..benim yaşadığım şehirde de özel hastaneler aynı durumda..insan canının söz konusu olduğu durumlarda bile maddi çıkarlar gözetiliyosa diyecek kelime bulamıyorum ben o insanlara..

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Asortik,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız bu zor günleri. Doktorlar konusunda ben de o kadar dertliyim ki. Başını ağrıtmayacaksam dertleşmek istiyorum. Geçen yıl babamın rahatsızlığı sırasında doktorlarla yaşadıklarımız tam ibretlik iken bu yıl da annemin rahatsızlıklarında bir sürü saçmalık yaşıyoruz. Annem babamın vefatından sonra bir emboli olayı atlattı. Ve comadin kullanmaya başladı. Bu kanama riski olan bir ilaç. Bu arada 17 yıl öncesine dayanan bir bağırsak kanseri olayı da var. Bu nedenle geçirdiği birkaç ameliyat ve sonrasında kemoterapi seansları. Geçen ay kan değerleri düşük çıkınca ben hemen gaitada gizli kan baktıralım dedim. Sonuç pozitif çıkınca Ege Gastroya müracaat ettik bağırsak filmi istediler. Bağırsak filmi şüpheli çıkınca 17 yıl önceki genel cerrahi doktorlarından birinin muayenehanesine gittik. 120 ytl karşılığı bizle 10 dk görüştü annemi muayene etmedi ve 10 yıl önce artık kolonoskopi yapılamaz denilen annemin kolonoskopi yaptırmasını istedi. 24 ağustosta kolonoskopi Ege de yapıldı. Ama tıkanıklık nedeniyle ancak 47 cm ilerlenebildi ve filmde şüpheli görülen bölgeye bakılamadı. Oradaki hemşire sanal kolonoskopi yapılabilir bu hastaya dedi. Düşünebiliyor musun muayenehanesine gittiğimiz doktor annemin durumunu herkesten iyi bildiği halde sanal kolonoskopiden bize bahsetmedi bile. Cuma günü kolonoskopi sırasında rektumdan minik bir parça aldılar patoloji sonucu ya bu cuma ya haftaya pazartesi belli olacak. Bu arada comadini kestiler tabii ve yine özel gittiğimiz kardiyolog "ya inme, ya kanama riski ile yaşamak zorundasınız kendinizi biraz toparlarsanız 2-3 ay sonra anjiyo öneriyorum" dedi. Ne yapacağımızı kime gideceğimizi şaşırdık. Bu arada kolonoskopi yapılırken annemden önceki hastalarda içeriye profesör de girmişti birara. Bize de annenizin durumu değişik profesör bakacak dediler beklerken. Ama uğramadı bile. Meğer annemden önceki hastalar özel muayenehanesine gitmişler de öyle girmiş içeriye. Bunu düşünemediğimiz için 3 kardeş çok kızdık kendimize. Artık durum böyle olmuş. Özellikle profesörler üniversiteden maaş alıyorlar ama kendi özellerine gelmeyen hastalarla ilgilenmiyorlar bile. O maaşı neden alıyorlar o zaman?

enne dedi ki...

Geçmiş olsun.

pınar dedi ki...

çok geçmiş olsun asortik. Allah korumuş. biraz zorlanıcak ama çabucak atlatırsınız inşallah iyileşme dönemini.

Adsız dedi ki...

Büyük geçmiş olsun.
Sanem

Aysetun dedi ki...

Sevgili arkadaşım, çok geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin ama bu motor kazası iki oldu galiba, üçlemeden kurtulun bu motor sevdasından,galiba burada motor kazası çok olduğu için beni ürkütüyor:-((
Ve sevgili doktorumuzuda Sağlık Bakanlığının ŞİKAYET hattı olan 184 numaraya bildir istersen. En azından kulağı çekilir ve birazda olsa tedirgin olur...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok geçmiş olsun! Umarım eşin daha iyidir şimdi. Yine ucuz kurtulmuş gerçekten. Umarım en kısa zamanda askıdan kurtulur! Hastahane konusuna hiç girmeyeyim. Allah düşürmesin, eksiklğini de göstermesin!

uykucu dedi ki...

çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.benimde geçen yıl kırılan kolum yüzünden en yakın devlet hastanesine gitmiş ve doktordan inanamadığımız yakınlık ilgi ve güzel yüz görmüştük hani alışkınız ya nemrut doktorlara böylelerini görünce şaşırıyoruz.fethiyedeki doktor ve hastane olaylarıda çok kötü. ablamlarda hep antalyaya giderler kontrol için ondan biliyorum ,bir göz doktoru bile yokmuş doğru dürüst. sözde il olacak kadar büyük hem fazlacada turistik niye düzelemiyor ki.tenis kortu olayıda sinir bozucu başka eksik yokmuş heralde kendi keyiflerini düşünmüşler kesin muayene zamanlarından kaytarıp oynuyorlardır.

Mutluveumutlu dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Allah daha kötüsünden korusun.
İçinde insan sevgisi olanların bu tür meslekler yapması gerektiğinin kesinlikle katılıyorum.Lisede, merhamet duydusu olmayan ve suratsız bir arkadaşım hemşireliği kazandığında,ilerideki hastaları için çok üzülmüştüm.
Acil şifalar diliyorum.

Aysel dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun.


Hastane anılarını ortaya döksen , ayrı bir blog olur.

Asortik Krep dedi ki...

Mücevher Kutusu, burası küçük bir yer,mutlaka bir ortamda karşılaşağız..Ahkam kesilen bir zamanda soğuk bir duş gibi gelse de bu cümleleri yüzüne söyleyeceğim.

Sevgili N, geçen gün ziyaretine geldim.İki çay zamanı da oturdum.Yine görüşemedik artık aşağıya inersen seni bekliyorum kahveye :) Biliyorum ..Her zaman ki mütevaziliğinle iyi bir arkadaşsın sen :)

Pretty, en yakın hastane yani daha büyüğü Antalya' da..Bence herkesin doğru düzgün davranış görme ihtiyacı var ki burası bu bölgenin en büyük hastanesi..200 yataklı.Yani daha ne olsun,yeni yapılmış ,yeni cihazlar ama kafalar eski.

Yaban Eriği,özellerde pazar günü bomboş ne yazık ki! Geçtiğimiz günlerde de bir pazarımızı hastane de geçirmiştik.. Bir yabancı arkadaşımız için.

Bocuruk,anlattığın olay gerçekten yaşanan çoğu olayın bir örneği olmuş..Buna benzer şeyler de yaşamadım değil..Ara ara özellikle Çapa,Haseki,Bakırköy Devlet,Cerrahpaşa,Merter Vatan, Kadıköy Şifa, Bakırköy Yaşar,Şişli Etfal,Kadıköy Vatan hastaneleri hakkında da eski hikayeler anlatabilirim..Ne yazık ki biraz da şansa kalıyor yaşadıklarımız..Hep kötü hikayeler yaşayacak değiliz ya aralarında iyilerde var..Anlatırım yeri geldiğinde.Profesörler konusunda yazdıklarına da tümden katılıyorum.

Enne, sağol :)

Pınar, biraz zor olacak ,çok haklısın..Uzunbey'in gölgesi konumundayım..Büroya günde 3-5 defa girip çıkıyoruz.Hareketli iş sahibi olunca hastalıkta dinlemiyor.

Sanem, teşekkürler :)

Aysetun, haklısın arkadaşım..Kurtulmak için bütün gün başının etini yemeye başlayıp 17 senedir yapmadığım evli kadın dırdırı moduna geçtim :) Sadece motor konusunda..

Kirpikteki Gözyaşı, haklısın..Ne düşürsün ne de eksikliğini göstersin ama onlarda biraz ihtimam göstersin..Ne kadar zamanda patlayacak sınırını zorlamasınlar.
Acil gidip bekledik dedim ya..Kapıya dilip cırcırlamadan içeri giremedik ki ben bu iki özel hastanenin önde gelenlerini tanıyorum.Çalışanlarından da tanıdıklarım var.Aslında bir zamanlar Annem Bakırköy Devlet Hastanesinde ameliyat olmuştu vaktin birinde..Bir çalışan vardı Güngören Camlı Kahvede 4 katlı apartmanı olan bir abi( kendi statüsünü anlatmak için böyle derdi de hep :)) bütün işlerimizi o görmüştü sağolsun.Hiç bir bürokratik engelle uğraşmadan her istediğimiz yapıldı.Sonra Babam Çapa'ya trafik kazasından acil gittiğinde ilk bakındığım ambulansa ilk yanaşan sağlık personeli oldu.Tavsiyemdir gençlere..Hastanelerde tanıdık doktor aramayın direk sıcakkanlı personele başvurun..Çözülmeyen problemimiz olmadı çıkana kadar..daha sonra da ameliyat zamanı bizim kalbimizi nasıl hoplattıklarını anlatayım da insanların ne durumda kaldıkları anlaşılsın.. genelde kötü anılar unutuluyor ve uğraşmamak adına bırakıyoruz bazı şeylerin peşini..Uğraşınca da siz kötü oluyorsunuz.

Figen,Özel göz hastanesi yakında açılıyor..Aslında büyük markalar girerse biraz sanki iyileşir gibi bu durumlar.

Mutlu ve umutlu, aynı tepkileri bazen bende veriyorum ama suratımın halini açıklamak zor oluyor..

Aysel,çok haklısın ..Bak yorumlar bile uzadı :))

sofi dedi ki...

Çok geçmiş olsun,benim ahçıyada geçende araba çarptı motordayken bilekte hafif ezilmelerle yırttık.Hastaneler için söylediklerine yürekten katılıyorum.Tatilimi motorla yapmaktan vazgeçtim.SAĞLICAKLA KALIN...

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.
evet, sevdiğim doktor yoktur malesef.:(

devin dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Bilmiyorum ki, ben buradaki Devlet Hastanesi'ne çok gittim geldim, her ay bir aciline de düşerim genellikle ama başıma hiç senin başına gelenler gelmedi. Belki de iyi doktorlara denk gelim hep.
Eğer ortopetist Leton Hastanesi'ndeki Osman Beyse, iyi bir doktordur, güvenebilirsin, annem kaza geçirdiğinde o bakmıştı ve çok başarılı bir ameliyat yapmıştı. İstanbul'da Cerrahpaşa'daki bir profesore göstermiştik annemin röntgenlerini, asistanlarını çağırıp göstermiş, bakın meslektaşım çok iyi bir çözüm bulmuş ve gayet başarılı bir ameliyat yapmış diye. Ama tabii iyi bir doktor olduğu için özellikle yazın başı çok kalabalık oluyor.
Neyse, Uzunbey'e çok selam söyle ve geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen.

Adsız dedi ki...

Asortikcimmm
cok gecmis olsun.Allah esine acil sifalar versin.
cok yogun bir agustos ayi gecirmisin.bende yeni dondum tatilden hemen seni okumak icin can attim.
30 agustos zafer bayramin kutlu olsun.her gunun zafer ve bayram olsun..
sana hayranim ben yaa
:)))

Asortik Krep dedi ki...

Sofi, bence de vazgeç..Neden hemen yazayım..Hadi kalabalık yerlerde kaza yapınca karga tulumba bir araca yüklenip(!) götürülüyorsun ama buraları gibi ıssız yollarda seni önce keçiler ve çobanlar bulabilir..(Süper düper bir Türk anne yaklaşımı oldu ya..)Hatta geçtiğimiz senelerde bir hanım sürücü Fethiye-Göcek arası araçla kayboldu 3-4 gün..Sonra kötü bir viraj altında bulundu..Herşey böyle olacak anlamına gelmemeli ama bu ülkede işi biraz şansa bırakmamak gerekli bence.Bak Uzunbey küçük tekerlekli motor kullandığı için kaza yapıyormuş.İyileşince büyük tekerlekli motor alacak..Ya da o öyle sanıyor şimdilik..Hayatında görmediği baskıyı yapacağım da :))-sanırım yorumları okumuyor- Bende eğer alırsa direk ona tekerlekli iskemle alacağıma söz verdim.Bundan sonraki aşaması budur çünkü.

Yağmur Damlası, benim var canım.Her meslekte olduğu gibi aslında.Sadece bu aralar karşılaştığım insanların kendi mesleğine saygısı az nedense.

Devincim,aslında devlet hastanesinin acildeki doktorlarından memnunum..Benim memnun olmadığım devletin ortopedisti..Pazartesi gel dediler,gitmedik tabiki..Hazirandan bir kuyruk acımız var zaten.4 dakikalık muayeneden dolayı..Birde ortopedi,adam süpermen ya bir bakışta kemikleri ve kanamayı kontrol ediyor..Aslında kendisi dr.Cem Yılmaz.Komik şey..Bizde Osman Beye gittik zaten.Pek bi memnun kaldık.Bu gidişle kışın da bol bol ziyarete gideceğiz sanırım :)) Başka motor alınacak ya..

Sevgili Mine, seninde zafer bayramın kutlu olsun :) Bu nekahat dönemini daha sakin atlatabilirsem bende kendime hayran olacağım ama..Hiç sanmıyorum :)

aquamarine dedi ki...

çok geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum. Allah beterinden korusun.
hastanelerin durumunu da çok güzel anlatmışsın. ben gitmek bile istemiyorum insan iki kat daha hastalanıyor orada stres ve sinirden..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun dileklerimi bir de buradan iletmek istiyorum. Seni düğüne bekliyorduk Uzunbeyabi, oldu mu ama şimdi?

Asortik Krep dedi ki...

Uzun süredir ilk defa beraber bir yere gidebilecektik..
O hala gelmek istiyor ama ben o kadar uzun bir yolculuğun ona iyi geleceği kanısında değilim.Uzun süre ayakta durduğu için yani işe geldiğimiz için kolu şişiyor ve ancak akşam yatarsa ertesi gün biraz dinlenmiş oluyor..
Arabayla hız tümseklerinden biraz hızlı geçersek de canı acıyor.Muhtemelen Çağıl'la yalnız bırakıp son gün geleceğim çünkü düğün zaten haftaya ve o zamana kadar yine de toparlanabileceğini düşünmüyorum.Çünkü her gün işe gitmek zorundayız ve bu durum onu çok yoruyor.

Adsız dedi ki...

sizde çok isteyip bitürlü doktor olamayanlardansınız anlaşıldığı kadarıyla....sataş doktora laf söyle belki rahatlarsınn.. başın göğe erer. muhtemel çok şey bildiğini sanan kendini kültürlü görenbiri olarak sıradan vatandaşın bile sormayacağı abuk subuk sorular sormuşsundur mutlaka adamın zaten canı burnunda bide senlemi uğraşsaydı..

Adsız dedi ki...

sizde çok isteyip bitürlü doktor olamayanlardansınız anlaşıldığı kadarıyla....sataş doktora laf söyle belki rahatlarsınn.. başın göğe erer. muhtemel çok şey bildiğini sanan kendini kültürlü görenbiri olarak sıradan vatandaşın bile sormayacağı abuk subuk sorular sormuşsundur mutlaka adamın zaten canı burnunda bide senlemi uğraşsaydı..

Asortik Krep dedi ki...

İsimsiz, doktor olmayı hiçbir zaman istemedim.Öğrenci iken hangi mesleği istediysem aynı meslekte çalışıyorum şu an.Gerçekten kıskandığım için değil çok doktor tanıdığım için bu yaklaşımım.Üzgünüm şu yürüttüğün basit fikrinde seni haklı çıkaramadığıma :))
Bi de sanki çok güzel şeyler yazmış gibi ,heyecanlanıp çifter yorum yollamışsın..Geç bunları ,bunlar basit ,fani duygular.Hayat hiçbir zaman benim için bu kadar sığ olmadı.Sırada kiii!!

Adsız dedi ki...

komiksiniz. bunlar basıit geç bunları derken bile çok takılmışsınnnnnnnn

Adsız dedi ki...

bu arada geçmiş olsun şeker.

Asortik Krep dedi ki...

Takılmam insanları önemsememden..Size ters cevap vermem sizi önemsemiyorum anlamına gelmez. Eğer beni gerçekten tanısaydınız bunu anlardınız.

Sağoll..Size de geçmiş olsun :)

zeyno dedi ki...

Asortikcim çok geçmiş olsun, çok şükür ki daha ciddi bir durum olmamış,buna sevindim en azından.
Hastneler, doktorlar... Sanırım daha yüzyıllarca bu konu konuşulacak ülkemizde. Kaç tane yazı yazdım bu konuyla ilgili ben de daha önce. Önemli olan önce insanı sevebilmek, insana değer verebilmek doktor olmakla olmuyor malesef.Oysa öylesine kutsal bir meslekleri varken, içlerinden bir çoğu bu mesleğe ihanet ediyor, ettikleri yemini unutuyor çok çabuk.Hasta hakları diye bir de uydurma yazılar asılı hastanelerde , hasta hakkı ha :)))

Adsız dedi ki...

doktorda insan sayılır canım nekadar acımasızsınız neyani kadın doktor diye sigara içemesinmi milyonlarca insan sigara içiyor ama doktor içtimi krizma yapmaya çalışyor falan... fahişe benzetmenizde çok çirkin size hiç yakışmadı..sonuçta siznederseniz deyin doktorluk dünyanın enzor mesleği çünki insanla uğraşıyorlar hemde bunların çogu [aziz nesinin verdiği rakam çok az kalıyor] aptal saptal insanlar olunca işleri çok zor gerçekten

Asortik Krep dedi ki...

Kadın ya da erkek doktor bence sigara içmemeli..
Kullandığım cümlede betimlenen aslında güvenirlilik ,fahişelik değil.Çok açık ve net gibi gözüküyor ama bence burada amacı saptırıyorsunuz.
Tüm bloglarda böyle genel ve çok görünen yazılarda nedense özellikle aranan, sürdürebildiği oranda kendini bir şekilde başarılı hisseden nedense blog sahibinin düşüncelerine takmış bir sürü isimsiz yorumcu olur..Şimdi siz yorum yazdınız ya bende hemen fikrimi değiştirip aman da aman..ismini vermeyen bu zat (!) o kadar etkileyici cümleler yazmış ki tüm doktorları karaladığım kampanyadan kurtarmış.Kuzum siz benim okuduklarımı bir daha okuyun.Bence bu yazıyı hiç anlamamışsınız.Belki de kullandığım devrik cümlelerden olmuştur.Bir daha da iyice okumadan yorum yazmayın.

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Uzunbey'e çok geçmiş olsun. sana da Allah kolaylık versin.

Asortik Krep dedi ki...

Yonca, teşekkür ederim canım..Sağol.