Cumartesi, Nisan 19, 2008

Annemle Babam geldi :)) Uzun süredir yazacağım çok konu var ama yetiştiremedim.Diz üstü bilgisayarım bozulduğundan beri resimler konusunda zorluk çekiyorum çünkü şimdiki bilgisayarım masaüstü ve evde de ya Uzunbey'in ya da Çağıl'ın bilgisayarına geçtiğimden zorlanıyorum saatler konusunda..Saat 11.00 e kadar Çağıl derste sonra da uykuda oluyor, onun odasında fazla kalamıyorum.Uzunbey'in işi bitmeden de onun bilgisayarına geçemiyorum.Şimdi herkes yattı ama benim uykum açıldığı için yazı yazıyorum..
Bugün Annemle Babamı otogardan karşıladım.Beraber pazara gittik, kahvaltı ettik,alışveriş yaptık.Eve dönüp sohbet edip ,yerleştik.Daha sonra ben ve uzunbey hastaneye gidip onun dudağındaki dikişleri aldırdık ve pazar günü kısmetse çıkacağımız tekne turu için hazırlık yaptık.
Daha sonra ben eve gelip bir şeyler atıştırıp,annemle ve babamla sahile yürüyüşe çıktım.
Geç geldik ve geç yemek yedik.
Aslında yazacak çok olay vardı en azından Hatice Teyzenin Bahçesi ve benim bahçenin fotoları ve Kayadaki organik pazar ama hepsi fotoya dayandığından bir türlü yazamadım yazıları..Benim için blog yazıları bir bütün, resim koymadan yazı yazamaz hale geldim :) Alışkanlıklarım benim için çok önemli..Yakında 500.cü yazımı yazacağımdan alışkanlık olduğundan resimsiz yazılarımında hoş duracağını sanmıyorum pek.

Bahçem çok güzel oldu sanırım..Yarın hava güzel olursa bol bol resim çekip hepsini birden ekleyeceğim yeni bir yazıya..Yok hava güzel olmazsa bir önce çektiğim resimleri koyacağım.Annem yeter artık çiçek alma diye uyardı beni :)) Dünde bir sürü bende olmayan sardunya ve sakız sardunya aldım renginden dolayı..Sonra da herşey 1 milyoncudan saksı aldım.
Bu gece Facebook'a girip Helin'in rekorunu elinden almaya karar verdim :)) Benim sadece lise den bir sürü arkadaşım var zaten..Sadece tanıdıklarımın selamıyla bile en azından çevre rekorunu kırarım diye düşünüyorum :) Hem saklıyacak bir şeyimde yok, bu aralar şişkoyum ve ne kadar enteresan ki bu beni hiç rahatsız etmiyor.Hatta benden rahatsız olanlar bile beni gıcık etmiyor.
5 li çayı aldım.Biyonikten okumuştum, iki gündür deniyorum ama yiyiyorum da.Biraz rejimde yapmak gerekliydi sanırım.
Aslında bir gün yaşadıklarımı yazmayı düşünüyorum.Gerçek olaylarıyla .Öyle süper film senaryosu gibi bir şeyler yaşamadım ben, sakın öyle sanmayın.Sadece çok ilginç insan ilişkileri gördüm.Hala da görmeye devam ediyorum ve tecrübe ediyorum işimde.İlginç ve zor şeylerde yaşadım ama genelde hepsini atlattım Allaha Şükür.Zor dönemlerimden biri de sağlıkla ilgili konulardı aslında..Kitap çıkmaz ama uzun blog yazıları yazabilecek kadar tecrübelerim oldu bazı konularda..Biraz sugibiye bahsettim,belki sonra buraya da yazarım.Gizlim saklım bu konuda yok sadece hatırlamak bazen üzebiliyor ve eskiyi anımsatıyor..Bunları sugibiyi okuyunca anımsadım da.

Kaktüslerime Babam bayıldı.Giderken onlarda olmayanlardan da çelik vereceğim..Annemde var aslında ama ben kısa bir zamanda bayağı arttırdım çeşitleri..
Sardunyalar,( sakız ve ceylan sardunyalar ) ve kaktüsler ilgi odağım.Sardunyalar takıntım da diyebilirim.Birde clematis istemiştim annemlerden burda bulamadım.Onu da bana almış getirmişler sağolsunlar..Yarın kısmetse onu dikeceğim.. Şimdilik bu kadar..

12 yorum:

sessiz balik dedi ki...

kaktüs de değişik bişey asortikim

kuru bir iklimin bitkisi olmaktan öte onunki
cıvıl cıvıl ; kıpır kıpır
çok dekoratif ve sevimli
hele mini mini saksılar ; saksılar ayrı güzel kaktüsler ayrı

gazel vakti dedi ki...

Gözün aydın Asortikçiğim. Bahçenin resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiki resimlerde çok güzel. Resimlide resimsizde olsa yazdıkların çok güzel. Ayrıca resimle süslemeyede gerek bile yok. Ama resimler canlılık katıyor. Emek katıyor o ayrı. Hafif şişmanda olsan sen çok güzelsin, hemide havalısın. Zayıfım güzelim diyen kadınlar senin eline su bile dökemez. Boşver beşli çayı bence. Tablolar gerçekten harika duvarlarımı böyle güzel tabloların süslemesini çok isterdim. Bide erken rezervasyon yaptirebilcek kadar planlı programlı olmak isterdim.

Asortik Krep dedi ki...

Sessiz Balık, önce ninikleri seviyordum ben şimdi büyükler de var..Öyle güzel çiçekleri var ki görünce insan anlayamıyor kaktüsten olduğunu..
Bu arada kaktüsler kışın 2 ay sulanmayınca yazın çiçek açıyorlar,bilginize diyeyim :)
Yani aralık-aocak hatta şubatta hiç su koymuyorsunuz martta yavaş yavaş püskürterek ve toprağı nemli olmadığı zamanlarda koymaya başlıyorsunuz..Yaza doğru da bir sürü çiçek açıyor..Kaktüsü olupta çiçek açmayanlara duyurmak için yazıyorum.

Gazelim,güzelim :)) bir sırtı açık elbise ve şortlarla gezeyim eskisi gibi sonra yine şişmenleyeceğim ..5li çayı da ben beğendim,içimi çok güzel, birde selahatttin dönmez in metabolik denge sıvısı var o da çok iyi,arada onu da içeceğim ki vücuttaki ödemlerimi atabileyim..Zaten sağlıklı olmak için de biraz kilo vermem gerekiyor yoksa hiç uğraşamayacağım..

pinarbk dedi ki...

Bu upuzun yazıdan aklımda tekne turu kısmı kaldı. İyi gezintiler...

Gamzeli dedi ki...

Yaz geldimi senin blogunu okumak benim için vazgeçilmez oluyor vallahi, tabi her zaman okuyorum ama yazın bir başka oluyor kendimi tatile çıkmış hissediyorum.. Annenle baban hoşgelmişler :)

Nazkız dedi ki...

Ben geçen sene yaşanan su kıtlığı yüzünden çiçek bile almamıştım balkonuma, bu sene öyle çok istiyorum ki, seni de okuyunca gaza geldim vallahi:-)))

ginger dedi ki...

Gözün aydın diyelim o vakit:)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ben de yeni yazı istiyorum...

Sanem dedi ki...

Asortik,
Şu kaktüslerin üzerine ustaca yapıştırılan, aynı gerçek gibi duran albenili minik çiçekler hakkında da yazacak mısın bir yazı? İçim gidiyor ama zarar vereceğim diye çıkartamadım o çiçeği kaktüsümden! Hazır çiçeklerden açılmışken konu, hani bir hatırlatayım dedim :)

Tijen dedi ki...

gözün aydın asortik hatun!

uykucu dedi ki...

öncelikle gözün aydın .şu kaktüsüs sulamam olayını kışın söyleseydinya asortik geç kaldık sanki:)benimde var bir kaç kaktüsüm bede çoğaltmak istiyorum umarım yazın gelirsem alıcam seninkilerden bir kaç tane:)bende o metabolizma çayıyla 5 li çaya başladım ama devamını getiremedim orda bile tembelim yani ..

Asortik Krep dedi ki...

Pınarbk, çok güzel bir tekne turu yaptık gerçekten..Ayrıntılar ve fotolar ne yazık ki daha sonra..Vakit bulamıyorum yazmaya :)

Gamzeli, teşekkür ederim..Ben de seni okurken aklıma evlilikte ki ilk zamanlarım geliyor :)

nazkız, yer örtücü,sukulent ve kaktüs yetiştirebilirsin fazla su istemezler :)

Ginger, evetttttt gözüm aydın..

Burcu-mutfakcamı, söyleyene bak :))

Sanem, ne yazık ki o parçayı elinle çok özenerek çıkarıp kaktüsünün bu sarsıntıdan az hasarla çıkmasını dileyerek bekleyeceksin..Üzgünüm..

Tijen, ooo Tijen Hanım buralarda :)) Döndünüz mü bloglara..? :)))

Figen, hiç farkında değilim yazdım zannettim..Olsun artık öğrendin..Seneye aralık-ocak-şubat su yok kaktüslere..Gel al şekerim :) kaktüslerimden..
Sen buraya yerleş ben sana her gün değişik çeşit bulurum..