Cuma, Mayıs 23, 2008

Fethiye'de Tatil

Fethiye'de tatil ; anlatılmaz yaşanır "dermişim" :)) Biz devamlı çalıştığımızdan en ufak fırsatı tatil gibi değerlendirmeye çalışıyoruz ama dışarıdan geleceklere işte gidebilecek ve kalabilecek yerler hakkında bilgi...

Her türlü konaklama için..TIK  Mavitur ve araba için.. tık


Kayaköy: f
Fethiye' ye gelipte görmeden gitmeyeceğiniz ilk yer bence..İster uzun bir yürüyüş yapıp en tepeye Şapel'e kadar çıkıp etrafı seyredin isterseniz de Gemile Koyuna denize girmeye gidin..Sabah ya da öğlen yemeği için gözlemeci ya da kebapçılara gidebilirsiniz..Yalnız burada kebapçılar bizim sosyetik kebapçılardan değil, daha çok kendin pişir kendin ye tarzı ya ızgara ya da tandır yemelisiniz..
Gece de çok güzel şarap evleri var, mutlaka uğrayın derim..Hatta romantik yemekler için birebir..
Bir kaç adres..
Gözleme için.. Bülent'in yeri (sadece gözleme ya da yöresel dilde sac böreği) ve Poseıdon restaurant..(Akşam yemeği ,kahvaltı, gözleme,yunan mutfağı), sadece bir şey içmek için bile gidebilirsiniz,muhabbetleri iyidir :))
Sarnıç Şarap evi , levissi şarap evi, kaya şarap evi.. Günays garden ve İzela restaurant.
Kaya, Kayaköy, Levissi,Karmilasos..
Gemile Adası, denize girebilir, yemek yiyebilir, yürüyüş yapabilirsiniz..
Saklıkent : Muğla ili Fethiye ilçesinde, körfezin doğusundaki Saklıkent Kanyonu, EşenÇayı vadisinin kuzey-güney yönünde Akdenize kadar uzanan bir çöküntü alanıdır. Kanyonun doğusunda Eşen Çayı ile aynı yönde uzanan 3024 m.yüksekliğinde Akdağ bulunmaktadır. Bu dağın batı etekleri kırıkhatlarla (fay) kesilmiştir. Bu büyük kırıklar 2000 m. üzerindekalınlığı olan Akdağ kireç taşlarını parçalayarak Saklıkent Kanyonunu meydana getirmiştir. Bu kütleler Kayadibi Köyü yakınlarında yaklaşık400-500 m. yükseklikte ve kilometrelerce uzunlukta dik bir duvar görünümünde uzanmaktadır. Kanyonun içerisinde Eşen Çayının kollarındanKaraçay akmaktadır. Karaçay kanyonunu 1988 yılında ilk bulan ve isimlendiren Kayadibi Köyünde yaşayan bir kişidir. Muğla ile Antalya illeri arasındaki doğal sınırı oluşturan Saklıkent kanyonu Fethiyeye 60 km. uzaklıktadır. Günümüzde turizme açılmış olup, yurtiçi ve yurt dışında kısa sürede ün yapmıştır. Kanyona sol yamaçtaki kayalara açılan deliklere bağlanmış tahta bir iskeleden yürünerek girilmektedir. Yaklaşık 100 m. uzunluğundaki iskelenin bitiminde büyük gürültü ile akan suyun soğuk esintisi ile karşılaşılmaktadır. Bu bölüm kanyonun 50-60 m. genişliğinde en geniş bölümüdür. Bunun ilerisinde vadi tabanından 2-3 m. yükseklikte incir ağaçları ile kaplı bir alana gelinmektedir. Düzlüğün arkasında ise yamaçlardan küçük çağlayanlar halinde sular akmaktadır. Kanyonun yamaçlarında birbirlerinden farklı yüksekliklerde yirmiye yakın irili ufaklı mağara bulunmaktadır. Bu mağaralarda sağ yamaçtaki büyük mağara 150. m uzunluğunda dar bir galeri şeklindedir. Sol yamaçtaki bir mağaradan 50 m uzunluğunda dar bir galeriye girilmektedir. Saklıkent, gözlemeciler..
Kelebekler Vadisi :
Buraya karayolu ile ulasim yok. Ancak tekne ile gidiliyor. Icerige dogru gidildikce kayalik ve ormanlik bir alanla karsilasiyorsunuz. Burasi Kelebeklerin dogal yasam alani. Yaklaşık 28 farkli tur yasiyor. Agustos ayi onlarin en yogun bulunduklari donem. Yer Fethiye yakinlarinda. Tekne ile 1.5 saat falan suruyor.
Burayı görmek için Ölüdenizde bulunan tekne turuna katılmanız gerekiyor.. Ya da tekneyle gidip çadırda kalmanız :)

Kelebekler Vadisi..


Kelebekler Vadisi : Saklı cennet..Sadece doğallık başka bir şey yok.
Mavi mağara yine sadece Ölüdeniz tekne turundaki bir durak,denizden gidiliyor..
Gemile adasına da Ölüdeniz tekne turunda gidiyorsunuz..Ya da küçük bir bot kiralayıp Gemile Koyundan karşıya geçebilirsiniz..Eğer Ölüdeniz civarında yürürseniz böyle bir manzarayla karşılaşabilirsiniz..
Şimdi de Fethiyeden başka görüntülere geçelim..

Letonya tatil köyü- Fethiye

Tlos-Yaka köy civarında antik bir kent ama balık yemek için gidilebilecek enteresan bir köy..Saklıkent yolu üzerinde..Serin..

Katrancı koyu Muğla Yolu üzerinde kamp alanı ve günübirlik deniz yeri..Giriş ücretli.

Fethiyede ilk yapacağınız tekne turu..Körfezdeki Oniki adalara sabah çıkıp akşam geleceğiniz,ilginç koylarda ve Yassıcaadalarda gezebileceğiniz tur..Bu tur Göcek'e uğramaz oraya ayrıca gitmek zorundasınız..

Bir başka açıdan Yassıca adalar..

Fethiye'de pazar salı ve cumaları kurulur..Sabah kahvaltıya gözlemecilere gidip kahvaltı etmek güzeldir..Ya sac böreği ya da bazlama ile çeşit çeşit turşular bulunur masalarda..Yemeden dönmeyin derim..Cuma günü köylü pazarıdır..Pazar günleri Çalıştaki pazarda da börekçiler vardır..(Benim çıktığım pazar)

Fethiye-Marina- Tekne- Mavi Yolculuk-Ölüdeniz - Akdeniz-Ege- Turkuaz
Hisarönü: tepeler arasında orman içinde yer alan bi nevi kovboy kasabası, western film seti. deniz kenarında diyil de böyle uzaklarda oluşuyla, popülerleşmeyerek kendini koruyuşuyla, muhteşem doğasıyla ve böylesine saklı bi yerde eğlencenin var oluşuyla şaşırtan, masalsı yerleşim. yaz olmayan aylarda hayalet kasaba formundadır..diye yazmışlar "ekşi" de..

Hisarönü..Ovacık..

Celay Hotel : http://www.celayhotel.com/ şimdiye kadar gönderdiğim insanlardan bir şeylerini duymadım..Bu yüzden tek adres.. Sahipleri arkadaşım hem de müşterim ama kibar,nazik ve görmüş geçirmiş insanlardır..
Hisarönü..
Ölüdenizde denize sıfır otellerin fiyatı farklı olduğundan eğer araba ile giderseniz ki Fethiye arabasız zor bir yerdir..Hisarönü-Ovacık mevkiindeki otellerde kalmanızı tavsiye ederim..
Ölüdeniz de şezlong ve şemsiyeler kiralanır ama kendinizde götürebilirsiniz.


Burası da Belcekız Plajı..
Çalış Plajı: Çalış Plajı: İlçeye 5 km. uzaklıktaki,yeryüzünde günbatımının en güzel izlendiği yer olarak tanımlanan Çalış, 4 km.lik kumsalı ile sıcak yaz akşamlarında serin esintisi ile "Caretta Caretta"ları ile, su sporlarına elverişli denizi ile çok sayıda nitelikli konaklama tesisi, restoranları, barları,alış veriş ve ulaşım olanakları ile ilçe turizminin en gözde yerlerinden biridir.
Çalış'ın deniz manzarası böyledir..
Kumu böyledir..

Havadan görünüşü böyledir..




Çalış'ta kalmak eğer hergün Ölüdenize gitmeyeyim ve denize ve havuza girip arada gezeyim derseniz daha ekonomik ve daha sakin..
Özellikle Çalış'ta http://www.ibrahimbeybutikhotel.com/ adresini yazıyorum..Çünkü fiyatları ekonomik ve işletmecileri güleryüzlü insanlar..Çok iyi insanlar olmakla beraber uzun zamandır turizmin içindeler..(Hayalcim sana burayı tavsiye ediyorum hatta telefon açtım minik prensesi bekliyorlar,çocuk havuzları da var ) Memnun kalacağınızı düşünüyorum..
Önü deniz, arkası havuz..
Hem ayın yedisinde Çalışta şenliğimiz var bizim :)
Diğer tüm ayrıntılar için bakabileceğiniz adres.. http://www.fethiyerehberi.com/
Bu yazdığım yerler haricinde bir yere gitmek isterseniz bu adresini verdiğim siteden bulabilirsiniz..
Yine de hatırlatırım ki ben tavsiye etsemde gecenin onikisinde beni arayıp ben başka bir yere gitmek istiyorum diyenleri başka bir yere götürmem :)) (yaşadım da onun için yazdım) Oteller benim değil, tanıdıklarımın ve bu iş için komisyon almıyorum..Sadece güvendiğim, insan olarak tanıdıklığım...
Bu arada gelenler ilk durak bana uğrarsa haritaları ve kitapları ve diğer tüm bilgileri benden alabilirler.
Alternatif arayanlara..

21 yorum:

HAYAT dedi ki...

sen naptın şimdi böylee asortikkrep tatile ihtiyacı olan biri olarak nasıl özendim kendimi oraya atasım geldi yaaaa
oaray gelme gibi bir şansımız şu anda yok ama gün olur belki geliriz inşallah o güzelliği görmek bizede nasip olur özellikle ölüdenizi merak ediyorum

pinarbk dedi ki...

Kaya misafir evini çok beğendim. Duru ile gitmek için uygun mudur acaba?

Yassıcaada şimdiye kadar gördüğüm en güzel yerlerden biri. Orada yediğim otlu gözleminin tadını başka hiçbiryerde bulamadım...

gönül dedi ki...

Asortikciğim,
Biz burda Fethiye özlemi ile yanıp tutuşurken iyi geldi yani,meğer ne kadar özlemişim Çalışı, Çalışın günbatımını Otantikte izlemeyi, neyse kısmetse geliriz yine,
sevgiler canım.

hayal dedi ki...

bu kadar guzel ayrintili bir yazi, tesekkur ederim:) ilk is print out aliyor ve ezberliyorum:)

nilly dedi ki...

of of ve de of. Bu goruntuler adami boyle oflatiyor :)

etki alanı dedi ki...

Evet canım,
Ben iki yıl önce Fethiye'ye yerleşiyordum...biraz uzun olacak ve başını ağrıtacağım ama anlatacağım...
Sana sabır diliyorum..

Baştan alıyorum..
2,5 yıl önce İstanbul'u terketmek gibi bir karar aldım(25 yıldır bunu düşlüyordum ve Antalya 35 yıllık özlemimdir.Yani bir Akdeniz aşığıyım.)).O sıralarda araştırma yapıyordum.Ve tesadüfen TRT1 de Akyaka'yı tanıtan bir belgesel izledim ve aşık oldum..Bir ay sonra atladım gittim...Olamaz böyle güzel bir yer olamaz..!.Benim gibi ahşap ev hastası biri için adeta bir hazine orası...Hemen ev aradım,buldum..Sözü aldıktan sonra,okulları araştırdım..Sadece ilköğretim okulu var...Oğlum o zaman orta 1 deydi.Yıllar çabuk geçiyor,lise için Muğla'ya gitmesi gerekiyordu.Birden olumsuz baktım...Sonra bir rehber kitap bulup aldım(Muğla belediyesinin özel yaptığı)Ve İstanbul'a döndüm..Köyceğiz'de iki tane anadolu lisesi var(hepsini gezmiştim oradayken),ama deniz değil göl var ve sivrisinek dolu...En mantıklısı Fethiye oldu benim için..Ve araştırdıkça içine gömüldüm..Orada da iki tane Anadolu lisesi olduğunu gördüm..Eğer seni daha önce tanısaydım,şimdi orada olurdum..Tam bilgi verecek kimseyi bulamadım..Gerçi tam o sırada rahim kanseri olduğumu öğrenmiştim..Ama en başından yakalandığım için bir ameliyatla olayı bitirdim..Kemoterapi bile olmadan atlattım..Hiç birşeyim yok..
Daha sonra Ayşem'in dükkanında çalışmaya başlayınca,onun sayesinde,blog dünyasını tanıdım,ve sizlerle tanıştım sanal alemde..Ufkumu genişlettiniz hepiniz...
Bu sene yine Akdeniz özlemim arttı..Özellikle senin yazılarını okuyunca oraya yerleşmek için ne kadar doğru bir karar aldığımı düşündüm..Gerçekten hayatıma anlam kazandıracak bir yer..Oğlumun gelişmesine yardımcı olacak bir yer.
Amaaa..
Gel gör ki,kızım okulunu bitirip,Kıbrıs'tan geldi..Hemen iş buldu ve çalışmaya başladı..Çok da memnun..Yıllar sonra üçümüz bir araya geldik...Onu burada bırakıp gitmek mantıklı gelmiyor...
oğlum bu sene OKS imtihanına giriyor...Tercihler arasına Fethiye'yi koyup koymamak arasında gidip geliyorum...
Anlayacağın,kararsız Kasım durumları yaşıyorum..
Bu yazın beni nasıl iştahlandırdı anlatamam...orada bir iş bulacağımdan da eminim aslında,ama kısmet diyorum ve özlemle senin bloğunun takibindeyim...
O kadar güzel bilgiler veriyorsun ki,Adeta bir rehbersin...

Benim senden bir isteğim olacak.Tabii mümkün ise...
Okullar hakkında bilgin varsa anlatabilir misin.?Buna gerçekten ihtiyacım var...Kararımızı etkileyebilir...
Okuma sabrın için teşekkür ederim
Sevgiyle kal
TüTü

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Tütü de bendenmiş.Ben zaten onu tükkanda tanıdığım da çoook sevmiştim.Aaaah aaah hep berabermi gelsek acaba oraya?

kedi dedi ki...

Seni fahri Fethiye ve özellikle Çalış plajı gönül elçisi ilan ediyorum.Bide sör ilan ediyorum ehehheee

Senin kadar dışardan gelip Fethiye aşığı bi insan görmedim.Fethiyenizi çok sevmiştik Asortik.İçinde "senin yaşıyor olman"daha anlamlı kılıyordu bu sevgimi.

Letonya tatil köyünü ultra lüks herşey dahil isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.Sulu kola,sıcak bira,nallı sucuk yok yani.Hatta bi ara"ulen herşey dahil değil heralde bura,bu kadar ihtimamla çıkışta iyi bi para bayılacağız galiba."diyorsunuz:D

İbrahimBey Butik otel ise sırf işletmecileri için gidilir diyorum ki gideceğim:)))

snms dedi ki...

ne güzel anlatmışsın heryeri Asortik.Özlemim kat kat arttı... Ama seneye geliyorum bende fethiye'ye.
Sevgiler...

enne dedi ki...

Benim Fethiye'de yapmak istediğim bir tek şey var, o da senin muhteşem bahçene bakarak terasında bol köpüklü bir türk kahvesi içmek karşılıklı. Eğer tamam diyorsan, ben oraya geliyorum tatile:)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Tatilim geldi diyorum, başkada bişey demiyorum :))

blacklebron dedi ki...

offfff ... nasıl isterim gelmek .. bir bilsen asortikim krepim ..

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Canımın içi Asortikim, valla bu düğün hepimizin düğün :) Keşke yakın olsaydık, Tolga ne diyor biliyormusun ?
Anneeee , bana takılan altınlarla, paralarla kesin Ölüdenize gidelim :)) Yavrumun geçen sene tadı damağında kaldı, tam yüzerken kulağına su kaçmıştıda kendimizi zor hastanede bulmuştuk :)
Yani bakarsın biz sana geliriz :)

Asortik Krep dedi ki...

Böğürtlengözünannesi, bu cümleyle benim gözümü korkutacağını mı sandın :)
Geçen sene buralara kadar gelipte büroma bir uğramamış, muhtemelen beni rahatsız eder diye haberdar etmemiş bir net arkadaşım eğer bana gelmeye karar vermişse çok memnun olurum..Ben yakın olsaydım ama senin düğününe gelirdim :) En çokta ben oynardım.Kim bu böyle dediğinde birileri sende amannnn netten arkadaşım işte der geçip giderdin..ben de onlara şöyle göz ucuyla bakıp oynamaya devam ederdim..Şu göçmen oyunu var ya elleri şaplatarak oynanan adını unuttum..Onu da oynardık..Bu arada ben Bursa gelini sayılırım..ama neresinden yazamam :))

Bu arada benim misafir odam var hatta çocuk misafir odam da var :))
4+1 evim yani beklerim efendim :))
Her sene hem Annem hem de görümcem aynı hafta bana tatile geldiğinden ve her ikisi de çalıştığından (annem o zamanlar çalışıyordu) ve biz kıyıpta her ikisine de birbirlerinin geleceğini söyleyemediğimizden aynı zamanda tesadüfen her sene bizde buluştuklarından böyle bir uygulamamız vardır evimizde..Bol oda bol misafir :)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Eee madem Bursalı gelinizin , gelsene arada buralarada, hee bak bide düğünede denk getirsen ne güsel olur, zaten okudunmu bilmiyorum yaşadığım sıkıntılı günleri ama çok şükür temiz çıktı ya sonu benide kimse indiremeyecek pistten, karşılıklı oynardık işte :))
Geçen yıl gerçekten bende bilmiyordum oralara geleceğimizi, bilsem azda olsa görmek isterdim seni gerçekten. Davetin çok çok memnun etti beni, ne güsel her memleketten bir tanıdık olması. Kısmet diyelim hemen düğünün ardından bide kardeşimin doğumu var, bide 1 ay içinde şirketin taşınması işi falan işallah denk gelirde gelirsek kesin haberdar ederim . Bu arada Tolga bahane esas benim tadı damağımda kaldı oraların.

enne dedi ki...

Eyvaaah! Büyük harfle yazılmış yazılar kızgınlık belirtisi miydi? Bu kadar ay yazmamamın çoook geçerli bir nedeni var, yakında sayfamda okuyacaksınız. Ve evet, galiba yine herkese açık olacak, akrabalar da okursa okusun amaaan!

Asortik Krep dedi ki...

Enne, gel gel bekliyorum ben seni kahve içmeye :))

Asortik Krep dedi ki...

Hislerimveben,insan Ölüdenizde denize girdikten sonra başka bir yerde girdiğinde sanırım ilk 5 seferde bu da deniz mi diyorsun..Bunu yaşamayan biri görmedim :)
Benim böyle bir başka yerim de İğneada..Oranında kumsalı çok güzeldir..Hem geniş hem de kumdur..Ve denizden üşüyüpte çıktığında kendini kızgın kumların üstüne atmak kadar rahatlatan bir şey yoktur.

Pınarbk, bence aç sor Filiz Hanıma..Sakin bir yerdir, bebekle rahat edebilirsin..İstersen Gemile Koyuna istersen de Ölüdenize gidersin..

Gönül Hanım, sen geldiğinde beraber gideriz Otantik'e..Olur mu..?

Hayalcim,uzun zamandır yazacaktım ama sen geliyorum deyince şart oldu :) Bekliyorum.

Nilly, elin Amerikalısı bile geliyor buralara..Bir tek sen yoksun :P

Etki Alanı, hem buraları seviyorsun hem de gelmek istiyorsun..Ne zaman istersen telefon aç ben sana ev bakarım..Benim mahalleden ev buluruz sana.. :)

Suzi, sen Tütü gelmeden de gelebilirsin :)

Biyonikcan, benim Fethiyeye alışmam 3 sene sürdü canım :) ama madem burada yaşıyorum o zaman keyfini çıkarayım dedim :) Bu arada herkes bir senede alışıyor..Ne kadar inatçı bir yapım olduğu belli oluyor mu bilmem..Zaten bana bir şey yaptırmak istiyorsan zorluk çıkar..Hemen yaparım :) İnadına yaparım..Ne kadar uyumlu bir meşe kişiliğim anlıyorsun değil mi..? Eğer birde iyi niyetli olmadığını anlarsam da özellikle yaparım..Kötü bir huy,gençler siz öyle yapmayın diyorum.

Snms, bekliyorum,yerleşmeye mi yoksa..?

Enne, bu sesi içinde duymak bu kadar ayını mı aldı acaba merak ettim ...? :) KAÇ AYDIR SENDEN BİR HABER BEKLİYORUM BEN BİLİYORMUSUN..BİRDE SORUYOR GELEYİM Mİ..E GEL DE YÜZYÜZE KONUŞALIM ŞU ARANMAMA OLAYINI...

Böğürtlengözünannesi, Ne tatili düğün var düğün..Ben yakın olsaydım gelirdim yalnız bak söyleyeyim.Ve pistlerin tozunu attırırdım :) yeğenimin düğününde..

Hepimiz dedi ki...

bloglar arasi tiklaya tiklaya sizin sayfaya geldim. bende disarda yasiyan bir fethiye sevdalisiyim. evlendim balayina oraya geldim,tadina doyamadim 2 sene sonra yine geldim. arkadaslarla bir tur duzenledik ne yapip edip yine fethiye'ye gitmek icin herkesi ikna ettim. merak etmiyormuyum sanki baska yerlerde tatil nasil olur? ediyorum ama burada alistigim o tatli hava, sicakligi belki bulamam koca yaz tatilime yazik olur diye gitmiyorum. kisaca tutturdum bir fethiye, gidiyorum.

bir ikinci selam veris sebebim de premature annelerini link olarak verisiniz. bende o annelerden biriyim. 6.ayin icinde iken 9 ayi bekleyemeyip gelen bir sabirsiz tirtilin annesiyim.

haydi kalin saglicakla,

nilüfer dedi ki...

resimler harika..yazilar harika..fethiye harika..kardesim fethiyede yasiyor 2 senedir gidemedim ama insallah en kisa zamanda gitmek istiyorum cok özledim..:( saklikente gitmistik harikaydi...cok cok tesekkürler.sanki susamis bir insanin su icmesi gibi cok iyi geldi..ellerinize saglikk :))

mavi dedi ki...

Geçen hafta Fethiyedeydik. Faralya'da Kelebekler vadisine bakan Uzunyurt köyünde Keyif motel de kaldık bir hafta. ve şu yazıda bahsettiğiniz çoğu yeri gezdik. tekne turu yaptık çok mavi mağara kelebekler vadisi ve daha bir çok güzel koy gördük yüzdük. katrancı koyuna da uğradık yol üzerinde Fethiye'ye giderken. Son gün önce Gemile koyuna gittik sonra da Kayaköy'ü gezip antikrestaurant cafenin bahçesinde güzel bir kahve içtik. Sonra da Çalış plajına gittik. Çok beğendim fethiye'yi. Kaldığımız köydeki keçilerin çıngırakları o güzel kokular güzel hava sanki köklerime dönüş yaptım tazelendim.