Perşembe, Mayıs 29, 2008


Resmi ve fikri bu blogdan aldım :)

3.köpruyü yakında yapmaya gerek kalmayacak çünkü benzin ve mazot fiyatlarından yakında kimse arabalarına binemeyecek bence ...

Köprülerden geçişlere de boyuna zam yapıldığından yakında yine arabalarda azalma olacak..!
Bir de gerçekleştiğinden beri bakıyorum o kadar gündem yoğun ki kimse bu konuda yazmadı mı acaba..? Yoksa ben mi görmedim..
Hani şu kartla geçiş olayı var ya köprülerden, nakit parayı kaldırdılar,kuyruklar olmasın trafik sözüm ona açık kalsın diye..Merak ettiğim bir nokta var ki bu uygulamayı öneren! akıllılar mesela bizim gibi şehir dışından gelip bir kere karşıya geçip dönecek insanlar İstanbulda ki bu uygulamayı nerden, nasıl bilecek de kart alıp (hadi şimdi köprüye yaklaşırken satıyorlar) ya bilmeden gişeye girip trafiği kitleyecek , yurdum halkı hele Anadoludaki amca hayatında İstanbul görmemiş, değil köprü kart olayını bilsin..Bunlar Oxford mezunu da değil ki..Bütün gün gündem takip etsin..Birde yok efendim karşıya geçmek için deniz yolunu kullansın bu araçlar..Olur canım..Tüm Dünyada transit çevre yolları yapılır metropollerin içinden geçmesin bu tarz araçlar ve trafiği kilitlemesin diye bunlar köprüden geçemeyeni en yoğun trafik olan muhtemelen Beşiktaş, Üsküdar,Harem arasında dolaştıracaklar..Bu konuda benim göremediğim ama yetkililerin gördüğü iyileştirici bir durum var mı ben mi çok karamsarım bu konularda bilemedim..

11 yorum:

nilly dedi ki...

Bu konu hakkinda bende bir haber okumustum. Hani 'sadece bilmem nerede' diye resimler, olaylar filan olur ya, ayni onlar gibi bu da. Yarin bir gun kopruden gecerken pasaport sorarlarsa sasmayacagim. Bir ara da plaka numarasina gore trafige cikma gibi bir sey yapacaklardi!!

HAYAT dedi ki...

özellikle istanbul trafiği felaket bi şey çevremden duyduklarım tabiki.bizim burda mesela tarfik sorunu fazla yaşanmaz ama gel gör ki dediğin gibi oraya gidicek insanlar için tam bir eziyet yani yazık yani.her gün benzine mazota zam ama maaşlara geldi mi dur ordaaaa....ama diğer her şeye zam zam zammm nereye kadar bu böyle gider bilmem.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Asortik,"fethiyede tatil"yazına açık saçık bogumda link verebilir miyim?
Acele cevap

Punto dedi ki...

Anadolu yakasına geçmek için dün akşam bir buçuk saat köprünün dibinde bekleyen biri olarak ne yorum yazacağımı şaşırdım!!!!!!

Asortik Krep dedi ki...

Nilly, plaka olayı kadar saçma bir şey duymamıştım..Türkleri düşünebiliyormusun..Plakaya göre dışarı çıkacak :)) Çok komik ya..

Hislerim ve ben, esas yapılanları nedense görmek istemeyen bir kitle var..Geç emeklilik,hızlı tren,ters kapılı treleybüsler(adları böylemiydi bilmiyorum..gördüm ama hiç binmedim), benzine zam,dinleme olayları,ziraat odalarının kısıtlanarak kaldırılmak istenmesinin arkasında da ne var mesela onu hiç anlayamıyorum..?
İstanbul trafiğinde her yeri deniz olan bir şehirde kara trafiğine ağırlık verilmesi..Hatta zıvanadan çıkması..bol cami yapımı(hatta iddialı cami yapımı-BİR ARA GÖZTEPE PARKINA YAPILACAKTI NE OLDU..) ,bir ara Aksarayda metro inşaatından ev çökmüştü o ne oldu bak herkes unutmuş! , yeni yeni duyduğum turizm sektöründe Türklere içki vermeyen restaurantçılar ..Bütün bunlara tek bir kalem aklımda kalan tek iyi uygulama sigara yasağı.Bu aralar bunları yazıyoruz ya Ankaradan okuyucularım da çok artmış :)

Biyo,yazılarım herkese açık,izin almana gerek yok :)

Punto, bence olmayanlara tepki gösterelim..ve takip edelim..

uykucu dedi ki...

ben istanbula kesinlikle arabayla gitmek istemiyorum işte bu sebeplen:))şu benzin zamaları yüzünden mahvolduk iyice eskiden 20 ytl ye günlük benzin alıyorduk artık sadece işe gelebiliyoruz, dönerken tekrar al benzini(eşim az benzin alma manyağı, depoyu doldurmaktan nefret ediyor:)

Asortik Krep dedi ki...

Figen, devamlı az benzin aldığında depo çürür,yani üst bölgeleri senin eşinin bunu bilmesi gerekir bence :) Arada fullemek gerekir.

EBRU dedi ki...

Ben de düşünüyorum. İstanbul'a gidersem, 1-2 gün için kart mı almam gerekecek :( Çok saçma. Allah aşkına bu uygulama girdi de trafik hafifledi mi köprü de? 2. sorun senin de bahsettiğin gibi benzin fiyatları. Arabamı yakıt masrafı biraz daha ucuz olsun diye biraz paraya kıyıp dizel aldık. Aldık da dizele de bol bol zam gelince, masrafı benzinden farksız oldu. Bu ne iştir anlamadım vallahi.

Asortik Krep dedi ki...

Ebru, hadi bu uygulama yeni diye tam yürümediği için trafik var diyelim ama daha başından baktığında bu uygulamanın yürümeyeceği ve kullanışlı olmayacağı hatta iyi düşünülemediğini İstanbulda yaşayan herkes anlar..Sadece bir uygulama yarattık diye sıra savıyorlar bence..Şimdi kartı köprü yakınında yolda satan araçlar var, bir sene sonra kalkınca seyreyle gümbürtüyü..

HAYAT dedi ki...

onu bunu boşverin en iyisi arabaya gaz taktırmak bundan başka çözüm yok benim patron bile taktırdı benzinden dizelden en iyisi yalnız sadece iyi bir usta bulmanız gerek ki ilerde problem yaratmasın size.

Asortik Krep dedi ki...

Hislerim ve ben, gaz taktırmak yasaklandı sanırım hem ben hiçte güvenli olduklarını düşünmüyorum.Gazlı bir arabaya çarpan biri havaya uçabilir..