Pazartesi, Haziran 02, 2008

Göcek-Karaağaç-Fethiye


Göcek Port
Geçtiğimiz cuma akşamı Göcek'te Duman Konseri vardı.O gün işteydik ve akşam Çağıl'ın bir arkadaşını da alıp konsere gittik..Uzunbey yanında bilgisayarını da götürdü..Araba zamazingosu bir aletle bayağı bir işini bitirdi cumartesinin..Bende önce bir tur attım onunla,sonra o arabaya gitti ben bir tur daha attım Göcekte.. Ben gitmeyeli Göcek bayağı değişmiş..İstanbul sahilleri gibi düzenlenmiş..Marinalar ve yatlar sayesinde çok hoş bir gezinti yeri olmuş sahil..İlk zamanlarda balıkçı köyü gibiydi, şimdi yazlık bir semt gibi olmuş deniz kenarı..Yukarıdaki görüntü Port Göcek Marina, ilk yapıldığı zamanlarda sık sık giderdim..Uzun zamadır gitmedim tabii,ne kadar değişmiş orasıda.. Göcek

Neyse saat 12.30 da konser bitti biz arabada Uzunbey ve ben ve iki prens gitmiştik,dönüşte de iki prens daha katıldı bize :)) Sonra evlere servis yapıp saat 1.30 a doğru yatağa yattık.



Karaağaç'tan Kabak Koyu
Burası da meşhur Likya yolundaki Kabak koyu..Pazar günü Karaağaç'a gittik yine..İşler dolayısıyla bu görüntüyü kaya üstünden aşağıya hiç sarmadan çektim..Hem de benim yükseklik korkum var biliyorsunuz artık.Tam arkamızda ünlü birinin evi var ama yazamam, dedikoduya ve paparazziliğe girer :))
Bu da Kabak koyu nun yakın görüntüsü..

Renkler nasıl, müthiş değil mi..? Karaağaç..

Aşağıdaki çınar,koruma altında aslında..50 m uzaklaşmadan resmini çekemiyorsunuz çünkü makinanın kadrajına zor sığıyor..

Karaağaç'ta ki çınar..
Burası da köşkü, geçen sefer orada dinlenmiştik gittiğimizde..Burası çok küçük bir köy.Kahvhanesi bile yok :)

Pazar günü Karaağaçtan yorgun ve yanmış olarak döndüm..Bolca dolandık ve ben resim çektim..Hava çok sıcaktı ve işlerimiz iyi gitti :)

13 yorum:

Nazkız dedi ki...

Son yazdıklarınla geçtiğimiz yazımı hatırlattın bana, Göcek, belcekız, gemiler plajı, Kayaköy... ah ahh yazı ve denizi ve ege yi özledim!

Hayatın Ressamı dedi ki...

o arkadaki ünlünün evi kayahan sanırım oda göcek aşığı.
tam keyif yeri sizin memleketiniz.
çok sanslısınız çokkkkkk....

HAYAT dedi ki...

resimler süper asortik.senin yazılarını okuduğunda insan fethiyeye gelmek için can atar.çınar ağacı olan yere bayıldım tam kafa dinlemek için bi yer.

Unknown dedi ki...

Geçen yaz oralardaydım,insanın bu doğallık karşısında ruhu dinleniyor, gözleri temizleniyor. O güzel yerleri tekrar hatırladım,

uykucu dedi ki...

işte yaşanacak yer göcek bayılırım oralara.portakal ağacı diye bir dizi var hiç kaçırmıyorum!!

beste dedi ki...

sevgili asortik ne güzel önceden gezip gördüğümüz yerleri yada görmediğimiz ama tüh nasıl kaçırdık dediğimiz yerleri anlatıyorsun hemde güzel bir dille.fethiyede tatil yazınıda özel ilgiyle okudum 12 adalar turuna katılmıştık birkaç sene önce çokta güzeldi.bu yıl 2 yada 3 gün ayırmayı düşünüyoruz fethiyeye antalyada yazlığımız var ve çevreyide gezerek tamamlıyoruz tatili.yazdığın yerlerin dışında böyle 2 gece falan konaklamalı pansiyonda önerebilirmisin bize acaba.2 küçük çocukla sadece konaklama+ kahvaltı olan yerler.çünki daha sonra turlara katılıcağız yine.birde sevgili tijen le mailleşirken senin onu götürdüğünmü yoksa tavsiyemi ettiğin bir yerden bahsetti oba çadırımı biyer dedi asortik daha iyi bilir ona sor demişti.bahsedermisin oradan? tur tekneleri sabah kaçta çıkıyolar tura acaba biz uğur kaptannın teknesiyle çıkmıştık ve neşeli bir eşi vardı eğlenceliydi yani.önerebileceğin başkası varmıdır yine onu tercih edelimmi(hala duruyosa tabii)2 - gün için gelenlere tavsiye edeceğin yerler varmı? merakla bekliyorum cevabını. geçen yılda mc burcuyla yazışıp çanakkale ve çevresiyle ilgili bayağı faydalı bilgiler almıştım çok açıklayıcı şeyler yazmıştı saolsun ama kızlar sırayla hastalanınca oralara gidemedik.gelecek yıl inşallah:) sana kayseri den kocaman sevgiler yolluyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Nazkız, bu yazda bekliyoruz öyleyse :)

Sihirli eller, ne yazık ki Kayahan değil hem orası da Göcek değil..

Hislerim ve ben, orası denizden 900m yüksekte ama deniz manzarası süper olan bir yer..

Figen, ara ara bende bakıyorum ama nedense biraz abartı geliyor konusu..

Sevgili Beste, Tijen'i yemeğe götürmüştüm Yörük Müzesine orayı söylüyorsun sanırım..
www.yorukmuzesi.com
www.yalcinapart.com
her iki adreste aynı..Telefonla irtibat kurabilirsin..Senin istediğin gibi bir yer yani orda kalıp gündüz gezersin..
Tur için aynı tekne ile gidebilirsin hatta kaldığın yerden ayarlayacaklardır her türlü turu..Bana uğrarsan harita ve broşürler benden :))
asortikkrep1@gmail.com

ginger dedi ki...

Fethiye'de bir şeyler doğru gidiyor galiba.Buralarda olmadığı kadar.Darısı tüm güzelleşmeyi bekleyen,kıymeti bilinmeyen yörelerimizin de başına:)

Asortik Krep dedi ki...

Ginger, Fethiyenin tanıtımı çok az, çünkü insanlar sadece Ölüdenizden ibaret sanıyorlar..Oysa ki her sektörde olduğu gibi çalışanı ve çalışmayanı var..Onlar ayıklandığında buranın çok farklı ve doğal bir güzellik olduğu ortaya çıkacak..Gelecekte ekolojik tatil yapılabilecek ender yerlerden biri olacak..

sessiz balik dedi ki...

ben daha dün keşfettim kabak koyu' nu , ne kadar geç kalmışım.

internette dolaşırken orada bir camp ile ilgili girdiğim sitede resimleri görüp hayran olmuştum bugün de sen yazmışsın

bizim külüstür bir arabamız var ve uzun yola çıkmaya korkuyoruz bu yüzden antalyanın batısına geçemedik

fakat bu yaz bir aksilik çıkmazsa ne yapıp edip biraz yolculuk yapacağız ve umarım arabayı kullanan eşim de benimle aynı fikirde olmaya devam eder de burayı kendi gözlerimle görürüm

belki de seni de görürüm :)

Asortik Krep dedi ki...

Sessiz balık, buraya gelipte beni görmemek diye bir şey olmaz bu saatten sonra :)) Kızarım bir ablan olarak :)Bu arada seni bekletiyorum ama çok yoğunum .. Anlarsın :)

Timur dedi ki...

Göcek de duman olacak anlaşılan :)
eskiden bir iskele hatırlıyorum , şimdi nasıl acaba ?

Asortik Krep dedi ki...

Timuri, Göcek şimdi tam sınırda kalmış,biraz daha büyürse ağaçlar kesilmeye başlanacak gibi..Umarım büyümez..Gezinti yerleri çok güzel olmuş ,keşke dur dediğimiz yerde medeniyet ilerlemese..