Çarşamba, Kasım 19, 2008

Çantamın içindekiler..

Hayat(Hislerim ve Ben ) sobelemiş beni..

Çantamın içindekiler için.Çantamı yeni aldım.Çünkü siyah ve deri çantayı sadece kışın kullanabiliyoruz burada. Başkaları kullanabilir ama sıcakta şekil değiştirince kötü duruyorlar :) Aslında böyle göründüğü kadar parlak değil.Flaştan dolayı öyle çıkmış. Genelde büyük çanta seviyorum .Sadece gece ve gerektiğinde küçük çanta kullanabiliyorum.

Nedenini yazının ilerleyen bölümünde göreceğiz :) Asortikliğim çok şıkırdak ve renkli şeyler kullanmamdan değil.Öncelikle onu belirteyim.. Ben dışarı çıkarken ayakkabıma uygun olmayan bir çantayla dışarı çıkamam.Çok nadir çıksamda bu beni rahatsız eder psikolojik olarak takarım buna. Bu yüzden renk , desen ve modeli değişik bir sürü çantam var. Burada biraz Akdenizin verdiği rahatlık var bu yüzden daha rahatım.İstanbulda uyumsuz ayakkabı ve çantayla göremezdiniz :)) Hatta kıyafete göre çanta ve ayakkabı değiştirdiğimden genelde çantamda daha küçük çantalar olur ki bir çırpıda çantayı değiştirip çıkayım..


Aldığım çantaların mutlaka omuz askısı olması gerekir. Hatta mümkünse hem omuz askısı hem de elde taşımak için askı. Sırt çantalarını da burada oldukça fazla kullanıyorum. Günlük olarak değiştirdiğim için çabuk eskimezler zaten bende kaliteli çanta almaya özen gösteririm. İleride yani yaşlanınca :) kullanmak istediğim için - nedense bazı eşyalarımı ileride kullanmak için de alıyorum, bu düşünce beni mutlu ediyor , bu yüzden bazı kıyafetlerim ve aksesuarlarımın modası geçmesin diye klasik olmasına dikkat ederim, tabii o günleri görmek kısmet olursa herhalde mutlu olacağımı düşünüyorum anısı olan eşyalarımla :))


Çantamda ve yanımda herzaman bulundurduğum tek şey gri telefonum ve anahtarlarım..Gri telefon benim annemle ve burcuyla konuştuğum indirimli hat. Diğer telefonum işyeri hattım.O da devamlı açık ama pazar günleri pek kullanmıyorum. Yürüyüşte ve çantamda ,büroda masamda telefonlar her halde yanımda.Çok mu sık çalıyorlar..? Hayır, Ben istediğim zaman başkalarına ulaşabileceğimi bilmek beni rahatlatıyor.Çok uzun konuşmayı sevmiyorum telefonda.Sevdiklerim sesini duymak yeterli geliyor :) Uzun zaman konuşmazsam da çok özlüyorum..
USB Port' u Uzunbey aldı bana..Fotoğraf makinasını istediğim zaman kullanabileyim diye. Resimlerde göreceğiniz herşey , her an benim yanımda olmaları gerekenler zaten :)
Fotoğraf makinemin kılıfı..Makine elimde çünkü resim çekerken.. Çok sevdiğim ve devamlı yanımda taşıdığım kaliteli bir makine..

Ev, araba, işyeri anahtarlarım.. Ufak çakım ( sergilerde, açılışlarda ve acil durumlarda kullandığım , kulaklığım, biri kaybolur ya da bulamazsam diye kalemlerim.. Birde küçük mavi bir düdük taşırım çantamda. Depremden sonra adet edindim ama bu çantama koymamışım henüz.. Geçen sene çalış karnavalının yürüyüşünde çok yardımcı oldu, bol bol öttürdüm yürüyüşü düzenlerken..
Bir dergiden çıkan not defterim,not kağıtlarım ve kesinlikle vazgeçilmez gözlüğüm :))
Kolanyalı mendil ve nokia'nın şarjı.. Yeni çıkanlardan olduğundan herkeste olmuyor ince girişliler.. Cep telefonunu çok gezdiğimden kaybolursa üzülmemek için pahalı modellerden almam.Bürodan masa üstünden çaldırmışlığımda vardır .
Kozmetikte mutlaka Avon kullanıyorum.Hem de senelerdir.
1-Memnun kaldığım için, 2- Burcu satıyor zaten ondan almak için 3-Hayvanlarda deney yapmadıkları için.. 4- Ekonomik olduğu için.

Parfümüm mutlaka çantamdadır. Gerçi banyo dolabımda en az beş çeşit vardır..Sıkmadığım gün hasta olurum :)) Bana daha çok baharatlı kokular yakışır ve egzotik olanlar.. Bende iyi seçiyorum demek ki kendime yakışanı çünkü herkes bana sürdüğüm kokuyu sorar .. Ne marka kullanırsam kullanayım..Ne marka bu, hangisi falan diye..Yalnız benim inandığım benim auram kokumdan da oluşuyor.Genelde parfümle birleştiğinde de güzel bir etki bırakıyor :)

En çok Far Away bana gidiyor resimde görülenin aksine.. Yeni çıkan Tahitian ise günlük kullandıklarım arasında hemen birinciliğe yükseldi..
Bozuk para cüzdanım.
Aynı zamanda yürüyüşlerde de yanıma alırım..
Şimdi benim gibi ciddi birinin makyaj çantası aslında deri ve genelde renkli olur. Ama bu mor inekli şeyi Çağıl markette bana alıp sen dışını kullan ben içindekileri yiyeyim (milka çikolata) dediğinden eskiyene kadar oğluşumun bana aldığı bu çantayı kullanıyorum makyaj çantası olarak.

Bunlarda her daim yanımdaki malzeme.. Hepsini aynı anda sürmüyorum tabii ki :) Sadece özel günlerde.. Tarak, ancak bu irilikteki dişlerle dalgalı saçlarımı tarayabiliyorum. Pata Krem, biraz koyu, sadece kışın ve solgun zamanlarda, beyaz far, çok nadir ama bunun birde çok açık mavisi var, o renkler yakışıyor bana.. Rujum, günlük kıyafetime göre sabah çıkarken banyoda makyaj yaparken kullandığımı alırım yanıma. Eğer kahve rengi sürdüysem pembesi yedektir, bazen afyonum patlamadan aynaya bakınca yanlış tonda görebiliyorum :) Yanımda yedek olursa rahat oluyorum.. Dudak kalemim olmadan ruj süremem, yani ikisi birbirini bütünlüyor bence. Rimel günlük kullanımda bazen, kışın her gün. Birde olmazsa olmazım eye liner..Onu sürmeden çıkmam.Gözlerime kalem süremiyorum alerji yapıyor bu yüzden moda olsa da olmasa da siyah eye liner sürerim her zaman.Yakıştığını da söylerler..Ben de severim ve onsuz gezmem.Yani eye liner, dudak kalemi ve ruj her gün kullanırım ve arada gün içinde tazelerim.. Diğerleri duruma göre..

Normal şartlarda en az taşıdıklarım bunlar olduğundan genelde ağır, dolu ve dağınık çantam vardır. Her şey elimin altında olsun isterim..Birde masamda not alıp yanıma alırım ki son dakika da bir şey unutursam ordan durumu toparlayabileyim :)

7 yorum:

HAYAT dedi ki...

bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu:)çok güzel içten,sanki yanındayızda bizlere gösteriyor anlatıyorsun gibi okudum.yalnız makyaj çantası süper :P
tekrar teşekkür ederim.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Bugün ben de sırt çantamın resimlerini çektim koymak için ama kabloda sorun çıkınca yükleyemedim bilgisayara. neyse şunu diyecektim sana, benim kocaman içi dolu sırt çantamdan bile senin bu küçük çantada taşıdığın kadar malzeme çıkmadı. pes doğrusu, Asortik'im :O)

Asortik Krep dedi ki...

Kızlar, taba rengi para cüzdanımı unutmuşum..İçinde kartlar,ehliyet ,kimlik,kartvizitim ve resimler var :) Onu da belirteyim dedim :))

ABİ dedi ki...

seversin sevmezsin bilmem ama serdar turgut'un hürriyet'te karısı rana ile ilgili yazdığı zamanlarda yaptığı bi espri çok hoşuma gitmişti..
"Rana'nın çantasından bir şey almak için açtığımda sanki kara deliğe düşecekmiş gibi hissediyorum. Hani insan biraz fazla karıştırırsa, bir kadının çantasında ebola virüsünü bile bulabilir.." tipinde bi'şeydi..:)

Nilambara dedi ki...

Sevgili Asortik Krep, anlattıklarınız o kadar tanıdık ki, kendimi okur gibi oldum :))

Benim için de çanta ayakkabı uyumu çok çok önemlidir, hatta "giysiyi tamamlayan değil gösterendir çanta ve ayakkabı", her sabah geç kalacağımı da bilsem mutlaka o çanta değişimi yapılır, aynen içindeki minik çantalar hızla ama tabii ki el atıldığında bulunması için de düzen içinde büyük çantaya aktarılır :))
Ayrıca, "ileride kullanma" duygusu bile tanıdık :) çoğu arkadaşım yeni zannettiklerinin birkaçyıllık olduğunu duyunca inanamazlar :)

Güzel Fethiye'ye ve size içten sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Abi, sevdim hatta ekliyorum ki gerçek karadelik bir kadının kızgınken açtığı ağzıdır :)) Ne çıkacağını bazen kendisi bile bilmez :)
Bu arada benden de küçük bir dedikodu Rana Serdar'ına çok bağırırmış :) Demek ki korktuğu şeyler varmış:P Bu arada gerçek dedikodudur..Serdar Turgut'un iş arkadaşı arkadaşımdı da.

Nilambara, geç kalma gibi bir lüksüm olmuyor iş arkadaşım ve eşim olan Uzunbey kapıda ve arabada beklerken :)) Ona sorarsan ama çok bekliyor,bana sorarsan benden beterleri var..

:)den dedi ki...

Hep merak ederim kim çantasında ne taşıyor diye?
Seninkini gördük. Sıra da ne çok çanta içi var görmek istediğim:)
Hepsi birbir açılsın...
Fotoğraf makinanı kılıfsız çekseydin daha iyi olurdu bir de:)