Çarşamba, Kasım 26, 2008

Çevre Dostu Ürünler Sergisi

İki gün boyunca iki haftadır üzerinde çalıştığımız sergide olacağım.. Bu konuda Fethiye yapılan ilk oluşumlardan diyebilirim bu sergi için. İleride fuara dönüştürmeyi düşünüyoruz.. Normal şartlarda gelecek için yapılabilecek en iyi çalışmaların bu konsepte olacağına inanıyorum.
Hatta Fethiye'nin bu konularda Türkiye çapında öne çıkacağına da..

Bu tarz çevre ve ekoloji bazında her çalışmada da gönüllü çalışıyorum :) Gerçi bu sefer zamanlama yüzünden bazı işlerini de ben yapmak zorunda kaldım ama normalde bu konular benim zevk alarak çalıştığım konular..

Sergide genel olarak ilk aklıma gelen ürünler Fethiye'deki organik tarım ürünleri , güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren sistemler, yine güneş enerjisinden elde edilen enerji ile dolan akülü motorlar, rüzgar enerjisinden elektrik elde edilen sistemler, bitkisel bakım ürünleri, Fethiye Belediyesinin geri dönüşüm projesi, atık pil kampanyası ve bizim çekirdek kampanyamız gibi.

Bu arada standlarda satışta yapılabilecek.Bizde Berna ile Çekirdek Kampanyası standında olacağız kampanyamızı tanıtacağız .

Not: Organizasyon ve süslemeye pera organizasyon,
afişlere so heating,
ikram için Rıhtım pastanesi sponsor oldular da içecek için doğadan
bir şekilde geri çevirdi bizi..2 gün içinde hazırlayamazlarmış.. Gerçi bana cevap veren müdürbey çok kibardı ama bu zihniyeti anlayamıyorum işte.. Adı DOĞADAN olan bir marka çevre dostu ürünler sergisine hayır diyor.. Normalde sergiye katılması gereken bir ürün , geçtim sponsorluğu stand açıp böyle bir sergide bulunması gerekirken.. off ya bu ülkede bu işler deveye hendek atlatmaktan zor.

Bu arada Ankara'da Çankaya Belediyesinin açtığı Aşağı Ayrancıdaki pazar yerinde Fethiyeden organik ürünler gidiyor haberiniz olsun..Yani gerçek belgeli ve ekolojik ürünler. Birde İstanbul Şişli deki organik pazara yine bizim Yanıklar daki organik tarım çiftliklerinden giden ürünler satılıyor.

1 yorum:

Punto dedi ki...

Vallahi tebrik ederim. Gerçekten çok güzel uğraşlar bunlar. Özellikle ucuz enerji, ekolojik tarım ve geri dönüşüm konusunda çok geri kalmış bir ülke olduğumuza inanıyorum. Bu gayretlerin tüm ülkeyi heyecanlandırması, adamsendecilikten kurtulmamız gerektiğine inanıyorum.