Pazartesi, Mayıs 24, 2010

El Sanatları Pazarı

Sizler oralardan hazırladınız işte bu ekipte -birde gönüllü şöförlük yapan arkadaşımız var (Ferit Bey).. sizin hazırladıklarınızla elimizde olanları dün pazara çıkardı. Soldan sağa mavikuşlar; Berna, Gülen(beyaz tişörtlü:P ),Yaşar Hanım(kızıl saçlı),beyaz şapkalı Fatoş Hanım, mavi tişörtlü Pera Organizasyon Hilkat Hanım ve ben resmi çeken Asortik Krep :)) Dün tam 231 liralık satış yapılmış..Bunlar sizin emekleriniz..Bizim çabalarımız :) Bu sonucuda Gülen'den öğrendim..Çünkü ben onları saat 3 te bırakıp gitmek zorunda kaldım. Beşe kadar satış yapıp beraber saymışlar.. Bu kazandığımız para burslara bağışlanıyor,hepinize tekrar tekrar teşekkürler..Gelmek isteyen olursa gelecek cumartesi 29 mayısta çalış karnaval standlarındayız (kılçadırın yanında)

Sabah 10 da ilk ben gittim,çünkü benim evime yakın standlar.. Onlar hazırlanıp, buluşup geldiler Fethiyeden.. Hemen herkes standlara yerleşmişti. Biz hem konuşup hem hazırladık. Birbirimize göstere göstere yaptıklarınızı yerleştirdik standımızı..
Hatırlayabildiklerimi gösterdim Gülen'e.. ama ikimizin de boğazını düğümleyen bir olay vardı ki hala anlatırken bile tüylerim diken diken oluyor. İlk sattığımız Devin'in bana satmam için verdiği balıktı.. Ona söz verdiğim için onu kaybettikten sonra ona ait olanları saklamadım..(Kendim için ondan sakladıklarım hariç..)Dün Gülen'e de gösterdim..Toprağı bol olsun. (Bu cümleyi yazmak ne kadar da zor..! )
Yanımızdaki masa sergiye icabet etmeyince iki masa daha bizim oldu :) Bizde hemen yayıldık..

Gülen Hanım Mavi Kuş standının gözbebeğiydi dün..Biz ona şunu ne yapalım diye soruyoruz o bize, bana mı düşer bunu cevaplamak siz ne isterseniz diye cevap vererek çok yardımcı oluyor :))

Bu iki keseyi nasıl kaçırmışım, dün görünce aldım hemen :)
Brezilyadan yeni mavikuş transferimiz Gülen Hanım :)) Masadaki her aksesuarı denedik diyebilirim, ben taçları o beğendiği parçaları ..

Karşı takı standına sabahtan bir ayna koydular,insanlar takılara bakabilsin diye.. Ben daha sabahtan göz koydum ama masa altına girince satmayacaklarını düşünerek üzülmüştüm.. Gülen'le bir ara foto çekmeye başladık,oraya gidince ilk işim aynayı sormak oldu, İngiltereden alınmış ama bu evde asacak bir yer bulamadık dedi..Ben de benim evde var diyerek aldım :) Sabahta kendi görüntümle çekip paylaşıyorum sizinle.. Kısa günün karı bu oldu.

Çalış Karnaval Komitesi arkadaşlarımdan bir kısmı.. Kupalarımız 29 mayısta , en güzel yürüyen grup ,en iyi süslenmiş bar-restaurant gibi ödüller için veriyoruz..

Bu tospalar annem için.. Annem hem tospaları çok sever, hem de bunlardan o da yapsın diye ..

Özellikle her modelini çektim :) 5 liraydı,keşke bir tane alsaydım,foto çekerken atlamışım.

Çok tatlıydı..Ben de severim bu arada tospaları..Kara tospalarını da carettaları da ..

Aynı stand..İki yabancı kadın vardı başında.. Çok güzel diye düşüncelerimi de belirttim..

Bu stand sahibi hanım Belçikalı, hemen her pazarda karşılaşır ve konuşuruz.Alman bir hanımla iyi arkadaştır ve her ikisi de çok beceriklidir..Tüm ürünler geri dönüşümden elde edilmiştir.En sevdiğim standlardan biridir, her pazarda da çekerim onları..
Bu sefer tam konuşurken yanımıza gelen bir hanım (adının Ulviye Hanım olduğunu daha sonradan öğrendik) çok hoş bir anlatımla ve güzel güzel Fethiyeden bir blog okuduğunu bu bloggerın bazen kara gittiğini bazen de mavikuşla pazarlara çıktığını, bir köpeği olduğunu söyledi.. Ben güzel güzel dinlerken Gülen atlayıp o bloggerın benim olduğunu söyledi :) Ben yavaş yavaş hanımefendinin ne anlattığını anlamaya çalıştığımdan Gülen yavaşlığımı mütevaziliğe verdi ama alakası yok. Sadece mesleki alışkanlık, sonucun ne olduğunu tahmin etmeden konuşmamak diyelim :)) tehlikeli durumlarda güvenlik sağlayabiliyor :P ama buradan Ulviye Hanıma çok teşekkür ediyorum.. Hakkımda söylediği güzel şeyler için.Kartvizitimi verdim,büroya bekliyorum dedim, birde daha sosyal bir ortamda kendisinin de gönüllü işlerde çalışmak istediğini söyledi, seve seve yardımcı olacağımı belirttim.Bekliyorum kendisini ..
Gülen'de çok hoş yazmış..

Doğal kapı süsü..



Pembe Domates Ağından Tulina, (sağdaki şapkalı)stand açmıştı arkadaşıyla..Kendisini de standında görüntüledik..Sattığımız ürünlerde onun da emeği var.. Teşekkürler :)

Talin'in standını görüntüleyememişim ..Bu sadece aynası.

Bu güzellikler Gülderen'in yastıkları.. Bir tane de Mavikuşa bağışladı sattıklarından..Sanki hiç eşya ve giysi vermiyormuş gibi.İlla örgü hareketinde benimde bir parçam olsun diye. Kendisi örgü kompetanıdır aslında,bir gün özel gidip görüntüleyeceğim kendine yaptıklarını..
Bu da köpekli yastığı..

Örgü boyunluk kolye..

işlemeli örgü kolye

kutsal damacana :) Bu örtüler CHP kadın kollarının standındaydı,güzel elişleri vardı..

Bu güzel yürekli Ankaralı, beraber gezerken zaptedilmesi zor bir sarmaşık gibi, muhabbeti nereye kadar uzanıyor belli olmuyor :)
Bir baktım çok güzel bir takı standında (benim aynalarını aldığım) takıları takmaya başladı..Ben isimlerini öğrenemedim ama kesin o biliyordur, buradan selam olsun kuzenlere..Takıların hepsini çok beğendik Gülen'le..

Gülen onlara kesinlikle blog açmalısınız diye akıl verdi..



Çeyizden çıkma etamin yastıklar.

Bu ara mor takıntım var :) Geçen sene yeşildi.
Etekten çanta modeli..

Bu hayvan dostları bir sosyal oluşum.. Hayvanlar için gönüllü çalışıyorlar.Gülenle destek olmak için piyangolarından aldık.Bana aşağıdaki makyaj seti çıktı ama Gülene ben seninle paylaşırım dediğimde kendi makyaj yapmadığından sanırım istemedi..
Oysa ben ona bu renklerin yakışacağından eminim.


Taş heykeller..

Birazdan göreceğiniz güzellikler bu kişinin standından.Her pazardan o kadar çok görüntü alıyorum ki zevkli bir hanım..Yaptıkları da güzel, sergilemesi de.












































Son takılar Hüseyin Beyden..Bazen tarif ederiz takıları, o da yapmaya çalışır, zevkli takıları vardır.. Gülen'le turlayıp ben üçte onları bırakana kadar fotoğraf çekip dolandık.Güzel bir gündü hatta amele yanığı oldum. . Nasıl düzelteceğim bilmiyorum :) Bugün mecburen yarım kollu bir şeyler giydim..Havalar güzel ama hala deniz mevsimini açamadık..

Akşamüstü pazardan çıkıp bizim yemek grubuyla buluşmak üzere Faralya'ya gittik, arkası diğer yazıda..

11 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Resimler süper çok beğendim.Mavi kuş için çok uğraştınız.Allah razı olsun.İşin zor kısmını sizler yaptınız.Hakkınzı helal edin lütfen.
Sevgiler:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Asortik Krep,
Tüm yayımladıklarınız çok güzel, gençler tasarımda sınırı kaldırdı.
Üreten toplum yok olurken son yıllarda ani bir artış olması beni çok mutlu ediyor. Çünkü hazırı değil üreteni seven biriyim.
Bu hafta sonuna doğru oralarda olacağım, bende emanetiniz var sanırım sizi bulmakta zorluk çekmem. Çalış veya mavi kuş yetecek gibi gördüm anlattıklarınızdan.
Sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok güzel görüntüler. Umarım bir dahakine daha fazla satış olur. Kendi yaptıklarımı gördüm standda, çok sevindim niyeyse:) Emekleriniz için teşekkürler.

Nilgün Komar dedi ki...

herşey çok güzell.. ellerinize ve gönlünüze sağlık...

bol satışlarrrrrrr...

icimdeki yolculuk dedi ki...

fotoları görünce nasıl üzüldüm bunu anlatamam.ama kısmetseeee inşallah 29na ordayım.

cansudere dedi ki...

bol kazançlar canım allah kolaylık versın. tospalara gerçekten bayıldım.birde bilge ve annesinin işlediği o boncuklu kolyelere gerçekten hastayım .kolay gelsin hepinize sevgiler...

Alphecca dedi ki...

:(
Ben uzun süredir ara ara uğrayabiliyorum. O yüzden devin' den haberim yoktu :((((((
Üzüldüm :(((((

Gülen Tezer dedi ki...

:) Asortiğim bugün senden ayrıldıktan sonra feci fikirler yaptım kendime :D Acilen görüşmeliyiz.
Not: senin fotoğrafları benimkilerden iyi diye hasetimden çatlamayım da ne yapayım :P

Bütün arkadaşlarıma bir daha çok teşekkürler :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Stand şahaneymiş !! herbiri birbirinden güzel bunarın. Ben katılamadım ama o esnada İzmir'den Fethiye'ye dönüş yolundaydım :(
çok çok üzüldüm katılamadığım ve katkıda bulunamadığım için. Affına sığınarak özür dilerim canım.

etki alanı dedi ki...

İnanılmaz güzel ve motive edici.
Her şey çok hoş,ama taş heykeller çok orjinal geldi bana.Hiç görülmemiş bir şey....

Keşke orada olup standları tek tek gezebilseydim...

Daha sonra yapılacak satışa benim de emeğim geçsin isterim.Takılarımdan göndermek isterim.Eğe siz de isterseniz,katkım olsun....
TüTü

ulviye dedi ki...

yaşadıgı yere saygılı çevresine ve tanıştıgı insanlara duyarlı güzel dost yine fethiyeyi ve fethiyede gelişen aktiviteleri çok güzel kaleme almışssın bu sizin duyarlılıgınızın bir göstergesi hiç birşeyi es geçmiyorsunuz.en yakın zamanda ziyaretinize gelecem çalışmalarınızın devamını diliyorum çalıştan...ulviye