Pazartesi, Mayıs 03, 2010

Üzümlü 1

Üzümlü'yü yazmazsam olmaz. 2-3-4 nisan da sizin gönderdiklerinizle ilk tezgahı açtık Üzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivalinde. Bu resimler yani 1. kısım öncelikle Mavikuşun. 2. kısım festivalle ilgili olacak.Bu son bir ayı çok yoğun geçirdim, sizlerde biliyorsunuz. Öyle güzel yerlere gittim,öyle güzel zamanlar geçirdim ki Turkuaz Kıyılarda, paylaşmadan yazılara devam edemiyorum.İlk fırsatta tüm eksiklikleri tamamlayacağım. Niyetim bu.
Ağaçta asılı mavikuşlarımız çok orjinal, bizim mavikuşlar yaptı. Pet şişeleri kesip dantelle kapatıyorsunuz ve keçe mavikuşlarla donatıyorsunuz..Rüzgarlık oluyor.. Tamamen el yapımı.
Öncelikle o günkü ruh halimi yazsam mı acaba.. Tam hazırlıkları bitirmiş ve Üzümlü meydanına gelmiştik, hemen meydanın girişindeki bu telefon klübesinin karşısına zar zor masa ayarladık.Biz buluşup geldiğimizden biraz gecikmişiz, bu yüzden herkesin masaları vardı,biraz uğraşarak masaları ayarladık. Neyse masayı falan yaptık, sandalyeler bulduk, çok sevdiğim bir arkadaşımdan telefon geldi. İstanbulda arkadaşlarıyla geziyormuş, bana nerede olduklarını ve etrafındakileri paylaşınca benim bütün motivasyonum gitti, heyecanlandım yani Turkuaz Kıyıların turkuazı gözümden silindi, aklım oralarda kaldı.. Hem ben o geziyi onunla çok yapmak istiyordum hem de bir daha böyle bir gezi yapabileceğimizi hayal edemediğimden moralim bozuldu.Herşey gözümden silindi. İçim gitti derler ya aynen o. Benim için o telefon görüşmesinin önemini anladı mı bilmiyorum. Dokunsalar ağlayacak vaziyette dolanıyorum ortalarda, gittim çöktüm sandalyeye bir çay içtim zifiri karanlık.Yine de içimin karanlığında kayboldu. Gittim bir daha aradım.O heyecanla söylediğim bir cümleye takıldı kafam,yanlış yaptım.Neyse o anlamış zaten yanlışı problem olmadı allahtan.. ama ruh halimi farketmedi,oysa farketmesini isterdim.. Ona söyleyecek çok şeyim vardı herzamanki gibi yine yutkundum ve söyleyemedim.Biraz da üzülsün istemedim.Şimdi bile yazarken gözüm yaşarıyor,ne hissedebileceğimi anlayın işte.
Benim halimi farketmemesi beni kırmadı, arkadaş işte, ben arkadaşlarıma kırılmam dökülmem. Arkadaş arkadaştır benim gözümde.Çok artniyetli, olmadıktan sonra hiçbirşey beni üzmez.
O gün gönlü hafif hasarlı ama gururlu geçirdim.Hasar tarafını yazdım zaten ama gurur kısmını da mavikuşlarla paylaştık. Nasıl güzel bir stand oldu bizimkisi anlatamam. Baktıkça sevdim onları tezgahta.Burada sizlerde göreceksiniz,karıştırdık gelenlerle bizim en iyilerimizi standa açtık.Ben tüm tezgahları dolaştım.En güzeli bence bizimki olmuştu.Zaten fotoğrafları görünce sizde bana hak vereceksiniz.
Ördüğünüz şapkalardan birini yan standttan bir kızımıza giydirdik, bize modellik yaptı orada.
Solda Yaşar Hanım- kızıl saçlı olan, ortada Mualla Hanım.. Gönderdiklerinizi konuştuk hep..
Bilge ve Annesinin kolyelerinden birini Yaşar Hanıma taktık, görüntü olsun diye..Ona da çok yakıştı ama satamadık o gün. Darısı 23 mayısa artık.

Sağdaki Yaşar Hanım, soldaki Berna.. Masanın önünde hazırlanan standın gelirinin burslara gideceği yazılı , birde ingilizce buna yakın manada bir tanıtımımız var.Buralarda İngilizler çok ya, bunları yazmak zorundayız, onlar böyle şeylere daha duyarlı oluyorlar..
Nitekim günün ilerleyen saatlerinde bir çok İngiliz müşterimiz oldu.

Caminin önündeki ilk masalardayız.
Bizim önümüzde de PDA Tülina var :)

Bu hanım Türk turistlerden.. Hemen ilk saatlerde Dijle'nin pembiş 2. el atkı takımını kaptı :) İzinn isteyip görüntüledim.

Meydanın girişinden görüntü. Ağaçta bizim mavikuşlar asılı :)) Öndeki çamaşırlıkta da sizin gönderdikleriniz var.

Hemen yanımızda Fethiye Kültür Merkezinin standları var, resim öğretmeni Nurdan Hanım hem iyi bir komşu oldu bize hem de çok hoşsohbet olduklarından vakit güzel geçti, birdaha yine ona komşu bir yer seçmek isterim doğrusu :)) Onunla ilgili başka çekimlerimde var,sırası geldikçe paylaşacağım..

Bunlar tanıdık geliyor mu..? :)

Ya bunlar..?

Türkçe bilgilendirme yazımız.

İngilizce destek yazımız.

Ece'nin anahtarlıkları.. Paylaşılamadılar valla.. Amerikan servisleri konusunda da Gülen sanırım bir açıklama yapacak :P

Bilge ve Annesinin takılarını var ya , çıldırdık onları görünce.. Böyle durduğuna bakmayın elimize alıp gezdirip sattık onları.. Boynumuza taktık. Birazını da 23 üne sakladık.

Sabahtan ilk satılan eşyamız bu oldu.(Meriç Trakya)Başka standtan gelen bir mavikuş aldı onu.. Arkada Berna para üstü ayarlıyor..

Hiç bu kadar çok takımız olmadığından asmak için de yer bulamadığımız olmamıştı.Ben şimdi bir kaç müşterimden gezip eski eşyalardan toparlayacağım böyle askılıklar..

Köpek sabunu ve broşlarımız..

Bu nazarlıkları bizim mavikuşlar yaptı.Keçe ve dastardan yapılma.
Ortaya karışık kitap ayracı.

Selma Tozan'dan gelen bir kutu magnet ve iğnedenliklerden..

Standın ilk halleri.. Daha sonra ister istemez düzen bozuluyor,eller hep düzeltmekle meşgul. Mine Hanımın sabunları, kolonyalı mendil, Avonlar, mücevher kutuları, herkes kendi eşyalarından birini bu genel görünüm halinden görecektir.
Bizim standın görüntüleri bunlar, 2. kısımda festival alanı ve diğer standlar var. Adını yazmadıklarım ama daha görüntülediklerimi paylaşamadıklarımda var.. Yaklaşık 22 Fiemma'ya kadar pazara çıkarabildik..
1-Ece (1. kısım)
2-Dersaadet
3-Bilge ve annesi-1. kısım
4-Sude Duru
5-Selmanın sepeti
6-Tülin Hanım (PDA)
7-Şanslı
8-Özlem-Trakya (2 kargo)
9-Canan Hanım (PDA)
10-Eryaman
11-Anne İşte
12-Petek C.
13-Mine Flora
14-Bilge ve Annesi (2. kısım)
15-Selma T.
16-Gülden Y.
17-Pınar K.
18-Nurhan M.
19-Bizimgibiler.blogspot.com
20-Ece'cim (2. kısım 2 koli)
21-Tülin B.
22-Fiemma
23' ten sonrası 23 ve 29 mayısa kaldı.
Bugün gelen kargolarımız var. Onları paylaşmak istiyorum birde.
33-Marifetli Peri -Daha önce geldi ama numarası yoktu.
34-Laleninbahçesi
35-Biyonikkedi
36-Nimet Y. (İstanbul)
Yavaş ama güzel adımlarla ilerliyoruz.Mayıs ayının sonuna yetiştirebilirseniz çok iyi olur.Çalış Karnavalı El sanatları sergisi 23 mayıs, yürüyüş ve satış tezgahları 29 mayıs.
Yurtiçinden % 30 indirimli gönderebileceğiz numara.. yurtiçi kargo 226463177
Mayıstan sonra da tek tek takip edebilirim..Gelebilecek varsa elden getirebilir ama kargo için haziran ortası son diyelim..
Birde tatile arabayla gelebilen varsa ya da yollayabilecek gücü olan varsa mama sandalyesine ihtiyacımız var. Aklınızda olsun. Mualla Hanım (mavikuşlardan) illa yaz belki olur diye bana tembih etti. :)
... ... ...
Yılmaz Özdil nefis bir yazı daha yazmış..
Tekrar hayran oldum.. Allahtan dernek kapatılmamış , çok sevindim.
... ... ...
Gülen yarın geliyor :) Çok seviniyorum..
Ruh durumum kesinlikle ortaya karışık ama yazının adı Üzümlü olmalıydı..

15 yorum:

Özlem dedi ki...

Tek kelimeyle harika...

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Asortik Krep, nasıl heyecanla baktım fotoğraflara, umarım satabilirsiniz, ben yine yollarım size istediğiniz kadar. Çabalarınız, hissettikleriniz öyle güzel, öyle duygulandırdı ki beni nasıl ifade edeyim bilemiyorum. Umarım mayıs sonundaki festival bol bol satışlı geçer. Kendinize iyi bakın, arkadaşlarınızada, sevgilerle...

Asortik Krep dedi ki...

Özlem, harika olan sizlersiniz.. Bize çok destek oldunuz, hem de tıkandığımız bir noktada..

Bilge ve Annesi,halimizi görmenizi isterdim..Hele arkadaşlarımdan bazıları ilk defa gördü gelenleri ve bütün gün sizlerin kulaklarını çınlattık :)

Profösör dedi ki...

Güzel çalışmalar. takdir ve tebrikler..

Asortik Krep dedi ki...

Profösör, teşekkürler..Hepimizin alınteri mevcut..

Selmatozan dedi ki...

Nasıl mutlu oldum anlatamam, emeği geçen herkesi tebrik ederim, sevgiler:)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Canım o pet şişeli mavi kuşları bende yapabilirim çok güzel olmuş::))
Çok yoruldunuz,oradaki yoğunluğu anlıyorum.Allah hepinizden razı olsun.Ne güzel şeyler yapmış arkadaşlar.
Sevgiler:)

miso dedi ki...

Krepcim,
Yaptıklarınıza ve yazına bayıldım :) Bir de bir şey daha: Lütfen bana bir uğrayıp sana yazdıklarımı okur musun? Öpüyorum seni. Ve desteğin için çok teşekkür ediyorum.

marruu

tulina dedi ki...

Fotograflara bakip yazini okurken o uc guzel gun geldi aklima. Gulumsedim. Gercekten keyifliydi.
Bu arada unutmadan Cagil'i tebrik ederim. Umarim ikinci sinavda da cok basarili olur, bizim evde de durumlar hic fena olmadi kizim iyi bir puan aldi ve bendeniz de ikinci sinava girmeye hak kazanmis bulunmaktayim:)

Işıl Işıl Günler dedi ki...

canım, ben de birşeyler yapmak istiyorum mavikuş için, herşey olabilir değil mi? mayıs sonuna kadar ne yapabilirsem artık...

Adsız dedi ki...

Selamlar mavikuşun güleryüzlü kuşu :))) Bizde mavikuş standının yanında olmaktan keyif aldık.. 23 Mayıs için bir takım giysiler ayarladım bir ara kahve içmeye gelirken getireceğim... Ayrıca sana özel bir hediyem var görünce Asortik Krep için olmalı diye düşünerek aldım :))) Görüşmek üzere :))

Nurdan

dersaadet dedi ki...

resimler,siz harikasınız...kolay gelsin,bol kazançlar...herşeyden öte elinize,yüreğinize sağlık...Tüm Mavikuşlara selam...

banu dedi ki...

Ben de bir koli hazırladım... Bir kaç şey daha ekleyip öyle göndermeyi planlarken biraz önce farkettim ki ofisteki arkadaşlarım ben size haber veremeden göndermiş bile :) Dünyadan bir haberim...
Astral Turizm adı ile gelen çocuk kabanları ve büyükler için şapkaların bulunduğu koli bendendi :)

Asortik Krep dedi ki...

Banu kargonuz geldi,çok teşekkür ederim.İstanbuldan gelince görüntüleyeceğim..Sevgiler Fethiyeden..

Gülen Tezer dedi ki...

Benim yetişemediğim son stand neyseki :) 23ündeki standdaki en güzel masaları bulamazsak bile kibar cazgırlığımla :P ayarlarız. Bu kez siz dinlenir fındığımla ben çalışırız. Katılımlarıyla desteklerini esirgemeyen bütün arkadaşlarım; Ecem, Dersaadet, Bilge ve annesi, Sude Duru, Selmanın sepeti, Tülin Hanım, Şanslı, Özlem-Trakya, Canan Hanım, Eryaman, Anne İşte ,Petek C., Mine Flora, Selma T., Gülden Y., Pınar K., Nurhan M., Bizimgibiler,
,Tülin B., Fiamma, Marifetli Peri,
Laleninbahçesi, Biyonikkedi
Nimet Y. hepinize gönülden teşekkürler..
Asortiğim ve Mavi Kuş ekibi hepinize çok candan teşekkürler..