Çarşamba, Eylül 29, 2010

Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına

Dört gün olmuş yazmayalı ama bana iki hafta gibi geldi.Gerçi bu zamanda  yine çok iş yaptım ama arada keyif ve kaçamakta yaptık.Çağıl burdayken gittiğimiz pazar günü kaçamağımız. O gün az fotoğraf çektim, bir öncekinden çok fotoğrafım var ama paylaşmak kısmet olmadı.
Geçen sefer gittiğimiz tekneyle gittik,az kişi ve bangır bangır müzik çalmayan.Deniz biraz olsun serinlemişti ve çok güzel geldi.Ne  o ağustos ayında bulaşık suyu kıvamında suya girdik.Deniz dediğin girince biraz serinletmeli,yakmamalı.Çok soğuk su da sevmiyorum ama eylül ayı deniz olayı süper oluyor bence.
Teknenin arkası en güzel yeri bizce, geçen sefer gittiğimizde çok keyifli gelmişti.Yine aynı yerde aynı ekiple gittik.
Kızılada,ilk durak.
Pazartesi de  yine Çağıl gitmeden hep beraber muğlaya gittik.Muğlada işimizi bitirip geze geze döndük.Giderken kahvaltımızı yol üstünde Esentepe köyünde Yörük Ali pidecisinde yapmıştık zaten.Dönüşte de Akyaka da daha önceden gittiğimiz yerde yemek yedik. Nadir Usta diyorlar, kime sorsanız gösterir. Azmak kenarında güzel bir yemek yedik.
Akyakadan dönüşte sırayla Köyceğiz, Dalyan ve Dalaman'da iki yere uğradık.
Köyceğizde tam bu merdivenlerine uydu anten koyan evin önünden geçtik :) Görüntü iyi sanırım,anten senelerdir orada..

Sonra anayoldan Dalyan'a girdik arada bir köyden geçerken mezarlıktaki bu kaktüsü gördüm.Uzunbeyden rica ettim ve durdu, aslında köyün ismine de bakmıştım ama unuttum.Çiçek büyük değil mi..? :)
Dalyan
Dalyan
İstanbuldan kendime aldıklarımdan ; özelliği diğer tekinin bir hilal olması :)) Lacivert tişörtlerimle çok güzel gidiyor..
Bunu da bahçeşehir pazarından aldım.On lira.Fotoğrafta küçük duruyor ama aslında büyük paket omoyu doldurdum içine..
Çağıl'ın gittiği günün ertesi uzunbeyle kendimizi yürüyüşe attık,Aksazlarda bira içtik,yemek yedik ve yürüdük.
Fatoş'a ve Natüre uğradım,kahve içtik,kendime kitap aldım.Şimdi bunu okuyorum.
Cumartesi akşamüstü uzunbey işten geldi ve hadi deniz kıyısında sucuk -ekmek - şarap yapalım dedi.Bende denize girerim ama dedim.Şezlonglarımızı ve mangalımızı aldık, Kargı Plajına gittik.Akşamüstü gidip gece geliyoruz,hava iyice kararınca.Ben denize girdim,deniz çok sıcaktı. Sonra da çıkıp uzunbeyin pişirdiği sucukları yedim.Denizkenarında at turu yaptıklarından günün belirli saatlerinde böyle bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. fethiyede yaşamın en sevdiğim özelliği böyle işten çıkıp on dakikada denize gidebiliyor olmak.
Güneşi orada batırmak iyi geliyor bana.
Ares yakışıklısı :)) Islakken.
Piknik sepetim,annemin ördüğü çeyizimden örgü peçeteler, senelerdir kullanıyorum hiçbirşey olmadı.Şaraplıkta annemin son diktiklerinden.Değişik desenleri de mevcut. Şarapta enfesti.
Bu manzarada günü batırdık uzunbeyle.Pazar günüde yürüyüşe Kargıya gittik, bu sefer plajın restaurantında birşeyler içip yürüdük,yine güneşi orada batırdık.
Ertesi sabah 5.30 da kalkıp Mavikuş için stand açmaya gittik 2. el pazarına.Sattıklarımızın gelirini bağışladık yine.Saat ikiye kadar oralardaydık.Çok kalabalıktı ama yine de bize kalabalık gelmedi :))
2. el pazarı-Çalış

Bu güzelliklerde Cafe Derinden.Birini ben götürdüm,nefisti.Şeker hamuru böyle yapılır dedirtti Zehra.
Geç geldi ama her geçen bir kere durup baktı kurabiyelere.

Bugün saçımı boyatmaya Hisarönüne Goldfinger'a gittim.Uzun süredir oraya kuaföre gidiyorum.Hem manikür-pedikürü de orada yaptırıyorum.Kuaför Hisarönünde olunca doğal olarak erkek -kadın birarada oluyor. Genelde İngiliz, bir ben müşteri  olarak Türk :) Elemanlarda Türk.Patronlardan sahibesi İngiliz,sahibi Türk. Gelenler,gidenler,havada espriler uçuşurken yapılan işler,gittiğimde çok keyif alıyorum ve işlerini çok iyi yapıyorlar..Aramızda Türkçe konuşurken İngilizlerin merakla bakmaları ve bizi izlemeleri çok hoş oluyor. Bunun da keyfine varıyoruz :))

Yarın temizlik günü.
Cuma Üzümlüde Ben Maile 'in resim sergisi açılışı var Üzümlü Winehouse'ta saat beşte. Pazar uzunbeyle bir fotoğraf çekimine gidelim diyoruz,hem de gezeceğiz.Neresi olacağı sürpriz olsun ama güzel bir yer.Daha önce gitmiştim ama yazmadım sanırım.

Günün Şarkısı..  Alaturkayı seviyorum :)

17 yorum:

Beyaz Piyon dedi ki...

Resimler çok güzel :) Kitabın yazarı tutuklandı, bian önce okuyun derim. Kitap çok güzel bu arada ama burada hiçbir güzellik cezasız kalmıyor, birilerinin kuyruğuna güzel basmışlar kitapta. Ares'in boynunu benim için okşayın bigün. :) Keyifli günler size =)

beste dedi ki...

o piknik sepeti varya uzerine hikayeler yazilir donup donup bakilir harika Ares'cigimle cok hos cok:) bende alaturkayi senle seviyorum Asortik:) Yoksa sevmem hep aglatir beni, annemi...

Kiraz Limanı dedi ki...

Günlerin böylesine güzel geçmesi ne güzel :) Piknik sepetinize,detarjan sepetinize,sucuk,ekmek,şarap keyfinize bayıldım :)

Ağız tadınız daim olsun.Bir dilek tuttum şimdi bende eşimle böyle güzel paylaşımlarda olayım :)değil mi ama

Sevgiler,
Yurdanur

minimalist dedi ki...

daha öncede çok defa söyledim; yine söyleyeceğim; kıskanıyorum seni ben :))) o sucuk ekmek, şarap ambiansı ne öyle bayıldım. canının istedigi anda denize ulaşmak ve keyif yaptığın şeyler ise ayrıca çok sinir bozucu :)))onlar benim hayalimmmmm. Kıskanmayıp da ne yapayım :)))) küpen de çok hoş. Bu şarkıyı da çok severim.


öpüldünüz efendim...

Adsız dedi ki...

I must digg your article so more folks can look at it, very helpful, I had a hard time finding the results searching on the web, thanks.

- Murk

bilge ve annesi dedi ki...

İç geçirerek baktım ve okudum yazını.Diyecek çok şey var ama zaten bildiğin şeyler, keyfini çıkartmaya devam edin, bu arada Ares her haliyle yakışıklı, uzanıp kafasını okşamak geldi içimizden:)))

Nenoni dedi ki...

Sucuk-ekmek-şarap üçlemesine ben de bayılırım.Yanına illede acı minik biber turşuları olacak ama :))

Back to Black dedi ki...

içim açılıyor bu sayfaya gelince her gün yeni bir şey ekliyorum Fethiyede yapılacaklar listesine:)

Adsız dedi ki...

Zayıflama işlerin nasıl gidiyor? İlgiyle okumuştum o yazını, çok cesaret verici idi.

Adsız dedi ki...

ben kaçırdım 2.el pazarını:((( kesin cafe derinden gelenlere el atardım bende böyle bir iştah varken :))

Keyifli günler dilerim..
Sevgiler
Nurdan Karakaş

Asortik Krep dedi ki...

Mockingbırd,kitabın daha başındayım daha güzelliklerini göremedim :) Şu an okumak keyifli oluyor çünkü dün akşamki tv de duygusal taraflarını görünce samimi olabileceğine biraz inandım şimdilik..

Beste, bende senin yemeklerine özeniyorum.Güzel yemek yaparım ama yemek yelpazenin genişliğine hayran kaldım.Alaturka benim aşkım..Bazen mırıldanırım arabada ya da plajda.Denizde ve içki içerken dinlemekten de çok zevk alırım.

Yurdanur, bende diledim içimden,sende hep böyle paylaşımlarda ol :)

Minimalist, bence kıskanma sen geldiğinde beraber yaparız..

Asortik Krep dedi ki...

No name, Thank you. Again welcome.

Bilge ve annesi, yakışıklıdır benim oğlum :)

Nenoni,arada bende yerim acı ama herzaman olmuyor,iştah açıyor.

Black, yaparız gelince, merak etme..Hayırlısıyla dön de.

Kozmo, ağustosta ara verdim.Zayıflamak başlı başına kendine ilgi istiyor.Ağustos ve eylül öyle geçti.Zaten ağustos o kadar sıcak o kadar sıcaktı ki değil yürümek, hareket yapmak ,parmağını bile oynatacak halin kalmıyordu.Şimdi tekrar aynı düzene girmek istiyorum ama bakalım.. Verince yazarım yine :))

Nurdan'cım, Cafe derin artık burada, ne zaman istersen yeriz beraber :))

Zehra Gürgen dedi ki...

Asortiğim canım sen olmasan geçte gelemezdim pazara :)
Deterjanığın, piknik sepetin, örtülerin her zamanki gibi orijinal :)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Resimlerin hepsi çok güzel ama ben en çok yakışıklı Ares in resmini sevdim :)
Ben dün akşam yorganları çıkarmışken siz orada denize giriyorsunuz , süper bişey ya.
Bu arada bir önceki yazını okudum içim burkuldu.Kendimi senin yerine koydumda hakkaten zor gelir insana gidişi. Ama ne kadar güzel bişeyki emekleri karşılıksız kalmadı Çağıl ın, ve dediğin gibi etrafı hep sevdikleri ile dolu, en azından o fazla zorlanmayacak. Allah hayırlısı ile diplomasını alıp başarılı günler görmesini nasip etsin...

laleninbahcesi dedi ki...

hala denize girebiliyor olmak nasıl şahane bir duygu olmalı...
Kocam okuyor şu anda kitabı... bi de bana anlatmasa... nasılsa okuyacağım... Ama sanırım direk ikinci bölümden başlarım.

stuven dedi ki...

fotoğraflar harika. dolu dolu bir yazı olmuş.

piknik sepetine bayıldım.

akçay geldi aklıma yazını bazı yerlerinde suyu buz gibidir :))

Asortik Krep dedi ki...

Zehra,hiçbirşeyim göründüğü gibi değil di mi,sürpriz biriyim :))Yani son zamanlarda öyle olduğumu düşünmeye başladım nedense ..

Böğürtlengözünannesi, evet denize giriliyordu bugüne kadar.Bugün biraz gölgeli bulutlu.

Lale Hanım,bırakın tadına varsın,insan konuşarak kafasındakileri boşaltmak ,paylaşmak istiyor.Sizde başka bir kitabı ondan önce okuyup siz özet geçersiniz :) Bende okuyup anneme götüreceğim.

Stuven, Akçay'ı biliyorum, çok güzel bir Ayvalık tatilinden hatırlıyorum.Merkezdeki yeri söylüyorsun sanırım..