Cumartesi, Eylül 18, 2010

Mavi Kuş El Sanatları Sergisi

Çok uzun yazıyorum.Fotoğraflarla beraber de olunca bayağı uzun bir yazı oluyor. Ne yapayım ancak açılıyorum :) Birde sık oturamayınca yazı yazmaya böyle oluyor. Gerçi bütün gün büroya girip çıkıyorum, bazen de çıkmıyorum ama yoğun geçiyor işte.Telefon,müşteri, iş çıkınca sadece karşıdan seyretmekle kalıyorum bloğu.. Annemlerle ve Burcuyla bile gündüz rahat görüşemiyoruz.Dışarıda etkinlikteysem yanımda birileri oluyor, içeride zaten özel konuşamıyoruz,balkona çıkıyorum.Bundan sonra daha az konulu ! yazılar yazmaya çalışacağım ki yazı çok uzun olmasın :) Yazamadıklarımı görseniz aslında az bile yazıyorsunuz dersiniz eminim..
Mesela İstanbula gitmeden önce yazamadıklarımdan hatta sizin eserleriniz dolu el sanatları sergimizden bahsedeyim istiyorum bu yazıda.

30 ağustos Zafer Bayramında açtık sergimizi, Ziraat Bankasının arkasında çok sıcak bir günde ,denizin kenarında.Herkes bir yerinden tuttu hazırlıkların, bizler erkenden oraya gidip tezgahları hazırladık, Pera organizasyon masaları ve örtüleri getirdi,davetiyelere ben sponsor bulup bastırtmıştım daha önce, şemsiyeleri Berna Çaçaron firmasından almış,buralarda içecek konusunda büyük bir firmadır,bize de çok destek olur sağolsun.. O kadar sıcak bir gündü ki yanmışız doğal olarak :) Yandaki cafe de bize içecek servisi yaptı , çalışanın destekleyeni çok olurmuş, sağolsun herkes bir ucundan toparladı..Basın toplantısı yaptık bir kaç gün önce.Sizin Mavikuşa gönderdikleriniz,bizim arkadaşlarımızdan aldıklarımız ve bize destek olanlar sayesinde doldu tezgahlarımız. Zaten fotoğraflarda da net olarak göreceksiniz yaptıklarınızı.Kalanlarda ihtiyacı olanlara verildi ama ben sizin gönderdiklerinizi görüntülemeye devam edeceğim ve son bir yazı da proje notu olarak hareketi bitireceğim.O kadar çok kargo vardı ki düzenle düzenle bitmedi. Yine de vazgeçtiğimi sanmayın diye özel olarak yazıyorum.Ne o güzellikler unutulur ne de o modeller :) Hepsi birbirinden güzel ve şahane şeyleri sizlere hem de tümünü göstermeden bitirmem merak etmeyin. Göz tanıklığımı o güzelliklerde sizlerle paylaşmadan da olmaz.
Solda Berna, yanında Arife Hanım, onun yanındaki hanım misafirdi sanırım, Derin ve Zehra.. Son etkinliklerimizde onlarda birer mavikuş olarak bizi yalnız bırakmadı. Başka arkadaşlarımızda vardı ama fotoğraflarda çıkmadığından paylaşamadık.Herzamanki kadrolarla oralardaydık,çalıştık,çabaladık en iyi şekilde görevimizi yaptık :)
Gülen 'inde çabalarıyla gelenler sayesinde gönderdiklerinizden kalanlar bizlerleydi.

Bu genç arkadaşlar Muğlalı, Fethiyeye gezmeye geldiklerinde görmüşler sergimizi, o güzelim çantaları (renkli tasarımlar göndermiş) onlara verdik..İnternet içinde poz verdiler bize,teşekkürler tekrar.

Sol taraftaki örgü yaka nefisti, geldiğinden beri herkes çok beğendi, kırmızı çanta ve bej çanta ise harikaydı :)

Hatırlayabildiklerimi yazıyorum kimse alınmasın zaten devam edeceğiz anlatmaya..

Ya da siz gördüklerinizi yorumlara yazın şunu ben gönderdim diye,daha da mutlu olurum :)

Fatoş, standların arkasında ,önünde her yerde çalıştı :)

Aysel bize bir sürü tişört getirmiş. Fatoş'la beraber bitirdiler o gün tişörtleri.


Yaşar Hanım, (beyaz tişörtlü arkadaşımız.) bizim mavikuşlardan.. Daha öncede fotoğrafını koymuştum.



Broşürlerimiz.


Gönderdikleriniz..


Böylece elimizde kalanları da bitirdik, bir çoğunu verdik, sergiyi açmadan önce aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz üzere hazırlıklar yaptık.O gün gelenleri de burslara bağışladık.


Bu çalışma bizlere getirilen ipek kravatlarla yapılan bir kırkyama çalışması. Sanırım Gülsen Hoca yaptı.


Bu da bir çanta.


Sergi öncesi hazırlıklarımızdan.. Sarı saçlı bebiş tarafımdan Back to black için alındı sergide. Kaktüs çelikleriyle beraber uzağa gönderilecek :) ama ekimde şimdi çok yoğunum. Bahçeye çıkamıyorum.


Hazırlıklar esnasında kutuları doldururken...


Bu çantayı da çok sevdiğimiz biri aldı.


Kutudaki yeşil çizgili battaniye benim ördüğüm, sergiye hazırlanırken yeni doğacak ve hiçbir şeyi olmayan bir bebişe gitti başkalarıyla beraber. Neyseki yatak, bir çok ev ve bebek eşyasıyla çözdük sıkıntılarını.


Bu da bize gelen eski ipek kravatlardan yapılmış bir çanta. Yine Gülsen hanım yapmış arkadaşlarla..


Şimdilik bu kadar, kısa bir gün özetiydi işte.Sayenizde yaşanmış (mavikuş hareketine destek olanlar için söylüyorum) güzel bir gün.
Tekrar emeği geçen herkese teşekkürlerimizle..
Şimdi yeni bir sezona yeni hazırlıklarla girmenin teleşındayız, herkese kolay gelsin diyorum.
Sevgiler Turkuaz Kıyılardan :)))

5 yorum:

Back to Black dedi ki...

hem oraların özlemi hem beni unutmaman ... sadece ağlıyorum... çok teşekkür ederim...

Hülya dedi ki...

Bayıldım sergı cok guzel olmus! Orada olmayı cok ısterdım : (
: )

Nilgün Komar dedi ki...

bereketiniz çok olsunn

Asortik Krep dedi ki...

Back to Black, ne demek ya seni unutmamak ..? Bunu duymayacağım bir daha.Ben senin kendi ayaklarının üstünde durabileceğini biliyorum, biraz takılıp oralarda geleceksin diye bakıyorum :))
Herşey gelecek için biliyorsun..

Çelebi74, güzeldi görmenizi isterdim :)

Asortik Krep dedi ki...

Hülya, yazarken atlamışım sırayı,üzgünüm..
Güzeldi, paylaşmak güzeldi, gelenler güzeldi,destek güzeldi...