Cuma, Mart 25, 2011

Denizin şarkısı...

Çok yazasım var, hem yazmayı da çok özledim ama çok çalışıyorum. Toplantılar, çalışmalar, işler güçler derken akşamları da özel işlerle ilgili toplantılar olunca tam bir haftadır eve erken girmemişim.Kaç gecedir dokuzdan önce de eve girmedik,dışarıda yemek yiyip geçiyoruz eve.Yorgunluktan uyuyoruz ya da dinleniyoruz. Böyle dönemlerimiz oluyor,alışkınız ama yoruyor işte. Bugün alışverişe gittim ve evde akşam için yemek pişireceğim,dostları da atlamamak gerek böyle zamanlarda.Akşama yemekler benden yani.Zehra ve ailesi yani annesiyle babası burada akşama da bende yemekteler.Yarın kaldığımız yerden devam.

Aslında cumartesi toplantım var ama kalbim İzmir'de atacak. İzmir'de büyük bir yürüyüş var ve Fethiyeli vatanseverler İzmir'de desteğe gidecek Vardiya Bizde Platformuna. Ah şimdi İzmir 'de olmak vardı ..!

Bir yandan kahvemi içip bir yandan  yazıyorum. Biraz sonra bilgisayara müzik koyup mutfağa gireceğim. Telefonumda bir yandan çalmakta. Çok özledim.Şöyle hiçbir şey düşünmeden sadece denize bakıp dinlenmeyi, sevdiklerimi, kitap okumayı ki çoğu İstanbul konulu çok güzel kitaplar aldım son günlerde ve baharı özledim :)

Bugün hava günlük güneşlik.Bahar buraya gelmiş olmalı... Benim evim bile bugün bahar kokuyor. Bahçe mevsimi de başladı, birara kaçamaklar yapıp bahçeye çıkmaya çalışıyordum,yine kendime zaman yaratmak istiyorum. Yukarıdaki çiçek benim soğanlılardan.Bu kış bahçede fırtınalardan devrilen bir çok ağacımız oldu,bir tanesini kurtardık, diğerinin yerine manolya diktik. Bir tane çarkıfelek sarmaşık diktim.Onun çiçeğini de çok severim ve yanımdaki görüntüsü kötü beyaz  evle aramda yeşil bir duvar örsün tellerde ve çiçekleri açsın eflatunlu beyazlı.Begonvili de oldukça sert budadık bu da demek ki gelecek günlerde bitkiler coşacak ve bahçenin bu cansız görüntüsü canlanacak.Birde sarmaşık minik pembe bir gülüm var ki onu da sıkı bir budama yapıp öyle açmasını beklemek istiyorum. Ortadaki kaya bahçesi elden geçecek, oraya kaktüslerden dikmeye başladım.Bakalım nasıl olacak. Çam altındaki çiçeklerim elden geçmeye başladı, yavaş yavaş oturma grubunu da hazırlayacağım.Bu yazı bahçede geçirmeyi düşünüyorum.
Daha sonradan uzun ve etkinliği bol bir yazı hazırlayacağım buraya.Şimdilik bu kadar.

Günün fado'su  "Denizin Şarkısı "  song of the sea ..Dulca Pontes


Not: Fado, balıkçı, kaşif ya da denizci olan sevgililerini, eşlerini denize uğurlayan ve onların geri dönmesini umutla bekleyen 19. yy Portekiz kadınlarının artık beklenen yakınlarının geri gelmemesi üzerine denize karşı yaktıkları ağıtlardan türemiştir diye kısa bir bilgi.

8 yorum:

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Asortik, favori Fadista'm (fadocum yani) Mariza' dır, bayılırım. Tüm albümlerini almaya çalışıyorum. Bir de Fadocu değilse bile İspanyol Buika'ya hastayım..Sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

akşamı bekliyorummm...
bu arada benim diktiğim çiçekler ve sarmaşıklar dahi böğürtlenler :neden tutmuyor??
:((((

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bende çok severim çiçekleri.Güneş gösteriyor yavaş yavaş kendini.Çok özledim bende güneşi.
Sevgiyle:)

defne dedi ki...

bu 'fado' çok güzelmiş, çok teşekkürler :)

Asortik Krep dedi ki...

Lezzetli somunlar, favorin Mariza'yı bende dinlerim arada.

Zehra'cım tutar onlar biraz sabret bakalım :)

Gönülçelen, biraz daha zamanım olsa da değişik çiçekleri yazsam ne güzel olur...

Defne, denizin şarkısını ayrıca seviyorum..Manası da en az müziği kadar güzel.

bilge ve annesi dedi ki...

Aslında uzunca güzel bir yorum yazmıştım ama şeytan aldı götürdü sanırım. Bahçe fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum, sevgilerle

gülsen VAROL dedi ki...

Oldum olası hayranımdır çok yönlü insanlara..Daha küçücük bedenlerdeyken tanırım onları, büyüdüklerinde nice gönülleri doyumsun erdemleri ile doyuracaklarını..
Sen farkında olmadan özlediğim ve en acısı yokluğunu hissettiğim insan"lar" içindesin..
Şükür kavuştuk sanal olarak sevgili Asortik krepim.. tam taşınmaya başlamışken!!

Unknown dedi ki...

yoğun olmana yorgun olmana kendine evine sevdiklerine az zaman ayırmana üzüldüm ama şu güzel bahçeni anlatmana bayılıyorum ablacım :)) en kısa zamanda o güzel sukulet fotograflarını bekliyorum inan ki :)) güzel haftalar diliyorum ablacım sana :) kolay gelsin işlerinde ve başarılar sevgiler öpüldün :)