Cumartesi, Nisan 30, 2011

sensiz olmaz, sensizlik anlatılmaz

Cumartesi  CHP Fethiye Kadın Kollarının çayı var. Dün akşam gençlik kollarıyla gidip poster astık çayın yapılacağı Aymes Hotele. Çay cumartesi saat 13.00 de.Ben  saat 10.00 da  Kadın Kollarıyla beraber gidip salonu düzenleyeceğim.Burası Çalıştaki bahçenin kapısı. Uğradığımda çektim.Bütün çiçeklerim açmış, bahçeme Bahar gelmiş :) Zaten dün gece(perşembe) geç kalınca Çalış'ta kaldık.Sabah bahçeye çıktım.Bazı çiçeklerden çelik aldım, kayaya götüreceğim.
Daha sonra önce büroya sonra da arkadaşa kahveye uğradım. Hisarönüne kuaföre de gittim. Saçlarımı boyatıp, manikür-pedikür yaptırdım. Saçlarım ışık vurduğunda kızıl kahve yine .. Bir görmeniz lazım :) bu tonu seviyorum ben. Kuafördeyken burcuya mesaj çektim, o da bunun üzerine aradı.Saçlarım boyalıydı ve konuşamadım.
Zaten bugün  arayıp,sesini duyunca ne kadar özlediğimi de farkettim ama konuşamayınca öyle kaldı. Sesini duymak bile güzeldi :) Özlemişim konuşmalarımızı.Eskisi gibi görüşemiyoruz.Hatta ben onu duyuyorum ama beni
 duyduğundan emin olamadım.İçim titredi.Bu kadar işim olmasa, bu kadar yoğun olmasam yarın atlar İstanbula giderdim.

Daha önceden kitapçıda çalışan arkadaşım Fatoş, bizimle çalışıyor artık.Geçici bir süre bize destek olacak. Çünkü diğer çalışma arkadaşım anne oldu. Bir boğa burcu daha var artık aramızda :) Onunla hem çalışıyoruz, hem de sohbet ediyoruz.Bugün mesela onun eşi Eskişehirli, Eskişehirden sohbet ettik. Oradayken çok hoş bir mahalle görmüş, sen olsan bayılırdın, güzel bahçeli evler vardı ama ben adını bilmiyorum dedi.Kalktık google dan mahalle isimlerine baktık-hiç işimiz yok ya, oysa biz onunla Eskişehire gitsek nerelere gideriz gibi bir muhabbetti :) Neyse o güzel bahçeli evli mahalleden çıkınca Odunpazarına girmişler yani yakınmış. Vişnelik mahallesi gibi bir şey olabilir dedi okuduğum seçenekler arasında.Adını beğendik ama emin olamadı.Neyse bir Ankara birde Eskişehire gitmeyi istiyorum artık. İşlerden ilk fırsat bulduğumda diyelim.

Louis de bernier kayaköyde ve benim biletim var :) Fig yararına satılan yemekli imza günü  biletleri daha ilk bir kaç gün de bitmişti, son dakikada sayısı arttırılınca biletler bana da geldi :)  2 mayısta Fethiye antik tiyatroda 20.30 da  da söyleşi.
Fethiye son günlerde bunu konuşuyor :))
Son 2. el pazarından aldığım  çanta.Çok severek kullanıyorum.
Bugün kahve gününden Mavikuş Muallanın ördüğü yeleklerden..Daha bir kaç model vardı.
Bu şalı o örmemiş ama ben beğendiğimden çektim.

Bu ceket aslında Kadriye Hanımın ama onun işi vardı başka modelle (mualla hanım) çekim yaptık.Ceket çok hoşumuza gitti.
Bu da bebek arabası  örtüsü. Dikdörtgen bir parça örüp dikerken yuvarlıyorsunuz.(77 ilmekle başlanıyormuş, örmek isteyenler için küçük bir not)
Aramızda etamin yapmayı seven bir büyüğümüz  var.Bize göstermek için yaptığı bir etamin ve dergilerini getirmiş.Bayıldık ve haftaya randevu aldık,yaptıklarını görmek için.

O kadar temiz işlemiş ki tersten bu görüntüde.
Aslında konuşacak çok şey var. Kısa kısa yazıp yollamak istiyorum ama olmuyor. Sınavlardan çılgın
projelere kadar konuşacak çok şey var.
Bu hafta etkinlikler bol.

‎30 nisan 13.00 Mavikuş derneği resim yarışması ödül töreni (FKM)

30 nisan 13.00 CHP Kadın Kollarının Aymes Hotel'de (Çalış) dayanışma çayı.

1 mayıs Kanatsız Kuşlar'ın yazarı Louis De Burnier imza günü saat 15.30 da Kayaköy'de Günay's Garden. (FIG yararına biletli)

2 mayıs Fethiye Kültür ve Sanat Günleri başlıyor.

4 mayıs Yanıklar Köprüsünde 12.00 de Kargı çayına kurulacak 5 HES için Hayır ! diyeceğiz.

Bu arada 1/100 bin haritasında görülen(yani gelecek beş yıllık devlet planı) yeni HES'lerimiz mevcut.16 olan HES sayımız 33' e çıkmış.Kargı çayına yapılması planlanan 5 HES'imiz var. Etrafımda olanlar kötü bir rüya gibi. Duruma bakıp nedense güzellikler göremiyorum.Ankara da oturup her gördüğü suya HES izni verenlere de inanamıyorum.
 
günün şarkısı

Son dakika eylemi:  bugün saat 13.00 de Çalış Plajında plajın yönetiminin muğla melsa şirketine verilmesi protesto ediliyor.Çalış seyir terasında.

6 yorum:

öykü dedi ki...

Resımler..
Onu tamamlayan bılgıler..

ogretıler
cagrılar
hepsı dolu dolu ve cok guzel

cok tsk ederım kendı adıma

Leylak Dalı dedi ki...

Kolay gelsin kocaman yürekli kadın.
Ankara'ya yolunu düşürmeni bekliyorum.
Bernieres'e selamımı ilet:))

Unknown dedi ki...

bu kadar verimli çalışmaları gönülden tebrik ediyorum :)

Adsız dedi ki...

merhaba.sürekli zevkle okuyorum.çok ara verdiniz bir ara.ailece iyi olduğunuzu duymak beni mutlu ediyor.sizinde,benimde ve herkesin çocuğu var))efelerin efesi ve onu doğuran annesi??

Asortik Krep dedi ki...

Öykücüm, ben de sana teşekkür ederim.

Leylak Dalı, Ankara beni çağırıyor... :)) ama ne zaman bilmiyorum.İlk fırsatta tekrar görmek istiyorum.

Funda, teşekkür ederim.Dün de çok güzel geçti.Yazacağım ayrıntıları.

Adsız,efenin annesi bir tane benim için :)) Ara çok vermedim aslında, sadece herkes giremediğinden okunamadık.Teşekkür ederim bu arada.

Yeni yazı hazırlıyorum bir yandan.

nalan dedi ki...

Sevgili asortik krep,keyfin daim olsun.Güzel evinde güzel günler yaşa.İzleyenler de güzel resimlerle paylaşsın neşeni.
Yazıyı yazdım
http://nalanevi.blogspot.com/2011/05/yamal-bohca-krkyama-krkparinin.html
sana tekrar teşekkür ederim.İletini bulamadım,anneciğinin adını yanlış olabilir kaygısıyla vermedim.
Sevgiler.