Pazartesi, Kasım 21, 2011

etamin sergisi

Resim sergisi ve çevre ürünleri sergisi açmışlığım vardı ama hayatımda ilk defa sanal ortamda bir etamin sergisi açıyorum :) Bu da beni doğal olarak heyecanlandırıyor.Aslında bu sergiyi açmak için çok bekledim,etaminler benim değil, Mavikuş'tan bir büyüğümüz Mihri Hanımdan... O kadar farklı ve hoş bir insandır ki yeni tanışmamıza rağmen hemen kaynaştık ve senelerce emek vererek yaptığı etaminleriyle beraber onu hayatımızın içine aldık.Kahve günlerimize katıldı, ona gittiğimiz bir gün de bu güzellikleri paylaştı.Ben hanımefendi duruşuyla kalbimi fetheden birinin başka bir özelliğiyle bu kadar çok beni etkileyebileceğini düşünmemiştim. Etamin işliyorum derken bu kadar çok etamini olduğunu da tahmin etmemiştim. Yılların emeğiyle yapılmış bu güzelliklere sergi açalım size dedik ama ben çok niyet ettim olmadı dediğinde bu  güzelliklerin raflarda ve dolaplarda gizli kalmasını istemedim.Ben size internette sergi açabilir miyim diye izin aldım.Bu zamanı bulması onun yazlık için Kuşadasına gitmesi sebebiyledir,istedim ki buradan beraber paylaşalım yorumları ve sanki o yokken tebrikleri kabul etmek istemedim.Haksız mıyım,ilerleyen resimlerde anlattıklarımın bile eksik kalacağını düşüneceksiniz eminim.Sizi güzelliklerle başbaşa bırakırken, her köşesi zevkli evinden küçük detaylarda veriyorum.Umarım o da beğenir.Kendisine bu resimlerden oluşan bu sanal serginin cd sini de ileteceğim ve en azından arada bakmak istediğinde hepsini çıkarıp bakabilsin diye.Gördüklerinize inanın çünkü ben hepsini gördüm ve çok güzeldiler...ve lütfen yorumlarınızı yazın ki kendisine ileteyim.Unutmadan etaminlerin tersi de düzü kadar temiz görünümlü,çift taraflı olarak işliyormuş,daha önceki bir yazımda örnek vermiştim.




















































 Evde etaminden başka yapbozlarda vardı,hepsini görüntüleyemedim.Bir o kadar da yapbozu olduğunu düşünüyorum.





 Sümerbank avizeye de bayıldım.

23 yorum:

düşünce bahçesi dedi ki...

nasıl beğendim anlatamam; benim en sevdiğim nakış türüdür. mihri hanımın eline yüreğine sağlık.
sende uğraşıp sergilediğin için sağol.
hemen birini kopyaladım, işlemeyi düşünüyorum..
sevgiler..

ganfi dedi ki...

maşallah hepside tablo gibi etaminlerin, bence en yakın zamanda birde galeride sergi açılsın.Sanırım Mihri hanım inanılmaz sabırlı birisi hem etamin hem pazıl yapabilmek zordur.tebrik ediyorum..

Unknown dedi ki...

etamin yapan ve seven bir babaya sahip olan benim için :( ki şuan ben onun yerine devam ettiriyorum bunların hepsi harika ablacım :) ellerine gözlerine sağlık Mihri ablanın :))senin de tabiki ablam :) bence bunları bir şekilde değerlendirmeli fethiye de sevgiler :))

Meral Sanatevi dedi ki...

Ellerine sağlık, hepsi çok güzel,Filiz Türkocağının kanaviçelerini bende yayınlamıştım,ahşapla birleştirmişti kanaviçeyi çok güzel oluyor Mihri hanıma bir gösterin böylece yaptığı güzellikler hep göz önünde olur,sanada teşekkürler bizlerle paylaştığın için sevgilerimle Meral..

enne dedi ki...

Etamine bayılırım, okulda çok yapmıştım, hala da yapasım var. Kızıma da öğrettim, beraber yapsak aslında, bana güzel bir fikir verdin Asortik, sağol. Mihri Hanım'ın adı gibi emeği de harika, ellerine, gözlerine sağlık.

cumbada dedi ki...

Hanımefendiyi kutlarım,hepsi birbirinden güzel...Yarın hemen bende başlayacağım..Sizede teşekkürler bu güzellikleri paylaştığınız için....

Unknown dedi ki...

HİÇ DENEMEDİM AMA ETAMİN, KANAVİÇE GİBİ ÇOK ZEVKLİ GÖRÜNÜYOR AYRICA DESENLER DE ÇOK ZEVKLİ, ÇERÇEVELER...
ELİNE SAĞLIK HANIMEFENDİNİN, ÇOK İYİ DÜŞÜNMÜŞSÜN SENDE...

fiamma dedi ki...

Her biri ayrı ayrı zevkli,nasıl bir sabırdır nasıl bir emektir bu öpülesi ellerden çıkan,yürekten dökülen. Seninde yüreğine sağlık bizlerle paylaştığın için.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Bildiği tek el işi etamin olan, ve bir sürü etamin panoyu işleyen, sağa sola hediye eden ben, yayınladıklarını görünce kendimi acemi hissettim. ustamın önünde saygıyla eğiliyorum. Ellerinize sağlık Mihri hanım...

Adsız dedi ki...

Apayrı bir sanattır etamin..Çok severim.Hatta 2 sene önce çalışmaya başladığım ama yarım kalmış bir goblenim var..Zamansızlıktan tamamlayamadım.Keşke fırsatım olsa..Mihri Hanım'ın ellerine,yüreğine sağlık..Harika bir paylaşım,teşekkürler :)

Sanem dedi ki...

harika!!!

bilge ve annesi dedi ki...

Ne kadar güzel, nefis hepsi, senin adına da çok sevindim etrafında böyle insanların olması ne güzel

Adsız dedi ki...

Tek kelime ile muhteşemdi hepsi.

Ellerine ve emeğine sağlık Mihri hanımın.

ÇOK ÇOK BEĞENDİM

ÖZLEM

Adsız dedi ki...

PAZAR GÜNKÜ 2.EL PAZARI ÇALIŞ BÖLGESİNİN NERESİNDE KURULUYORDU.

BEN GÖRMEYİ ÇOK İSTİYORDUM AMA YERİNİ BULAMADIK O GÜN.

SELAMLAR
ÖZLEM

Asortik Krep dedi ki...

Özlem, aymes hotelin arkasındaydı,çok kalabalık oluyor arabaların parkından bu yüzden yol kenarından geçerken bile tahmin edebilirsin pazar olduğunu.Deniz kıyısında aramadığın için olabilir mi..? Diğer pazar yerine gitmişsen o adliyeye yakın.
Ayın 4. ünde xmas pazarı var ,onu kaçırma bence.Onun yeri farklı,Köprüyü geçince deniz kenarında orient cafenin önü civarı.

Adsız dedi ki...

Ben de kendimi eli iğne-iplik tutar sanırdım. Bunları görünce kendimden utandım:(

Her biri sanat şaheseri.
Mihri hanım ismi gibi ışık saçmış işlemeleri ile.

Not:Mihri, Farsça 'güneş' demek...

Sevgiyle,
Ece

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim Asortik hanım.

ben deniz kenarına baktım ama saat 16:00 idi.Belkide o saate kaldırılmıştı.

Tekrar çok teşekkür ediyorum.

özlem

Asortik Krep dedi ki...

Özlemcim,saat 2 civarı btmiş oluyor pazar.

Zehra Gürgen dedi ki...

Mihri ablamızın el emeği harika etaminlerini ne iyi edip koymuşsun Asorti krepim. Hepsi birbirinden güzel..

elmalı kurabiye dedi ki...

Mihri hanımın ellerine sağlık.,
Asortik krep,seni de kıskandım valla,o güzellikleri canlı canlı görmek çok heyecenlıdır sanırım.
sevgiler..

lezzettabağı dedi ki...

Ellerine sağlık o kadar emek ve sevgi katmış ki bunu anlatacak bir kelime bulamıyorum. Herbiri bir sanat eseri keşke imkan bulsa da bunları büyük küçük bir çok şehirde sergileyebilse ne kadar güzel olur. bence araştırsın özellikle başarılı iş kadınlarına bu konuda mail atsın ve yardım istesin eminim duyarlı birisi çıkacaktır. sizinde duyarlı kalbinize çok teşekkür ederim ne iyi düşünmüşşsünüz eğer izin verirseniz bende bloğumda bundan bahsedeyim ve bir iki resim sonrasında linkinizide vereyim ne dersiniz? Bu tarz işlere hem çok değer veririm hemde yapmayı çok ama çok severim. şimdilerde ellerimin rahatsızlığından dolayı yapamıyorum. bu sanal sergi sabah sabah o kadar iyi geldi ki bana..çok sağolun yaşım 53 ama o hanımın ellerinden saygıyla öpüyorum..lütfen iletin..

Adsız dedi ki...

Bende çok beğendim. Mihri Hanımın ellerine sağlık.Sanada teşekkürler.Bu güzellikleri bize gösterdiğin için.
asortik anne.

Asortik Krep dedi ki...

Bugün Mihri Hanıma bloğu gösterdim ve yorumları beraber okuduk.Cd'sini de hediye ettim.Çok mutlu oldu yorumlardan,hepinize teşekkür ederim :)