Çarşamba, Kasım 16, 2011

Karanlığı elimle bölmek istedim,seni çok özledim..

Aşırı gezmekten üşütmüşüm, karda yatmış gibi öksürüyorum sadece,başka bir belirti yok şimdilik.Aynen devam hayata.Hatta diyete de.
Yoğun bir haftaya merhaba dedik,bugün salı, kadınlar kolu toplantısındaydık.Zen ve Zehra ile buluştuk.Sonra tekrar ofise döndüm.Oysa geçen hafta daha geldiğimiz geceden ertesi günün planları yapılmıştı,tam üç gün ev ve semt gezdik misafirimizle.Onlarda buraya yerleşmeye karar verdiklerinden ev baktık, bilgi verdik, bakındık.Bu yazının resimleri hafta sonuna dair.Pazartesi sabahına kadar olan koşturmacamıza.
Önce Ares'ten ofis manzaraları.
Keyifçi Ares, kime benzemiş ki..? :)
Likya Yolundan Ölüdeniz.
Ahıl yapan köylüler..Keçiler için barınak yapıyorlar.Manzara nefis, bence orada sadece keçiler kalmamalı.
Ölüdeniz
Misafirimizle Uzunbey cuma-cumartesi günü Göcek, Hisarönü, Çalış gezdiler, pazar sabahı hem tatil keyfi hem de gezinti yaptık, Koca Çalışta Mutlu'da kahvaltıyla başladık güne.Ordan çıkıp cumartesi yetişemedikleri Hisarönünden kalan yerleri gezdik.Cumartesi gecesi zaten Cafederin Zehralardaydık,içmiştik,mutluyduk ama resim çekmeyi unuttuğumuzdan eşinin hazırladığı nefis sofrayı görüntüleyemedim.Ölüdenize şöyle bir kuşbakışı baktıktan sonra Faralya'ya geçtik.Daha öncedende tanıdığımız Lazy Lizard diye bir butik otele gittik.O arkadaşlarımız hem orayı işletiyorlar hem de orada yaşıyorlar.Zaten iyi ki onlara uğramışız, kahve içip sohbet ettikten sonra  bahçede gezip dalından meyve yedik ve  bizi Faralya da devamlı yaşam konusunda bilgilendirdiler.
Sardunyalar.

Frenk İnciri (mısır inciri)

Bu meyvenin ne olduğu konusunda kimsenin bir fikri yok ne yazık ki.Tadı ekşi ve ne kabuklu ne de kabuksuz yenebiliyor.Ziraatçilerde bilememiş.Bilen varsa paylaşabilir mi..?
Faralya, meşhur Kelebekler Vadisinin üst mahallesi. Üç  mahalleden oluşmakta, biri Uzunyurt(faralya),orta mahalle birde Kabak Koyuna bakan Kabak Mahallesi.Görüntü orta mahalleden.
Lazy Lizard
Otelin sahibesi bana bu ayva marmeladını hediye etti, kendi yapmış ve içinde ceviz parçaları var.Daha da turşular, elma sirkesi yapmış,  portakal reçeli ve narlı votka da yapacakmış.Bende bugün Zen'in bahçesinden bana verdiği narlarla yapacağım narlı votka.Tarifi olan paylaşabilirse mutlu olurum :)
Siyam kedisi kırması kedileri Uzunbeyin yanından ayrılmadı.
Meyve ağaçlarıyla dolu olan otelin bahçesi.
Kate Moss 'da bu otelde detoks yapmıştı, gazeteler  haber yapmıştı o zaman.
Fethiye'de her yerde keçi görmek mümkün, hele yeşillikler arasında ve bazen merkezde  mutlaka etrafta keçi besleyen köylüler oluyor.
Bu odayı suite çevirdiklerinden tadilat vardı.
Odaların tarzı bu.
Giriş kapısı.

Bu da alt mahalleden bir komşu evi. Fethiye'de herşey içiçe, eski ve yeni, geçmiş ve gelecek ...


Yeni toplanmış zeytinler kokusunda oturmak ne de keyifli..ve bu güzel evin 85 yaşındaki sahibinden teklif edilen bir  "nescafe" içelim mi teklifi.

Eski tarz bir ahşap silo.Hala bozulmamış ve kullanılmakta.
Mersinler olmuş, mandalinalarla birlikte sayısını bilmeden indirdik midemize.
Meyvelerden görünmeyen ağaçlarla doluydu etraf.
Oradan çıkıp Kabak Koyuna geçtik hava kararmadan ve temiz havadan acıkan karnımızı doyurduk Olive Garden 'da.
Kabak Koyu manzaralı havuz.
Kabak Olive Garden
Yazının son bölümü ise Gülderen 'in evinden örgü sevenler için devam ediyor.Örgü kompedanı diye adlandırdığım Gülderen yine güzellikler döktürmüş.Hatta bende iplik alacağım ve bana yardım edecek bir yelek için. (Resmi aşağıda,gri tüylü yelek)
Gülderen eski İstanbullulardan, evine gittiğimizde hala kahveyle likör ikram eder, içki koleksiyonu vardır ve eski antika görünümlü şişeleri.Ona gittiğimizde yakın bir akraba evine gitmiş gibi tanıdıktır herşey.












Birazda örgülerinden resimler..








Benimde örmeyi istediğim örgü yeleği...
pelerin



Bu hafta cuma akşamı CHP yemeği var Tuana Tatil Köyünde. Cuma günü arkadaşlarla buluşacağız bir terslik olmazsa ve cumartesi günü de Hayrettin Karaca FKM de saat 10.30 da TEMA Fethiyenin toplantısı için burada olacakmış. Pazar günü 2. el  pazarı (car boot sell) var Çalışta ve akşamında da bir arkadaşımızın düğünü var.
Kötü çıkan sesim dışında iyi bir hafta geçirmeyi diliyorum.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

kıskandım.gezdiğin yerler çok güzel.mersin nasıl bir meyve.asortik anne.

Asortik Krep dedi ki...

Canım Asortik Anne; Linki aşağıda, yaban mersini=likapa da diyorlar.Benim yediklerim çok kararmamıştı ama olmuştu.Hafif buruk bir tadı var.Bu linkten görebilirsin, kopyala yapıştır yapıp bakabilirsin bu cümleyi..

http://www.biriz.biz/rize/likapa/index.htm

Back to Black dedi ki...

Geldiğimde gülderen' e beni de götürür müsün ? :)

fethiyeyi çooook özledim resimleri görünce içimin cız etmesinden anladım:(

Asortik Krep dedi ki...

Black,tabii ki götürürüm..O da sevinir. Belirtmesemde yazdığım yazılar biraz da senin için yazılıyor,aklının ve gönlünün bir köşesinde bunu hiç unutma olur mu..?

ÇOBAN YILDIZI dedi ki...

Yazının başlığına bayıldım birdeee gaz lambası avizeye :))

Fotolar yine süperrr!

Sevgilerle!

Back to Black dedi ki...

canım benim ilaç oluyorsun bana... hiç unutur muyum ...

Asortik Krep dedi ki...

Çoban Yıldızı, beğendiğine sevindim.Bende yeni işyerinden kahve keyifleri fotoğrafları bekliyorum senden :)) ve İstanbuldan..

Black, seni umduğundan daha fazla kişi burada bekliyor unutma :)

Back to Black dedi ki...

Hiç unutur muyum :) öpüyorum sevgiler:)

Adsız dedi ki...

BU MEYVE BERGAMUT OLABİLİRMİ?

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Adsız, olabilir,kimsenin aklına gelmemesinin sebebi bu ağacın meyvesi oldukça küçük mandalina boyutunda olmasından sanırım.