Perşembe, Nisan 12, 2012

Bana huzur veren birini sorsalar, adını söylerdim.

Mor salkımlar açtı.Havalar biraz yumuşadı,arada yağmurlar yağıyor, ben koşturuyorum.Resimleri koyarken uzunbey hepsini mi koyacaksın dedi.Evet, kıyamadım, birde fazla vaktim yok.Gerçi bahçe resimleri bir akşamüstü,elektirikler kesikken çekildi,o gece düşen bir yıldırım sonrası saatlerce elektiriğimiz yoktu.Tedaş akşam sekizbuçukta lütfen bağladı.Bu konuda hoşgörülü değilim.Profesyonel çalışan firmalar profesyonel hizmet vermekle yükümlü.Zaten şu gölette boğulan işçiler yüzünden küsüm ben Tedaş'a.Göletin içinden kablolar geçiriyorsan oraya tamire gittiğinde tekne kullanmalısın, deniz bisikletine binip tamire giden işçi haberleri ancak bizim ülkemizde olur zaten.Sen onu çalıştırıyorsan çalışmaya giderken de koşulları sağlamakla yükümlüsün.Buna dair hiç haber okuduk mu medya da..? Hayır.Neden..? Çünkü TEDAŞ bu konuda suçlanmadı bile.Herkes geç giden kurtarma ekibini konuşuyor,bence onları oraya deniz bisikletiyle salan şirket,kurtarmaya geç gidenler kadar suçlu,hatta daha fazla.En ufak ödeme konusunda hassas davranan bir hükümetimiz var ama işçiler ölüyor, o işçileri nasıl oraya o şartlarda saldılar diye kimse araştırmıyor.Daha da duymayız zaten haber gündemi çoktan değişti.
 2. el pazarına gittim,her ayın ilk çarşambası.Resimler karışık,düzeltmeye zaman yok.
Bunlar hep geçen haftadan , geçen salı Zeynepte etamin gününe gittim :) Onlar etamin yaptılar,ben dinlendim,

 Pazarda güzel el örgüsü yapan bir hanım var,arada çekiyorum yaptıklarını,hırkanın daha şişleri üstünde, ben çekeyim diye takımı beraber koyduk.
 yemeniler

 Bunların çoğunu Hanifenin standından çektim.

 Kotun belinde etamin kemer.

 danteller
 Bu ayın yiyecek işi mavikuştaydı.Bende aşağıda resmini göreceğiniz sakızlı kurabiyeleri yaptım,şekeri az koyunca üstüne reçeller ekledim.Herkes çok beğendi :))Bu da festivalin pazara astığımız afişi.
 Geçen hafta birde fuardaydık.4 gün sürdü.Ben iki gün gittim,diğer iki gün işlerim vardı, başkaları durdu.Benim gittiğim günlerde ahçıların yemek yarışmaları vardı.
 Fethiye  mavi şef ulusal yemek yarışması ...
Ödül alan  pastalar...


 Bir akşam Çalışta türkü bara gittik komiteyle.Sanatçıyı izledik,festivalimize davet ettik.Yöresel sanatçılarımız bizim için önemli.
 Annem Beypazarı-Ankara gezisinden getirdiklerini yollamış bana.Beypazarı kurusu, bir kutu lokum, bir kolye, nefis bir masa örtüsü.

 Bir akşam evde uzunbeyin doğumgününü kutladık ama davetliler için sürpriz oldu :)  (7 nisan) Cumartesi günü kadınlar kolunun cumartesi kahvaltısını yaptık,öğlen mavikuşun yönetim seçimleri vardı, fuar vardı bu yüzden uzunbeyin doğumgünü için parti yapamamıştık.Sonra cafederin zehra pasta yapıp eşiyle bize geldi akşam bende apar topar herkesi çağırdım,hadi sizde gelin diye,allahtan trafik yok ve yakın oturuyoruz, yarım saat içinde herkes gelmişti.Bende börek attım fırına, birden evimiz şenlendi,yeni yaşımızı kutladık.

 Börekler biterken görüntülemek aklıma geldi.
 Çok güzel bir yer keşfettik bu ara. Göcek'e çok yakın.4 km falan.Tatil ve küçük keyif kaçamakları için ideal.Çok zevkli,antikalarla döşenmiş,duvarlarında zevkli tablolar olan bir yer. Özellikle tavsiye ediyorum.Düğün ve özel toplantılar için de birebir. Dalya Life.

 Antika bu yatağı çok beğendim.


 Çağıl geldi, bu da geldiği uçak :)) Çok özleyince böyle bekliyorsun işte uçağın karşısına geçip.Uzunbeyin deyimiyle pilota el salladık karşıdan.
 Çağıl'ı alıp pikniğe gittik Kargı plajına.Mangal yaptık.
 Bunlarda elektirik kesintisinin olduğu gün çektiklerim.Bahçe düzenlemesi var,ama ben uzunbeye kızdığımdan ilgilenmiyorum bahçeyle.

 kaktüsler


 Ares




 ve mor salkımlar açtı...Mis gibi kokuyorlar.

 kıbrıs akasyası


 Ares
 kurdele çiçeği
İngiliz  komşumun kalonche'leri...
 Ares
 pazara yaptığım reçelli-sakızlı kurabiyeler
 çetikler
 örgü bluz
Düzenlenmeyi bekleyen bahçe.

Bugünden başlayarak artık festivale odaklanıyorum.Üç gün en azından yazamam.Daha sonra evde dinlenmeyi düşünüyorum bir terslik olmazsa.Yarın 4. kuzugöbeği mantar festivali başlıyor.Üç gün boyunca görevliyim.İstanbuldan çok güzel bir misafirim var,Tijen Aktay, yemek yarışmasının jürisi için davet ettik,sağolsun kırmadı.Geliyor... :)

Festivalin programı burada...  Bu da tanıtım fragmanı.

8 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Çocukluğumun mahallesinde bahçe kapısının üstünden mor salkımlar sarkmayan ev yoktu. Mor salkım demek çocukluğum demek biraz da benim için.

resimler çok güzeldi. Eşinize nice sağlıklı mutlu yaşlar, yıllar.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Bugün gözümü gönlümü ne hoş ettin sevgili krep, Çok teşekkürler.Festival çalışmalarında kolay gelsin,benden kucak dolusu selamlar Üzümlü'ye.Ekimde oradaydım çok seviyorum o güzel beldeyi.Sevgiler canım kardeşim...

Derya dedi ki...

Ne güzel kareler yine valla her baktığımda içim gidiyor, diyeti hala yapıyormusunuz merak ediyorum, son durum nedir, bol pastalı börekli günler geçmiş, yalnız o çay tepsisi varya kaneviçe işlemeli gibi bayıldım ona birde arese o şirin surata :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yine bir sürü foto, bir sürü aktivite:) Uzun beyin geçmiş doğumgünü mutlu, sağlıklı olsun! Çağıl hoşgitmiş:) Etaminlere bayıldım:) Öperiz;)

gülsen VAROL dedi ki...

Benim gözlerinin içi gülen asortik krepim..Senin sayfanı genelde yatacağım saatte okuyorum... sindire sindire.. sonra yatıp karın gurultuları ile gördüğüm ve imrendiklerimi yediğimi hayal ettiğim uykulara dalıyorum..
Bu sefer benim de hayatımdaki ilk sıradaki çiçeğimle uykuya dalmaya kararlıyım..
MOR SALKIM ve LEYLAK...
Bir daha gelirsen (gel ne olur) bana mor salkım ve leylak fideleri getir e mi? :)))

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Lale Hanım, cevap verebilmem için bir kaç gün geçmesi gerekti.Mor salkımları bende çok seviyorum,hem kokusu hem de görüntüsü güzel diye sanırım.İyi huylu güzel kadınlara benzetiyorum onları :)

Arzu Hanım,ekimde neden burada olduğunuzu merak ettim ben şimdi ama.. :))ve bir daha geldiğinizde görüşmek isterim.

Derya Kuzusu,diyete devam ama hala 92 den düşmedim,ikinci evredeyim.Düşünce yazacağım.Bu aralar kendime ayıracak pek zamanım yoktu,bu yüzden diyet ikinci planda kalıyor.Partilerde peynir tabağı yapıyor arkadaşlar ,ben onları yiyiyorum.Ya da bana uygun salata varsa onları yiyiyorum.Görüntü var ama yemek yok :))
Tepsi İkeadan,örtü Denizliden.
Ares çok yakışıklı, yolda giderken görüpte ne güzel bir köpek bu demeyen yok,birde beraber zaman geçiripte ne kadar iyi huylu olduğunu gören bayılıyor.Mahallede karşı komşular da golden retriever sahibi oldular sayemizde :))

Kirpikteki Gözyaşı,böyle yazmayı seviyorum yani senin adını olduğunca yazmayı..Sen benim için gerçekten o kirpikteki gözyaşı oluyorsun az ama kıymetli :)
Bizden de size sevgiler...

Gülsen Hocam, bir daha gelirken mutlaka size mor salkım ve leylak getireceğim... :) Sizi çok özledim.

zeys dedi ki...

guzel yemeklere mı, manzaraya mı, dıkıs nakıslara mı baksam bılemedım!
sahane bı post..
Bu arada blogunu yenı kesfettım :) takıpteyım, benımkıne de beklerımm :) sevgılerrrrrr..

http://zeysfashionroom.blogspot.com/

Zehra Gürgen dedi ki...

Bizim ülkemizde ölen suçludur, hele şirketler tamamen masumdur..
kural bu.en ucuz şey insan canı, onu da Allah verir Allah alır, gerisi teferruat.
Öyle olunca gölete deniz bisikleti ile yollayan da Allah oluyor sanırım?
Neyse,mor salkımlara yazmadan geçemem, beni mahvediyor onlar günde üç hapa çıkardım alerjim had safhada :(
Festivalde inanılmaz eğlendim! Tijenle iki gün çok güzeldi,yarışmada görev almak ise unutulmaz bir deneyim oldu!!