Pazar, Haziran 10, 2012

Biz seninle kışa girmiş yaz çiçekleri...

Bu aralar sadece iş-güç ve arada kaçtığımız karavan zamanları var hayatımızda.Havalar  haziran ve Akdeniz havasına göre serin ama sıcaklarda başladı.Bu sabah denizde bir sürü insan yüzüyordu.Daha çok emekliler, tatilciler şu ara yabancılardan oluşuyor.Sanırım Türkler daha tatil moduna giremedi.Onları suçlamıyorum, daha klima açmadık bile.İşler sarktı,sezon sarkınca nisan-mayıs yoğunluğu haziranı buldu.Çoğu zaman dışarılardayız,eve geç gidiyoruz.Çok geziyorum, bu yüzden kimseyi arayamıyorum.Çoğu zaman akşamları da çalışıyoruz, yani işyeri ziyaretleri akşamı buluyor,müşteriler turizmci olunca bu normal.
Karavan güzel ama yazlık gibi bizim tempoda çalışanlar için değil.Çoğu zaman gidemedik,bir iki akşam kaçıp mangal yapıp yatıyoruz.Hafta sonları değişik taraflara gitmemiz gerektiğinden daha pazar günü gidemedik.Gerçi geçen pazar Kabak Koyundaydık,yarın kısmetse Seki'ye gideceğiz.
Yazıyı bu gece karavandan yazıyorum.Ares de tek kişilik iki yatak var,ranza gibi, alt kattakinde yatıyor.Çağıl'ın dersleri bitti ama o da İstanbulda tatil modunda babamlarda kalıyor.Gelmeye pek niyeti yok daha.Gelince o da üst kattaki yatakta yatacak.


Geçen gece yeni yazı yazayım dedim,buraya yazmadığım bir sürü yer, iş ve yaklaşık elli resim çıktı.Kaş tatili hariç yazmadığım konular.Denk gelirse yavaş yavaş paylaşırım ama yoğunuz, pek değişik işlerle ilgilenecek zaman kalmıyor.Bir kaç kere fotoğraf çekimine gittim :) Benim için değişik tecrübe oluyor.Ben teknik bilmiyorum,doğaçlama, içimden gelerek çekiyorum ama bu işte kullanmamızı etkilemiyor,allahtan resimlerimi beğeniyorlar.Resim deyince fotoğraf diye düzeltmeyin,resim aynı zamanda fotoğrafta demek.Bakınız...  :))

Anneler gününde yaptığımız sergiden babalar günü içinde yapacağız.Hazırlıklar başladı.

Fırsat bulursam bu aradaki etkinlikleri yazarım,çok hoş tanışmalar,imza günleri,Muğla gezisi,Kabak koyu keyfi, cumartesi kahvaltısı,2. el pazarı ve bomba haberim  Ölüdeniz kültür ve sanat festivaline konuğumuz yılın keçisi Levent Kırca seçildi.Kim ilgilenecek derseniz,önce ölüdeniz belediyesinin sonra benim misafirim :)) Ben ilgileneceğim. Birde Banu Avar Kaş'a tatile gelmiş, küçük bir buluşmada Keçi Kitabevinde yaptık kendisiyle.Her zamanki gibiydi :)) Resimler daha sonra. 
Değişen bir şey yok,değişen yalnızca zaman :) Bunu hissederek yaşamaya çalışıyorum.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

arese bayıldım çok tatlı.:) nekadar akıllı olurlar bende eğer köpek alırsam kesinlikle ares gibi olucak.:)).resimlerinizide dediğiniz gibi hiç dert etmeyin harika çekimler .. bu güzel etkinliklere bende katılmak isterdim:))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bu ay Mersin'de de havalar serin giderken, iki gündür boğucu bir sıcak başladı. Çok çalışıp, bunca parayı ne yapacaksınız? Denizin keyfini siz de
çıkarın.:) İyi pazarlar dilerim.

Asortik Krep dedi ki...

Öncelikle iyiyim,deprem geçirdik
(6.1)ama biz uzakta olduğumuzdan az sallandık.Fethiye çok sallanmış ve deprem 30 sn. sürmüş.İnsanlar çok korkmuş, bizde sallandık ama korkutacak kadar değildi.Büroda bir-iki kırık var,evde bir şey yok.Biz karavandayız,sallantılar az az devam ediyor, bu gece de karavandayız.

Sevil Hanım, Ares çok tatlı,tavsiye ediyorum onun gibi bir köpek alın bence de.Yakınsak gelseniz ne güzel olur :))

Mehmet Bey, ben 41 ,eşim 42 yaşında nasıl emekli olalım, bir kere yaş haddi var, birde iş kurmuşuz, insan kendi işini mesai gibi bırakıp çıkamıyor,böyle idare edeceğiz,bir emekli maaşımız olunca bırakırız bizde :))