Cumartesi, Eylül 08, 2012

Bazen, sadece haddinden fazla özlersin*


Burcu bugün yeni yazı yazmış, yazıda Ederlezi şarkısıyla birkaç sabahtır uyandığını yazıyor, bende çok severim.Onu dinlerken babamı düşündüm.Bugün babamın doğum günü, insan babası için ne yazabilir ki..? Ne yazsa onunla ödeşebilir..? Yaptıkları için zaten ödeşemez de, en azından benim için neler ifade ettiğini biraz olsun anlatabilirsem mutlu olacağım.

Annem sık sık babana benziyorsun der -bazı huyların  demek istiyor- fiziken olmasa da ben kendimi her yönden ortaya karışık olarak tanımlıyorum ve bazen benzediğimi düşünüyorum.En azından bazen onun konuşurken cümleyi yarım bırakıp devamını yavaş getirmesi, benim içimden tamamlamam ve doğru çıkması bile bunun örneğidir.

Bu sabah aradım onu telefonundan,yoldalar Kumbağ' a gidiyorlarmış, konuşamadık ,sadece kutladım ama biliyorum ki benim yazdığım her satırı okur, bu yüzden onun için yazıyorum bu satırları ve temmuzda görüşmemize rağmen onu çok özledim.-Anne seni de çok özledim ama bugün babamın doğum günü,o yüzden yazı onun için -  :))

Uzun senelerdir ayrı yaşıyoruz, on iki senedir uzaklardayım, tarih olarak 8 eylüllerde ona yakın olmak isterim genelde, yani bu zamanlarda yanında olmak.Her zaman olmuyor ama benim için önemli, son zamanlarda gidip yaş günü hediyesi olarak ben geldim diyorum :))

O' nun yüzünden...

Küçükken bana anlattığı Mişon'lu  masallar yüzünden hayalperest olduğumu, küçük yaşta bir kütüphanem ve bir sürü kitabım olduğunu, bana okumayı sevdirdiğini, çok küçüklüğümden beri bana Klasik siyah-beyaz filmleri izlettiğini, beni sanata ittiğini, spora yönlendirdiğini, beraber Michael Jackson kaseti dinlediğimizi, geceleri dışarı çıkınca sapıtmamak gerektiğini,içki içmenin adabını, mantıklı açıklaması olduğu sürece insanları dinlemeyi, büyüklere akıl danışmayı, küçükleri  kollamayı, Uzunbey'i anlamayı, politika konuşmayı, ilk pastahane randevularımı onunla yapmayı, sinemaya gitmeyi, İstanbul'u gezmeyi ,anneme söylediğin kantoları, ilk dans derslerini,  dört yaşımda ilk restleşmeyi, okeyi, satrancı, ilk Türk Kahvesi muhabbetlerini, ilk hayat derslerimi ve daha bir çok şeyi.. En önemlilerinden birini unutuyordum aslında ,insanın çocuğunu anlamasını... hala uzakta olsan bile çocuğuna dedelik yapmasını, evini açmasını, bunları onun sayesinde çocuğununda en az senin kadar şanslı bir şekilde yaşayabilme şansını yakaladığı için hayata teşekkür ediyorum.

Ve Babam olduğun için...Bana sadece bu güven duygusunu yaşattığın için........
Teşekkür ederim. İyi ki doğdun, İyi ki varsın...... Seni çok seviyorum.

Günün şarkısı .... Senin sevdiğin bu şarkı Annemle ikiniz için,  film görüntüleri  hepimize armağan olsun  :))

Başlık ve resim internetten.

10 yorum:

Arzu Sarıyer dedi ki...

Kutlarım ,nice sağlıklı ve mutlu yıllar hep birlikte geçirmenizi dilerim.Selam ve sevgiler.

enne dedi ki...

Babalarımız çok kıymetli, sevgili babanın ellerinden öperim, nice mutlu yıllara diyorum.

Adsız dedi ki...

Allahım;babanıza,annenize sağlıklı,mutlu uzun ömürler versin.Bu günlerini aratmasın))şeytan farkı yaz diyor..ve ben,şeytana uymuyorum))

Yüreğimin İklimi dedi ki...

babanızın doğum günü kutlu olsun nize seneleri beraber geçirin.

gülsen VAROL dedi ki...

senin gibi bir İNSAN yarattıkları için annene ve de babana uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum .. Mutlulukla paylaşılacak nice yıllara..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...


bazen ne iyi gelir şu sessiz seslenişler,
bazen ne iyidir içten, dile dökülüşler..

allah sağlıkla huzurla yaşamayı nasip etsin büyüklerimize..
elemsiz kedersiz ve hep sevgiyle....

Zehra Gürgen dedi ki...

Nice güzel yaşlara!!
Umarım bir daha ki doğum gününde Fethiye sahilinde hep birlikte kadeh kaldırarak kutlarız !!

Adsız dedi ki...

Doğum günü kutlu olsun biricik babanızın.

Allah babalarımızı da annelerimizi de başımızdan eksik etmesin inşAllah.

Kocaman öpüyorum sizi

ÖZLEM

Oglak Kizlari dedi ki...

Ahhh, babana selam, nice seneler.

Güzel bir yazı olmuş.

Ellerine sağlık.

Ahh ahh diyen anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

duygularını ne güzel dile getirmişsin.. sevdiklerinizle uzun uzun yaşayın.. anne ve babanıza sağlıklı uzun ömürler..

yalnız kraliçe