Pazartesi, Ekim 29, 2012

Yürümek yasaksa koşarız biz*


 Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun.  100. yıllara.. 

*Başlık: Behzat Ç.  :)

Not: 1-Ankara'dakilerden bir ricam var,lütfen benim için de yürüsünler.
2- Resmi ben yapmadım ama yapanlar sağolsun,paylaştım-
3-Son dakika...Türkiyenin çeşitli illerinden yürüyüşe katılacak otobüslerin kalkmasını engelleyenlerden  bahseden haberler geliyor bu saatlerde (saat : 01.16) Ankara'ya gidemeyenler de olduğu yerde kutlayacak bayramı.

16 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Teşekkürler,
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun,
sevgilerimle.

bücürükveben dedi ki...

Ben de ekşi sözlükte gördüm, hep geri çevrilmiş otobüsler!!! Ödleri koptu ödleri!!! Nasıl korkuyorlar Kemalistlerden bilsen! Ben yürüyüp geldikten sonra yazını gördüm bileydim senin için de yürürdüm:)hatta yürümek ne demek biber gazıyla engellemeseler tüm blog arkadaşlarımın isimlerinin yazılı olduğu bir kağıdı Anıtkabir'e atamıza vermek isterdim..

Adsız dedi ki...

Bu yorum sadece Bücürükveben için:
Hay Allahım kemalistlerden korkmak mı? Yani bu kadar komik yorum hayatım da duymadım!
Mecliste İ.N.Şahin'e biber gazı tattırırız " tehdini karşılık, adamlar sizi hiç iplemediklerini göstermek için üstünüze üstünüze geliyorlar, bunu da mı göremiyorsunuz? Ellerine kozu siz veriyorsunuz!
Ve türbeye gidip bir şeyler yazıp edip çul çaput koyanları gerici sayarsınız. Bu ne çelişkidir yahu?
Bu kadar kör göze ne diyeyim, gerçekten bilemiyorum!

Asortik Krep dedi ki...

Adsız, onun için mi yurdun dört yanından otobüsleri salmadılar Ankaraya, savunmasız insanlara su sıktılar..Hadi be..! Artık bir gram inandıramazsınız.....Polislerin gücünün arkasına saklanıp yaptırdıklarınızla... biz güçlüyüz, biz kimseden korkmayız yalanları bitti artık.Herkes gerçek yüzünüzü gördü.

Hem benim bloğumda Böcürük'e laf söyletmem,çek git nerde istersen orda konuş,burada atıp tutamazsın.
Hem adsız,hem yüzsüz...Bu kadar olay arkasından hala söyleyecek kelime bulmanla ilgili son cümlem.
Geçmiş olsun :) Birşeylerin bittiği gündür anlayana...........

Tanya's dedi ki...

Asortikcim,

Biz Bodrum ve Bursada yürüdük, tek kalp olarak hepimiz için.

Her zaman yürüyeceğimiz gibi.

birdysevda dedi ki...

Biz de İzmit'te yürüdük !
http://birdysevda.blogspot.com/2012/10/cumhuriyemize-sahip-ckalm.html

bücürükveben dedi ki...

Aaa!!!sevgili asortik, adsız (korkmasa adını yazar, blogunu vs. yazar, blogu yoksa iki dakika bir blog bile açar:)ın hakkımdaki yorumunu yeni farkettim.
Bizden korktuklarını söylemem canını yakmış anlaşılan:)doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar:)evet adsız çok korkuyorsunuz, ödleksiniz, Tayyip'inize mi güveniyorsunuz? Tayyip de Obama'ya güveniyor ama biz ne Tayyip'ten, ne Obama'dan, ne biber gazınızdan, ne joplarınızdan korkuyoruz yani korkmuyoruz.

Asortik'im sana da çok teşekkür ediyorum..:)sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Bu bayrak altında yaşayıp bu bayramı kutlamayan insanlara söyleyecek hiç bir şeyim yok.Kıymetini bilmeden bu cumhuriyet için konuşan,savaşmayan insandan KENDİNE bile fayda gelmez, değil ülkesine, bende saygı duymam.Nokta

bücürükveben dedi ki...

Kesinlikle canım, bu arada haberim yoktu az önce öğrendim abim Balıkesir de yazlıktan dönüyorlardı o yüzden katılamaz sanıyordum, meğer katılmış!!O da dün Ulus'taymış! Biber gazından 60 yaşındaki adam sırılsıklam olmuş mu!!Bir otobüs durağına sığınmış göz yanması geçmemiş acil serviste iğne yapmışlar filan...üç kardeş üçümüz de katılmış olduk kızkardeşimle ben yine talihliymişiz biber gazına denk gelmedik ben kıl payı kaçtım:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Benim belim tutuldu katılamadım Bağdat cd. yürüyüşe.

Bayramımız kutlu olsun. Layık olalım.
Hürmet edelim derim.

Anne Çiğdem

MAVİ TUTKU dedi ki...

İmza tamamdır. Beğendikte köylülerden istemediklerine dair imza toplamışlar. Doğa yürüşüyü yana doğa sever arkadaşların facesinde ling de paylaştım, umarım başarıya ulaşılır.

Adsız dedi ki...

Ben yukarıdaki Adsız, sizin adınız nüfusunuzda nasıl "asortik krep"se benim de "anonim" adsız.ya da ahmet, mehmet vs....
yurt dışında yaşıyorum ve tatile geldim ülkeme. Fethiye'yi sevdiğim için sizi okurum sık sık.
Aman aman ne yerden yere vurulmuşum nete giremediğim günlerde....
Ve Tanrım sizde gerçekten korktuklarına - burada lütfen dikkat,korkan ben değilim!- inanıyorsunuz ya, daha ne diyeyim???
Ben dışarıdan tarafsız gözle bakabilen biri olarak görüyorum ki, sizi hiç iplemiyorlar!
Öyle bir tablo oluşturmaya çalıştı ki chp, bayramı yasaklıyorlar diyerek:
-aa bu törenlerimi de kaldırdılar diye araştırdım ilk önce. yoooo stad törenleri çok şükür yapılacakmış ve yapıldı.
Hee bana sorarsanız tercihim, sokaklardaki içinden gelenlerin katıldığı, yürüdüğü bayram staddaki resmi törenden daha sıcak ve güzeldir.
o yasaklamalar halkın gözünde sizi küçük düşürmek; "bak bayram stad ta kutlanıyor ama onlar olay çıkarmak için ayrım için çıkıntı yapıyorlar" havasını vermekti.
Gerçi olaylar çığırından çıktığı için onlarda bir parça zor durumda kaldılar. eh bunu içinde gözünüz aydın diyeyim.
Benim tahammül edemediğim nokta parti liderlerinin birbirine karşı etmedik hakaret, söylemedik laf bırakmamalarıdır. Biz 12 Eylül' e de böyle geldik. Ama sonradan o Ecevit ve Demirel sanki farklı insanlarmış gibi birbirlerine çekmedik yağ bırakmadılar.
Bir gün bunlarda öyle olur diyeceğim ama buna engel olan tek bir şey var. Tayyi.p teki kibir kimselerde olmadığı için biraz zor.

Ama yinede halkın gözünde Tayyip, Kılıçtaroğlu'na beş basıyor. Yani ezik kalıyor, yenik kalıyor.
Bir tek Deniz Baykal bunların hakkından gelirdi, bu yüzden onu fena harcadılar.
Siz istediğiniz kadar sokaklara dökülün, bu ülkede asla Chp -en azından tek başına- iktidara gelemez. Bunun sebeplerini de Cumhuriyetin ilk yıllarında arayın.
Ayrıca Cumhuriyet mitinglerinden sonra okudum ben; "meğer o kadarmışız, sokaklardaki kadarmışız" diye yazan çok oldu.
Yani kendinizi kandırıyorsunuz kısaca.

Asortik Krep dedi ki...

Adsız, aynen onların göstermek istediği gibi görmeniz ne kadar ilginç,hani oturup yazdırsalar bu kadar olur.
Korkuyorlar çünkü örgütlü olarak karşılarındaki en yüksek grup CHP, bu da onlara yetiyor.Kılıçdaroğlunu sizin gibi birinin sevmesi olası değil çünkü arasanızda bir açığını bulamıyorsunuz Tayyip gibi değil, olmak istemez çünkü.
Bizler nasıl seçim kazanıldığını,nasıl para kazanıp birbirinize düştüğünüzü, kendi içlerinizde farklı yapılardan geldiğiniz için büyük bir ayrım yaşadığınızı görüyoruz, bunun için korkuyorsunuz, halk Tayyip'i sevmiyor, korkuyor ondan.Sizlerde elde ettiklerinizi kaybetmekten korktuğunuz için kaybedeceksiniz,bizde seyredeceğiz.Zaman bizi haklı çıkaracak çünkü.

Adsız dedi ki...

Asortik Krep hanım, hakikaten insanın ne demek istediğini anlatmaya yorum kutucuğu yetmiyor. Sanırım blog açmama siz sebep olacaksınız.:))
Ben aleviliği doğru bulmam, chp yi hiç sevmem ama insanı salt bu yönleri ile değerlendirmem.
Yani diyeceğim şu ki Kılıçtaroğlu'nu çok ama çok kalite bulur ve severim. Ama "Türkiye'de" parti başkanlığı hiç ona göre değil, bu da bir gerçek. Aslında aah bütün liderler onun vasfında olsaydı keşke.....
Diğerini ise çıktığı an kanal değiştiriyorum, görmeye tahammül edemiyorum. O kadar yani!
Ben onlar sayesinde hiçbir şey kazanmadım, Allah muhafaza! Allah muhafaza!
Evet seçim hilelerinin de farkındayım. Şöyle bir gözlemle emim oldum, anlatayım:
Bu yaşıma kadar gördüğüm seçimlerde bir beldede sandıklar açılıp oylar sayıldıkça atıyorum: A partisi ile B partisi arasındaki fark arada azalır, arada çoğalır ama genelde birinci gözüken, aradaki fark açıksa kazanırdı.

Son yerel seçimde önemli bir kaç beldede gece yarısından sonra o oran 2. partinin (yani akp nin) lehine dönüverdi, arkaaalardan yetişti ve üstelik hoop bayağı öne geçti,güya kazandı.:(
Tek korktukları benim askerim, komutanımdı.Şu anda onları bertaraf! etmiş görünüyorlar. Geçici bir zan bu!
Bakın evet bu konuda gün olur devran döner, hep birlikte görürüz ve seviniriz.
Evet akp içinde: gün olur devran döner,yine hep birlikte görürüz ve seviniriz.
Ama chp taaa 1950 de bitti, ancak darbe gücü(1960) ya da işte Ecevit in ilk çıkış rüzgarı ile biraz kıpırdandı, o da tek başına iktidara yetmedi hatırlayın.
Yani tekrar söylüyorum meydanlardaki kadarsınız!

Sizden rica ediyorum, Nutuk'tan başka yani karşıt görüşteki kitapları da okuyun. Nutuk bir tarih kitabı değildir asla.
Karşı tarafın size karşı tek avantajı bu biliyor musunuz?
Her fikri okuyorlar, öğreniyorlar.

Cumhuriyetle ile ilgili 2 kısa alıntı :

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2012/10/27/cumhuriyet-ideali-ve-hayal-kirikligi

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2012/10/31/cumhur


Asortik Krep dedi ki...

Adsız, sizi ciddiye alıp verdiğiniz iki linkide okudum,yani siz bana örnek olarak halkın kendini yönetmesini garip sayan ve demokratiklik adı altında cumhuriyeti önemsemediğini söyleyen bir adamın başkalarının ona empoze ettiği fikirleri önemsememi mi bekliyorsunuz.Nutuk okudum,okurum hala bana yol gösteriyor çünkü ama yanıldığınız bir nokta var ki o da bloğumun rehavetine kapılıp gündemi takip etmediğimi düşünmeniz.Yanılıyorsunuz, açın geçmiş yazılarımı okuyun ,gelecekle ilgili yazdıklarımın birebir doğru olduğunu göreceksiniz-ülke gündemiyle ilgili- yedi senedir yazıyorum, inanın bana devran döndü,siz sevsenizde sevmesenizde Kılıçdaroğlu için rüzgar esiyor :)
Birde okuyun lütfen çünkü sizin benden daha fazla okumaya ihtiyacınız varmış gibi gözüküyor.En azından gazete yazısından farklı şeyler okuyun, iki linkle benim gibi birini ikna edebileceğinizi düşünmekte çok komik olmuş,ayrıca.O yazılarıda bizim gibi insanlar yazıyor,yani hele köşe yazıları kesinlikle fikrini savunmak üzere yazılmış yazılar,ülke gündemi okuyun,haber okuyun,zaman harcayıp gerçek kitaplar okuyun, her düşünceden okuyun lütfen, CUMHUR'UN KENDİ KENDİNİ YÖNETMEMESİNİN! ne anlama geldiğini anlatan yazılar okuyun daha çok ama...

Asortik Krep dedi ki...

Karşı tarafla ilgili söylediklerinizi atlamışım, siz abartıyorsunuz,onlar kendi aralarında asla ne birbirlerini ne de liderlerini eleştirebilirler,(sizde bunu en az benim kadar bilirsiniz de) atladığınız şey,bizim seçmen kitlemize "koyun" denmiyor.Kimlere dendiğini siz benden çok daha iyi bilirsiniz.Kimlerin daha bilgili kimlerin daha bilinçli olduğunun taktirini burada sevgili okuyucuma bırakıyorum :)